Hou me vast: Chinezen kopiëren nu zelfs elkaar

Auteur: , 28 Reacties

Dit is inmiddels gewoon hilarisch te noemen. Dat 90% van de Chinese autofabrikanten geen ontwerpers maar krijsende apen achter hun tekentafels heeft zitten, dat wisten we al. En dat geen enkel succesvol Westers ontwerp veilig is voor hun grijpgrage vingertjes was ook bekend. Maar wacht: wie valt hier nu ten prooi aan deze kopieerdrift? Een andere Chinese autofabrikant?!

Het moet gezegd dat Autoblog dit initiatief van harte toejuicht. We zien er namelijk de humor wel van in dat Great Wall, na schaamteloos de Fiat Panda te hebben nagemaakt, hun eigen logo (links op het plaatje) nu moet verdedigen tegen de keutelgooiende vlooienvreters van HuaTai Automotive. Het betreffende logo is niet bijzonder geïnspireerd, maar je kunt er toch wel degelijk de Chinese Muur in zien. Vanuit een vreemd perspectief.

HuaTai kreeg al eerder veel kritiek over zich heen omdat hun oude logo een leuke kruisbestuiving was tussen BMW en Microsoft:

HuaTai oud logo

“Opnieuw,” dachten ze, en ze veranderden hun bedrijfsnaam in HawTai (tja, waarom niet). Bij een nieuwe naam hoort natuurlijk ook een nieuw logo, en dan het liefst ook eentje met een muur erin. Het resultaat zie je rechts op het bovenste plaatje.

Wij zeggen, dat kan beter. Afronden die hoeken links- en rechtsonder, en kleur het geheel maar weer een beetje in. En dan natuurlijk hopen dat Shuanghuan of Geely of BYD jullie weer gaat rippen, dat zou toch een eer zijn. (via chinacartimes)28 reacties

Die kruising tussen Microsoft en BMW is echt wel zielig.
Als ze die rotzooi maar niet gaan exporteren :s
hoezo inspiratieloos. een muurmetselen kunnen ze heel goed maar laat ze alsjeblief stoppen met auto’s bouwen.
Ach, ze houden zo niet aan de uitstraling van originaliteit, waar Westerlingen zo mee dwepen. Ze doen maar, I could not care less.
@gerjan,

beter metselen ze een muur om al die fabrieken. Is iedereen van die rotzooi verlost.
LOL @gerjan!
er zijn zoveel chinezen,
zit er niet één tussen met een beetje inspiratie?

wie carrière wil maken weet waar hij naartoe moet
Belachelijk….die chinezen kunnen ook niks zelf hè?
In China kennen ze maar 3 woorden: “na-apen”, “massaproductie” en “plastic”
Put some soul in it!
@ vergeet mensenrechtenschending niet!
Ze zijn wel zo slim geweest om in dat ‘BMW’ logo de blauwe en witte kleuren om te draaien…
Lijkt meer op het logo van een tandarts!
:D

@ruben00: LOL
Dat rechtse logo is nog niet mis. Een beetje meer afwerken wel, maar het mag er zijn.
Het is nog een paar jaar afwachten en niemand lacht dan nog om de chinezen.
Lekker vergezocht.
HAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!! ROFL!!!

En dan dat oude logo, wat een lol!! Die Chinezen hebben misschien geen smaak, maar hilarisch zijn ze wel!
typisch chinees… kunnen ze dan niks zelf verzinnen?
OMG! Wat een ongelooflijke losers, dat alle chinezen hetzelfde zijn, okey, maar om dan meteen alles hetzelfde te maken? Over 10 jaar rijdt daar nog één soort auto’s rond, wonen ze allemaal in hetzelfde huis en eten ze hetzelfde. LOL!
Ze hebben al te kampen met het ‘jullie-lijken-allemaal-op-elkaar’-imago… Dit lijkt me geen geschikte methode om dat tegen te werken :S
hey ik heb een idee, ik ga een paar logo’s ontwerpen en verkoop ze aan de chinezen. en roep dan kreten als “westers design” “maar dan niet gejat”
lekker afgeven op die chinezen en wat onnozel keuvelen over gelijkende logootjes. ooit werd er net zo smalend gedaan over japanners…
Te ver gezocht dit.
Dan is de vlag van Brabant ook een kopie van een Finish-vlag.

Op een gegeven moment is de koek gewoon op en is er niet gauw iets vernieuwends te bedenken. Ga zelf maar eens een logo maken. Er zal altijd iemand roepen dat ie het eerder gezien heeft.

Wij zijn zieliger dan de chinezen omdat wij constant vergelijkingen aan het trekken zijn.
hahaha wat een kopie apen
Ik ben het wel eens met 6C Jordy.
Als je hier aan onze kant kijkt, is het niet veel beter.
Kijk eens na de iPod hoeveel namen met iNogwat je vervolgens ziet opduiken compleet met strak wit jasje? Ongelofelijk origineel… Not.
En hier in Nederland- Alles heet tegenwoordig huppeldepupIUM, je wordt er mee doodgegooid in gebouwen, nieuwe wijken, bedrijfsparken enzovoort in bijna elke zichzelf respecterende vooruitstrevende stad met Wethouder die hogerop wil. Ook zo vreselijk inventief… Not.
En dan zwijg ik nog maar over de auto’s- Werkelijk Elke nieuwe auto die hier op autoblog behandeld wordt of die nu uit het Westen of uit het Oosten komt, krijgt van een deel van de commentarieerders wel de “dat en dat onderdeel lijkt op of is gejat van … ander automodel”.

Dus dat de Chinezen dat ook doen.. Tja, met meer dan 1 miljard inwoners zullen ze wel denken dat het beter is om op zeker te spelen en dus zo dicht mogelijk te blijven bij vormen die hun succes al hebben bewezen… Net zoals we hier dus doen.
LOL @ Esprit

OT:
Laat die Chinezen elkaar maar lekker kopiëren, dan blijven ze misschien van Europese producten en/of logo’s af.
@ Esprit de Flandre: die van Google Chrome klopt niet helemaal :P Google heeft namelijk dezelfde kleuren in de naam als het Windows vlaggetje.. (maar stiekem is het wel waar ;))
RAGE! ik zeg import verbod op alle kopieen en dikke boetes voor de chinezen, zij hebben toch al het geld in de wereld!

de laatste keer dat ik hier zo hard ging ragen was toen die lui thinner op die audi hadden gegooid.
Is het VW-logo soms ook een kopie van het Opel-logo? Ook een rondje met wat streepjes erin… :roll: Nee, zonder erop te letten zou ik ze in dit geval niet van kopiëren beschuldigen. En anders lijkt het nog altijd meer op Infiniti, maar dan met een rechthoek ipv een driehoek.

@ Marc; Je was me voor. ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).