De groene spam van vandaag

Auteur: , 31 Reacties

GOLF BLUEMOTION MET A-LABEL EN 20% BIJTELLING GLK 220 CDI 4MATIC met BlueEFFICIENCY-pakket MAZDA UNVEILS FIRST NORWEGIAN-SPECIFICATION RX-8 HYDROGEN RE Lieke wil dat jullie zuinig gaan rijden.

HOOFDLETTERS ZIJN OOK GOED VOOR HET MILIEU! Het weergeven van een witte pixel kost tenslotte meer energie dan het weergeven van een zwarte pixel (meer licht enzo), maar dit geheel terzijde.

Blijkbaar maken het gezamenlijke PR-apparaat zich nogal zorgen over het niet-zo-groene karakter van Autoblog, want de mailbox stroomt over met milieuvriendelijke persberichten (en aanbiedingen voor Thaise masseuses en wonderpillen). We nemen U even mee langs de pareltjes die er weer bij zitten:

Volkswagen heeft een briljant idee: vanwege de economische crisis is 2009 eigenlijk een verloren jaar en dus beginnen ze vast aan 2010: “Vrijwel alle 2010-modellen van Volkswagen zijn nu al te bestellen.” Vraag dus om flink veel extra korting op de 2009 modellen met het argument dat die nu al verouderd zijn.

GOLF BLUEMOTION MET A-LABEL EN 20% BIJTELLING
Gemeenschappelijke en modelspecifieke wijzigingen binnen het complete gamma
Leusden, 11 mei 2009 – Voor Volkswagen is modeljaar 2010 begonnen. Dat komt tot uiting in de beschikbaarheid van nieuwe motoren, maar ook in de verfijning en uitbreiding van de standaarduitrusting van diverse modellen. Vrijwel alle 2010-modellen van Volkswagen zijn nu al te bestellen. Geheel nieuw in het modelgamma is de Golf BlueMotion.

De Golf, Golf Plus, Jetta, Eos en Passat krijgen diverse gemeenschappelijke wijzigingen. Voor al deze modellen geldt dat de boordcomputer ‘Plus’ de olietemperatuur voortaan digitaal weergeeft. Ook krijgen al deze modellen de beschikking over het nieuwe instrumentpaneel met witte verlichting en het nieuwe bedieningspaneel van de Climatronic (beide zoals geïntroduceerd op de nieuwe Golf). Daarbij krijgen alle modellen een nieuw model stuur. Ook is de noodremassistent vernieuwd: zodra de remvertraging meer dan 2,5 m/s2 bedraagt, gaan de remlichten automatisch knipperen. Zo wordt de (nood)remsituatie sneller opgemerkt door achteropkomend verkeer. Bij snelheden onder de 10 km/h treden bij een noodstop de alarmlichten in werking. Het laatste gemeenschappelijk nieuws is de vervanging van het navigatiesysteem RNS 300 door het nieuwe RNS 310.

Golf en Golf Plus in modeljaar 2010
Naast de hierboven genoemde wijzigingen, zijn er ook modelspecifieke veranderingen voor de Golf en de Golf Plus. Alle modellen zijn voortaan standaard uitgevoerd met ESP. Nieuw in het motorgamma is de 1.6 TDI common rail met 66kW/90 pk of 77 kW/105 pk voor de Golf en Golf Plus. De 90 pk variant heeft in de Golf een A-label. De overige 1.6 TDI uitvoeringen in de Golf en Golf Plus zijn voorzien van een B-label. Deze motor is beschikbaar in combinatie met een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een zeventraps DSG-transmissie (7-DSG). De Golf 1.6 TDI 77 kW/105 pk is leverbaar vanaf 24.350 euro inclusief bpm en btw.

Golf BlueMotion
Nieuw in het Golf-gamma is de 1.6 TDI 77 kW/105 pk BlueMotion. Deze zuinigheidskampioen heeft een gemiddeld verbruik van 4.1 liter op 100 km, wat gelijk staat aan 24,4 km per liter diesel. De uitstoot van de Golf BlueMotion blijft steken op 107 gram CO2 per kilometer. Dit komt mede door banden met een extra lage rolweerstand, een start-/stopsysteem en terugwinning van remenergie. Hierdoor valt de Golf BlueMotion in de fiscaal aantrekkelijke 20%-bijtellingscategorie en krijgt hij het groenste energielabel A. De Golf BlueMotion is per direct leverbaar vanaf 25.450 euro inclusief bpm en btw.

Jetta 2010
Binnen de Jetta-reeks wordt de 1.9 TDI 77 kW/105 pk vervangen door de 1.6 TDI met commonrail inspuiting. Deze motor is leverbaar in combinatie met een vijfversnellingsbak of de zeventraps DSG-transmissie. Deze laatste is nu ook beschikbaar voor de Jetta 1.6 75 kW/102 pk Hierdoor daalt de CO2-uitstoot van dit model van 195 g/km naar 162 g/km. Dat levert een B-label op.

Eos en Scirocco: nieuwe motoren, meer groene labels
Vanaf modeljaar 2010 voldoen alle voor de Eos beschikbare motoren aan de Euro 5 emissienorm. De 3.6 V6 (191 kW/260 pk) met standaard DSG-transmissie komt in de plaats van de 3.2 V6. Het nieuwe topmodel van de Eos-reeks is leverbaar vanaf 52.990 euro. Bij de 2.0 TSI-motor is de CO2-uitstoot verder beperkt en dat leidt tot een C-label. Alle Eos-modellen met een wielmaat groter dan 17 inch, worden nu standaard voorzien van een bandenspanning-controlesysteem en zelfdichtende banden. Dit maakt de kans op lekrijden door bijvoorbeeld spijkers een stuk kleiner. Voor de sportieve Scirocco is vanaf modeljaar 2010 de 125 kW/170 pk sterke 2.0 TDI beschikbaar. Deze wordt standaard geleverd met een zesversnellingsbak; de zestraps DSG-transmissie is optioneel. De Scirocco 2.0 TDI 125 kW/170 pk is leverbaar vanaf 33.950 euro.

Nieuwe 1.4 TSI EcoFuel voor Touran
De Touran wordt per direct leverbaar met de 110 kW/150 pk sterke 1.4 TSI EcoFuel-motor met standaard zesversnellingsbak (7-DSG optioneel). De Touran EcoFuel is geschikt voor aardgas en benzine. In eerste instantie komt dit model als zevenzitter met een totale actieradius van 500 km op de markt, later dit jaar volgt de vijfzits versie die een reikwijdte van 630 km heeft. Beide varianten hebben ongeacht de gekozen transmissie een A-label en vallen voor zakelijke rijders in de 20%-bijtellingcategorie. Alle EcoFuel-uitvoeringen van de Touran zijn standaard voorzien van de boordcomputer ‘Plus’ en hill-hold-functie. De Touran EcoFuel is leverbaar vanaf 32.850 euro. De Touran 1.4 TSI (103 kW/140 pk en 125 kW/170 pk) worden optioneel leverbaar met de 7-DSG-transmissie; deze komt in de plaats van de zestraps variant. Alle Touran-modellen zijn vanaf nu standaard uitgerust met de buitenspiegels die ook op de Golf worden gemonteerd.

Tiguan: Euro 5
Met ingang van het nieuwe modeljaar voldoen alle voor de Tiguan beschikbare TDI-motoren aan de Euro 5 emissienorm. De CO2-uitstoot van de 2.0 TDI (103 kW/140 pk) in combinatie met de zestraps automatische transmissie is terugbracht tot 186 g/km (was 199 gram). Park Assist voor de Tiguan is verder verbeterd: de auto kan nu in nog kleinere plekjes zelfstandig inparkeren.

Extra zakelijke en emotionele argumenten voor Passat en Passat CC
Nieuw in het Passat-programma is het eerste BlueMotion-model met benzinemotor: de Passat 1.4 TSI (90 kW/122 pk). Deze is er als Limousine en Variant en met keuze uit een zesversnellingsbak en 7-DSG. Alle versies hebben een A-label. Met uitzondering van de Passat 1.4 TSI BlueMotion Variant met handgeschakelde versnellingsbak vallen alle uitvoeringen in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling. Evenals de Passat 1.4 TSI BlueMotion beschikt de Passat 2.0 TDI BlueMotion over de start/-stop functie en regeneratie van remenergie. De Passat BlueTDI (105 kW/143) pk is per direct te bestellen voor prijzen vanaf 35.030 euro. Dit model voldoet nu al aan Euro 6 emissienorm, die waarschijnlijk pas eind 2014 van kracht wordt.
Ander nieuws binnen de Passat-range betreft het beschikbaar komen van 7-DSG voor de Passat 1.8 TSI (deze vervangt de zestraps automaat). Ook voor de Passat en Passat CC is Park Assist vernieuwd: ook in dit geval kan in een nog kleinere ruimte worden ingeparkeerd. De Passat CC 2.0 TDI (103 kW/140 pk) is er nu ook als 4Motion. Bovendien is de auto nu ook leverbaar met de 2.0 BlueTDI-motor (105 kW/143 pk) vanaf € 41.090.

Caddy en Caddy Combi: nog efficiënter
Het belangrijkste 2010-nieuws binnen de Caddy-range is de komst van de Caddy Combi Maxi EcoFuel. Dit model beschikt over de 2.0 CNG-krachtbron met 80 kW/109 pk. Deze uitvoering heeft 5 aardgastanks (goed voor 37 kilo aardgas) en een benzinetank met een inhoud van 13 liter. De totale actieradius bedraagt 700 km (570 km op aardgas, 130 km op benzine). De aardgastanks zijn onder de auto ingebouwd waardoor de bagageruimte volledig intact blijft. De Caddy Combi Maxi EcoFuel is leverbaar vanaf 25.690 euro en heeft het energielabel A. In alle relevante versies van de Caddy (Combi) wordt de standaard boordcomputer vervangen door de boordcomputer ‘Plus’ het navigatiesysteem RNS 310 komt in de plaats van RNS300.

En dan Mercedes, die bouwt een GLK speciaal voor drifters. De GLK 220 CDI is er straks ook met alleen achterwielaandrijving en een handbak. En die is nog hartstikke zuinig ook.

Nieuwe viercilinder in GLK 220 CDI 4MATIC BlueEFFICIENCY
De innovatiekracht van koppel en karakter
* Gevanceerde viercilinder dieselmotor: hoge prestaties bij een gemiddeld vebruik van slechts 6,7 l/100km
* Voldoet aan Euro 5-emissienorm
* GLK-Klasse na de zomer ook met achterwielaandrijving

Sinds de Mercedes-Benz GLK-Klasse in oktober 2008 op de markt verscheen, heeft deze compacte SUV met zijn sterke persoonlijkheid al vele harten voor zich gewonnen. Klanten hadden tot nu toe de keuze uit drie zescilinder motoren: twee benzineversies en een diesel. Nu komt de GLK 220 CDI 4MATIC met BlueEFFICIENCY-pakket op de markt. Met zijn nieuwe viercilinder dieselmotor en de standaard 7G-TRONIC automatische transmissie is dit de zuinigste GLK van het gamma. Het model zal het merendeel van de verkopen voor zijn rekening gaan nemen. Na de zomer introduceert Mercedes-Benz ook nog een tweewielaangedreven variant van de GLK 220 CDI met zesversnellingsbak en groen energielabel.

Al vanaf de introductie van de GLK 280 4MATIC, de GLK 350 4MATIC en de GLK 320 CDI 4MATIC stroomden de orders voor de 220 CDI 4MATIC al binnen. Dat is niet zo gek: deze aantrekkelijke dieselvariant koppelt praktische, compacte buitenafmetingen aan de nieuwe viercilinder-dieselmotor van Mercedes-Benz. Deze is goed voor een vermogen van 125 kW/170 pk en verbruikt toch slechts 6,7 liter diesel per 100 km. De standaard variabele 4MATIC-vierwielaandrijving zorgt samen met de eveneens standaard 7G-TRONIC zeventraps automatische versnellingsbak en state of the art elektronische regelsystemen als ESP, ASR en 4ETS voor indrukwekkende rijprestaties op verharde én onverharde wegen. Niet voor niets wordt de karaktervolle GLK gezien als een directe afstammeling van de G-Klasse, de aartsvader van de Mercedes-Benz-SUV-familie.

De volledig nieuw ontwikkelde 2,1-liter dieselmotor van de GLK 220 CDI 4MATIC – bij intimi bekend onder de naam OM651 – is ook leverbaar in de nieuwe E-Klasse die onlangs is geïntroduceerd. Het blok heeft niet alleen een hoog vermogen, maar heeft daarbij ook een indrukwekkend koppel van 400 Nm, dat al direct boven stationair toerental beschikbaar is. De motor is uitgevoerd met twee turboladers, directe ‘common-rail’-inspuiting van de vierde generatie met een inspuitdruk van 2.000 bar. Hiermee accelereert de GLK in 8,8 seconden van 0-100 km/u en heeft hij een topsnelheid van 205 km/u.

Verlaagde uitstoot

De viercilinder dieselmotor is voorzien van een oxidatiekatalysator en een onderhoudsvrij diesel-partikelfilter. In de strijd tegen de CO2 zijn de ingenieurs van Mercedes-Benz continu bezig de uitstoot van haar modellen te verlagen. Dat geldt uiteraard ook bij de nieuwe GLK 220 CDI 4MATIC. De uitstoot van deze SUV is nog voor de marktintroductie gedaald van 183 gram CO2 per km naar 176 gram, waarmee de GLK 220 CDI 4MATIC nu al aan de strenge toekomstige EU5-norm voldoet. De verlaagde uitstoot heeft ook nog eens een positief effect op de prijsstelling. De prijs daalt van € 53.240 naar € 52.365 waarmee de nieuwe GLK 220 CDI 4MATIC binnen zijn klasse een nog aantrekkelijker propositie wordt.

Wie wel de stoere, karakteristieke looks en de zuinige dieseltechniek van de GLK 220 CDI wil, maar de variabele 4MATIC-vierwielaandrijving niet per se nodig heeft, introduceert Mercedes-Benz in september een tweewielaangedreven variant. De dieselmotor is bij dit model gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak. De achterwielaangedreven GLK 220 CDI zal dan beschikken over een groen energielabel.

Waar Obama stopt, gaat Mazda vrolijk verder. Zij hebben in Oslo de RX-8 Hydrogen RE onthuld. De op waterstof lopende RX-8 is straks gewoon te leasen in Noorwegen en zolang je tussen Oslo en Stavanger woont, kun je ook gewoon waterstof tanken bij een van de twee nieuwe waterstofstations (Yeah, nieuw scrabble-woord).

Mazda unveils first Norwegian-specification
RX-8 Hydrogen RE at Oslo Ceremony

• Norway’s Crown Prince attends historic event to open two new hydrogen filling stations on the Oslo-Stavanger route.
• Norway’s Minister of Transportation drives new Mazda RX-8 Hydrogen RE vehicle.
• More RX-8 Hydrogen RE facelift vehicles will be delivered for leasing in Norway beginning this summer.

Leverkusen, 11 May 2009. Another environmentally focused solution from Mazda – a Norwegian-specification RX-8 Hydrogen RE – was unveiled today at an historic event in Oslo. The vehicle was unveiled as part of a ceremony celebrating the opening of the latest HyNor hydrogen filling stations. With this opening, Norway’s national hydrogen project has taken a major step towards creating an extended hydrogen infrastructure along the 580 km Oslo to Stavanger route.

On hand at the ceremony were the Norwegian Crown Prince and the Norwegian Minister of Transportation, Ms. Liv Signe Navarsete. After the Crown Prince refuelled the car, Ms Navarsete drove the Mazda rotary-engine sports coupe from Oslo to the Drammen station on zero-emission hydrogen. After delivery of this first facelifted version of the RX-8 Hydrogen RE, Mazda will provide more Norwegian-spec vehicles to the HyNor project under commercial lease contracts beginning this summer.

Mazda also leases this environmental, four-seat sports coupe in Japan, but for the HyNor project it has been developed to meet Norwegian and European specifications with left hand drive and a manual transmission. The product of 18 years of Mazda hydrogen fuel research and development, it uses a dual-fuel rotary engine that allows you to switch between using hydrogen or petrol in areas with no hydrogen infrastructure.

This latest unveiling is just one of Mazda’s environmentally-friendly technologies to be introduced as part of its ‘Sustainable Zoom-Zoom’ strategy; and includes such innovative products as next-generation clean diesel engines, and a fuel-saving idle-stop system called i-STOP.

Last-but-not-least: Lieke. Zij stuurde ons een mail dat dakdragers inderdaad niet sexy zijn en of we allemaal op Youtube guitige Shell filmpjes willen kijken, zoals deze met een hele enthousiaste Eunice Olsen (wie kent haar niet):31 reacties

OK maareh wat doet Britney Spears hierbij (openingsfoto)?
ja goeie vraag ik klikte eigenlijk vanwege haar
@papageno,
Alleen maar groen op het plaatje?
ze heeft iets groens aan ;-)
[quote]HOOFDLETTERS ZIJN OOK GOED VOOR HET MILIEU! Het weergeven van een witte pixel kost tenslotte meer energie dan het weergeven van een zwarte pixel (meer licht enzo), maar dit geheel terzijde.[/quote]


Dat geldt niet voor LCD-schermen. Daar staan de backlights gewoon altijd aan. Ongeacht wat er afgebeeld wordt op het scherm.
Bij OLED-schermen en CRT-monitoren zal het wel iets schelen. Echter OLED-computermonitoren zijn er nog niet en CRT’s gebruikt bijna niemand meer (ik wel :D)
/nerdmode
@RRPPhantom: Ik zie anders witte tanden hoor en zwart bruine ogen ?
@Paragon
CRT-schermen zijn voor alsnog het beste…
Ik bedoel, wie wist vroeger wat een “DODEPIXEL” was?

OT;
Donder op met het groene, aarde warmt zich zelf altijd op en koelt weer af.
Dus ik zeg LOETAH Greenpeace en groenofielen…
Leve de verbuiksklasse “G”
‘Blijkbaar maken het gezamenlijke PR-apparaat…’
Dankzij de crisis hebben ze maar één PR-apparaat.
Beetje nutteloze bijdrage dit…..
Koop gewoon een Focus RS in Ultimate Green = ook groen (toch?)
@DrsDre: weet wel wat het zijn, maar nog nooit last van gehad!
Niet op de gewone schermen en ook niet op laptops.
Trouwens, is dit ter vervanging van een rijtest?
Ik mis namelijk een maandagmiddag 16:00 post met daarin een rijtest :(
het is niet: blijkbaar maken het gezamenlijke PR-apparaat zich zorgen
maar het is: blijkbaar maakt het gezamenlijke PR-apparaat zich zorgen
Die groene koplampen zijn wel fraai!
lol @ nanning

maar lelijke vrouwen zijn groener, daar moet het licht bij uit.
nou de eerste stap voor waterstof is al gezet (de auto’s zijn te leasen) nu nog meer waterstofstations
@MGMIDGETMKIII:
Probeer maar niet, Autoblog heeft dyslexie, er is geen artikel zonder een fout.

OnT: Britney is lekker! En groen rijden is voor hippies.
@ Nanning

Ach ja, die opmerking kon je al op wachten. Niet echt origineel trouwens.:P
By the way vind ik het wel een beetje jammer dat jullie zo’n plaatje gebruiken om mensen te lokken. Het werkt wel denk ik…
Mazda is weer goed bezig.

Ik vroeg me al af wanneer die rx8 voor de consument beschikbaar was. Daar zit een hoop testwerk in.

Helaas gaat het ten koste van het vermogen.
Lees ik dat goed? Krijgt de Eos het 3.6 VR6-blok? :D Nice… Alleen ben ik bang dat ze zo gek zijn om de 280 pk nog steeds op de voorwieltjes los te laten ipv 4motion toe te passen (wat om technische redenen niet kan).
@ RenesisHP
Dat mag ook wel na 18 jaar ontwikkeling! ;)

@ Tommy
Er staat 260 pk. En 305 pk in de Focus RS is toch ook geen probleem…. ;)
@Ferdinand1.

:?: Leg uit.

Nu stel je mij echt voor een raadsel.
@Ferdinand1.

Auch, laat maar. Ik ben er zelf achter. :roll:
wow life is fantastic ik wordt niet echt vrolijk van dat vrouwtje mooi maar niet echt inhoudelijk.
Dit vind ikpersoonlijk wel het voorbeeld van een artikel in de categorie “marketinggezeik en gebakken pr”
@Ferdinand1: Uiteraard heeft de Focus RS exact dezelfde voortrein als de Eos… :P

Wel dom dat het de 260 pk versie is, zoals in de Superb, zal wel met die voorwielaandrijving te maken hebben. Ik zeg: sperdifferentieel d’r in met wat regel-electronica en gaan met die banaan, gewoon het 300 pk blok zoals in de R36. :D
Ben niet zo groen, maar op deze foto moet is knarsetandend toegeven dat mooi groen niet lelijk is…
Ideaal zo’n beginplaatje, dan kijk je nog eens:P Naar al die groene onzin! Complimenten naar Autoblog voor het verbeteren van dit saaie artikel.

Mijn advies: een groene Ford Focus RS, zoals hier boven al genoemd wordt;)
@ wouter

Je caps zit vast.
En het is eigenlijk wel een nutteloze bijdrage, dit hele bericht.

PS. Eigenlijk zijn als die caps-spammers dus heel groen bezig.
Maar ja, dat kan natuurlijk niet op autoblog ;) .
Zo’n achterwielaangedreven GLK is best nuttig. Niemand koopt zo’n ding om zijn 4×4, alleen om het uiterlijk… Dus waarom dan niet gelijk goedkoper maken, verkopen en minder verbruiken?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).