Bizar: Dubai straft vrouw voor miskraam na auto-ongeluk

Auteur: , 79 Reacties

Soms lees je van die vreemde berichten. Dit is er ook weer zo eentje. Een 27-jarige Libanese vrouw in Dubai verloor haar ongeboren baby als gevolg van een auto-ongeluk. Toen ze moest remmen werd ze van achteren zo hard aangereden dat ze een miskraam kreeg en haar baby verloor. De Islamitische rechtbank in Dubai heeft de vrouw schuldig bevonden aan doodslag en zij moet nu omgerekend zo'n 4.500 euro "bloedgeld" betalen aan de verwanten van de foetus.

De rechtbank oordeelde dat zij niet voorzichtig genoeg was geweest. Hoewel dit de eerste veroordeling in zijn soort is en deze voor sommige mensen misschien erg vreemd overkomt, wijst de openbare aanklager erop dat ook een foetus net als ieder mens rechten heeft. Aha, ik snap het al. Die vrouw heeft zich natuurlijk opzettelijk laten aanrijden om van haar foetus af te komen. Wat nou geldboete? Levenslang opsluiten dat mens!

Met dank aan Koos voor de tip79 reacties

Dit gaat toch elke logica te boven :S …..
Ondanks al het geld toch een heel andere cultuur….
Nee, stenigen !

Nu even serieus: niets tegen die mensen, maar qua mentaliteit zitten die echt nog een paar eeuwen achter…
Barbaars en onmenselijk, maar hey, het is een cultuur, hé ;-) Die venten die een vrouw voor zoiets veroordelen hebben toch geen zelfrespect meer?
Aangezien ze zelf ook een verwante is van de foetus betekent dat dan ook dat ze de helft krijgt van die 4.500 euro?
Ies koeltoer. Niet mee bemoeien. Foei Autoblog.
er is maar 1 waarheid .. en dat is geld ..

degene die haar aangereden heeft was zeker een man ..
Ik ga ervan uit dat degene die haar aanreed wel uit Dubai komt…
Ahha, gelukkig hebben ze geen snor of baarden daar….
Belachelijk :x ! Wat is dit voor een rechtbank?!?
Vaag. En hun kinderen staan hier mensen uit te lachen als ze bij een monument 2 minuten stilte houden…..
Ik vind dit toch ook belachelijk zeg! Kom op die vrouw had natuurlijk gelijk geëxecuteerd moeten worden voor zo’n gruwelijke moord met voorbedachte rade! :shock:
@Benjamin1, “onze” kinderen kunnen er ook wat van. Zoals die jongen die naar de camera zijn tong opstook. Tijdens Dodenherdenking. Maar wie neemt dan ook z’n kinderen mee…

HOOOOOOOOOOOOOOOOIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
Kijk zo kennen we die Arabieren weer!

Die cultuur loopt inderdaad een flinke tijd achter op de onze. Maar geef ze tijd, ook wij (het rijke Westen) hebben heel wat bloedige oorlogen en onmenselijke ontwikkelingen moeten ondergaan voordat we op het punt kwamen waar we nu zijn.
Nou, ik kan me volgens mij een geval ergens hier in West-Europa (Duitsland misschien) herinneren waarin een man een celstraf kreeg vanwege een autoongeluk waarbij z’n twee jonge kinderen als passagiers om het leven kwamen.

Het ligt er dus maar aan of je foetussen ook als kind beschouwt.
Die mensen kunnen er ginder ook niks aan doen. Het waren arme boeren en plots ontdekten ze olie waarmee ze in een mum van tijd superrijk werden. Combineer dit met de islam en wat krijg je… wansmaak (zie auto’s) en hypocrisie (zie wetgeving). Wat wil je dan nog meer?
@ Robbie

precies wat ik ook dacht, en haar man is ook aan verwant dus uiteindelijk was de “moord” gratis, of beter gezegd met terugwerkende kracht. :lol:
Westerlingen kunnen ook vreemde dingen doen. Zo herinner ik me een rijke Fransman als ik me niet vergis die een kind aanreed waarbij dat kind kwam te overlijden. Vervolgens klaagde die man de ouders van het kind aan omdat zijn auto beschadigd was.
@Cardesigner

ja ik heb em ook gezien! Lelijk kind.
In België was er enkele jaren geleden ook iets gelijkaardigs! Overlaatst vond de rechtspraak plaats. Een koppel dat een accent had, waarbij hun baby kwam te overlijden, werd aangeklaagd wegens verzuim ofziets. Uiteindelijk bleek het ook helemaal de fout van de ouders niet te zijn. Weet er wel het fijne niet meer van :s
so what?
Moet ze maar voorzichtiger rijden.
Idd, is niet Autblogs zaak.
Drop gewoon autonieuws in plaats van het zwart maken van andermans cultuur.

Laat ze toch lekker.

Damn.
Als die rechter het geen-abortie-beleid aldaar door wil trekken, moet hij wel. Als een land geen abortus toestaat omdat een foetus leven zou zijn, moet de rechter het doodgaan van een foetus dus ook als moord dan wel doodslag behandelen… :?
Waarom verwachten jullie dat de hele wereld het westen moet volgen in alles?
Laat ze toch lekker.
@Citrofiel
Maar dit was dan ook expres en niet Allah’s wil…
dit slaat echt nergens op net alsof het voor die vrouw nog niet erg genoeg is dat ze een kind kwijtraakt. ze moeten zich schamen daar in dubai
wie is er nog meer dood gereden voor geld ?

het gaat goed in de wereld!
Aan de ene kant gaat dit te ver, maar aan de andere kant die foetus is nu dood omdat zijn moeder eigenlijk onverantwoord hard had gereden. Je hebt bewust het leven van je kind in gevaar gebracht door onverantwoord te rijden. In een land waar abortus dus verboden en strafbaar is, valt deze straf ngo mee.

Zoals iemand al zei, een soortgelijke zaak is weleens voorgekomen in Belgie. En dat een cultuur andere rechtsysteem heet en andere normen en waarden maakt een cultuur neit meteen achterlijk. Sinds wanneer is de Nederlandse cultuur zo modern en zo beter dan de rest van de wereld?
@RA999

Kan je reactie nog inhoudlozer?

En oh ja, genoeg gevallen in Europa en de VS van zieke mensen die ook nog eens hun recht krijgen. Zoals JPM over die Fransman schreef ;) Maar goed daar hoor je niemand over, want ja dat trekt geen aandacht.
@Relief(1)
Lees anders het artikel nog eens, de vrouw werd van achteren aangereden toen ze moest remmen ze heeft dus helemaal niet onverantwoord hard gereden…

@ Relief(2)
Makkelijk (het was niet serieus bedoeld als je dat soms dacht)…

Het zou zomaar eens deze crash kunnen zijn trouwens…
erg vreemd
A-bomb erop?
in dat achtelijke europa kreeg iemand een boete van dik 100.000 euro ..
voor 12 km te hard ..

alleen omdat ie miljardair was ..
(finland meen ik) ..
eigenlijk zinloos om hier over te discuseren. als dat het rechtsysteem is in dubai dan moeten wij dat respecteren. hopelijk respecteren zij het onze.
lol @ vinox :lol:
@Relief: er is een verschil tussen respect en goedkeuring. Wij moeten de cultuur van de mensen daar respecteren evenals hun vorm van rechtspraak. Het is evenwel ons volste recht om een dergelijke gang van zaken onmenselijk te vinden en te bekritiseren. Sommigen typeren dat soort zaken ook als achterlijk, goed, maar dat is inderdaad nodeloos provocerend. Cultuurrelativisme is leuk, maar er is geen schande in een eigen standpunt te hebben, zolang je voldoende respect toont voor elkaar. En of er nu in Frankrijk of België ook zo’n rechtszaken zijn geweest, dat laat me koud, dat is evengoed onmenselijk.
@ Stefan-Venema: Andere woorden heb ik er ook niet voor..
@ bmw

bedankt voor de aanvulling.
Alsof ons rechts systeem zo goed in elkaar zit, je kunt bij praktisch iedereen conservatoir beslag laten leggen zonder een vordering echt hard te hoeven maken, sla je in je eigen huis een inbreker “vierkant” om nota bene je eigen huis en haard te verdedigen,kun je de man nog een schadevergoeding gaan betalen !
Verbeter de wereld, begin bij jezelf
Daarnaast de hypocrisie van onszelf, als er poen te halen valt in Dubai of de andere emiraten, dan zijn we er als de kippen bij !
Hoewel het bericht ons absurd lijkt en velen hier blijkbaar van de gelegenheid gebruik maken om dat deel van de wereld als achterlijk te bestempelen, wil ik er toch op wijzen dat de rechter zijn uitspraak zelfs naar westerse normen voldoende gemotiveerd heeft. Een foetus wordt ook hier door sommigen als volwaardig leven beschouwd en de vrouw is onvoorzichtig geweest, iets waarover wij niet kunnen oordelen omdat we de details van het ongeval niet kennen.
Misschien kan autoblog dit soort van discussies beter overlaten aan het forum van De Telegraaf, AD of HLN.be waar reageerders zich naar hartelust kunnen uitleven met ongenuanceerd xenofobe antwoorden en laten we het hier lekker over auto’s hebben.
Eens met Peter en bmw.
Islamitsch gezien klopt dit helemaal niet.
Rechtbank is gewoon uit op geld.
Het schijnt allemaal aardig logisch te zijn. Mevrouw was hoogzwanger, heeft als een gek gereden en vervolgens zelf het ongeval veroorzaakt. Gevolg: kind dood. Ergens dus logisch. Ben niet niet echt pro-islam aangelegd, maar dit lijkt een onvervalst stukje stemmingkwekerij.
Ik weet wel dat ik blij ben dat mijn wiegje hier in Nederland heeft gestaan, en dat als ik wilde in de zandbak mocht spelen. Je ziet waar het toe leid als er enkel een zandbak is.
Ook vraag ik me af , hoe moeten we die cultuur serieus nemen?
En…? in wat voor een auto werd er gereden?
Probeer dit geval zonder je uit te laten over de normen en waarden van een andere cultuur, eens als mens te benaderen. Dan is dit toch een zeer triest geval. Een zwangere vrouw raakt onbedoeld betrokken bij een verkeersongeval en verliest daarbij haar ongeboren kind. Dat is op zich waarschijnlijk al de zwaarste straf die ze kan krijgen, want je kunt lullen wat je wilt, maar de vrouw heeft hier absoluut niet voor gekozen. De rechter wrijft het er met de boete nog even in en als mens zeg ik dan: heel erg triest.
@Wups, als je iedereen zijn eigen gang zou laten gaan, was de aarde een teringzooi. Zoals de 1e wereldoorlog. Als Amerika de Europeanen lekker hun gang hadden laten gaan, had Duitsland gewonnen.
@Cardesigner
De inbreng van Amerika in de 1ste wereldoorlog was minimaal. De 2de wereldoorlog was zonder Amerika gewonnen door de Russen.
Grappig dat ik iets heel anders lees in het arabischtalige bericht. Namelijk dat de vrouw de aanrijding heeft veroorzaakt door op iemand in te rijden.
Er is trouwens geen islamitische rechtbank in Dubai. Dubai is geen islamitische republiek.
@Mo
Bedankt voor de duiding. Een andere bron geeft een heel ander beeld. Misschien moet Dennis in de toekomst zijn bronnen beter controleren en zich afvragen of tipgevers geen bijbedoeling hebben.
Dit slaat echt f*cking nergens op.
Tenzij ze het echt expres liet gebeuren, zoals Mo aangeeft.
I can’t believe this shit!
@Peter: “Misschien moet Dennis in de toekomst zijn bronnen beter controleren en zich afvragen of tipgevers geen bijbedoeling hebben.”

Sorry, maar ik moet nog beginnen aan mijn cursus Arabisch. Daarbij verdenk ik een krant als de Volkskrant (de bron van dit bericht) niet direct van snode bijbedoelingen. Dus welk bericht spreekt de waarheid?

Of de vrouw schuld heeft aan het ongeval of niet (daarover spreken de verschillende berichten elkaar dus tegen), maar feit blijft wat mij betreft dat de vrouw haar baby is verloren. Dit lijkt mij traumatisch genoeg. Erg sneu (understatement) dat ze hier dan nog een boete overheen krijgt, want ze heeft niet om een miskraam gevraagd. Bovendien zie ik de toegevoegde waarde niet van een geldboete als genoegdoening voor de verwanten van de foetus. Alsof een mensenleven in geld is uit te drukken.
Inderdaad Dennis.
Als journalist of blogger moet je kunnen vertrouwen op andere nieuwsbronnen. Vooral in het internettijdperk moet je heel snel berichten kunnen plaatsen om nog actueel te zijn. Helaas komt dit de kwaliteit niet ten goede. Een verkeerd gelezen bericht is zo de hele wereld over voordat het gerectificeerd kan worden, en dan is het al te laat. Kijk maar naar meneer R. Tates bijvoorbeeld of dit berichtje.
Als mevrouw daadwerkelijk van achteren is aangereden dan zou het onder Nederlands recht zo zijn dat mevrouw onschuldig was. Echter zou de vrouw zelf de aanrijding hebben veroorzaakt dan zou in Nederland die mevrouw ook veroordeeld kunnen worden.

De BBC en United Press schreven echter “The 27-year-old pregnant Lebanese woman Sunday was found guilty of causing the death of the child last year by driving recklessly and initiating a car crash that severed the fetus’s umbilical cord ” en dus zou dat niet enkel in Dubai fout zijn, ook in Nederland. Overigens wordt daar gerept van een boete van 545 dollar. Al Arabiya schreef zelfs dat de straf voorwaardelijk was.
Het is gewoon een ander beeld op zaken.

Stel een zwangere vrouw skiet van de zwarte piste, wordt op de zwarte piste door een ander onderuit geskiet. Dan rest nog steeds de vraag wat deed ze, zwanger en wel, op de zwarte piste ?

In een land waar vrouwen in het verkeer nog relatief nieuw zijn, misschien is de mening wel dat leven heilig is en dat ze niet had moeten rijden ?

Wij vinden autorijden en overal naar toe zo’n recht geworden dat het we niet beter weten.
@Dennis
Natuurlijk moet je op bronnen kunnen vertrouwen maar tevens moet je ze met de nodige kritische en open geest kunnen interpreteren (zie mijn eerste reactie). Tevens mag je vragen stellen als iemand (Koos) Autoblog tipt over een bericht dat slechts heel vaag iets met auto’s te maken heeft.
Ik twijfel geensinds aan jouw intergriteit maar blijf wel bij mijn standpunt dat zulke items beter niet op Autoblog verschijnen.
Wát een hoop simpele zielen op dit forum zeg! Holy bef, wist niet dat het niveau dusdanig ondermaats was op autoblog.nl. Hele culturen proberen belachelijk te maken door een reactie op een gebeurtenis waar je klaarblijkelijk geen poep verstand van hebt. Heb je verstand van enige vorm van rechtspraak, geef je mening en onderbouw die. Zoniet, heb je geen idee waar je het überhaubt over hebt, plaats je reactie lekker op geenstijl.nl o.i.d.

Hoop te-kort-door-de-bocht-randebielen hier in dat klote NL zeg. Af en toe schaam ik me dat ik zo’n ontzettende Hollander ben :(
Daarbij nog ’t bijgevoegde suggestieve fotootje van autoblog zelf. “I can’t believe this shit”, onee? Vertel, waarom niet? Juridische basis? Houd je lekker bezig met de dingen waar je verstand van hebt: auto’s! Dáár zijn jullie namelijk wél écht goed in!
Als ze van achteren werd aangereden en dus geen schuld heeft aan het ongeluk: barbaars!!

Als ze wel zelf schuld had aan het ongeluk: twijfelgeval, maximaal…
@JPM en Relief
Het geval vandie Fransman was net iets anders: de Fransman rijd net wat onvoorzichtig doch volledig in z’n recht en doodt daarbij een kind – hij excuseert zich aan de familie etc etc etc maar achter zijn rug gaat de verzekeringsmaatschappij de kosten terughalen bij de ouders van dat kind (wegens onachtzaamheid, …).

Rechtspraak waarbij ouders worden veroordeeld omdat hun kinderen geen gordel dragen, niet in een aangepast kinderzitje zitten, … of omdat de ouders dronken zijn vind ik geheel terecht.

Zelf vindt ik het hoogst bizar dat de er op doodslag een geldboete staat en geen cel- of lijfstraf – wat is dan de argumentatie van de straf?
@Peter: We vertrouwen niet blindelings iedere bron. De bron van dit artikel is een fatsoenlijke krant als de Volkskrant en geen sensatiekrant als bijvoorbeeld de Telegraaf. Daarbij is de bron van de Volkskrant het ANP (Algemeen Nederlands Persbureau), dus in dat opzicht in beginsel weinig reden om aan de juistheid van het artikel te twijfelen. Nu sommige mensen wat verder gezocht hebben, blijken er verschillende berichten te bestaan met afwijkende en tegenstrijdige details.

We schijven op Autoblog met veel plezier over de meest uiteenlopende autogerelateerde zaken; voor ieder wat wils. De relatie tot auto’s is doorgaans heel evident, maar soms iets minder en af en toe is de relatie tot auto’s enigszins discutabel. Dat houdt het verfrissend denken wij zelf. We proberen onze lezers ieder geval te vermaken met gevarieerde berichten en volgens mij lukt dat best aardig heb ik de indruk.
@Dennis: Ik heb er geen problemen mee dat je dit bericht plaatst. Zelfs al lijkt de Volkskrant (ANP) het fout te hebben, je mag inderdaad aannemen dat die toch er beter aan doen om hun bronnen te controleren, want dat verwacht je van ze. Het heeft maar zijdelings met auto’s te maken, maar als je alleen maar nieuwe auto’s zou plaatsen dan zou het ook maar saai worden.
En ik maar denken dat het allemaal niet achterlijker kon?!
Dit is echt een hele grote WTF moment voor mij…
het kan altijd achterlijker en dommer en … vul maar in. Er is geen grens aan wat de mens kan, zo schreef iemand ooit al eens.
@NGD
van dat niveau had je kunnen weten, het type comments ook sinds ab een soort van alliantie is aangegaan met de omroep van geenstijl. Anyway, ik heb liever kort door de bocht dan een rechtszaak tegen een vrouw om een miskraam.
Dat is wat je krijgt als een land door theocraten wordt gerunned.
Met de nadruk op de mannelijke.
Ik vind het beledigend om een vrouw zo te behandelen en de oorzaak laat me volledig koud.
Sharia wetten zijn bullshit.
Gelukkige vrijheidsdag iedereen!
de berichtgeving klopt niet helemaal, ze schijnt hard gereden te hebben, reed in op een voorligger en raakte daarbij nog 2 andere auto’s. >
http://www.khaleejtimes.com/DisplayArticleNew.asp?section=theuae&xfile=data/theuae/2009/may/theuae_may81.xml
http://archive.gulfnews.com/articles/09/05/04/10310180.html

verder is de straf door de rechtbank al voor 3 jaar uitgesteld ivm de ‘gesteldheid van de vrouw’.
in de Islam bestaat er ‘diya’, een soort van bloedgeld zeg maar. nu hoor ik voor het eerst dat er binnen de familie ook een dergelijke straf zou gelden (of de vrouw nu schuld blaamt of niet), maar jullie westerlingen hebben evengoed ‘bizarre’ wetgevingen/bepalingen zoals hierboven genoemd. alsof er een bepaling is dat de westerce cultuur die 2 wereldoorlogen op zijn kerfstok heeft, de ‘beste’ normen en waarden heeft en dit wel even mag opleggen aan anderen.
@Mo: goed dat we nu weten dat het originele bericht genuanceerder was, dat zal de kritiek van sommigen hopelijk ook enigszins milderen.
@Adnan: “maar jullie westerlingen hebben evengoed ‘bizarre’ wetgevingen/bepalingen zoals hierboven genoemd. alsof er een bepaling is dat de westerce cultuur die 2 wereldoorlogen op zijn kerfstok heeft, de ‘beste’ normen en waarden heeft en dit wel even mag opleggen aan anderen.”

* klopt, daarom dat er ook hier in onze samenleving steeds kritisch moet gekeken worden naar hoe de overheid omgaat met rechtspraak en haar monopolie op geweld. We zijn democratisch georganiseerd, dus we hebben ook die kans. We hoeven ons dus gelukkig niet te beperken tot kritiek op “het buitenland” ;-)
* kritiek geven op wat er zowel in binnen- als buitenland verkeerd gaat in de rechtspraak, heeft trouwens niets met “waarden en normen opleggen” te maken. Met kritiek moet je kunnen omgaan, dat is te zeggen aanvaarden of in discussie gaan. Als jij deze straf OK vindt, dan ga ik je toch ook niet beschuldigen dat “jullie niet-westerlingen” ons zaken “opleggen”? Dat is gewoon debat voeren, niet meer of niet minder.
* wat hebben twee wereldoorlogen met deze zaak te maken? Op een aantal kleine landen na, heeft elk land wel een geschiedenis van foute regimes, oorlogen en onmenselijke toestanden. Dat is erg, dat is verkeerd, dat lijkt zelfs inherent aan “de mens” te zijn. We moeten proberen het in de toekomst beter te doen en dan meteen 3000 jaar oorlog, vernedering en onmenselijke praktijken erbij trekken, heeft geen enkele zin. Dat dient enkel om het rationeel denken te verstoren. We moeten (iedereen samen) werken aan een betere wereld. Dat lukt niet zonder kritiek of debat. En eigenlijk vind ik -naast een aantal reacties van laag niveau- dat dat debat hier op AB nog deftig gevoerd wordt.

En nu weer over auto’s :-)
@bmw
kritiek lever je niet door te zeggen dat iets achterlijk, barbaars etc is. dat is gewoon schelden a la wilders, iets waar velen zich aan schuldig maken. stel de logica die erachter schuil gaat/zou gaan aan de kaak. een debat voert men pas als er naar de ander geluisterd wordt, en dat is wat door velen niet gedaan wordt. feit is dat velen zich (hier en elders) een ubermensch wanen met superieure normen en waarden, ik kaats simpelweg de bal terug om men bewust te maken dat niets en niemand heilig is.
@Adnan: klopt, velen wanen zich de betere, maar daar hebben westerlingen helaas geen patent op, dat zien we in alle landen ter wereld. En om te bewijzen dat er over allerlei rechtszaken kritisch moet nagedacht worden: http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF06052009_010&ref=nieuwsoverzicht
Man is verantwoordelijk voor de dood van twee kinderen en kan toch de ouders aanklagen…
@Adnan Sabir: Waarom zijn de woorden “achterlijk” en “barbaars” gelijk aan schelden? Als de wet in Nederland alles letterlijk uit de bijbel zou overnemen zouden wij hier stenigingen hebben. Dat vinden wij echter barbaars en doen dat dus niet.
@Adnan:
Juist,niemand is heilig.
De vrouw is onmenselijk behandelt door sadistische mannen.(mannen neem ik aan)
Voor miskraam een straf is nonsens.
@Kajagogo: Nee, die mevrouw heeft een ongeluk veroorzaakt, zo stond in de Arabische, Britse en Amerikaanse sites te lezen, door te hard te rijden. Dat, terwijl je zwanger bent, zou ook in Nederland strafbaar kunnen zijn met dezelfde beweegreden als dat de rechter hier heeft gebruikt. We moeten dus zelfs wellicht stellen dat Dubai hier op dit punt op de Westerse wereld voor loopt.
@JanC
Omdat het beledigend is misschien? Dat is tenslotte waar ‘schelden’ voor staat. Het is geen ‘feit’ dat het gebeuren achterlijk of barbaars is dus hoeven die mensen het ook niet te pikken dat ze voor van alles en nog wat worden uitgemaakt. Daar komt nog bij dat de onderliggende toon van de gemiddelde fok/gs a like posts toch wel zeer duidelijk gericht is op het beledigen.
@Adnan Sabir .. verspilde moeite vriend ..

kortzichtige en zelfingenomen nederlands/belgische autobloggers doen zelf nix anders dan doodstraffen uitdelen en fatwa,s uitspreken ..
aan mensen die een sticker op hun auto plakken !!

wel het liefst als ze ver weg wonen natuurlijk ..
Achtelijk arbieren daar, met we houden aan de islamitische wetgeving…
zijn de grooste oplichters van allemaal, verzinnen hun eigen regels en passen de koran aan waar ze willen en delen die versie met dank aan hun olie geld gratis uit! Je hebt zelf daar een snelweg waar je af moet als je geen moslim bent, die kamelen……. zijn niet goed snik! Die vrouw is haar kind al kwijt en wordt ze nu ook nog eens mordenaar genoemd!!!!
@Adnan Sabir & @ Lincoln: Dat is interessant. Ik ben het met je eens dat velen hier richting schelden gaan, echter staat “barbaars” niet gelijk aan schelden. Jij schreef dat je geen kritiek kan leveren door te zeggen dat iets barbaars is. Daar ben ik het niet met je eens.

Een volkomen ongerelateerd voorbeeld: Als jij een moeder ziet die zijn kind op straat slaat en je zegt tegen haar “dat is barbaars”. Is dat schelden? Als je zou zeggen “dat is gemeen”, is het dan schelden?

Overigens zijn wij Westerlingen (ik trek het verder door dan Lincoln hier) inderdaad zelfingenomen en kortzichtig. Nog altijd geen reden om geen kritiek te mogen uiten.
@JanC ..
barbaren komen uit noord-Afrika ..
die streek noemden men vroegah Barbarije ..

tuurlijk is dat voor andere kortzichtigen een regelrechte belediging ..
maarja .. da,s voor zelfingenomen luitjes een hobby ..

btw .. Dubai ligt niet in Barbarije ..
@lincoln: http://nl.wikipedia.org/wiki/Barbarije
btw. Ik vind het ook niet barbaars.
Als je van achter aan gereden wordt, dan is de gene die bij je omhoog knalt toch een bal gehakt. Die zit er te dicht op (koos spee’s bumperkleven noemen ze dat hier toch) en dan ben je schuldig.
Islamwet?? Ik heb het nog nooit begrepen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).