Maximumprijs rijbewijs

Auteur: , 44 Reacties

Er bestaan nogal wat verschillen tussen de prijzen die gemeentes rekenen voor een nieuw rijbewijs. Dat is verkeersminister Camiel Eurlings een doorn in het oog en hij gaat er dus paal en perk aan stellen.

Twee jaar geleden maande Eurlings gemeenten ook al om de prijzen aan te pakken, maar dat heeft geen effect gehad. De prijzen lopen dan ook fors uiteen. Zo kost een nieuwe roze pasje (het is geen papiertje meer) in Leidschendam 22,80 euro, terwijl de gemeente Deventer er ruim zestig euro voor durft te rekenen. Zulke verschillen zijn niet uit te leggen en dus wil Eurlings een maximumprijs gaan instellen.

Samen met staatssecretaris Bijleveld (Binnenlandse Zaken) gaat Eurlings onderzoeken wat een eerlijke kostendekkende prijs is voor het rijbewijs. Tijdens de invoering van het nieuwe rijbewijs werd een gemiddelde prijs van ongeveer 34 euro voorzien. Eerder zag Eurlings af van een maximumprijs, omdat hij hoopte dat gemeenten zelf goede tarieven zouden hanteren.44 reacties

ehhhhh… ok… xD verkeersmiinster staat er maar et is minister ;)
Dat werd eens tijd.
En et is het ;)
… ik praat altijd in chattaal he :P
praat = schrijf… XD
schrijf=typ :p

maar dat is wel een goede zaak dat de rijbewijzen gelijkgetrokken worden
Ik vind het nog raar dat er een maximumprijs wordt ingesteld. Ze kunnen toch beter een vast bedrag vaststellen? Lijkt mij de meest logische oplossing en is er ook geen reden tot discussie.
En dan te bedenken dat ik toen €75,- heb moeten aftikken in Amstelveen :o
Oke, wel voor de spoedprocedure, maar alsnog…
Heeft die Marga Johana Maria Lucia Petronella Juliana Leeuwenhorst Uytdenboogaard van Laaneinder HEinsbergenzand van Oldenhove Ommeland nog mazzel dat ze er op tijd bij was, hè?
Nou dan zou ik er maar eens wat aan doen, want dat leest natuurlijk voor geen meter.
22,80??? Ik woon in leidschendam en ik betaalde destijds 49,-
22,80??? Ik woon in leidschendam en ik betaalde destijds 49,-

Je moet ook nooit naar de zwarte balie medewerker gaan (dat had ik kunnen weten) :-P
Gewoon allemaal jezelf op Terschelling inschrijven. Daar kost het “roze pasje” namelijk maar 29 eurootjes. ;)
IDEAAL* zo’n eiland.
*= dit woord geldt alleen i.c.m. het kopen van je rijbewijs. verder is het een kut eiland
Goed idee, maar waarom alleen voor een rijbewijs? Waarom niet ook voor een paspoort, identiteitskaart, bouwvergunning etc. Overal waar gemeenten het zelfde werk moeten doen zou in heel het land dezelfde prijs moeten gelden.
Ik woon met mijn vriendin nu in België en ze heeft net haar rijbewijs opgehaald. Het koste hier in België iets van 13 euro en is je leven lang geldig. Kunnen ze in NL iets van leren. Wat die maximum prijs wordt de standaard prijs.
Nou, Marga Johanna Maria Lucia Petronella Juliana Leeuwenhorst Uytdenboogaard van Laaneinder Heinsbergenzand van Oldenhove Ommeland mag wel blij zijn dat die kaartjes niet veel kleiner zijn!
yesss een minister met ballen. ik vind dit een prachtige maatregel.
Ik heb 2 maanden geleden er 30 euro betaald in Helmond
ik vond het wel mevallen
Voor mijn brommer rijbewijs-pasje (hetzelfde als een een auto rijbewijs, alleen een stipje minder) betaalde ik ook 30 euro in Wunseradeel (friesland), dus dat kost een auto rijbewijs daar ook.

Ot: ik ben het volledig eens met
mashell schrijft:

12 May 2009 om 13:39
Goed idee, maar waarom alleen voor een rijbewijs? Waarom niet ook voor een paspoort, identiteitskaart, bouwvergunning etc. Overal waar gemeenten het zelfde werk moeten doen zou in heel het land dezelfde prijs moeten gelden.
En we gaan in Nederland steeds meer naar een geregelde economie in plaats van de economie waar een prijs tot stand komt door vraag en aanbod!
De reden waarom de prijzen hoog liggen is omdat mensen het er toch voor over hebben. Als er minder mensen komen omdat de rijlessen zo duur zijn gooit de rijschoolhouder zijn eigen glazen in. Zolang wij er nog voor betalen kunnen zij het telkens proberen iets op te krikken.
Het vraag en aanbod verhaal heet dat. Vraag en aanbod komen overeen? Evenwichtsprijs. Die ligt dus in de ene gemeente op €30 en bij de andere op €60. Simpel zat.
Ik zou zeggen: minimaal en maximaal 35 euro, met andere woorden, 1 prijs.
Dit is toch geen rocketscience…
“Die ligt dus in de ene gemeente op €30 en bij de andere op €60. Simpel zat.”
Natuurlijk niet. Omdat jij niet in een andere gemeente die goedkoper is mag kopen is er helemaal geen vrije markt die door vraag en aanbod gestuurd wordt.

Ik vind als concurrentie verboden is, zoals bij dit soort gemeentelijke dingen, de prijzen vast moeten liggen.
@RoT: wou je soms nu ook gaan verklaren dat er sprake is van verschillende aanbieders van het product? Of dat er marktwerking zou moeten zijn tussen gemeenten? Grapje zeker…
Jammer dat ik er niet meer van kan profiteren.
De lagere overheden kennen dus hun eigen graaicultuur!
@ Dingens
Wat een maat van mij had, zijn oom werkt daar en hij mocht voor 10 euro minder gaan rijden. Maar hij moest wel meer ritjes maken :-P
Goed idee :) CDA!! CDA!! CDA!! ;)
mij koste het 90 euro :| was wel versneld maar dan nog.
Eindelijk eens een goed idee van ons Camielleke.
Als ie het maar wel een beetje laag houdt.
ik ben dus blij dat ik het rijbewijs heb , dus dan heb je die kosten ook niet
Nog niet juichen, er komt eerst een onderzoekscommisie dus de uitslag staat nog niet vast. Als het net zo snel gaat als met de A4 dan 2015 op zn vroegst, hoera CDA???? Hard roepen en verontwaardigd doen maar uiteindelijk niks presteren hoera CDA!
@Marc1986: Naar mijn idee zijn het nog altijd de rijscholen zelf die de prijzen bepalen. Zo hoor ik dat in elk geval hier in de buurt. De wat grotere namen zijn duurder dan de kleine bedrijfjes. Wat betreft het aanbieden van het product: de rijscholen [=aanbieders] bieden lessen aan [=product].
Correct me if i’m wrong.
gelukkig hebben we 1 europa ..

nederland .. blijft toch een raar dorp ..
werd tijd zeg! maar dit stond gister ook al in de krant…..
Mij koste het €35,-. Vond ik nog wel te doen, alleen moest er een week op wachten. Ik kon hem ook de volgende dag ofzo krijgen, maar dan kostte het met €70,- !! Dat is pas afzetterij!
Dan gaan alle gemeenten dus het maximumtarief rekenen.

Hoe is het mogelijk dat er een versnelde procedure bestaat? Ze kunnen dus wel degelijk sneller die dingen printen. En voorrang als je meer betaald? En een ziekenhuis die dat ook wilde aanbieden, die werd dat verboden!
@RoT: Het gaat hier niet over rijlessen, maar over het pasje wat je bij de gemeente ophaalt. Dat pasje/papiertje wat iedere 10 jaar verloopt en je dus na elke 10 jaar weer bij de gemeente moet kopen.
Staat volgens mij ook behoorlijk in het artikel.
Ik vraag me af of ik als Rotterdammer dan mijn pasje mag kopen in Leidschendam.. of ben ik verplicht het pasje te halen daar waar ik woon?
Anyone?
k denk dt mijn rijbewijs me 11 euro heeft gekost..
’t totaal plaatje:

15 theorie
9 voorlopig rijbewijs
37 praktijk
11 vast rijbewijs
72€ dus
‘Zulke verschillen zijn niet uit te leggen en dus wil Eurlings een maximumprijs gaan instellen.’

Waarom Is Iedereen BLIJ?!
Sinds Wanneer Betekent Maximumprijs –> Prijsverlaging…?
Ik zou hier erg blij mee zijn, want in Deventer heb ik dus een poosje geleden 62 euro en een beetje mogen betalen… Is toch wel raar dat je bijna 3x zoveel moet betalen…
Waarom niet in heel Europa 1 prijs invoeren? Hup gooi er een richtlijn tegenaan!

O, wacht een gemiddelde werknemer in bijvoorbeeld Roemenie verdient maar 50 euro per maand..

Ik word af en toe zo moe van de politiek!

Ook van de lagere overheden in Nederland, wat een boeven zijn dat!
@RoT: precies zoals 009 gert het zegt.. Het gaat niet om rijlessen, het gaat om het rijbewijs zelf. Heb je het artikel überhaupt wel gelezen? ;-)
via onderstaande link kan je de tarieven zien per gemeente http://www.cijfernieuws.nl/rijbewijs.html

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).