Welke Bentley zou je kiezen? (Arnage & Continental combo)

Auteur: , 94 Reacties

Nieuw geld vs Oud geld?

Het is onduidelijk of het op bovenstaande spot gaat om een Flying Spur Speed of een gewone Flying Spur, en of het gaat over een Arnage T of een Arnage R. Het zijn natuurlijk details, maar laten we de Flying Spur Speed en de Arnage R in dit artikel als voorbeeld nemen. De Arnage T levert zo’n 500 pk terwijl de Flying Spur Speed (FSS) een vermogen van 600 pk heeft.

En dan de sprint. Ondanks het hogere koppel (1000 Nm vs 750 Nm) is de FSS toch sneller van zn plek: 4,5 seconden vs 5 seconden. Dat komt niet door een veel lager gewicht, de twee limo’s wegen namelijk allebei zo’n 2,5 ton (de FSS is 100 kilo lichter). De topsnelheid is wel een groot verschil. De Arnage gaat tot 290 km/u terwijl de FSS de 325 km/u kan aantikken.

Dit soort auto’s koop je gewoon voor de looks en ik ben benieuwd aan welke jullie de voorkeur zouden geven. Voor de volledigheid zal ik de prijs nog even noemen, de FSS kost $200K en de Arnage T kost $250K. In euro’s weet ik het niet exact, maar denk aan respectievelijk drie ton en vier ton.

Meer foto’s op autojunk.nl, met dank aan london voor de spots!
94 reacties

Flying Spur, absoluut.
Flying Spur. Zonder twijfel een van de mooiste Bentleys
FSS .. Arnage is wel heel erg voor oude lulletjes, behalve die met de nieuwe neus. Dat is dan weer wel fris.
doe mij maar een oude bentley met mooi leer..
De Arnage veruit!

Machtig, representatief en met enige emotie. De nieuwe flying spur is mijn inziens; emotieloos, te weinig detaillering (wat hoort op dit soort auto’s) en te Amerikaans (bekijk die achterkant eens!).

De Arnage daarentegen is gewoon een boegbeeld. Een imposant stukje Britisch heritage.
Oud geld, maar toch zou ik eerder voor de Flying Spur kiezen.

Ach, wat een onzin, koop gewoon geen Bentley ;)
Makkie! Arnage met een Boeing-lengte voorsprong. Zoveel meer passie, zoveel meer karakter, zoveel meer Britishness. Ondanks de mooiere techniek en ongekende prestaties van de Flying Spur. Maar opscheppen over dat soort zaken is zo banaal…
Geef mij maar een Arnage T-24 Mulliner.
Prachtig.
ik was altijd voor flying spur. Ik heb echter onlangs een arnage op de autosnelweg gezien, en ondanks mijn jonge leeftijd (21) was ik toch zeer onder de indruk van deze verschijning. Het was al donker en de arnage blonk toch wel erg mooi.
Daarom ga ik voor de arnage. Als ik een bentley zou kiezen zou het desalniettemin een continental gt speed zijn ;-)
ik ben trouwens blij dat er wel degelijk een heel aantal mensen zijn die voor de arnage kiezen! Toch mensen die niet enkel naar pk en stoerheid kijken maar ook klasse en status in acht nemen
Dan maar nieuw geld ;) dus de Flying Spur
Doe mij maar die Arnage.
En dan het liefst een le mans uitvoering.
no doubt. de flying spur. (dat is die linkse toch)

de arnage mag wel meer karakter etc hebben. maar ik vind die voorkant echt lelijk.
@SR

Misschien willen mensen dat juist niet en daarom kiezen ze voor de FS..
Ik zou zelf ook kiezen voor de Arnage. Niet dat de Fss een lelijke auto is, absoluut niet, Maar de vormen doen een beetje lijken aan alle nieuwe auto’s. Terwijl de Arnage toch echt macht uitstraalt!
Brrrrrrrrrrrrrrrrrooklands! (En als het uit deze 2 moet; duidelijk een Arnage, die Continental-varianten zijn echt voor voetballers en rijke Russen)
Doe mij maar de Brooklands 8-) no doubt. Wát een slagschip!
Arnage!!! Dé koning…!
De arnage natuurlijk! Wat een prachtig silhouet en neus heeft die auto. Mooie scherpe lijnen. Daar is de Flying Spur maar dikkig naast.
Liever de Flyinig Spur. Zeer geslaagd uiterlijk en stukken mooier dan die lelijke achterkant van de Arnage.
De Arnage bij uitstek! Wat een auto.
Arnage, maar eigenlijk een Rolls
De duurste en dan zo snel mogelijk weer verkopen. En dan op zoek naar een goede tweedehands Ferrari. Oja en een tweedehands Prius om de zaak weer te kunnen compenseren tijdens de oersaaie familiebijeenkomsten :)
@ RenJie dat is dus het nieuwere model.

maar zowie zo een Arnage. een Arnage is ook gewoon nog echt exclusief en niet zoals een fss die je best wel veel ziet ter vergelijk van de Arnage. En dan ben ik nog niet eens over de looks begonnen want wees nou eerlijk een fss is gewoon echt een duurdere vw/audi tenminste het uiterlijk lijkt der wel wat op.
Ik ga toch voor de oude, als de nieuwe de coupe had geweest zou het die zijn geworden :)
Hoewel ik erg ‘Nieuw Geld’-minded ben, ga ik toch voor de Arnage. Ik vind de Flying Spur niet mooi van achter, punt.
Als het kan de nieuwe Brooklands, maar anders, zeker de Arnage. Een mooie tijdloze auto, typisch engels!!! De Flying Spur vind ik persoonlijk niet mooi als sedan. Daarentegen vind ik de GT en GTC wel weer mooi… Maar ik ga toch voor klassiek, daar staat bentley in mijn ogen voor…. En de Arnage is nog de echte Bentley met 6.75 liter motor… Geen VW Phaeton met een Bentley badge (niets mis mee overigens)
Arnage, by far. De Continental/Phaeton reeks vind ik maar niets, geef mij maar de heritage van de Arnage. Klassebak.
hmmm beide! als het nou de nieuwe brooklands was dan had ik die gedaan…
Hmm, toch de Spur :D pure class!
Het is niet moeilijk kiezen tussen een Volkswagen en een Bentley.
geef mij een Arnage! Wel als de laatste facelift Vele malen mooier en chiquer en vooral het interieur is ook stuk mooier dan bij een FSS. Ik vind de Arnage de laatste echte Bentley.
flying spur hij ziet er ”moderner” uit
die continental GT zijn toch geen bentleys meer vind ik, de arnage is dat wel

zeker de arnage Final Series ziet er zeer mooi uit!

dus doe mij maar een arnage, één van de mooiste all-time auto’s voor mij
Absoluut de flying spur, de andere is gewoon niet helemaal mijn stijl. Maar ook met de andere zal ik geen problemen hebben.
allebei voor mij!
of de fss alleen is ook al genoeg hoor
Arnage…
mijn buurman heeft een flying spur.. lelijk hok, duidelijk de arnage, dat is tenminste nog ECHTE klasse.
de arnage, dat is een bentley die het minst word ‘mooi’ gemaakt door mensen met een lage broek, goude kettingen en een coole pet
Ook voor mij een Arnage, de Flying Spur is een zwaar mislukte poging van de op zich best aardige Continental GT een sedan te maken. De Arnage daarentegen is een tijdloze schoonheid, de enige auto die je de rest van je leven nog nodig hebt.
Arnage is een echte Bentley, dé Bentley
De conti serie is meer een Audi; ook decadent, maar dan zonder klasse

Overigens is de stijlere neus van de Speed versies een gigantische verbetering tov de glad gekamde van de normale, maar dat terzijde
Arnage waarom niet?
Mika Hakkinen
Ik ga toch ook voor de Arnage.. Graag zilver met donker bruin interieur haha..
Klasse, uitstraling, super klasse..

Conti serie is voor de vrouw.. (boodschappen auto van de rijken laten we eerlijk zijn)
Arnage T
De arnage Straalt veel meer klasse uit als zo”n veredelde VW :(
arnage! Meer stijl en subtieler.
De Conti natuurlijk. Mensen die nu nog een Arnage kopen, die kopen een hopeloos verouderde auto in de hoop daarmee stijl te kopen. Maar jammer, zo werkt het dus niet.
FSS vs. oude Arnage: FSS
FSS vs. nieuwe Arnage: Arnage
Duidelijk de Arnage T. de wagen = klasse + kracht. Je hoeft niet hard te rijden omdat je toch wel weet dat je de rest baas bent en de beheersing hebt om je in te houden.

De Continental is meer een rappers auto, de auto voor mannetjes met een petje die door een beetje geld niet meer in een golf hoeven te rijden…
arnage
zowieso arnage
veel en veel en veel mooier
Echt een auto met klasse en uitstraling en je kan er zeker mee gezien worden. Kwil niet zeggen dat je met een flyin spur niet gezien kan worden want dat is ook een vette bak maar ik ga toch voor de arnage
Flying spur voor mij. Echt een dikke en gestroomlijnde bak, de arnaga ziet
er echt ouderwets uit. Lelijk eigenlijk. Ook de gt vind ik erg vet. Als ik het
geld had, dan had ik er zeker weten een gekocht.
Voor nu voldoet mijn ml500 ook.
De (nieuwe) Arnage. Die straalt macht en emotie uit. Ik vind de FSS ook heel mooi, maar ik vind de Arnage toch meer een “echte” Bentley.
@renjie

kijk dat ziet er al veel beter uit. daardoor sla ik wel aan het twijfelen.
De Conti is zo gewoontjes geworden. Je ziet ze te vaak, en het zijn ‘opgedirkte Volkswagens’ om maar wat provocerends te zeggen. Toch… Het Bentley-logo heeft zo’n magie voor mij dat ik zeker weten een Conti zou willen rijden, mocht ik het geld hebben. Mocht ik echter nog meer geld hebben, dan nog zou ik liever een Conti FS hebben dan een Arnage. In de andere klassen prefereer ik de Azure en Brooklands weer. Maar het speelt allemaal met millimeters verschil als de totale schaal een meter is: Bentley is voor mij gewoon de ultieme autodroom. Waarom ik dan Citrofiel ben? Omdat ik realistisch ben. ;)
Arnage zonder twijfel. Prachtige bak!
Hmz, maakt me niet uit ! Beide dikke bakken !
gilein brouwer
arnage is wel het leukste maar voor die centen zou ik gewoon een jaartje wachten op RR ghost. die is dikker dan een arnage en een conti bij elkaar.
@ gilein

net mijn idee, maar eigenlijk een gewone wagen en met de hopen overschot van geld, koop je vele andere dingen, reizen, … . Ik ben de allergrootste fan van dergelijke landschepen, R-R en ook Bentley enz, oud en nieuw (behalve de phantom reeks nu, niets mis mee, maar te decandent voor mij, ghost is subliem). Mocht ik mogen/kunnen kiezen, ik heb eigenlijk totaal geen behoefte aan dergelijke wagens ook geen oldtimer er van, ik ben tevreden met een foto. hoewel ik er mss een zou kopen als decoratie, eens iets anders dan telkens maar vazen en schilderijen.
we hebben er 1 voor de deur staan.
dus ik blijf bij de spur
Omdat het een mooie auto is qua lijnen.
De auto heeft mooie ronde lijnen echt status auto
de arnage is te hoekig en te pooierig.
moet je niet wille.

dus geen twijfel de flying spur
(zeker in het zwart met een zwarte grill dikke 21 slofjes er onder en rijde maar:D)
@cg

roepen is uploaden!
@ cg; Je draait hier de zaken mooi om. De FS een statusauto en de Arnage pooierig. De FS wordt juist door de pooiers en voetballers gereden, de Arnage is de statusauto van het oude geld. Grapjas.
@ cg

Aan je comment zal ik niet direct geloven dat je een FS voor je deur hebt staan.
Dus, roepen is uploaden op AJ.
ja cg

uploaden die plaatjes
Arnage, zonder twijfel…
Die upload zullen we nooit zien. :roll:
Ik laat de Phaeton staan en kies voor de echte Bentley, de Arnage.
gilein brouwer
@ cq

voor de deur??? was het geld voor de garage daarna op ;)
ik zeg keep on dreaming and posing
L’Arnage, s’il vous plaît!
@Cq

Als ik het goed begrijp, is volgens jou, vergeleken met een 21″ zwartvelgige Conti, de staatse Arnage te pooierig?

Knap dat je kan typen als je blind bent.

Upload maar wat jullie voor de deur hebben staan dan trouwens, met de krant van vandaag/morgen erbij in beeld, evenals je autoblog username. Daarna zal ik wel wat plaatjes uppen waarop te zien valt hoe ik een bezem vreet.
Hee Cq,

Ik zag hem staan die Bentley van jullie. Mooi ding man.
Arnage, de enige échte Bentley.
De Arnage,
Mocht ik ooit zo veel geld hebben, dan zou ik dat graag willen spenderen aan een échte Bentley, en geen nep product voor de rijke elite uit ontwikkelingslanden.
de arnage, hij straalt zoooo veel meer klasse uit! de continental vind ik niet lelijk, maar ik vind hem niet bij het merk bentley passen. En wat dan nog als alleen oude mensen er in rijden? die weten wat een echte bentley is, namelijk gigagroot, ongelofelijk duur, en niet de allermooiste (hoewel de brooklands best mooi is, bentleys zijn mooi om de klasse, niet om het lijnenspel).
De Arnage, wel met de nieuwe koplampen enzv.

Arnage T <3
Continental…

He is beauty
Veel liever de Arnage, de Conti is helaas een omgebouwde VW…
De Arnage heeft toch iets meer ‘klasse’ en elegantie, de Flying Spur ziet er vooral uit alsof ie wat meer is gericht op snelheid.
Aangezien ik ook wat meer ben gericht op snelheid, zou ik ook voor de Flying Spur Speed gaan.
En de Arnage is gewoon niet zo heel mooi.
“naval warfare” —> de Arnage T dus :D

Inpakken, strikje eromheen en afleveren voor de deur graag hahaha

De Arnage is een soort dinosaurus, bestaat al jarenlang en hoort wat mij betreft thuis is het rijtje Laro Defender, Jaguar xj, Mini etc etc,
Allemaal auto’s die al jarenlang qua uiterlijk weinig zijn veranderd en ondanks het oude design toch prachtig blijven (soms werkelijk, soms vanwege lelijkheid, maar toch!).
Vandaag de dag zou ik de Flying Spur kiezen. De arnage is wel mooi, maar nogal een oud model.
Hij zit er niet tussen maar doe mij maar de Brooklands!!!
Tja.. moeilijke keus… Ik denk toch de Flying Spur, die heb ik al 2X gezien en een Arnage nooit… Maar het liefst de Brooklands 2008
Doe mij maar de Arnage, die is nog exclusiever dan de Flying Spur, en is een “echte” Bentley.
een Volvo S90 AKA 960 :D

nee doe maar de Arnage! Mooi klassiek en gewoon stijlvol
De Arnage :D
Zekeer de Flying Spur! Geen twijfel mogelijk;)
liever de brooklands of de nieuwe arnage en azure.
Liever een Brooklands van een paar jaartjes eerder. Laag, met een licht gebogen hoofdlijn. Zo’n ècht Brits Heritage voertuig.
De duurste!
ik zag gister die arnage, wat een geweldig ding
De Bentley graag. Ik bedoel de Arnage dus. De FS vind ik één van de slechtst geproportioneerde auto’s, en die loensende koplampen zijn alleen geinig op een Aero Eight. Daar ligt het absurdisme ten minste dik bovenop. Nee, die Flying Spur heeft echt vormen van niets, en het zal me worst zijn of hij een betere prijs/kwaliteit verhouding heeft. Als ik het geld had ging ik er niet over mieren. Zo’n Arnage houdt een traditie in stand kwa uitstraling, de FS is alleen leuk om het merk nog enigszins in leven te houden.
moeilijk

ik denk FSS

en als je er één wilt zien, in london kun je er 32 op een dag tellen xD

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).