Favoriete auto’s van de managers

Auteur: , 73 Reacties

Het Nederlandse top5 lijstje met lease-auto's voor de gewone man (m/v) is bekend, maar wat wil de succesvolle manager uit Belgie graag rijden? We hebben een overzichtje voor je!

ING Car Lease maakte een leuk overzichtje van de vijf meest geleasde wagens in het “exclusieve segment”. Dat zijn de auto’s voor de succesvolle managers van deze wereld. Wat blijkt? Ze hebben eigenlijk ook een saaie smaak, de top 5 is als volgt:

1. Audi A6
2. BMW 520
3. Volvo XC90
4. BMW 525
5. Mercedes E220

Gezien de Belgische voorkeur voor ranzige brandstoffen (inkoppers over voorkeuren voor andere ranzigheden zijn welkom in de comments), gaan we er vanuit dat dit allen diesels betreffen. De A6 zal dan ook wel een lekker zuinige 2.0 TDI zijn, dus dan lijkt de 525d de spannendste uit dit rijtje. Wel vreemd, want gezien de grijze haren van de gemiddelde manager zijn de kiddo’s allang de deur uit en zou er toch ook wel wat spannenders van het geld van de baas gereden kunnen worden.

Met dank aan Luc voor de tip!73 reacties

De volvo xc90 op 3 da verbaast mij.
Geen xf? :-(
hahaha weer leuk geschreven wouter :mrgreen:
Ik zou met de kids uit huis denk ik voor een wat leukere 3 serie gaan.
Maargoed op je oude dag hoef je misschien niet zo’n sportieve auto.
Misschien is de nieuwe E klasse dan ook een goede keuze. (ik denk dat in het lijstje de oude E-klasse bedoelt word?)
Lekker saai en voorspelbaar weer…
XC90 verbaasde mij ook een beetje, maar dat is wel zo’n beetje de meest beschaafde en veilige SUV.
in België manager met A6 2.0TDI… don’t think so :)
in het lijstje staat : BMW 520,..
maar in het verdere bericht noem je de 525D, mis ik iets ?
De 525 staat 2 plaatsen daaronder. Vindt het wel opvallend dat de XC90 erin staat. Ik vind de S80 toch meer een auto voor managers…
@ sander.
verderop staat ook nog 525 ;)
@Sander: in het lijstje staat ook BMW 525, de D verzint hij er zelf bij, denk ik.
Bij ING liegen ze toch altijd over alles, dus zal dit ook wel uit de duim gezogen zijn. Het rijtje maakt alleen al geen indruk omdat de BMW 5-serie is opgesplitst naar motorinhoud, terwijl bij Audi alle motoren van de A6 op 1 hoop lijken te worden gegooid. Die volvo slaat wat mij betreft al helemaal nergens op in dit rijtje, of zijn de auto’s van de vrouw van de manager ook meegeteld.
als je de a6 als geheel zet, moet je de bmw 5 ook als 1 geheel zetten .
Probleem bij deze lijst is dat in veel autoregisters de 520 en de 525 als verschillende types te boek staan (waarbij diesel en benzine bij elkaar opgeteld worden!). De A6 met álle motorversies staat er echter als één type.

Verschillende leasemaatschappijen/bedrijven laten hun werknemers trouwens benzine rijden als ze minder dan 40.000 per jaar rijden. Logisch ook, want dat is dan goedkoper (hogere restwaarde, minder belastingen, lagere aanschafprijs, lagere verzekering; weegt de lagere dieselprijs niet tegenop)…

Lijstje is dus nog niet zo heel boeiend. De auto’s die erop staan trouwens ook niet. Zo’n instap-5-serie is nog niet eens zo duur. Het wordt pas duur bij de interessante motoriseringen :P
Als ik dit saaie lijstje bekijk zie ik dat mijn commerciële manager het goed voor elkaar heeft, hij rijd voor de zaak een Audi A5 Coupe 3 liter TDI, in het zwart.
Een vreselijk mooie kar overigens die ook nog redelijk van zijn plek gaat :shock:
En ik mag rond rijden in een Honda Jaz :evil:
Niet echt verrassend. Duitsers met een degelijke inruilwaarde. En ja, diesels hebben -in België- een hogere inruilwaarde dan benzine.
Er valt toch ook te nuanceren of dit werkelijk hun smaak is. Vaak gebruiken de leasemaatschappijen een zeker aanbod waaruit de werknemer moet kiezen. Vaak zijn dit enkel Duitsers, omdat hier de leaseprijzen enigszins aantrekkelijker zijn. Ik neem aan dat er velen zijn die wel dromen van iets groter en sneller.
verrast me niet dit lijstje
Een interessanter lijstje lijkt met de top5 directiewagens die door de personen zelf zijn aangekocht en niet onder leasing staan.
Leasingwagens zijn teveel afhankelijk van doorverkoopwaarde na een periode van max 5 jaar. Dat wil zeggen dat alle zwaar gemotoriseerde wagens er niet in kunnen.
En over die Volvo XC90 kan je wel verbaasd zijn maar het is ook enigzinds logisch: het is dé leasingwagen voor alle mensen die een SUV willen. Voor de meeste budgetten past een X5, Q7, ML er niet in, de XC90 wel.
En ja zoals al eerder aangegeven, de A6 allemaal samen steken en bij BMW/Mercedes een onderscheid maken lijkt me toch ook kort door de bocht.
Ik vermoed dat er ook veel zelfstandigen en zaakvoerders van KMO’s tussen zitten ;)

In Belgie is de belasting op in verkeerstelling ook in functie van het vermogen, en is de belastingsaftrek voor bedrijfswagens in functie van de uitstoot. Allemaal factoren die in het voordeel van kleinere motoren spelen (bvb 520d ipv 325d/330d). Daarenboven heeft een 5 meer présence dan een 3 he ;)
Ik heb net mijn A6 (nee geen 2.0 TDI ;-) ) omgeruild voor een S5, want idd de kids zijn toch uit huis :-)
audi a6 top auto ;-)
alhoewel een fünfer nog steeds een goede keuze is, is bovenstaand rijtje helaas wel weer fantasieloos. Waarschijnlijk zijn de auto’s overwegend in het grijs en daarvan afgeleide tinten… Jammer dat mensen liever daarin rijden, dan een, pak ‘em beet, rode Alfa 166, of een Lancia Thesis. Schitterende wagens met een karakteristieke uitrstraling.
Saaier kan nauwelijks. Hoofdoorzaak zijn natuurlijk de leasingmaatschappijen zélf die saai inkopen, waardoor je ook als gebruiker moet kiezen uit saaie modellen. Bovendien kiest een firma voor merken die ze bij een dealer in de buurt kunnen laten onderhouden. Dan vallen kleinere spelers zoals Alfa of Saab al gauw uit de boot. Gevolg : minder verkoop, dus minder mogelijkheden om een dealernetwerk uit te bouwen.
Het is een vicieuze cirkel die de saaiheid aanmoedigt.
“alhoewel een fünfer nog steeds een goede keuze is”
Dat vinden alleen BMW fanboys (vooral die met grijze haren). Want de rest weet dat de 5 serie hopeloos verouderd is. Slechts 4 Euro NCAP sterren zegt eigenlijk alles al, het is een auto uit een lang vergane tijd.
@mashell: dat bedoel ik nou: als je praat over NCAP sterren, dan ben je toch saai?
ik had toch ook wel een Lexus Gs 450h verwacht
Superkoerier!
Dat de XC90 in 0032 zo hoog scoort is niet verbazend. behalve voor Nederlanders wellicht. In België is er (nog) geen sprake van dat SUV’s extra zwaar belast worden en word je al helemaal niet met een scheef oog aangekeken ermee. En zolang ik nog geen leasebak toegewezen krijg (maar perfect tevreden ben met mijn prive aangeschafte Mondeo 2005-er) zal het mij aan mijn anus oxyderen of de 5-er 4 sterren heeft.

Voor de rest een prima lijstje. Het zou pas opzien baren als de Kia Opiris (oid) bovenaan zou staan.
“Hoofdoorzaak zijn natuurlijk de leasingmaatschappijen zélf die saai inkopen, waardoor je ook als gebruiker moet kiezen uit saaie modellen.”
Werkt het in België zo? In Nederland is het gebruikelijk dat de berijder zelf de auto kiest (soms beperkt tot een aantal merken of mileulabels) en die dan ingekocht wordt door de leasemaatschappij.
cardesigner@USA
Mijn vader is ook mangaer en ik ben nog niet uit huis. De meeste van zijn collega’s hebben ook kinderen. Dus dit rijtje is best wel logisch.
Tuurlijk zijn dat saaie wagens maar managers zijn per definitie ook maar saaie mensen die rondlopen in een saai pak en zo voorspelbaar zijn als het maar kan…
Waar is De Jaguar XF? :( !
@The Hacker, niet alle managers dragen een saai pak en rijden een saaie auto…
@mashell:
Saai? Ooit eentje gereden?
Ik ben 24 en heb een E60 – 530d. Ik heb nog nooit zo’n luxe doch sportieve bak gehad.
Ieder lullig golfje rij je stront voor z’n ogen en je hebt het niet eens in de gaten.

En NCAP sterren als graadmeter voor waardering van de auto is ook een beetje achterhaald en onzinnig niet?
Wat boeien mij die NCAP sterren nou… Ik rij liever hier in dan in een Renault Megane…
Mwoh ik zie vaak genoeg een A6 met een dikke 3.0 TDI rondrijden hoor ;)
@AlwinH: vooroordeel regeert, probeer een vooroordeel maar es onderuit te halen.
@Mashell: inderdaad, in België werkt het zo. Het aantal leasemaatschappijen is beperkt, en ze hebben vette contracten met VW- en BMW-invoerders. Ook voor het onderhoud doet men graag beroep op de grootste dealernetwerken. Schaalvoordelen dus. Maar met als gevolg dat we veel van hetzelfde krijgen.
Bedenk ook dat firma’s die leasingwagens afnemen zich graag tot 1 merk(groep) beperken. Als Piet, Jan en Klaas een Audi willen, en Koos (die een betere smaak heeft) wil een Alfa, dan worden het toch 4 Audi’s.
@Wollie: Zo werkt het Niet in België. Je kiest een auto, de leasingmaatschappij maakt een offerte op hoeveel het je zal kosten per maand, ga je akkoord dan kopen zij de auto.
Waarschijnlijk dat het voor merken met een hoge tweedehandswaarde (VW, Audi, BMW) wat voordeliger uitkomt dan voor bvb Alfa, en die daardoor ook veel vaker voorkomen, maar als je de prijs wil betalen is veel mogelijk.
Deze auto’s zijn idd niet alleen kwa uiterlijk zakelijk.
IK mag er niet aan denken, gedwongen worden op met een A6, 5 te moeten rijden, veel te groot naar mijn zin. Nu, dan laat ik mijn vrouw er mee rijden en snor ik gewoon verder met me oud golfke.
leasebakken zijn geen auto,s ..
leasebakken zijn gewoon voorwerpen ..
cardesigner@USA
Wat heeft iedereen tegen leasers? Als er een RS/M/AMG logo op zou staan, dan waren ze heilig, en als er een V6 diesel in zit, zijn ze saai? Dit rijtje heeft ook te maken met restwaarde; hoe hoger deze is, hoe lager de leaseprijs.
@ Sorcerer. Vraag me dan toch af wat voor een berekening ze daarvoor hebben aangezien het al vanaf 15.000 km p. jaar goedkoper is om diesel te rijden.
Maar het lijkt al duidelijk te worden uit het feit dat de hogere restwaarde als een pluspunt voor een benzine auto wordt gegeven terwijl het juist de diesels zijn die een veel hogere restwaarde hebben.
[Clarkson-mode] look it’s a cock! -does it have four rings on it? -Yes it does! [/Clarkson-mode]
@cardesigner@USA
ik vind leasen belachelijk gelijk wel logo er op de grill staat,
je koopt toch iets als je het geld er voor hebt, met een leasebak kan je je eigen zin niet doen en waarom zou je er zorg voor dragen binnen 4 jaar heb je een nieuwe :roll: zo als ik al eens zei liever een 15 jaar oude bak dat 100%van mij is en waar ik kan mee doen wat ik wil dan een nieuwe lease

en tjah aan dat lijstje te zien zie je dat geld niet altijd gelijk staat aan smaak :P achja ik denk ook niet dat die managers zo een interessant leven leiden ook… dagelijks op bureau, werken van 9 tot 5, gaan werken in een hemd. Ik denk dat kippen in een leg batterij een interessanter leven leiden
@USA ..
iemand met een leasebak zou de betreffende auto noooooit kopen/betalen ..
Managers zijn schapen
En de Aston V8 Vantage en Bentley Conti GT dan?
Die zie je ook harstikke vaak rijden.
Misschien dan door normale burgers.
laat dit nou precies de reden zijn waarom ik nooit manager kan worden!

ik zeg ehm BORING!
Wat wordt er beschouwd als manager??
In het ene bedrijf ben je dat bijna sowieso terwijl in het andere moet je bijna bovenaan de ladder staan…

Een beetje raar beeld vind ik zo…
cardesigner@USA
“SIx/Trey en lincoln, ik stel+ mijn vraag misschien verkeerd, ik bedoelde leasebakken. Maar het is toch handig= Je kan zelf je auto kiezen binnen een budget en je betaalt veel minder dan wanneer je hem koopt.
cardesigner@USA
Sorry, mijn toetsenbord doet soms een beetje raar ±’
@Six trey

Wat een onzin kraam jij uit zeg.. voor sommige mensen kan het financieel beter uitkomen wanneer men een auto least dan dat men een auto gelijk koopt. Je bent (in de meeste gevallen) goedkoper uit. En mensen die een auto leasen willen gewoon een goede, degelijke en praktische auto waarmee men zonder veel gedoe de nodige kilometers kan afleggen!
Voor andere mensen die het geld er wel degelijk voor hebben kan het natuurlijk ook een alternatief zijn. De brandstof wordt (meen ik tenminste) vergoed door de leasemaatschappij. En als je dan bijv. een Audi RS6 rijdt of iets in die aard, dan mag je toch zeker niet klagen toch..

You get my point?

Ik hoop het van harte :?
Heel apparte zin in dit stuk tekst.
Gezien de grijze haren….. zou er toch wel wat spannenders van de baas zijn geld gereden kunnen worden?????
Beetje saai hoor, 2× de 5-serie erin.
Verder was het voor mij wel al zo’n beetje logica.
@Benz..:I’ll back that!
Ik vindt het echt enorm raar dat sommige mensen leasen niet slim vinden. Als ik later zou gaan werken, dan is een lease auto wel een van de handigste dingen. Elke 3/4 jaar een nieuwe auto, reparatiekosten voor de baas, benzinekosten ook voor de baas, geregeld even een controle v/d auto…

Het enige nadeel is dat je maandelijks betaalt i.p.v in een keer.
bmw sloper/killer
en JEROEN wat ook een nadeel is,dat is dat ie niet echt van jezelf is,en er meestal een mislukte yup inzit,die niet kan rijden,nou zou ik ook niet in die top 5 dood gezien willen worden maar dat is mijn mening!
@Benz..
Wat een onzin kraam jij uit zeg, daar mocht je stoppen hoor, inteligente comments zijn niet aan bij besteed ‘its either autoblog or porn’ en aangezien dat mijn vriendin niet wil dat ik op andere vrouwen geil… :D

Ik heb gewoon een afkeer van factory cars en aan een lease slet mag je weinig veranderen dusja, vanaf ik een auto heb besteed ik 2 weken om hem voledig te customize :D andere grill, velgen, lederen interieur, uitlaat, sproeiers, lucht inlaat,…. tot zo als ik al eerder zei ventiel dopjes http://www.unicycle.uk.com/Images/Shop/DustcapDiceChrome.jpg een auto hebben waar ik niets mee mag/kan doen daar zou ik gefrustreerd van graken :D ook hou ik niet van de zelfde auto hebben van je buurman, en wat ik mij nu afvraag als je hem ‘totaled’ moet je dan nog je lease voledig uit betalen ja toch? dan heb je toch zot zware kosten?
Hmm.. sorry als ik misschien te bot overkwam, mijn excuses daarvoor iig. :)

Maargoed, voor mensen die een auto zien als vervoersmiddel, die een goede, degelijke en praktische auto willen hebben is leasing uiterst interessant.
Daarbij vergat ik nog te zeggen dat veel auto’s (ook luxewagen) via het bedrijf of de zaak worden geleast. (weet niet precies hoe het werk hoor..)
ik heb in ieder geval GEEN leaseauto.
cardesigner@USA
@Jeroen, eigenlijk is per maand betalen ook wel handig, dan kun je sneller je auto rijden want dan hoef je niet te sparen.
Hmm, tuning kan idd niet bij een leaseauto…, hoeft ook eigenlijk niet. Aftermarket velgen zijn meestal toch niet echt “mooi” en al dat plastic op een wagen… laat maar zitten. Dan maar gewoon een M/sport-pakket.
Grappig dat mensen de euroncap score van de 5 serie zo gemakkelijk wegwuiven. Ik snap dat als je een gebruikte auto rijdt je hier niet echt op kan letten. Maar als je een nieuwe en dure auto koopt is het wel degelijk belangrijk. Ik zou nu geen 5 serie meer kopen, omdat alle concurrenten moderner en veiliger zijn. Het zakensegment is niet het segment voor sportieve auto’s, daar zijn die sloepen gewoon te groot voor. Dus zelfs al rijdt de 5 nog steeds in orde dat kan niet echt een argument zijn om voor een 5 serie te gaan. BMW heeft super moderne motoren maar hangt ze in een verouderde zakensedan. Dat weten ze zelf ook, ze zijn immers al druk de nieuwe aan het testen.
Ik denk eerlijk gezegd dat de A6 geen 2.0 is. Managers gaan voor de 2.7 of 3.0 TDI. De jonge managers zouden het allerliefst een 1 serie rijden.
De situatie in Belgie en Nederland zijn fiscaal dermate verschillende dat je deze resultaten helemaal niet kunt projecteren op NL. Ja, de A6 zal er ook hier zeker bij zitten. Maar de XC niet omdat deze veel duurder is in Nederland. In Belgie hebben ze bijvoorbeeld de 520d in twee versies beschikbaar waarvan er één in een gunstige fiscale PK klasse valt. Qua prijs zitten er ook verschrikkelijke grote verschillen: voor de prijs waar ik nu in NL een full-options Volvo V70 2.5t rij kan ik voor hetzelfde leasebedrag per maand een BMW 7 serie full options rijden. Ik denk dus dat het lijstje in NL er nog veel saaier uit zal zien……

Kijk voor de grap eens op http://www.directlease.nl en daarna voor dezelfde auto op http://www.directlease.be. Een XC90 3.2 Summum in NL per maand 1675, in BE 1260…….. Een verschil dus van ‘slechts’ 415 euro per maand * 48 = 19920 euro!!!!!!
cardesigner@USA
@RenJie, je hebt verschillende soorten managers: Zij die niet van auto’s houden: 2.0, en Zij die wel van auto’s houden: 3.0. Dan betaal je wat meer, maar dan heb je ook wat. Maar aangezien de BMW 5 een 4-cyl. is, denk ik dat de Audi dat ook is.
ik dnek dat de topwagens in belgie niet geleased maar gekocht worden. ook doen sommige dit via een management vennotschap, kwestie van de staat wat te helpen…

En daarbij komt nog eens dat ing nu niet de grootste lease maatschappij van belgie is als ik me niet vergis, en zeker niet de enige…
saaie autos.. saaie mensen
-edit: nutteloze bijdrage-
waarom staan de 520 en 525 apart? De verschillende motoriseringen van audi staan toch ook niet los vermeldt?
In dit segment zou het voor mij onbetwist de C6 worden. Maar dat wisten jullie natuurlijk allang…

-edit: Nutteloze bijdrage dus ;) –
Ik zie in België inderdaad vaak enkel “middle-management” dat least – hogerop in de hierarchie koopt de zaak, lager koopt de werknemer zelf tenzij je een job hebt waar je veel kilometers afmaalt.

In België heb je het systeem van “fiscaal vermogen”, waarbij je bij aankoop een soms zware noot te kraken krijgt afhankelijk van max vermogen of cilinderinhoud. Zo heb je bij de 2.0 van audi (120PS, 136PS, 140PS, 163PS, 170PS) verschillende gradaties van “belasting op inverkeerstelling”, gaande van ong. 500 tot 2500 euro; jaarlijkse “rijtaks” is voornamelijk afhankelijk van de cilinderinhoud.

In België is het voordeliger diesel te rijden vanaf 15000 km per jaar, bij eenzelfde motorvermogen. LPG wordt pas voordelig vanaf 20000 km per jaar maar wordt niet aangeboden op de lease-markt, tenzij misschien een zeldzame bi-fuel.
Xf is er nog niet lang genoeg denk ik en de xc 90 begrijp ik helemaal, hier bij ons in de straat (belgie) ken ik 4 managers, waarvan er 3 met een xc 90 rijden en eentje een bmw 7, daarnaast rijden er hier heel veel rond in de buurt…
Doe mij dan maar de nieuwe A4, tegenwoordig bijna net zo ruimtelijk als de A6 en hij oogt imo ook nog eens een stuk sportiever….
Me pa is manager en die rijd A6 2.7 tdi maar dan wel met alles erop en eraan… dus niks saais aan hoor:P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).