Moet Top Gear gedwongen aan een vrouw en/of neger?

Auteur: , 158 Reacties

Jeremy Clarkson en James May zijn inmiddels mannen van middelbare leeftijd en Richard Hammond is onderweg om die status te vergaren. Bovendien zijn ze alle drie blank, dus dat maakt het trio niet bepaald een lekker representatief gezelschap. Aangezien Top Gear met geld van de Britse belastingbetaler wordt gemaakt, mag je toch wel wat meer afspiegeling van de samenleving verwachten. Dus met een neger als presentator en/of een vrouw, of beter nog, een negerin, of nog beter, een lesbische negerin, kom je al een heel eind in de goede richting.

Een nieuwe wet die door de Britste Labour party is geïntroduceerd, stelt dat ten aanzien van sekse en etnische afkomst voldoende diversiteit moet zijn in zaken en/of projecten die door de overheid worden gefinancierd. Het presentatie trio van Top Gear voldoet allerminst aan dit criteria en sommigen vrezen dat het format van het programma dus aangepast zal moeten worden.

But there are fears that the decision not to exempt broadcasters from the proposals in the Government’s Equality Bill will compromise their editorial independence.

Critics fear programmes will be forced to hire actors, presenters and producers on grounds of gender, ethnic background or sexuality, rather than suitability for the show.

Laten we dan maar alvast een leuke allochtoon en een lekker wijf uitzoeken, dan hebben we dat alvast gehad. Suggesties? (bron: dailymail via: jalopnik)158 reacties

hmm, in de rubriek funny?
@frank: Jazeker, want ik moest hard lachen toen ik het bericht las. Zo zot vind ik het, maar eigenlijk is dit soort betutteling om te janken.
Zet Vicky Butler-Henderson of Jodie Kidd er maar bij. Leuk om naar te kijken en zeer bedreven achter het stuur.
Een gehandicapte lesbische negerin. Heb je alle achtergestelde bevolkingsgroepen wel zo’n beetje gehad denk ik ;-)
Ze hebben al een allochtoon: The Stig. Men weet niet eens of hij/zij/het van aarde komt.
dat zal een dan Paki worden ..’
spreken voorbeeldig engels (over het algemeen) ..
en hebben ook engelse humor ..
en komen heel veel voor in GB ..
mag ik eigenlijk wel “Paki” zeggen ??

in engeland een doodzonde ..
Suggesties? Ik ga wel werken om Top Gear te betalen, waarom wordt zoiets verziekt? Het is een geweldig 3-tal, en dan MOET er een vrouw (waardeloos in auto-programma’s ==>>Vicky Butler-Henderson) of een neger (welke neger doet auto-programmas?’) bij komen? Echt te absurd voor woorden, waar gaat dit heen??
Ben hier wel enigszins teleurgesteld in het woordgebruik van de redactie-jongens! Ik ben ervan overtuigd dat dit niet de bedoeling is en ik ben geen azijnpisser en echt wel in voor grappige woordspelingen (die ik hier tot mijn grote vreugde dagelijks tegenkom) maar het woord neger gebruiken we niet in dit soort blogs of journalistiek. Daar is het niveau van Autoblog gewoon te hoog voor. Ik hoop echt dat je dit vervangt door kleurling oid. Je hoeft deze comment van mij ook niet te plaatsen als je niet wil maar toon wel respect tov iedereen die dit leest.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Neger#Connotatie
@ SJ: volgens mij heb je groot gelijk.. Is het überhaupt wel bekend of het een man is? :S
LOL :lol:
Een Islamitische, lesbische, gehandicapte, negerin met het syndroom van Down die rijdt in een rolstoel?
@Think-Tank: Jij kocht uit principe ook zeker nooit negerzoenen. Gelukkig heten ze nu niet meer zo, omdat een klein groepje aanstellers hier aanstoot aan nam. Detail: de auteur van dit bericht (c’est moi) is een neger.
Waarom is er trouwens geen neger bij autoblog? :x
Doe mij maar Jodie Kidd!
Think-Tank: heb je die link eigenlijk ook gelezen voor je die postte?

Quote:
voor het woord ‘neger’ is dat niet zonder meer het geval. Dit wordt in Nederland en België nog gezien als een gewone, onbeladen aanduiding voor mensen met een (zeer) donkere huidskleur, vergelijkbaar met de term blanke. Het is zelfs maar de vraag of zwarte in ons taalgebied niet eigenlijk een negatievere bijklank heeft – dit dus in tegenstelling tot de gevoelens hierover zoals die in met name de VS ervaren worden
@LPJ, krijgen we hier nu ook al die “niggerguy-toestand”?
@[email protected]

Maar dan wel met varkensgriep :D
@[email protected]
Wel dus (boven je), volgens mij hebben ze alleen geen lesbische vrouw (of wel, Aimee?) ;)
@Think-tank; zonder een oordeel te vellen over jouw reactie, aan jou de vraag: welk woord had Autoblog/de schrijver dezes moeten gebruiken in plaats van neger? Negroïde individu? Afro-Brit?
@ [email protected]

Lees het berichtje van Dennis boven jouw bericht eens.. ;)
LOL, ik heet Guy…

Okay, shoot me. Forget it. Ik zeg gewoon wat ik vind.
Ik zou Reginald D. Hunter kiezen, hij is grappig, neger, en kent Hammond :)
http://www.youtube.com/watch?v=jOD_3ouRfec
@Think-tank ..
misschien kan de mensheid andersgekleurde medemensen beter negeren ..
die foto :lol:

weet je wat het is, blanken voelen zich nog steeds schuldig over iets van weet ik het hoe lang geleden waar ze zelf niks mee te maken hebben gehad.
dan proberen ze soms te overdreven en te geforceerd de iet-wat-meer-donker-getintere-mensen te helpen (terug betalen) terwijl ze het makkelijk zelf kunnen en geen hulp nodig hebben. het is net of je iemand van 30 een lolly geeft en hem de ballenbak induwt.
Ik las de titel en vroeg me af hoeveel reacties het zou duren alvorens iemand zou komen vitten over het woord “neger”. Bij de 9de (!) was het al zover, het is écht ver gekomen…

Ten eerste post Think-Tank hét bewijs dat het woord neger helemaal geen negatieve bijklank hoeft te hebben en eigenlijk ook niet heeft.

’t Is inderdaad aan de negers om te bepalen of zij zo willen genoemd worden, maar ik vind “kleurling”, “anderskleurige” of “zwarte” persoonlijk minder fraai.

Overigens, hier valt in 1 artikel op wel het woord “debiel” of “achterlijke” of “kapper”, maar ik hoor hier toch zelfden familieleden van achterlijken of kappers zagen over het woordgebruik…

@ Dennis: je meent het? -edit: ik weet het zeker, denk ik-

On topic: Inderdaad om te janken. Als er zich een lollige neger of vrouw met kennis ter zake aandient, zal BBC er wil in investeren, maar om wettelijke quota te gaan opleggen…
Think-Thank heeft wel gelijk, neger is een term uit de tijd van ons koloniale wangedrag en is een serieus pejoratief begrip voor onze anderskleurige medemens. Voor ons lijkt dat misschien iets ongelooflijk banaal maar voor hun ligt dat helemaal anders. De link op wikipedia heeft wl een update nodig, ik ervaar dat hier in België het woord neger zeker weten een negatieve connotatie heeft.

On-topic: Ik walg wel van het feit dat men bewust minderheidsgroepen ergens inplant juist om te laten zien dat ze niet “verwaarloosd” worden in de maatschappij, je ziet dat vooral op overheidsaffiche waar er bijvoorbeeld plots een kleurling of een vrouw opduikt die je in die bepaalde context (affiche van De Lijn) weinig tegenkomt, niet dat ik iets tegen een kleurling of vrouw in eender welke positie heb, zeker en vast niet maar geforceerd moet dat ook niet!!

tot zover mijn betoog (gezever voor sommigen :p)
Die is dan in deze context weer wel goed gevonden
* 1 artikel op 5
@ Jonas: Je gaat toch niet gaan zeggen dat je weinig “vul zelf maar in want ik weet niet hoe ik ze mag noemen” op de bus of tram ziet? Of bedoel je dat er weinig “van hen” er bij werken?
Dus als 3 blanke mannen samen staan zijn we racistische antifeministen?

Door zo een dingen te doen creeër je juist kloven, ipv ze te dichten.

Dit is weer zo een geweldig idee van iemand die dubbel zo oud is als het getal van zijn of hoogstwaarschijnlijk haar iq.
http://www.aolcdn.com/ch_bv/flavor-flav-newswire-400a111606.jpg
http://img521.imageshack.us/img521/8172/hiu.jpg
Goed genoeg. En het zijn niet de betrokkenen met het programma, maar de critici die zo denken die het verzieken en die uit seksistisch standpunt handelen. Kunnen 3 blanke mannen al geen goed en humoristisch duo meer zijn zonder dat een pervert racistisch gaat denken?
Trouwens, met andere presentatoren sterft het beetje van Top Gear dat nog autogerelateerd is.
ik vind het zo wel goed die 3 horen gewoon bij dat programma, volgens mij word het anders gewoon saai
Is makkelijk op te lossen. Gewoon de echte presentatoren vervangen door Max Headroom-achtige karakters (Wikipedia. De rijtests doen diverse stars (m/v) in diverse cars.
Mij zijn ze dan als kijker wel kwijt :)

Ik vind ’t allemaal nogal geforceerd geneuzel. Wanneer een allochtoon/vrouw/katholiek/homoseksueel de beste persoon voor een functie is, prima. Maar ga dat niet als eerste vereiste stellen. Wat een achterlijk en hypocriet gedoe (want waarschijnlijk bedacht door autochtonen op hoge posities).
Ik weet een zwarte autoprogramma presentator!

XZIBIT! xD
BBC weet ook wel dat als deze samenstelling wordt veranderd, de chemie/charme van Top Gear weg gaat.
Dit is ook de reden dat JC een enorme som geld ontvangt voor dit seizoen.

Not gonna happen.
Offtopic maar erg leuk (vind ik)

Is het een neger?

http://www.youtube.com/watch?v=-5NiQMNGgmg
//i221.photobucket.com/albums/dd186/omar0790/hahahaha.jpg

En think-tank heeft een punt.

Maar aangezien Dennis zelf zo één is met dikke lippen, een neus zo groot heeft dat hij niet recht vooruit kan kijken, en ’s ochtends z’n haar niet hoeft te borstelen dan mag het weer wel.
@ Joost: oh please! :(
Wat dan: een varken, een dwerg en een travestiet :lol:
@Klassiekerrally Het was ook eigenlijk als standpunt bedoelt waarom we geen kleurling als presentator moeten.

Trouwens, waar is de autoblogbanner?
dit soort dingen zijn verzonnen door “blanke wijven” ..
je kent ze wel .. van de cursus Afrikaans trommelen ..

afrikaans trommelen is trouwens ook verzonnen door “blanke wijven” ..
Danica Patrick als het lekkere wijf.
Will Smith (oh, oh wat duur) als de neger.
@Dennis
Ben je een neger? Hahahaaa. In al die jaren dat ik hier kom heb ik nooit dat vermoeden gehad.

Wat voor neger ben je? Halve neger, Antilliaanse neger, Surinaamse neger, Afrikaanse neger (oftewel een echte neger) geadopteerde neger, geintergreerde neger, geassimileerde neger, een Knorr-reclame neger of een neger om te negeren? ;)

Soms voelde ik me hier zo alleen maar ben blij dat jij er ook bent. Hahahahaa.

OT: waarom nemen ze niet gewoon een halve, gehandicapte hermafrodiete paki-neger. Dan heb je ze bijna allemaal.

Het is toch een nonsense?!
lol @ lincoln en Ricky 2
@Oul: Een halfje. Half kaas, half Surinaamse neger. Sssssttt, we hebben het er niet meer over…

@Rick dos: Hoe weet je dat allemaal? Waar ken je mij van?
Michael Jackson natuurlijk! Hij is een neger/vrouw/lelijk en hij is vast errruug grappig!

En hij is homo/pedo, dus hij vertegenwoordigt iedereen!
hebben ze daar ook een guusje ter horst?
@Dennis:

No span ;)
@ Dennis
Ik zeg niets… Maar volgende keer als je een X5 door je straat ziet rijden met loeihard House of Pain uit de speakers, sluit je ramen en deuren! :mrgreen:

Dikke LOL @ [email protected] trouwens!! :lol:
Siamese tweeling?Dan is de naam in elk geval exotisch. Kunnen ook goed 24-uurs-races rijden, kunnen ze zonder te stoppren wisselen :)

Fijne koninginnenach
Belachelijk dat het een vrouw of neger MOET zijn, wat is er verkeerd met de persoon die het meest in aanmerking komt te nemen? Ik vind een quotering opleggen ook rasistisch…. pff door deze topic krijg ik zin in “Negerinnetetten” ik weet niet wat het nederlands woord er voor is maar de medevlamingen zullen het wel kennen ;)

@Rick Dos
nigga please
http://www.youtube.com/watch?v=I11w-rl6iaY
als nou alle blanken ter plekke doodvallen ..
dan zou de wereld toch een stuk minder ingewikkeld zijn ??

leuk he .. dat kan je gewoon schrijven over blanken ..

(probeer dat niet over een andere bevolkingsgroep) ..
@ six-trey: Mello Cakes?

@ [email protected]: En Jacko is ook blank! Die moet het worden! Na z’n 50 concerten daar in Londen mag hij er direct aan beginnen.
@ lincoln
Niemand kan tegenwoordig nog met zichzelf lachen…
Maar alle blanken moeten idd dood. Morsdood. Dood als een pier.
Niet dat pieren zo doods en saai zijn hoor… Enkel de meerderheid, en. Euh. Er zijn ook goede pieren, en plezante pieren. Voor mij zijn alle pieren gelijkwaardig, en ze zijn allemaal verschillend, ze mogen alle jobs hebben die ze willen, ik kruip voor ze, ik kniel voor ze! Alstublieft, klaag me niet aan pieren! Dood als een pier is slechts een uitdrukking…
@Tombnolz

natuurlijk gebruik ik dat woord, maar ik gebruik het nooit wanneer er effectief kleurlingen bij zij, anders ben ik eiglijk 1 van d eerste om er mee e lachen :p

@Vla

Flava Flav is nice ;)
@lincoln nee dankje mijn leven is veel te leuk :)
@vla jij maakt het wel heel erg vaag :mrgreen:
@ SJ, Rick Dos en vla: lol ! :lol:
.. instant update ..

racisme bestaat niet meer ..
de mensen die hun geld verdiende in die bizznizz zijn overgegaan naar de milieusector ..

ook met pragmatisch moeilijk kijken enzo ..
maar meer geld ..
@Vla .. pieren kunnen niet knielen ..
@ Jonas
Public Enemy was nice, maar Flavor Flav kan ik niet luchten.

@ opelsintrafreak
Ah… Dat hoeft ook niet. ;)
@Dennis

Jij bent toch dat mannetje dat voor de Bijenkorf in Rotterdam straatkrantjes probeert te verkopen? Of ben jij diegene die mij bestolen heeft? Of wacht, ik weet het al. Jij hebt mijn schoenen laatst gepoetst…

@Six trey
:lol:
’t Is duidelijk wie er hier geen Koninginnenach vieren… :roll:
@ lincoln
Pieren kunnen gvd alles! Het is niet omdat ze speciale parkeerplaatsen hebben en sommige dingen niet kunnen, dat ze minderwaardig zijn!

*just pushin’ the limits of cynism… :twisted: *
@ Rick dos
Whooow die is straf!! :mrgreen: :lol:

Kijk eens aan, we kunnen allemaal lachen met onszelf, en met een ander. Is humor niet prachtig als het als humor ontvangen wordt? :D Zolang Dennis maar meelacht natuurlijk. :)
Ik zou eigenlijk wel eens een grove mop willen horen over blanken… Iemand?
@VLA .. heerlijk ..
@ Vla: wat dacht je van Belgen-moppen… :twisted:
@VLA .. een goeie blankenmop !!
nederland + belgie hebben toch al een koninklijk huis ??
@ Emile_Benz
Wel goeie Belgenmoppen hé! Zo eentje waarvan het onmogelijk is om gewoon een Nederlander-mop van te maken door woorden te verwisselen.
Ps: echt lachen met nationalisme vind ik pas leuk met West-Vlamingenmoppen; ben zelf een West-Vlaming, en dat spreekt veel meer aan tot de persoon dan Belg…
LOL @ lincoln!! :mrgreen: Da’s de énige mop waarvan ik ook achter de letterlijk opgevatte en dus serieuze versie sta!
Er is niets humoristisch aan mijn comment. Mijn comment is zelfs te zielig voor woorden….het illustreert alleen dat grenzen al snel vervagen onder het mom van vrijheid van meningsuiting of humor.
Ze zijn toch een keer door Afrika gereden en door Japan. Als dat ook al niet genoeg meer is!
Sinds wanneer is Autoblog politiek correct geworden? Jullie hebben zelfs de originele Dennis stiekem verwisselt voor een neger.
Misschien is Hamilton iets ?
(maar die zal wel te duur en niet voldoende beschikbaar zijn )
Neh niet Vicky Butler-Henderson. Die heeft al haar geloofwaardigheid als journaliste verspeeld door reclame voor Toyota te gaan maken.
Ja, helemaal eens met Tedje.

Maar als we geen neger(zoen, verdienen ze die eer niet? DAT is discriminatie!) mogen zeggen, dan ook geen blanke vla dacht ik zo. Jodenkoeken mogen helemaal niet, en zwarte piet is levensgevaarlijk. Nasi lijkt te veel op Nazi, dus dat mogen we ook niet meer eten. Slaat toch helemaal nergens op? Dit is puur discriminatie! Kleur vergeten, en mensen accepteren zoals ze zijn, dat is hoe het hoort. De mensen die de negerzoenen verboden hebben mogen van mij de bak in voor discriminatie, want ze verbieden blanke vla niet!
hier staat dat het hele negerzoen gedoe een marketingstunt was
http://nl.wikipedia.org/wiki/Neger#Connotatie
en ze wouden zwarte pieten ook al verbieden.
dadelijk ook geen witte rijst meer, want dat is weer discriminerend voor de blanken. dadelijk mag je niet meer pissen omdat pis geel is en dan discrimineer je de chinezen.
Ok, als eerste, volgens mij heeft het woord kleurling een sterkere negatieve bijklank dan het woord neger.

Als tweede, wat een FANTASTISCHE photoshop. Mijn opperste complimenten aan de maker!
Zeg gewoon een zwarte man/vrouw i.p.v. neger/negerin, en klaar is kees.
Vicky gaat niet (als ook Tiff), die werd(en) weggepest door Jeremy bij top gear en werkt nu bij 5th gear, hun grootste concurent.
Weet niet wat je moet denken van James May, met z’n haardos en nog altijd alleen wonen ??
Misschien kunnen ze Sabine Smith voor een paar rondje op hun track vragen, die is zelfs vlugger in een bestelwagen dan Jeremy op de ring !!
aston marti(j)n
verf hammond zwart !!!!!!! :) :)
En wees eerlijk, Vicky is meestal gewoon ronduit irritant. Jodie zou het er goed vanaf brengen denk ik. (als sidekick)
edit: Of breng gewoon de zwarte Stig terug :D
Wat? En bij een breiprogramma moet er zeker een vrouw bij? Ze zijn representatief voor de doelgroep hoor. Vrouwen zijn pas later naar TG gaan kijken en negers… tsja…
@ Steve,

Ze zijn niet weggepest. Er was gewoon een ander progamma erbij nodig voor een andere doelgroep.

Een leuk detail trouwens:
De man van Vicky schijnt de producer van Top Gear te zijn.
Stond in een interview van Vicky.
“een zwarte” wordt ook moelijk over gedaan ..

behalve bij Obama ..
want “een zwarte” president moest toch wel zo geweldig zijn ..

Mugabe is dan weer geen “zwarte” president ..
want dat is een dictator ..

ja ja .. dat mensen andere huidskleuren hebben is gouwe handel ..
voor mensen die er bewust mee bezig zijn ..
Weet je wat?
Laat Labour gewoon de complete cast van Top Gear hardstikke zwart maken (in de zin van er negatief over praten en ze slecht afschilderen) en het probleem is opgelost, want dan zijn de 3 zittende presentatoren gewoon Zwartjes geworden.

En dan nog wat-
Je zal maar naar aanleiding van die regel aan zo’n show worden toegevoegd zeg- Dan heb je dus permanent het stempel op je voorhoofd staan van gehandicapt Wiedergutmachungszwart(inne)tje of zo… Ik kan me toch amper voorstellen dat er iemand is die dat een fijne carriëre-verbetering zou vinden en goed zou vinden staan op zijn of haar curriculum…! En het lijkt me ook echt Glorieus staan voor die regel dat je plotseling overal héél spóntáán dergelijke mensen ingevoegd ziet… Ja… Echt een compleet ongedwongen overwinning voor het geven van een goede afspiegeling van de samenstelling van de samenleving….

Ik vind trouwens dat de eerstvolgende koning of koningin van Engeland op zijn minst iemand van een ander ras naast zich op de troon moet hebben zitten. En dan moet de daar op volgende koning of koningin minstens 50%-50% blank en zwart gemengd zijn. Want al dat blanke gedoe daar aan de Top, daar klopt dus ook helemaal niks van. Dus jammer voor Charles, maar hij moet óf scheiden en hertrouwen met een zwarte vrouw, of zijn zoons moeten rap trouwen met …Rihanna of met India Arie of met Beyonce of zo en koning en koningin worden.
wij hebben teminste iemand met een spraak-gebrek ..
en een mentale + visuele handicap ..

ja ja .. Bavo Galema doet het prima ..
@ [email protected]

Als het dan maar wel een elektrische rolstoel is. Van Tesla.
ik vind dat ze een chineese autobouwer moeten aannemen ..
of een willekeurige Amerikaan ..

dan is er niemand die je tegen houdt om een lekker potje te generaliseren ..
helemaal NIEMAND ..
Wat een belachelijk gedoe.
Deze drie mannen zijn nou juist de perfecte presentatoren en daar moet simpelweg niks aan veranderen.
Als er dan echt een vrouw bij moet komen, laat dan Aimee auditie doen.
Discriminatie moet niet kunnen, van geen één kant. Dus niet negers uitsluiten en ook geen blanken uitsluiten. Dus als je zegt dat er per se een neger bij top-gear moet, is dat dus discriminatie tegenover de blanken. Maar dan wordt het in de politiek natuurlijk weer niet gezien als discriminatie, nee tuurljik niet je zult maar Turk zeggen tegen een allochtoon, kun je mooi mee naar de politie. Anderzijds als een “neger”, blanke tegen een Nederlander zegt en je doet aangifte van discriminatie, wordt je dik uitgelachen.

Ik zeg dus dat discriminatie niet kan, en daarbij moeten de allochtonen ook niet superieur worden gezien. Ook niet wanneer ze voor eeuwen achtergesteld zijn gebleven.

punt.
Een neger, turk, marrokaan of wat dan ook, heeft geen zin met 2 “blanken”.

Zet 3 negers, turken, marrokanen of 3 wat dan ook neer en ze krijgen WEL praatjes.
Project America
@ [email protected]

Maar wel een van de beste artiesten van de 80’s, bij een artiest is alles behalve zijn/haar muziek onbelangrijk dus ook uiterlijk, geaardheid en prive leven.


OT: Dit is toch onzin? vooralsnog denk ik niet dat er in de komende seizoenen van Top Gear er veel zal veranderen (hoop ik maar he), want die 3 mannen zijn gewoon geniaal.
Grappig deze discussie. In principe blijft deze discussie eindeloos met al deze vreemde argumenten. Maargoed als we met z´n allen weer ff terug blikken naar het filmfragment van het jaar 2008 van Hans Teeuwen met de meiden van Hallal, dan word alles weer duidelijk.

Back on topic:
Nieuw onderdeel in Top Gear met Teresa Noreen??
http://www.youtube.com/watch?v=h59OyhGZRIE
Ohja, misschien wil de BBC wel een uitzondering maken voor dit internationale programma waar miljoenen in omgaan in productie en dergelijkend.
*dergelijke
Positieve discriminatie of negatieve, het blijft verkeerd. We zijn allemaal anders, uniek. Laten we nou eens accepteren dat we niet hetzelfde zijn.

Ik snap best wel dat er soms een zetje nodig is om mensen anders te doen denken, bijvoorbeeld over waarom vrouwen geen topposities bekleden. Maar het als wet invoeren dat (wederom bijvoorbeeld) vrouwen voorgetrokken moeten worden bij sollicitaties voor zo’n positie lijkt me juist verkeerd. Veel mensen zullen dan de indruk krijgen dat die persoon daar enkel is gekomen omdat die een bepaalde eigenschap heeft en dus voor de rest ongeschikt is. Het maakt onze acceptatie voor zoiets dus juist veel minder groot.

Ik snap best wel dat als ik -wederom bijvoorbeeld- zou zeggen dat alle Zweden dieven zijn dat dat niet netjes is; er zijn vast veel Zweden die niet stelen. Maar ik mag wel zeggen dat een Zweed een Zweed is.
@lincoln

“ja ja .. dat mensen andere huidskleuren hebben is gouwe handel ..
voor mensen die er bewust mee bezig zijn ..”

Klopt. Dat noemde ze en noemen ze slavenhandel. Daar heeft Nederland o.a. z’n gouden eeuwen aan te danken.

Wat een historisch besef van jou. Had ik toch niet van jou verwacht…
@ Cantago
Probeer je me de bak in te draaien maat? Is het omdat ik blank ben, hé? Ik weet waar je woont.
;)
“Maar ik mag wel zeggen dat een Zweed een Zweed is.”

Natuurlijk mag je dat. Maar waar komt een neger dan vandaan? Uit Negerland? Of Negeristan?
Project America
@ Rick dos

Volgens mij uit Negeristan ;)
@wouter.

Goh, dan heb ik zeker een hele vreemde multiculturele vriendenkring die elkaar waarderen en respecteren ongeacht de afkomst, kleur of geur(hoewel).
Zal wel met het stadsleven te maken hebben. ;)
@Rick dos.

“Kom bij mij, kom bij mij, koop een krantje bij mij.”

Tegenwoordig is dat helaas nogal slecht verstaanbaar. Hij wordt oud. ;)
Waar komt een Neger vandaan? Kijk eens heel diep in jezelf en misschien begrijp je het antwoord. In de basis zijn wij allemaal negers.

Maar goed, onderscheid moet er zijn. Het wereldberoemde woord apartheid komt ook bij de Nederlanders vandaan.
@Rick Dos ..
mensenhandel en slavernij viert anno nu hoogtij ..

zolang televisie-zenders subsidie krijgen voor elke kleurling die in beeld komt is dat gewoon mensenhandel ..
Het publiek van topgear, is dat geen weerspiegeling van de maatschappij dan?
maar zoals ik al aangaf in mijn eerste comment ..

topgear is typisch Brits ..
veel Paki,s in Engeland zijn Britser dan de Gingerheads ..

“Goodness gracieus me” is een goed voorbeeld van zelfreflectie en britse humor van de bovenste plank ..
@lincoln.

Zelfs met een half Britse vriendin snap ik die humor niet. ;)
@MX5 ..
het leuke is dat bij de BBC geen excuus-figuren zoals Noraly Beier rondhangen ..
vooral bij kinderprogamma,s zijn er een hoop ..
en dan geen Hakim achtige mongolen ..
gewoon leuke enthousiaste presentatoren ..
en dan heb ik het niet over de tele-tubies ..
ja tuurlijk ..

neem gewoon een teletubie ..
gekleurd ..
onhandig ..
niet vrouwelijk/mannelijk ..
geen mening ..
@lincoln.

Daar was een oplossing voor bedacht door Bart de Graaf. De Teringtubbies. :twisted:
een ding is duidelijk geworden : van overheidswege opgelegde zgn anti-discriminatie voorstellen werken niet.
Logisch, want integratie is een proces. De groep die “de overheid” wil beschermen wordt door dit soort positieve discriminatie eerder in een negatief daglicht gezet en het heeft er dan alle schijn van alsof deze bevolkingsgroepen zichzelf niet kunnen emanciperen.
Dit soort van maatregelen maakt de kloof (voor zover die er is) alleen maar groter.
Dus al die positieve discriminatie, het is zooo sixties maar de Sociaal Democratische Britse regering wil de tijd dus terug draaien.
@mx5owner

Was hij ooit verstaanbaar dan? ;)

@lincoln

Wat je daar schrijft is gelul van de bovenste plank…
@Rick dos.

Een aantal jaar geleden nog wel. Toen had hij nog iets meer tanden. ;)
Die man is ondertussen ook behoorlijk oud.
“niet bepaald een lekker representatief gezelschap”
Heb ik iets gemist? Is 1/3 van de bevolking in de UK zwart?
@mx5owner

Hij begint inderdaad oud te worden. Hij kan ook niet meer rechtop lopen.
@Rick Dos ..
bij de plaatselijke boxschool was ik de enige nederlands-sprekende ..
locatie was naast asielzoekerscentrum ..

als je weet hoeveel mensen er verdienen aan de zolang mogelijke toekomstige onzekerheid van die mensen ..

die lui zolang mogelijk dollen omwille van eigenbelang van tolken/advocaten ..
de gemeente die er subsidie voor krijgt ..
en weiland dat na zo,n centrum ineens bouwgrond wordt ..

dan is dat gewoon ordinaire mensenhandel ..
@Rick dos: Lezen is een kunst, zegt men. Schrijven kennelijk ook. Ik geloof dat wij beide onze kunst op een andere manier interpreteren.

Waar het woord neger vandaan komt? Van het Spaanse of Portugese woord voor zwart. In die zin beschrijf je met dat woord de huidskleur van een persoon. lees de analogie nu nogmaals eens door.
@heidekonijn: De helft is zo ongeveer vrouw. Geen vrouwen bij het presentatietrio van Top Gear.
@Rick dos.

Ik denk dat sommige mensen hem oprecht zullen missen als hij er niet meer is. Een tijd geleden was hij ziek en daardoor niet aanwezig. Dat was gewoon vreemd.
Die man hoort er gewoon een beetje bij.

Denk aan Nespresso en je denkt aan hem. :D
@JanC, neger komt van het Latijnse woord voor “zwart”, oftewel niger.
@lincoln

Wel ja, dat is mensenhandel… :roll:

@JanC

Je analogie is mij volkomen duidelijk. Het klopt alleen van geen kant. Iemands nationaliteit gelijk stellen met iemands huidskleur gaat niet op in dezen.

@mx5owner

Die man is bijna onlosmakelijk verbonden met Rotterdam. Best wel knap van hem.
Asielzoekerscentrum??

Leuk gekozen. Asiel was voldoende geweest.
Die mensen vluchten uit hun eigen land. Dan komen ze hier en worden ze als wilde beesten achter een hekje in een hondenhok geplaatst. Valt allang mee dat er geen gewapende Nazi bij de toegangspoort staat.
Dit vraagt toch gewoon om Top Gear humor of niet dan?

JC als de normale engels man.
Hamster verkleed als vrouw voor het vrouwelijke gedeelte
James May even zwart schminken en hij vertegenwoordigt de neger.

Dit zou zo’n vermakelijk concept kunnen worden he :P (voor één keer dan)
@AutoInformatief-
Even de stereotypen uit de kast halend: Ik vind Jeremy de meeste krullen op zijn kop hebben, dus laat die dan alsjeblieft de grote politiek correcte neger zijn? James May dan liever als de Bejaarde Medemens of de Gehandicapte medemens.
@MX5 ..
waren altijd aardige lui ..
maar de enige reden voor hun komst was (op wat serven na)..
easy money ..

rare industrie .. maar eind van de dag gewoon handel ..
Off-Topic: Het is trouwens wel lullig voor Koninginnedag. Kut Suzuki Swift.

On-topic: Het is toch niet nodig? Ze halen nu superveel kijkcijfers binnen. Zijn er dan klachten van “getinte” mensen?
@[email protected] ..
welnee .. natuurlijk niet ..
maar er zijn altijd van die racisten die in kleur denken ..
die lui verdienen er veel geld mee ..
en werken bij voorkeur in anti-racisme stichtingen ..

ik noem ze blanke loser hippies ..

die maken geld door verschillende bevolkingsgroepen tegen elkaar op te hitsen ..
Dit hele topic stuit mij zwaar tegen de borst. Het begint al met de afbeelding: een donker figuur met rode lippen en grote witten ogen. Alleen de gouden oorbellen missen nog… :-( :-(

Het is niet grappig, maar zwaar triest. De gemiddelde “autochtoon”heeft er geen flauw benul van hoe pijnlijk het voor donkere mensen is om anno 2009 nog steeds als een karikatuur te worden afgebeeld.

I rest my case, want volgensmij is dit aan dovenmans oren gericht.
P.s. Ik snap al helemaal niet dat schijnbaar een “neger” verantwoordelijk is voor de in het topic gebruikte afbeelding…
Als de gekleurde medemens of één of andere feministe zich stoort aan deze topic moeten ze eerst naar zichzelf kijken of anders zwijgen. Ze willen meer vrouwen in de politiek? Ooit al gedacht dat vrouwen niet geintresseerd zijn in die praatbarak in Brussel of Den Haag!!!!
@Greg ..
dan moet je voor de gein hier iets opzoeken over Chinezen of Amerikanen ..
die komen er minimaal met een verbale doodstraf vanaf ..
Ik ben het helemaal eens met klassiekerrally. Je moet personen selecteren op hoe geschikt ze zijn voor de functie, niet op andere eisen. Als ze gaan kappen in de presentatoren, dan is TG TG niet meer, en zullen ze (hopelijk) veel kijkers verliezen.

@ vla; Leuke afspiegeling van de werkelijkheid, je pierenverhaaltje. :lol:
Ik noem een paar conclusies uit een onderzoek dat pakweg een jaar geleden in de Elsevier stond:
Mensen van het negroïde ras hebben een gemiddeld IQ van 90.
Mensen die blank zijn hebben een gemiddeld IQ van 100.
En de Aziatische mensen hebben een gemiddeld IQ van 110.
(maar ook het kleinste pikkie)
Denkt niemand aan lewis Hamilton als de nieuwe Stig .
@lincoln

Niet best gesteld dan hier.
buiten het feit dat de BBC heeeeeel divers is met zijn progamma,s/presentatoren ..

die lui zijn duidelijk NIET uitgekozen op hun huidskleur ..
maar gewoon door enthousiasme en kwaliteiten ..
@ [email protected]: Zie mijn antwoord, nog voor die van jou. Het woord komt van het schiereiland Iberia, zoveel is duidelijk.

@Rob USA: Ik heb er express voor gekozen om nationaliteit te nemen. Analogie staat. Een zwarte persoon mag mij wit noemen en omgekeerd. Is niks mis mee.

@Mensen die plaatsvervangend zich schamen voor het plaatje bij dit bericht (of zelfs het bericht zelf), lees de reacties er maar eens goedop na. Dan zie je wie dit bericht heeft gepost. Kennelijk kan je jezelf discrimineren.
@Greg ..
over het algemeen kan ik stellen dat hier verschrikkelijk aardige mensen actief zijn ..
sommige comments kan je maar beter overheen lezen ..
maar de meeste dagen uit tot een gezonde discussie ..

en die is er gelukkig ook vaak .. leuk en leerzaam .. wat wil je nog meer ??
Nu worden er ook nog asielzoekers bijgehaald? Nu heb ik voor die knuffelaars een vraagje. Hoe krijgen die mensen het geld om hierheen te “vluchten”? Wat al geschreven werd, enkele Serven uitgezonderd, die zouden hier op zich nog wel kunnen komen met een treinkaartje (theoretisch), zie ik niet waarom we kennelijk toch al rijke mensen moeten opvangen. Ga ik nog van het meest positieve uit.
Will smith!!
hij kan verdomd goed rijden in zijn films dus kan ie het wel proberen bij topgear.
The Stig is toch een neger(in)?
:D
Wanneer dit gebeurt, dan zal het het einde van Top Gear zijn.
@JanC

Alhoewel je het aan RobUSA richt neem ik even voor het gemak aan dat je mij bedoelde…

Je analogie staat voor ou wel, maar zoals ik al zei, het klopt van geen kant. Als die zou kloppen waarom hebben we het hier dan over een neger en niet over een Brit?

Daarnaast begin je het al te nuanceren aangezien je nu “zwarte persoon” gebruikt. Het woord “neger” heeft wellicht een onschuldige oorsprong maar in de loop der jaren heeft het woord al z’n onschuld verloren. Denk bijv. ook aan het woord “nazi” hoewel in z’n oorsprong een onschuldig woord, heeft dat voor veel mensen een hele andere betekenis gekregen. Daaraan kun je niet voorbij gaan. Vooral niet als je nooit in iemand anders z’n schoenen hebt gestaan.
Blijkbaar wordt het een vrouw, weten andere media te rapporteren.
JC kennende wordt het hopelijk één of andere bimbo in een gouden string bikini.

@Janc
Genetisch klopt dat misschien, maar heb je die vrouwen in Engeland al eens gezien? Je zou haast wensen dat het mannen waren.
@Think-Tank: het is wat je er zelf van vindt hé? Als ik over ‘negers’ spreek dan denk ik daar niet negatief over.Ik heb dan ook geen probleem om het woord negers te gebruiken. Idem met gehandicapten (wat tegenwoordig volgens de regels ‘personen met een beperking’ moet zijn) of lesbo’s of homo’s of …

@Greg: de gemiddelde ‘autochtoon’ misschien niet, maar sommige toch wel hoor. Een vriend van mij is van Algerijnse afkomst, maar hier geboren en getogen. Als we samen op café gaan echter worden we soms drie keer op één uur tegengehouden door flikken met de vraag “mag ik je paspoort even zien?” En dat vragen ze nooit aan mij, alleen aan hem. Das echt erg.

Ben trouwens niet voor ‘positieve’ discriminatie. Positieve discriminatie voor de ene groep is steeds gewone discriminatie voor de rest. Jammer genoeg lijkt het soms de enige oplossing om snel de situatie (wat) recht(er) te trekken.
En nog @Think-tank: Je verwijst naar Wikipedia. Heb je dat zelf gelezen eigenlijk?
“maar voor het woord ‘neger’ is dat niet zonder meer het geval. Dit wordt in Nederland en België nog gezien als een gewone, onbeladen aanduiding voor mensen met een (zeer) donkere huidskleur, vergelijkbaar met de term blanke. “
Wat een Bull, Ik gebruik gewoon het word Neger omdat Negers dat zelf tegenmekaar zeggen! Ik ben zelf een Hindoestaanse Surinamer, dus een Coolie, lekker boeien wat ze (wie dan ook) tegen je zeggen, je bent jezelf! Wel lekker makkelijk, een coolie blijft een coolie, neger een neger, kaas een kaas, marokaan etc.. weet iedereen gelijk waar je het over hebt!

Ontopic: Ik vind Lenny Henry wel een goede leuke aanvulling, beter dan die “lompe” grappen van Clarkson.

http://www.teachingawards.com/img/pressreleases/6_img0_LENNY%20HENRY(3).jpg
“Even de stereotypen uit de kast halend: Ik vind Jeremy de meeste krullen op zijn kop hebben, dus laat die dan alsjeblieft de grote politiek correcte neger zijn? James May dan liever als de Bejaarde Medemens of de Gehandicapte medemens.”

Zo kan het natuurlijk ook ja ;) Top Gear kennende zou het nog niet eens zo’n gek idee zijn om zo even aandacht te vestigen op het gebeuren. Net zoals dat Jeremy Clarckson zijn excuses ging aanbieden (wat leek voor de vrachtwagenchauffeurs) en daarna zei dat iedereen klaagde over de Porsche GT2 tijd ;)

Dat was ook zo’n geweldige Top Gear stijl :P
niemand van top gear moet weg ze zijn alle 3 geweldig
1 erbij mag wel:P
Hoe heet die neger die die enzo sloopte in 500 meter
Kanny Ryde dacht ik.
@ Vla
Nee hoor maat! Gelukkig niet;) Ik heb niks tegen blanke vla, vind het zelfs erg lekker, haha:P (en NEGERzoenen ook, en een jodenkoek gaat er wel in). Met carnaval was ik zelfs als neger verkleed, haha, was geweldig!
@heidekonijn: Keeley Hazel?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).