Britten hebben een ernstige wegencrisis

Auteur: , 28 Reacties

Wij Nederlanders klagen nog weleens over de belabberde staat van het asfalt bij onze Belgische Zuiderburen. Niet geheel onterecht, want de Belgen klagen zelf ook geregeld. Toch kan alles altijd erger, want bij onze overburen aan de andere kant van de Noordzee is het met het asfalt nog beroerder gesteld. De Britten hebben een ware wegencrisis.

Het onderhoud aan de wegen is zo enorm verwaarloosd dat er bijna 1 miljard euro extra nodig is bovenop het normale budget om alle slechte wegen te repareren. Bovendien zou het de lokale overheden zo’n 13 jaar kosten om de achterstand weg te werken. Dit blijkt uit de “Annual Local Authority Road Maintenance survey (ALARM)”.

Het afgelopen jaar zijn 968.195 gaten in het asfalt gerepareerd, kosten: 70 miljoen euro. Aan wegenbelasting komt jaarlijks slechts 38,6 miljoen euro binnen. Verwacht wordt dat het aantal te repareren gaten in het asfalt dit jaar zal verdubbelen. Dan hebben we het enkel nog maar gehad over het opvullen van gaten in het asfalt en niet eens over het grotere onderhoud.

Een woordvoerder van het “Department for Transport” trapt een open deur in en pleit voor een beter systeem waarbij wegen met meer regelmaat worden onderhouden om te voorkomen dat de wegen nog verder verslechteren en de kosten voor het onderhoud onevenredig toenemen. Het is uiteindelijk allemaal een kwestie van geld en met de huidige economische crisis is dat ook meteen het grootste probleem. Aan de andere kant is dit voor de overheid natuurlijk een uitgelezen kans om de werkgelegenheid een impuls te geven. (via: autocar)28 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Peter - Italia
de italianen kunnen ook wel wat leren van de franse/duitse/nldse wegen…
de autostrada is wel netjes glad… maar die binnenwegen zijn een drama.
hier in nl is ook niet overal netjes.
Ja maar ik herinner me een tijdje terug dat er een Brits plaatsje was dat juist heel blij was met dat slechte wegdek want dat scheelde ze drempels aanleggen….!

Kijk maar- Hier: http://www.kansas.com/news/nation-world/story/776583.html
kan TG niet weer even helpen met wegen aanleggen? :mrgreen:
Ja kijk als ze het door topgear laten doen is die achterstand in een jaartje weggewerkt, dat hebben ze ons wel laten zien
met jezza raken de roadworkers vast wel gemotiveerd om het voor minder geld te doen. en taddaaa, probleem opgelost :D:mrgreen:
@ Peter – Italia

Duitse wegen zijn over het algemeen ook bar slecht, ze betalen ook geen wegenbelasting, ze strooien ook niet als er sneeuw ligt.
> …kosten: 70 miljoen euro. Aan wegenbelasting komt jaarlijks slechts 38,6 miljoen euro binnen.

Boeiend.
Je ontvangt X miljoen aan wegenbelasting (of wat voor auto-gerelateerde belastingen ze heten) dan zul je voor datzelfde bedrag reparaties moeten uitvoeren. Budget te klein? Pech.

Hoe dan ook, de UK is gedoemd met Gordon Brown. Met hun nationale schuld/BBP zakken die binnenkort naar het niveau van Zimbabwe.

O, en leer eens aan de juiste kant van de straat te rijden.
En waar komen die gaten vooral voor?
@ Punk.
Idd in nedrland kan het ook wel beter.
Om Arnhem binnen te komen moet je meerdere gaten trotseren.
en dat zijn geen ondiepe putten.
Zo weinig wegenbelasting? Is dat €1 per auto ofzo? :?
@ BmwMPower
Overal buiten grote steden, dus in kleine dorpen, buitenwegen, etc. ik zit nu al een maand in Engeland en je vliegt van het ene puthole naar de volgende, het is egt heel erg gesteld.

Dit weekend was ik op weg naar Cambridge, en daar op een weg waar je 60 (mijl, dus ong. 100km/u) mag knalde ik opeens door een gat heen, was blij dat ik geen schade had aan de (bedrijfs)auto, gelukkig ook geen lekke band.

Maar zelfs in het dorpje waar ik zit (Biggleswade, 15.000 inwoners) vind je de gaten in de weg, en dagelijks fiets ik over de weg slingerend om de gaten te ontwijken. en dat niet alleen ook de putten zijn hier verzakt, en dan praat ik over 5 tot 15 cm verzakking. en er moet zeker wat aan deze wegen gebeuren
dus BmwMPower je kunt beter vragen waar niet 8)
Hebben die Britten niks anders te doen dat gaten in het wegdek tellen?
Wel weer netjes dat ze die gaten dan meteen opvullen ;) .
Waarom gebruiken ze snelheidsboetes niet voor wegenonderhoud? Dan werk je die achterstand zo weg :D
Hier in België zijn ze enkele jaren geleden (om de Maastrichtnorm te halen) gestopt met preventief onderhoud van het asfalt of beton.

De laatste tijd krijg ik zelf sterk de indruk dat ze gestopt zijn met preventief onderhoud van verkeerslichten.
kan iemand eens een link plaatsen van die TG-aflevering?
ach, in belgië lossen ze het toch altijd mooi op… bordje ‘gevaar: spoorvorming’ langs de weg en je weet het :s
Buiten Londen is het geen Engeland meer ;)
@GOD: Sinds wanneer betalen Duitser geen wegenbelasting? KfZ steuer heet dat in Duitsland…
Ik ken een land dat nog slechtere wegen heeft en toch in Europa ligt. Het ligt een beetje westelijker dan het Verenigd Koninkrijk van Groot Brittannië en Noord Ierland.
38,6 miljoen euro wegenbelasting? Al zouden slechts 1 miljoen (wss zijn het er zo rond de 20 miljoen) Britten een auto hebben, dan nog bedraagt de wegenbelasting dus slechts 38,60 euro per persoon per jaar… Nee, geen wonder dat er geen geld voor is. De wegenbelasting in NL is akelig hoog, maar zó weinig is ook weer niet nodig.
Logisch, Engeland is relatief ook redelijk arm. Als je kijkt naar het aantal mensen dat daar leeft zonder bijv. een douche en dat soort dingen, zie je dat dat aantal veel hoger is dan bijv. Nederland. Engeland was altijd al een relatief arm land geweest. Pas vanaf de jaren 60 ging het wat beter.
In Nederland kunnen we ontzettend blij en trots zijn met het wegdek! Wat een kwaliteit vergeleken met ander landen :D !
Jah, jammer dat jullie er allemaal op stilstaan. Dus eigenlijk is het geen weg, eerder een soort parking.
In Belgique is het nu ook ZO slecht niet. Akkoord, het kan beter, NL-roads zijn beter, maar er zijn ook veel erger wegen dan hier.
Uit ervaring: Ierland. Als hier een weg wordt aangelegd dan komt er een bulldozer om alles mooi glad te strijken vóór er asfalt wordt gegoten. In Ierland wordt gewoon meteen asfalt gelegd over elke bult geen, waardoor je soms 50 keer op en neer gaat (letterlijk) over een afstand van 1 km. Wel vriendelijke chauffeurs.
Niet zeuren, het hoort bij het karakter. Toen ik nog in Engeland woonde vond ik de Motorways eigenlijk gewoon goed (beter dan de Duitse autobahnen, met hun eeuwige baustellen en nog steeds slecht wegdek) maar bij de heerlijke wegen tussen de dorpjes is het slechte wegdek gewoon een deel van het karakter.
Is iemand van jullie wel eens in de Verenigde Staten geweest…?
Daar is het wegdek ook fantastisch op veel plekken. Peroonlijk ondervonden advies: Rij RUSTIG als de vering van je auto of motor niet zondermeer goed is… Het kand daar per stadsblok en zelfs per straatdeel verschillen omdat je daar als particulier of bedrijf straatoppervlakte kunt adopteren en zo op orde kunt -laten- houden. :mrgreen: .Hier in Europa incluis het Britse eiland doen we het dan zo slecht nog niet…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).