Porsche wil fuseren met Volkswagen

Auteur: , 46 Reacties

Na weken van onderhandelingen tussen de bobo's van Porsche en Volkswagen lijkt er eindelijk schot in de zaak te zitten. Eventuele overnames gaan niet door, de aandeelhouders van Porsche willen dat de twee autogiganten gaan integreren in één groot autoconcern.

En die optie is voor Volkswagen niet geheel ondenkbaar. Christian Wulff, minister-president van de deelstaat Nedersaksen, heeft laten weten dat ze bereid zijn om hierover in gesprek te gaan. En voor zo’n grote fusie is wel toestemming nodig van Nedersaksen aangezien zij een minderheidsbelang hebben van 20% in VW.

Wonderboy Wiedeking was ook aanwezig bij de onderhandelingen in de Oosterijkse Alpen. VW drong eerst nog aan op een ontslag van de Porsche-topman, daar is na vandaag nog geen besluit over genomen. Wel staat vast dat bij een eventuele fusie de tien automerken van VW en Porsche blijven bestaan. Tot zover deel 6 uit de VoPo Soap.

Family shareholders are in agreement:

Creation of an integrated car manufacturing group intended

Stuttgart. The members of the management boards of both Volkswagen AG and Porsche Automobil Holding SE have been in intensive talks about the deepening of the cooperation over the past weeks. The family shareholders of Porsche Automobil Holding SE, Suttgart, have discussed the proposals resulting therefrom, with the inclusion of capital measures, this Wednesday and argued for the creation of an integrated car manufacturing group. In the final structure ten brands shall stand below an integrative leading company alongside each other, whereby the independence of al brands and explicitly also of Porsche shall be ensured.

On this basis both companies Volkswagen and Porsche intensify the talks in a joint working group with the relevant involvement of the State of Lower Saxony as largest co-shareholder as well as the employee representatives of both companies. It is the aim to develop a corresponding basis for decision-making on the future structure of the common group within the next four weeks.



46 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Hoe gaat ’t Concern dan heten…Ferdinand Gmbh…?
ehhhh ik raak hier echt in de war van :S
Porkswagen.
And the plot thickens…
“de tien automerken van VW en Porsche blijven bestaan.”

Euhm… wat een onverwachte wending! Ik dacht dat het merk Porsche zou verdwijnen en dat hun huidige modellen onder Skoda zouden uitgefaseerd worden…
@ Jochem
De eerste wagen is al klaar ;)
http://static.autoblog.nl/images/wp2007/Porsche%20Cayenne%20piggy_450.jpg

Zo’n fusie is trouwens al eerder mislukt
Oeps, beetje teveel bold gebruikt. / verkeerd gezet waarschijnlijk. Snorry
VW is de bovenliggende partij dus het lijkt me logischer als het concern gewoon VW AG blijft heten. Misschien dat de Holding iets met de naam Porsche krijgt.
@Esprit_de_Flandre
Dat ligt niet aan jou volgens mij, die dingen gaan tegenwoordig vaker fout. test Als je het direct weer probeert werkt het wel weer gewoon goed. De fout ligt volgens mij bij AB…

@ FuelMinded
Ik was lekker eerder ;)
Oops dubbelpost. :roll:

On topic: Wilt Porsche nou niet aandelen van Volkswagen om de EU regeltjes te omzeilen. Want EU verplicht automobielen fabrikanten toch een bepaalde percentage zuinige auto’s op te nemen in het aanbod om de onzuinige auto’s te compenseren
Oh, toch niet. Laatst had ik een helemaal doorgestreepte reactie terwijl alle dingetjes goed stonden…
Dit lijkt me niet een verkeerd plan. Zolang Porsche zich niet met de sportieve merken van het VAG concern gaat bemoeien kan dit volgens mij prima uitpakken.
Ik hoop niet dat dit betekent dat Porsches en Golfjes allerlei knoppen en schakelaars gaan delen, zoals Ford dat een tijd deed met Aston Martin (waar knoppen van de Mondeo in zaten…).
@VLA ..
“politics .. the more it change .. the more it stays the same” ..

is wederom van toepassing ..
Als ze nou de 3,8 liter boxer motor, geblazen, in de scirocco gooien…
Als ik VW was had ik het niet gedaan.
Porsche doet dit gewoon puur in eigen belang en heeft verder schijt aan heel vag
sebastianchubasco
@GOD
ik denk dat als VW hiermee accoord gaat dat het ook puur uit eigenbelang zal zijn ..
Porsche en Volkswagen besparen enorm veel ontwikkelingskosten als ze 1 auto concern worden. Dat is voor beide merken gunstig.
Het zat er al aan te komen!!!!!
financieel zou het hun goed uitkomen, maar ik vraag me af of het ook op management gebied zal gaan werken.
Volkswagen bespaart al genoeg met audi, skoda, seat en noem het maar op.
ze redden het wel zonder Porsche.
Maar voor modellen als o.a. Touareg en Phaeton is het heel gunstig. Of voor de top modellen van VW. Maar het gaat allemaal veel verder dan alleen het motorische gebied.
waarom niet? hoeveel mensen hebben een VW? Hoeveel mensen dromen van een 911, Cayenne, Boxter of mischien wel de nieuwe Panamera? mischien kan dit ook de Peaton beter laten verkopen in zijn volgende generatie
I think it can’t be very bad!
even offtopic.. kan iemand mij uitleggen waarom ik als ik een profiel wil aanmaken een een emailadres en een wachtwoord op geef, de site aangeeft dat het al in gebruik is. Ik heb op autojunk ook al eens een profiel aangemaakt maar die deed het in verloop van de tijd niet meer :( (foto van die Carrera GT en Prius combo van een tijdje geleden) Nu wil ik dus een nieuw profiel maken maar dat doet ie dus niet :S

ontopic. @sven2,

ik vind dat je daar een punt heb. Als VW op basis van een Panamera een nieuwe Phaeton kunnen maken, kunnen ze de motoren van de Panamera gebruiken, denk aan een Phaeton R45t. En zo kan Volkwagen een stuk goedkoper een mooie mid-engined sportwagen voor.. het volk maken.
carrera 1.9tdi en transporter turbo ??
@ AMG Powerrr
Dan ben je op AJ als het goed is ‘CLK’. Weet je zeker dat je daar probeert in te loggen met het goede mailadres? (hummerfreak……)
Met dat account zou je ook gewoon hier in moeten kunnen loggen…
Eindelijk. De familie wordt weer herenigd. :mrgreen:

Ik kan er alleen maar blij mee zijn net als de families Porsche en Piëch. Emoties voeren de boventoon. Porsche die de Volkswagen schiep, Volkswagen die Porsche menigmaal van de dood redde. Ze zijn door èn voor elkaar gemaakt.
Porsche heeft gewoon gesmeekt om niet overgenomen te worden door VW. :mrgreen:

@ RA999; LOL @ mislukte fusie! :lol:
freewarefreak
@ WieAndersDasAuto

“Maar voor modellen als o.a. Touareg en Phaeton is het heel gunstig. Of voor de top modellen van VW”…

Da’s 2x hetzelfde… ;)

OT: Het lijkt mij wel een goed idee. Als het Imago van Porsche af kan stralen op de topmodellen van VW (omdat ze samen ontwikkeld zijn) dan kan de Phaeton in de volgende generatie wel een succes worden.

Bovendien zullen ze er beiden niet slechter van worden. Daar zijn door de bedrijfseconomen heus wel rekenmodellen op los gelaten. Als ze er slechter van kunnen worden zullen ze het heus niet doen, ben naar niet bang, ze kijken toch uiteindelijk alleen maar naar het resultaat…
Ik zou het graag zien gebeuren.

Maar ik zou geen Carrera’s met een VW logootje en Golfjes met een Porsche logo willen zien.
Fuseren is geweldig, maar maak er dan ook iets nieuws van!
En zoals eerder gezegt, liever geen knopjes van een fox in een Gt3 :)
Porsche 914 reincarnatie! :D
Krijgt Marchionne dat toch gelijk?
Fuseren is goed, maar er moet juist niks in de filosofie van de merken veranderen. Geen volkswagens die een Porsche ademen, en geen materialen van een Polo in een 911. Beide merken doen goede zaken, dus als ze samen de kosten kunnen drukken, dan ligt dáár de kracht.
@GT, liever niet :P
ik zou gaan voor de sharan GT3rs… :D
Wat???
Hoor ik een Scirocco met 3.8 liter boxermoter en RWD in productie gaan? :mrgreen:
het is “familie” van elkaar dus. waarom niet
@AMGJunk: straks krijgen we nog een scirocco met de gt3 motor (415pk!) of touareg met cayenne turbo s motor (v8 550pk!) xD
550=450pk
Eerst willen overnemen en wanneer blijkt dat Porsche een financieel tekort heeft van 9 miljard Euro na de fusie wil men weer fuseren, dit hadden ze zich vantevoren ook wel kunnen bedenken.
@RA999,

bedankt voor je reactie! Ik ga het meteen proberen!
@RA999,

ik kan alleen mijn emailadres en mijn wachtwoord invullen als ik wil inloggen. Geen gebruikersnaam!?!
@ AMGJunk:

Dat zou echt geniaal zijn, het gewicht rond de 1300kg proberen te houden en de boxermotor erin lepelen :P
niet met zon eend ! xD

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).