Honda Insight is bestverkochte auto in Japan

Auteur: , 25 Reacties

Honda laat ons via een persbericht vol trots weten dat de hybride Insight in april de bestverkochte auto van Japan was. Joh?! Lekker belangrijk! Toch is dit wel een beetje bijzonder, want nog nooit eerder stond in Japan een hybride auto bovenaan de verkooplijst.

In april hebben meer dan 10.000 Insight’s een Japanse eigenaar gevonden. Het merk is in het thuisland sowieso lekker bezig, want op nummer 2 stond de Honda Fit (die wij kennen als de Jazz). Een persoonlijk record voor de autobouwer, want Honda stond in Japan nog nooit eerder op nummer één en twee. De nieuwe Honda Insight is in ons land met een vanafprijs van 19.950 euro, de goedkoopste hybride auto die je kunt kopen. Bij ons zijn er al ongeveer 200 verkocht.

HONDA INSIGHT BESTVERKOCHTE AUTO VAN JAPAN

Schiphol Rijk, 11 mei 2009 – De Honda Insight is een echte bestseller in Japan. Het is de eerste hybrideauto die de hoogste plaats op de Japanse verkoop-ranglijst inneemt.

In de maand april heeft Honda in Japan meer dan 10.000 Insight’s verkocht, en is daarmee de bestverkochte auto. Ook nummer twee op de lijst is een Honda, namelijk de Fit, en ook dat is een primeur: nooit eerder bezetten twee Honda’s de eerste twee posities in de Japanse verkoopranglijst. De Fit (Jazz in Europa) was overigens in heel 2008 de bestverkochte auto van Japan en bezette tot april dit jaar deze toppositie.

Marktleider

Honda doet ook in Nederland goede zaken met zijn hybrideauto’s. Van de Honda Civic Hybrid zijn tot en met april ruim 2.800 stuks verkocht. Met de Insight meegeteld – die sinds vorige maand te koop is – heeft Honda bijna 3.000 hybrideauto’s aan de man gebracht. Daarmee is Honda de absolute marktleider op het gebied van hybrideauto’s. Ondanks een sterk dalende markt (bijna 25 procent in de min tot en met april) heeft Honda in deze periode ruim 21 procent meer auto’s verkocht ten opzichte van dezelfde periode in 2008, en is het merk de grootste stijger. Honda verwacht dit jaar 8.000 hybrideauto’s te verkopen in Nederland.

Honda Insight

De nieuwe Honda Insight, de hybride voor iedereen, staat nu in de showroom bij alle Honda autodealers. Met prijzen vanaf 19.950 euro is de Honda Insight de goedkoopste hybrideauto op de Nederlandse markt.25 reacties

“De nieuwe Honda Insight is in ons land met een vanafprijs van 19.950 euro, de goedkoopste hybride auto die je kunt kopen. In ons land zijn er al ongeveer 200 exemplaren verkocht.”

Jammer, want hij is een stuk beter om aan te zien dat de Prius.
Vind persoonlijk de Insight ook wel iets mooier als de Prius (voor zover dat mogelijk is). Gecombineerd met die super voordelige prijs is het natuurlijk niet zo verrassend dat hij het goed doet.
@ FiXeR helemaal gelijk, maar toch vind ik het nog wel een beetje een brooddoos..
laat die type R maar komen :p:p
@yvesrosier
ook met hybride zeker:P

is trouwens niet zo gek dat deze auto zo goed verkoopt: mensen kijken naar het milieu en deze auto is zo groen als het maar zijn kan en hij is ook nog redelijk goedkoop dus dit vind ik niet zo heel gek. En inderdaad, de Insight is veel mooier dan de Prius. Nu nog eventjes wachten op de Lexus uitvoering! Dat wordt volgens mij nog een veel gaafer ding!
De voorkant is wel te pruimen, maar de achterkant is afgeleid van de Prius, een beetje zonde. De Civic Hybrid is daarentegen weer met een normaal kontje.

Toch een positieve berichtgeving, zeker daar in Japan waar die uitlaatgassen een serieus probleem zijn.
@disco3: Lexus is Toyota, je bedoelt Acura, maar dat hebben we hier niet. Wat bedoel je dan eigenlijk wel?
Ik vond overigens de nieuwe Prius zoals op-ie op de Autorai stond ook niet verkeerd (of in elk geval weer een flinke verbetering ten opzichte van de tweede generatie).
tja, maar t verschil tussen de Prius en de Insight is dat de Prius een full-hybride is en de Insight een Half-Hybride.. Als ze de CO2-norm willen verlagen voor de 14% bijtelling (waar ze ook aan zitten te denken) zal de Insight buiten de voordelige bijtellingschaal vallen. En ja, ik moet zeggen dat ik de nieuwe Prius mooier vind dan de Insight, gelukkig is het een meningsverschil:D
wat een lullig ding
Mooie licht units
Wat is een halve hybride??
Leuk. Doet de auto dat op eigen kracht of zijn er stimuleringsregelingen voor hybrides in Japan, net zoals in Nederland?

Overigens is de Honda route wel een stuk effectiever dan de Toyota manier, zeker qua kosten/opbrengsten.
@JanC: De Honda heeft een kleine benzinemotor (1.3 liter) met een CVT-bak die als het nodig is geholpen kan worden door een eveneens kleine elektromotor. Ongeveer het idee als het KERS systeem in de formule 1. Je rijdt dus primair gewoon op benzine, wat best kan omdat de meeste motoren overbemeten zijn. De Prius combineert twee aandrijfsystemen: elektrisch voor rustig in de stad, benzine op de grote weg. De computer kiest wat onder de gegeven omstandigheden het beste past.
Dat is helemaal niet zo opmerkelijk, aangezien het een fijne auto is die ook echt iets voor het milieu doet (Prius) voor een zeer acceptabele prijs.
Eigenlijk een prima keus dus.
Jammer voor het milieu al die batterijen rommel. Die hybride rommel zou verboden moeten worden met al die zware methalen en gifstoffen erin en dat alleen maar dat mensen goedkoper uit zijn aan de pomp.

DENK EENS AAN HET MILIEU EN KOOP GEEN HYBRIDE.
Mochten jullie de cijfertjes (200 verkocht in NL) op de Autoweek-verkoopstatistieken gebaseerd hebben, dan heb ik daar nog een opmerking over. Al eens verder gekeken dan de Honda Insight? Er staat namelijk ook nog een Opel Insight in. :roll: Foutje, maar ik denk dat dat eigenlijk ook Honda’s zijn. Dat brengt het totaal op bijna 400.
@Citrofiel, het gaat om JAPAN en niet om Nederland ;)
zo zo. Japanners kopen graag hun eigen auto’s. net als Duitsers, Fransen en Amerikanen. Nederlanders zouden anders massaal Mitsubishi rijden als ik het Nederlandse autopubliek ook zo als de bovengenoemde nationaliteiten indeel.
Dat is niet zo, daarom is hier zo’n gevarieerd straatbeeld.

De insight vindt ik wel gaan, en ik verbaas me wel dat er maar 200 zijn verkocht inmiddels. Zeker de crisis.
Als ik genoeg geld zou hebben waren het 201 exemplaren. Dus
bazen geef de werknemers veel salaris, dat is goed voor de autoverkopen en de economie!
halve hybrides zijn auto’s met 2 wielen.

zowel de Prius I, II, III als alle Honda’s zijn gewoon full hybrids.
Er is nog een fenomeen als parallel / serie hybrids maar ook hier zit in deze auto’s geen verschil.

De Insight heeft levertijd, vandaar dat het aantal nog niet zo hoog is.
Je moet die niet meer vergelijken met de Prius II, want die is binnenkort niet meer leverbaar. De Prius III komt eraan en ziet er heel goed uit.

De Prius is echter een auto uit het D segment, terwijl de Insight een auto is uit het C segment. Dus niet met elkaar te vergelijken, al zijn het beide wel hybrides.

Die Prius is ook erg geweldig, maar flink duurder. Op forums lijkt een verschil van 5000 euro nooit veel, totdat je dit bedrag bij elkaar moet sparen, dan besef je weer even, dat het over geld gaat.
In het echt is deze auto veel mooier en sportiever als op de plaatjes. Het is echt een leuke en ruime auto vooral voorin.
Jammer dat we er zo lang op moeten wachten, hij is in april besteld nu maar hopen dat we hem voor het einde van de zomer voor de deur hebben.

Aanrader : proefritje maken hij is echt anders in het echt.
Sorry maar ik vind hem in het echt lelijker als op plaatsjes.
Bovendien is het een battery mormel die het milieu naar de klote helpt dus zou ik zowieso zoiets nooit nemen.
syts schrijft:
22 May 2009 om 18:33.

Jouw aanrader is goed, een proefritje maken.
Maar maak dan ook een proefrit in bv een Prius 1, 2 of 3.

Werkelijk niet te vergelijken, zelfs niet met de Prius 1 of 2.
Hypertehk,

Goed zo, jij rijdt in een wagen zonder accu!
Prijzenswaardig hoor! ;)

Vraagje nog, hoe start je die dan, druk je hem aan of zo? :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).