Dacia Sandero Stepway gaat in productie

Auteur: , 37 Reacties

Spannend nieuws vanaf de autoshow in Barcelona en de L'Atelier Renault showroom in Parijs! Daar zal Dacia namelijk de Sandero Stepway tonen, een opgehoogde hatchback met veel plastic. De auto staat vanaf september in de showroom, maar het is nog niet bekend of ie ook naar Nederland komt.

De avontuurlijke boswachter-look van de Sandero wordt beoogd voort te bouwen op het succes van Dacia’s compacte hatchback. Die auto heeft sinds de lancering in juli 2008 zijn weg gevonden naar ruim 60.000 eigenaren in Europa.37 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Nou nu kan ik de komende tijd niet meer slapen hoor…
Ziet er beter uit dan menige andere SUV’s
Hier gaat mijn hart echt sneller van kloppen… Als hij niet naar Nederland komt haal ik er wel een uit Frankrijk.
Hij komt gewoon naar Nederland.
Huh? Hebben ze tegenwoordig iemand die Dacia’s ontwerpt in plaats van tekent?
Ik snap toch niet hoe dit in de filosofie van het merk Dacia past ? Ik dacht dat dit het budgetmerk moest zijn van Renault, goedkope auto’s met technologie van Renault (van 5 jaar geleden dan).
alternatief voor een kia of een suzuki voor de risicomijdende traditionele burgerij met angst voor de samenleving maar die toch niet teveel geld uit wil geven
Toont de nutteloosheid aan van de SUV, met wat fantasie is het net een Cayenne/Touareg miniatuur, min de “status” :lol:
ik vind het meer een soort van cross golf alleen dan van dacia
Good news, everyone!
Beter zo’n Dacia eindelijk weer hoogstaand design vanuit de Franse keuken!

Ik zet hem direct op mijn shortlist….. wanneer mijn prive of lease auto aan vervanging toe is.
Mijn hart gaat er niet sneller van kloppen, maar als mijn portemonnee hier blij van gaat worden kan het nog wel een serieuze kandidaat worden. Ben wel benieuw hoe oubollig het interieur is.
Doet me denken aan de 4X4-variant van de eerste Scénic: even lelijk, maar ergens wel leuk!
Laat maar komen!
Heren (en dames?)

Leuke wagen om te zien. Alhoewel ik niet meer zou willen betalen voor zwart kunststof (is zoooo jaren 80 :) )
Toch heeft Dacia jarenlang 4×4’s gebouwd. En binnenkort zien we die terug in de vorm van een SUV. Voor de Roemeense markt best goed lijkt me, aangezien we een hoop slechte wegen en niet geasfalteerde wegen hebben. En tsja, als die prijs ook scherp is…..dan bestel ik er denk ik wel 1….met de kwaliteit zit het in ieder geval wel goed!
Hé! Hij heeft al het nieuwe kenteken!

OT: ach, als je niet meer dan 9 mille uit wil geven aan een auto, en iets groter dan een Twingo wil, dan is dit een prima keuze. Toch schaam ik me wel ergens dat Renault zich hier mee bezig houdt. Enfin, ze verdienen er goed aan en dat is voor de fabrikant toch het belangrijkst.
Ziet er best aardig uit. Al zou ik er voor geen goud in willen rijden ;)
Geweldig, nu nog een groen label!

http://i42.tinypic.com/357k8l3.jpg
Misschien gaan we deze nog in de PC Hooft zien, voor de daar nog te vestigen Bristol:P
Best een leuk bakkie, als je een klein budget hebt is het een stoere keuze en rijd je toch leuk.
goede concurent voor de ML63, Q7 V12 TDI of X6M!
Vergeet de Cayenne S niet!!!!
lijkt eigenlijk wel op de qashqai niet dat dat een compliment is.


Mensen die dit kopen zijn gewoon dom. Geen geld om iets te kopen – maar dan blijkbaar wel om extra veel te verbruiken zonder voordeel? dom dom dom
Spannend hoor!

Maar wel een goede keuze voor net-niet-stoere boswachters met een klein budget.
Enkelen hebben het over een ‘klein budget’. Heeft iemand bij benadering een idee wat dit zou moeten gaan kosten?
@peter

En dan heb je ook nog mensen, die domme opmerkingen maken. Kopers van een Dacia zijn goed bezig. Ze laten zich niet door de zogenaamde topmerken het vel over de oren trekken. De Sandero is een product, dat een meer dan uitstekende kwaliteit/prijsverhouding biedt. Prima afgewerkt, robuust én 3 jaar volledige garantie. Dat laatste bieden de meeste ‘grote’ merken niet eens. Een producent moet wel heel zeker zijn van zijn zaak om zo’n langdurige garantie te geven. Goed, het bezineverbruik van de Sandero zou ietwat gereduceerd kunnen worden, maar 1:14 is op dit moment absoluut haalbaar. Ik ken mensen met een VW Golf 1.6, die dat niet eens halen.
kowalsk schrijft: Ziet er best aardig uit. Al zou ik er voor geen goud in willen rijden.

Ben je nog op een leeftijd, dat je het vrouwelijk geslacht moet imponeren met een sportwagen of cabrio? Nou, dan kan ik je snel uit de droom helpen. Daar raken de dames al lang niet meer van onder de indruk.
@VolvoXCseries
Ook al op autoweek zeker? Precies zo’n zelfde bericht door VolvoXC90V8 (uit mijn hoofd kan de naam fout hebben, indien fout, sorry!)

OT:
De Stepway ziet er netjes uit, ik zou m kopen als ik een kleiner budget zou hebben en geen occasion zou willen kopen maar wil nieuw.
Gisteren van de Dacia-dealer de prijs doorgekregen van de Stepway: de benzineversie (1.6) is vanaf september leverbaar voor 12.750 euro (rijklaar).
wilfried Goethals
dacia is een leuke auto maar er zit een adertje onder het gras dat is het volgende als je auto wil in ruillen op dacia krijg je niks terug voorbeelt ik heb een fox hij is 8000 duizend euro waard maar wat denk je bij dacia krijg de dagwaarde dat wat 6000 schandalig dus bij andere woorden een duure auto is dacia
Ik rij nu in een dacia en dat bevalt mij prima, zeker voor dat geld. En ik heb voor mijn oude auto zelfs nog meer terug gekregen op een nieuwe dacia dan bij een andere garage! Mss meerdere garages langs. Ik vind de auto er prima uitzien.
Ik ben op zoek naar een nieuwe auto en bij toeval kwam ik via renault op de dacia sandero stepway terecht,zo’n soort
auto zoeken wij een beetje hoge instap en dan de prijs is oke je moet hem niet vergelijken met een ford of opel als je deze wil hebben val je alleen maar in een gebruikte auto.,ik ben benieuwd als hij de volgende maand op de markt komt als hij zo is als inde folder prima auto.
Volgende week heb ik zo,n stepway 1.5 dci kleur donker grijs voor een leuke prijs een komplete auto incl.airco en riid prettig.
hoy
ik heb ne dacia sandero stepway 1.5 DCI 70Pk gekocht voor de prijs van 11.075 euro. daar is de recyclagepremie al vanaf getrokken (1250 euro) en optie airco + radio mp3 bijgeteld (500euro). kheb hem besteld in september/oktober en ik heb hem de 2e week van januari. kben wel van belgie dus het kan zijn dat jullie prijzen in nederland verschillen dan die van belgie
Wij hebben deze week een Dacia Sandero Stepway 90 besteld. Na een proefrit en niet al te veel budget is dit voor ons, onze droomauto. Wij kunnen voor deze prijs eindelijk eens in een nieuwe auto rijden en dan ook nog een hoge zit. De stoelen zitten heerlijk zoals we gewend zijn van franse auto’s. Wij kijken in ieder geval uit naar week 6. In deze week krijgen wij de auto geleverd. Een voordeel is dat als je nieuw wil blijven rijden, je de auto met een jaar of 4 weer kan inruilen voor een nieuwe Dacia. Omdat de prijs niet al te hoog is, is de afschrijving ook minder.
Ik mis http://www.dacialoganmcv.nl/ wel heel erg, zeker nu er die SUV aan komt en er nog geen informatie is. Die site had altijd alle goede informatie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).