Rijtest & video: Audi A5 vs Renault Laguna Coupe

Auteur: , 219 Reacties

Als je een redelijk budget te besteden hebt voor een elegante coupé met een beetje motorisering, dan is er best veel keuze. Samen met Carwoman Viola zetten we twee van de mooiste coupé’s van dit moment tegenover elkaar.

Eerst kijken en dan pas verder lezen? Klik dan voor de video van de Renault Laguna Coupe 3.5 V6 versus de Audi A5 3.2 Quattro!

Audi A5 versus Renault Laguna video

De Audi A5 is een bekende en een auto die iedereen mooi lijkt te vinden. Dat is dan ook weer een tikje saai, een iets minder “veilige” styling geeft dan toch wat meer karakter. Zijn tegenstrever in deze duo-test is al wat spannender. Wat je vindt van het beetje taps toelopende kontje van de Renault Laguna Coupe is afhankelijk van je persoonlijke smaak, maar bijzonder is het wel. Helaas heeft Renault wat minder werk in de styling van de voorkant gestopt, deze is inwisselbaar met het front van de normale Laguna’s.

Audi A5 versus Renault Laguna Coupe

Zowel de A5 als de Laguna Coupé zijn verkrijgbaar met een heel palet aan motoren. Eensgezind bieden Audi en Renault diverse diesels en benzines aan. De echte instapmotoren krijgen geen plekje in deze smaakmakers in de range, bij Renault is de instapper de 150 pk diesel terwijl Audi daar de 170 pk sterke 2.0 TDI tegenover zet. Een 2.0 Turbo benzine zit bij allebei in het pakket en ook een V6 diesel kan bij beiden worden gekozen. Audi rondt de range af met de lekkere S5 met 4.2 liter grote V8. Voor de duotest kozen we de twee benzine V6 varianten. Dat betekent dat Audi met de A5 3.2 Quattro mag aantreden en dat voor Renault de Laguna 3.5 V6 Coupé de eer gaat verdedigen.

Audi A5 versus Renault Laguna Coupe

Qua slagvolume wint Renault, maar toch weten de Duitsers meer pk’s uit de 3.2 V6 te halen. De Laguna moet het doen met 240 pk (bij 6000 tpm) en 330 nm (bij 4400 tpm). De A5 schopt het tot 265 pk en eveneens 330 nm, maar dan bij 3000 tpm. Kleine verschillen maar op papier is de A5 een stuk sneller: de Laguna Coupé haalt 244 km/u en de A5 3.2 is begrensd op 250 km/u. De sprint naar de 100 duurt bij de Fransoos een volle seconde langer dan bij de Duitser (7,4 versus 6,4 seconden). Ook in de praktijk was het heel duidelijk dat de A5 simpelweg de snellere auto was. Met de Laguna voorop hoefde het gaspedaal niet helemaal naar de bodem in de A5, de Duitser bleef gemakkelijk op de bumper van de Fransman hangen.

Audi A5 versus Renault Laguna Coupe

Beide kemphanen waren uitgerust met een automatische versnellingsbak met zes verzetten. Het verschil is dat dit bij de A5 een optie is en bij de Laguna in de standaarduitrusting is opgenomen. Wel misten we bij Laguna een stel flippers achter het stuur, die optie kan je bij Audi wel weer aanvinken. Hetzelfde geldt voor een sportonderstel. Qua weggedrag heeft de Laguna het niet nodig, maar visueel staat de Franse coupe toch een beetje hoog op de poten.

Audi A5 versus Renault Laguna Coupe

Voor een ander groot verschil moet je de specificaties erbij pakken of beide auto’s op een gladde ondergrond rijden. De Audi heeft de optionele Quattro vierwielaandrijving, terwijl de Laguna er alleen als voorwielaandrijver is. Nu hebben we niet op het strand gereden of besneeuwde bergpassen beklommen en dus voldeed Laguna prima. De tractie en mechanische grip zijn prima zelfs als de automatische versnellingsbak mijn enthousiaste rijstijl interpreteerde als een poging om de snelste tijd tot 100 neer te zetten.

Audi A5 versus Renault Laguna Coupe

De Laguna heeft wel iets anders wat de Audi weer niet heeft: 4 Control Chassis met vierwielbesturing. Het lijkt weer terug van weggeweest en moet volgens Renault voor een strakker bochtgedrag zorgen. Bij lagere snelheden zorgt de vierwielbesturing juist voor meer wendbaarheid: tot 60 km/u sturen de achterwielen in tegengestelde richting, daarboven sturen ze mee. Nu gaat de Laguna Coupé lekker de hoek om, maar we vielen ook weer niet van onze stoel van verbazing. Vierwielbesturing lijkt weer één van de technologieën waar je op de testbaan secondes van je rondetijd mee afhaalt, maar waar je in de praktijk geen groot verschil van merkt. Neemt niet weg dat het mooie technologie is en ook op verjaardagen kun je er vol trots over vertellen.

Audi A5 versus Renault Laguna Coupe

In beide auto’s hoef je je niet te schamen om passagiers mee te nemen. De bouwkwaliteit van Audi was al vrij van twijfel, maar ook de Renault zit gewoon degelijk in elkaar. Beide hebben fijne stoelen die overtrokken zijn met fraai leer. De Audi is meer zakelijk, terwijl de Renault een sfeervollere ambiance biedt. Renault vond het overigens niet nodig om de Laguna Coupé veel bergvakjes mee te geven, terwijl de Audi juist allerlei plekken heeft voor bijvoorbeeld een mobiele telefoon. Dat zijn van die kleine dingen die het leven veel prettiger maken.

Audi A5 versus Renault Laguna Coupe

Audi A5 versus Renault Laguna Coupe

Nu ik het toch over verschillen heb: het prijskaartje is een hele belangrijke. In standaardtrim kost de Laguna Coupé 49.965 euro, terwijl Audi voor de A5 3.2 minimaal 55.380 euro vraagt (met voorwielaandrijving en multitronic bak). De geteste A5 3.2 Quattro met automatische zesbak is er zelfs pas vanaf 59.930 euro en eigenlijk moet je altijd het 3900 euro kostende Pro Line pakket nemen (xenon, betere airco, pdc, alarm etc, etc). Bij de Laguna Coupé is zo goed als alles standaard (navi, leer, elektrische stoelen), maar bij Audi begint het feest pas bij de optielijst. Toegegeven, niet alles wat de Audi had zat op de Laguna, maar het prijsverschil loopt hard op als je de A5 uitrust zoals je zou willen. De geteste A5 kwam op een ruime 90 mille, terwijl de geteste Laguna Coupe nog geen 53 mille hoefde op te brengen. Whoopsie! De Audi is de fijnere auto, maar dat mag dan ook wel voor die prijs. En de Laguna Coupé zal je zeker niet teleurstellen.219 reacties

alweer een leuke rijtest :P
ik kies zeker te weten de Renault
Die Viola presenteert een beetje .. irritant?XD
Verder vette rijtest ;)
100 punten voor die audi, die reaunalt ziet er ook redelijk, alleen die spleet aan de voor kant :cry:
Hey wouter, ooit de Nuvolari gezien? ;)
Voor mij de audi A5. Een ware meesterwerk van Da Silva :)
duidelijk Laguna !`
ok, hmmmm… tja, Wouter je presenteert goed hoor. maar het filmpje stelde niet zo heel veel voor. vond de test ven de quattroporte beter…
Laat Viola de volgende keer thuis :(:P
Wel leuke rijtest :D
100% for sure de Audi. Ik heb weinig met Audi, maar met Renault heb ik echt he-le-maal NIETS. Deze Laguna heeft toch totaal geen uitstraling t.o.v. de A5?
Ik vind de A5 toch een stuk mooier en dat komt met name door de voorkant. Rij eigenschappen durf ik niet te zeggen, omdat ik met beide niet gereden heb. Is toch vaak ook iets persoonlijks. Prijstechnisch is de Renault naar verwachting goedkoper, maar ik zou toch voor de A5 gaan!
Heb niks met Renault, en zal ook nooit wat met Renault krijgen, uds doe mij maar de A5!
FANTASTISCH! :D Perfecte auto’s, de rijtest waar ik speciaal om vroeg, bedankt Autoblog! Goede review, ik ben het wel met jullie eens: de Audi is sportiever en zakelijker, de Renault is stijlvoller en eleganter.

En wat is die Laguna Coupé toch een prachtige auto!! En die A5 is ook niet mis!!

Ah… ik ga nu even genieten van het filmpje… :P
de kijk van een vrouw op een wagen is toch anders dan een man e, wat die Viola allemaal opmerkt in die wagen :P
die laguna heeft zo`n lelijke voorkant…

viola mag trouwens ook een proefritje maken met mij :D
Ik vond dit wel een redelijke rijtest. Het zal misschien aan mijn beeldscherm liggen maar de beeldkwaliteit was een beetje slapjes. Verder vond ik het soms meer een strijd tussen Ruebn en Voila, dan een echte rijtest. Als ik deze dubbeltest vergelijk met die van vorig jaar (Audi A4 en Mercedes C-klasse), vond ik die wat beter, qua uitstraling en professionaliteit.
+1 jzaero.. doe mij Aimee maar.

Verder…. die achterkant van de laguna is wel erg lekker hoor. Voorkant 3x niks.

Interier van audi is wel veel mooier.
Maakt mij niet uit dat het in alle audi’s hetzelfde is. Mooi = mooi ;)
Achterkant van de Laguna vind ik wel aardig, maar het vermogen van de 3.5 V6 is echt 2004. Daarnaast doet de neus van de fransman me aan en vis denken. Doe mij maar de Audi. Dat is gewoon een auto die van alle kanten klopt.
Achterkant van de Laguna vind ik wel aardig, maar het vermogen van de 3.5 V6 is echt 2004. Daarnaast doet de neus van de fransman me aan een vis denken. Doe mij maar de Audi. Dat is gewoon een auto die van alle kanten klopt.
Natuurlijk zou ook ik voor de Laguna gaan. Ten eerste vind ik hem veel mooier en ten tweede kost die gewoon zo’n €40.000 (!) minder dan de Audi… Voor dat bedrag kun je gewoon nog een full-option Laguna GT Estate (voor je vriendin ofzo…) kopen.
haahaha lol @het einde!

Prima test weer!
Ben blij dat Ruben weer filmt, lekker bezig!

90.000 eu voor de A5 is wel bizar zeg.
Doe mij maar een E350 Coupé. Met achterwielaandrijving i.p.v dat laffe vier/voorwielaandrijving.
Laat die griet maar thuis! Mooie auto’s beide. Alleen de A5 wordt een beetje een leasesletje. Ben van mening dat ze die 1.8 tfsi er beter uit hadden kunnen laten.
Toch heb ik wat tegen die renault. Die voorkant is niet echt mooi, groot gat met plastic… Niet mijn ding. Natuurlijk is het prijsverschil voor velen misschien de doorslag. Voor mij gaat dat niet op en spaar ik nog héél even verder op de audi ;)
Het filmpje was ook erg leuk, ik ben het met Wouter eens: op het gebied van kwaliteit en motorisering is de Audi beter, maar als je iets nieuws, iets fris of iets stijlvols wilt, dan is de Laguna Coupé de winnaar!
Vind eigenlijk de beide auto’s niet zo heel aantrekkelijk als ik eerlijk moet zijn. Zou in principe van deze 2 de Audi kiezen, maar die prijs is toch wel heel erg hoog. Op het einde van de dag zou ik denk ik een Nissan 370Z kopen. :)
Ben het wel met Cas en HUMMFREAK eens, heb ook niets met Renault, en Audi’s zijn wel zeer mooie wagens!
Voor mij dus de A5 maar :P
Filmpje is kwalitatief minder dan de laatste filmpjes op ABHD… jammer. Verder prima test!
overduidelijk de audi a5

verder vond ik viola soms wat erg vrouwiig om het zomaar te zeggen
De Laguna heeft op het eerste zich een erg leuk design! Maar je bent er zooo snel op uitgekeken. Het subtielere maar veel complexere lijnenspel van de A5 steekt daar gewoon torenhoog bovenuit. Eenvoud siert en alles lijkt bovendien zoveel degelijker van kwaliteit. Ik ben helemaal geen audiliefhebber, maar de a5 heeft mij van het begin weten te verleiden.
Ik vraag me nu toch wel af vooral in België wie de 3.2 quatro zou nemen in de a5 de 3.0 tdi is zuiniger en sneller maar koop gewoon een s5 dan wordt het helemaal leuk :D
Haha 90,000 tegen 50,000. Koop een Laguna en je kan bijna een Ford Focus RS voor ‘erbij’ kopen. Ik zou niet voor de Audi gaan. Veel te duur en teveel eenheidsworst. Ik ken die auto nu ondertussen wel, met de Laguna heb je tenminste nog iets unieks.
ik ga voor de Renault.
-edit: nutteloze bijdrage en CAPS terror-
Mijn vader heeft de 2.0 tdi met 170 pk dat is ook al genoeg hoor.
OT: vind de a5 mooier.
@florisw:Dat vind ik nu ook ik dacht echt dat audi alleen maar v6-motoren in de a5 ging leggen maar nu met die 4-cylinders verliest hij toch wel uitstraling. Audi zou nog een model boven de a5 moeten hebben zoals bmw met de 6-reeks.
eehm dump viola voor de rest mooie test

maar deze 2 auto’s kun je eerlijk gezegd niet echt met elkaar vergelijken gezien het prijs verschil.
Mooie rijtest, maar het mag wat spannender. En Viola is toch niet zo’n ramp?? Wel leuk zo voor de afwisseling.
En € 90.000 voor de Audi! Dat is veel. Voor dat geld zou ik een Cayman S gaan halen. Maar tussen de Renault en Audi ga ik zeker voor de Audi. Want dat gaat een klassieker worden (mits er niet téveel op de weg komen).
Ondanks het hoge prijskaartje van de Audi is het wel duidelijk wie de winnaar is. Zowel qua uiterlijk (Kom op Renault, design is niet het sterke punt, maar een halve Aston Martin jatten hebben Chinezen nog niet eens gedaan. En dan ook nog zo’n halfbakken voorkant erop monteren.) als op het technische vlak. Audi kan dan wel de stempel hebben van een saaie bak, maar net zoals de Volvo C70 is de A5 precies in verhouding. En luister alleen al naar het geluid van die V6 in de A5. Wil je wat, dan kost het je wat. Overigens is de vergelijking tussen het achterwieldraaiende systeem van Renault en het Quattro van Audi wat raar.
omgeving bergen aan zee?
Ja Viola, ik kan wel begrijpen dat je ‘knopje’ onder het stof zit!! De eerste en de laatste keer dat zij in een filmpje zit mag ik hopen…
En o ja; een hele grote fout van audi, ik heb ook in de 3.2 gereden MAAR dan zonder Quattro, en die heeft te veel pk’s voor de voorwielen. zo nerveus dat ding zonder quattro.
Ik blijf erbij dat de Laguna Coupé veel te onsportief is naar mijn smaak. Hij staat te zwaar. Het is een coupé voor gepensionneerden. Kwaliteit en comfort zal hij zeker bieden, en echt lelijk is hij niet, maar hij kan echt niet tippen aan de Audi.
met de renault heb je teminste iets unieks ipv een audi a5 die je bijna dagelijks over al tegen komt. die prijs van de audi vind ik echt asocial
Wat voegt die Viola in hemelsnaam toe?? Geef mij Aimee maar, die heeft zelf nog meer verstand van auto’s, ziet er lekker uit en heeft humor. Die Viola lijkt een beetje op een nettere Kim Holland……

Over de auto’s. Vind de audi toch wel mooier, alleen 35K verschil is toch wel een hoop geld. Maar gelukkig zal ik niet snel voor dat dilemma staan
ff serieus…. €37.000 verschil…hoe kan je dat nou een vergelijkende test noemen?
Het aantal opbergvakken in de Audi doet het hem voor mij. Niets lekker dan cruisen met een ruime keuze aan cd’s die je in de auto liggen hebt.
en voor de 40 duizend euro dat de audi duurder is kan je de laguna coupe ook wel wat sneller en sportiever maken. de renault motor komt van nissan (350Z), van die 40 duizend euro kan je zo dezelfde onderdelen kopen als op de 350z , heb je zo even 280pk in de renault.
vindu ut gek als der een niet roke stickertje inzit?
das in de meeste huur en leen auto’s,

natuuk die audi A5, alhoewel de S en RS toch wel ietsje meer zijn dan een gewone audi =D
Audi’s kunnen mij normaal gesproken wel bekoren, maar het design van de A5 hinkt teveel op twee gedachten. Die golvende lijn vloekt met de rest van het ingetogen ontwerp.
Hmm, laat die Viola maar bij autoweek gaan babbelen, willen wij graag weer rijtesten die helemaal leuk zijn. Hier is het 50-50… Of is dit Wouters nieuwe vriendin? :S
Ik kies voor de BMW 335i twin turbo met een chippie (dan 409 pk)
Ps audi en renaultje kunnen nooit mooier zijn dan een Echte drei-er :-)
De Audi is net wat mooier, maar je krijgt bij de Renault toch echt meer voor je geld. We hebben een tijdje een Laguna 2.2 dci Aut gehad met alles erop en eraan. Heerlijke auto, rijdt veel relaxer dan een bijvoorbeeld een A6 Allroad of X3 3.0d waar ik wel is in gereden heb.
Leuk een franse auto van 50k vergelijken met iet moois uit duitsland van 90k. Interessant !…………….not
RobertJ:Lol :D maar ik denk dat wouter dan toch liever zen aimee heeft
wouter… je eindeloos lange saaie gebrabbel wordt saai.

en wat is je nou op het laatst gelukt??

want je vind de laguna veel mooier enz. en je gaat in de audi naar huis?
In België kan je al 2de hands een A5 krijgen voor 30-40.000 euro. Dan zou’k die toch verkiezen…
Een 335i coupe natuurlijk, deze twee auto’s kunnen daar niet aan tippen.
Voor een eerlijke vergelijking was het leuk geweest twee even dure varianten tegenover elkaar te zetten: een full-option Renault tegenover een kale Audi dus. Nu zegt de uitkomst helemaal niks, want natuurlijk komt een auto die meer dan anderhalf keer duurder is, er beter uit.
Dit zijn wel echt twee totaal verschillende auto’s.
De een is veel meer op comfort gericht, terwijl de ander toch wat harder en sportiever is.
Er wordt hierboven geschreven dat de Renault kwalitatief goed aanvoelt, maar als hij net zo slecht presteert in betrouwbaarheidsonderzoeken als andere Renaults is het zeker geen vergelijking waard.
En tja dan dat verhaal over die prijs. Ik zou nog eerder de A5 met de zwakste motorisering en een beperkte uitrusting nemen dan deze royale Renault.

Vergelijkbaar; wat zou je nemen als je de keus had:
Renault Laguna Estate 2.0 16V T 170 Initiale € 40.350,-
http://www.autoweek.nl/images/800/0/bfbd7d9ca76a7b5eae7eadfb35cf4070.jpg

Audi A4 Avant 1.8 TFSI 160pk Pro Line € 40.395,-
http://www.autoweek.nl/images/800/1/c6d5092d2bbcfa46242c83b5dff4f221.jpg

Precies…
Ik vind de Audi toch mooier dan de Renault.

En leuk dat Viola meedoet met een autotest. Zij is toch meer een autokenner dan Aimee. Al zijn de filmpjes met Aimee ook wel leuk. ;)
Laat Voila volgende keer maar achterwegen. Bah, haar presentatiemanier vind ik dus echt niets. Propaganda voor Audi van haar kant. Gaan we tegenwoordig zelfs al mekkeren om een sleutelkaart die te groot is? Mik dat ding gewoon in je tas en kijk er niet meer naar om, de auto is toch voorzien van keyless-go.
@vwpassat3.2: Zelfde gedachtegang. Dan wel met de DCT-bak!
Hoewel ik de renault mooier vindt ,kies ik toch voor de audi.Goed imago en een betere restwaarde en ja hij is duits,ook mooi meegenomen.
Als je voor een franse auto zou gaan… Dan kies je toch voor de 407 Coupe 3.0 V6. Zoveel mooier, en niet veel langzamer dan de laguna. En, Ferrari ophanging!
Mensen zijn jullie nou gek geworden, de Audi is zoveel duurder omdat de importeur hem heeft vol geladen zodat testrijders de A5 met alles d’r op en d’r aan kan testen, lees aub verder voordat je roept dat Audi 40k duurder is!

Hij is dus in principe maar 6k duurder en dit valt te verklaren (een hele grote kans dit): Audi heeft hogere ontwikkelingskosten gehad dan Renault-> Audi een hele orginele auto getekend door Da Silva, Renault ontworpen door de voorkant van de hatckback Laguna en de achterkant te kopieren van een Aston Martin te nemen.

Omdat Fransen dit doen is dit stijlvol, als een Chinees merk dit zou doen was het al snel een goedkope kopie…Hypocriet!!!!!
Als ik het goed begrijp, heb ik 14% bijtelling op mijn Audi, als ik er een ander naamplaatje op schroef?

OT: als het niet tussen de oren zit, waar zit het verstand dan :lol:
Haar knopje zit onder het stof?????? Tsssss!
Ik vind de renault een kopie van aston martin inderdaad , hij is tevens wel bijzonder traag voor een 3.5 blok. De audi rost de renault gewoon even af met z’n 3.2 blok. verder is de renault nogtans niet lelijk maar wel voorspelbaar de verlizer in dit duel.
Camera kapot ofzo? Wat een rukkwaliteit. Verder wel een top test.
Wat een vergelijking !
Audi’s zijn veel knapper dan die opgeblazen zeplin van renault.
Kijk maar naar de interieurafwerking enz.
Viola is cool!
ik zou zoals veel anderen ook voor de A5 gaan.. ookal vind ik die nu ook wel wat saaier worden, maar die laguna coupe die heeft gewoon een rare voorkant met die lelijke koplampen, de kont vind ik dan net iets te dik. de audi a5 had in een andere kleur gemoeten:) interieur is idd standaard op bijna elke audi, maar wel erg mooi
5,5k extra voor een veel beter presterende en tien maal mooiere auto? Doe mij de Audi maar. Dan maar dertien in een dozijn, minder standaarduitrusting en een bekend interieur, het is in ieder geval een stuk beter dan deze Laguna.

Niks ten nadele van de Laguna overigens, best een aardige auto. En zeer rijk uitgerust ook. Ik ben alleen van mening dat het niet echt in dezelfde klasse zit.

Zou eerder de A5 tegenover een 335 coupé zetten. De Laguna is overigens wel lastig te vergelijken. Maar misschien is een vergelijk met de Passat CC een idee?
Inderdaad.. ik vond de beeldkwaliteit ook erg slecht. Ik vind het moeilijk om te bepalen welke auto ik zou willen kopen (de Audi vind ik wel een stukje mooier) aangezien ik nu niet weet wat ik zou kunnen betalen. De Laguna is wel een mooi alternatief denk ik dan.
Kan Viola niet gecensureerd worden?
Als je naar het totaal kijkt zou ik toch voor de audi – in een opvallend kleurtje – gaan.
Hmmm…A5 aub ;)
Laguna is best nice…maar kan toch nooit tippen aan de duitse kwaliteit.
Misschien meer iets voor aimee deze test?
Die kan het namelijk beter presenteren…(het zijn maar tips :P )
De camera zal wel beschadigd zijn doordat hij bij de opnames van de Quattroporte omver is geblazen bij een fly-by, haha :P
Geef mij de voorkant van de audi en de rest van de laguna, dan heb ik mijn auto!
@all: beeldkwaliteit is inderdaad niet optimaal. We hadden wat conversieproblemen en Ruben is een weekje op vakantie, we zullen tzt waarschijnlijk nog een betere versie uploaden. Excuses voor het ongemak.
jahoor scorpion, de A5 heeft designtechnisch niets van doen met audi’s overige gamma. en ze zijn bij gelijkwaardige uitrusting ook ongeveer gelijk geprijsd…

droom maar lekker verder.

ot: ik denk dat de laguna hetzelfde lot beschoren is als de 407 coupe.
al had ik dat van de A5 ook gedacht en die zie ik best vaak op ’s heeren wegen
De Laguna ziet veel beter uit dan de A5. Dat moet gewoon gezegd worden.
Neem volgende keer Aimee.. Of leg Viola uit hoe ze wel moet presenteren. Ik kreeg het gevoel alsof ik naast mijn moeder zat in haar (fictieve) nieuwe auto.
Van dat platte gelul van die viola gaan mn nekharen overeind staan. Geef eens ff snel Aimee terug!
@ VonStroke: wansmaak is ook smaak I guess ;)
Skip_alfa1461.4t-spark
een appel en en peer zijn beiden fruit. en daar stopt het vergelijken zowat. de mensen die net genoeg geld hebben zullen voor de renault gaan( uit financiele overwegingen) en de traditionele premium uitgeruste audi-rijders, tja die blijven een audi rijden, ookal betalen ze er meer voor. voor hen is een audi nl een audi, en een renault een renault.
Wel beetje appels met peren vergelijken! maarja zou wel een audi kiezen ;)
Probleem met de Renault is dat je rond de €50.000,- kwijt bent.
En na 4 jaar en 80.000 km op de teller, nog €18,250,- waard is….

Probeer dat maar met de Audi.
Wat een slechte compressie heeft ’t filmpie, overal blokjes in de bewegelijke scenes.
Leuke rijtest, al vond ik meer mocht vergeleken worden en niet dat beiden probeert “zijn en haar” auto te “verkopen” aan de AB bezoeker. Verder ook te weinig krietiek hierdoor.
Maar vergelijkingen mogen idd meer voorkomen.
OT ik zou zoooo voor die A5 gaan, in Vlaanderen is y gelukkig stukje goedkoper :p
De laguna ziet er verfrissend uit, dat mag duidelijk zijn vind ik. De voorkant is wel een beetje mislukt. vooral die lelijke koplampen! Voor het geld dat je er voor neertelt heb je een puike auto maar de vraag is, wat doet zo’n ding na een paar jaar???
En ik had liever aimee gezien hoewel deze dame niet lelijk was :D
-edit: nutteloze bijdrage-
Viola. De stoelen zitten heerlijk. Ook als je een beetje dik bent:P
Geniaal
van die viola krijg ik echt nachtmerries verder gewoon a5 mooier
Luisje,

beetje objectief subjectief? :P
90 mille voor deze A5??? Welke optie kost in godsnaam 30.000 EUR??
Doe de Audi maar in een beter kleurtje, anders neem ik zelfs nog bijna de Renault.
De Laguna. Ik vind 90.000 euro voor een Audi veel te veel. Het is ‘maar’een Audi.

Ik vind de neus van de Laguna niet mooi maar die muil van Audi ook niet.

En wat jammer is dat de Laguna er niet zoveel vermogen uittrekt. Maar met de 40.000 euro die je overhoudt is dat peekaa verschil ook wel weg te werken bij een goeie tuner.

en wat JamesBond zegt over de Renault zal misschien wel kloppen maar die A5 na 4 jaar met 80.000km op de teller kost dan ook minder dan 50.000 euro. Dus wie schrijft er meer af?? Want er is niemand die 50.000 euro voor een 4 jaar oude A5 gaat neerleggen met 80.000km op de teller. En als ik dan snel reken ben je dan ook al zomaar 40.000 euro kwijt. Het restbedrag lijkt wel hoger maar stiekem heb je veel meer afgeschreven.
De Renault is en blijft een onbetrouwbare electronische kermis op wielen.

En tsja.. welke nu mooier is… Doe mij de A5 maar.
Damn wat is die Laguna toch lelijk…

Deze foto’s/filmpje bewijzen het nog meer als je ze naast elkaar zet, zo dik en elegant de A5 oogt zo goedkoop ziet de Laguna er uit. En 240 pk uit een 3,5-liter kan echt niet meer. De A5 is zijn meerprijs dubbel en dwars waard vind ik!
Typisch gevalletje appels met peren vergelijken. Zullen we de A5 nu maar dan met een 911 gaan vergelijken? Kijken wie er dan nog voor de A5 kiest. Ik bedoel maar…
Het punt wat gemaakt wordt dat je voor een redelijk vergelijkbare auto 40 mille kan besparen.
Maar het blijft natuurlijk wel Uberstoer dat je voor de A5 kiest, als je 90 mille te besteden hebt zoals blijkbaar veel mensen hierboven(..).

@JanRap 17:03

Praat geen poep als je niet weet waar je het over hebt knul. Bekijk de betrouwbaarheidsonderzoeken van o.a. de ADAC maar eens na van de laatste jaren. Je rectificatie van je opmerking mag je daarna hieronder plaatsen.

Nuff said.
@Jan Rap

Je vergeet even de 35k aan opties die je op de audi moet schroeven. Die renault kost dat bedrag zoals die op het plaatje staat. De audi kost zoals die op het plaatje staat minimaal 20k meer. Metallic, xenon en die velgen zijn gok ik al 6,5k extra, om over de rest nog maar te zwijgen.

Je kan die autos niet vergelijken omdat de prijsverschillen enorm zijn, hoe graag iedereen dat wel wil. Audi, BMW en Mercedes liggen op een lijn. En renault, opel, toyota etc liggen op een lijn qua prijs.

Anders kan ik die A5 3.2 net zo goed gaan testen tegen een 911. Ook 90k vs 125k. Kijken wat er wint ;)
@ JamesBond007 18:18

Je hebt gelijk. De A5 zal zeker een stuk meer waard zijn dan de laguna die volgens jou 18.250 waard is.
De A5 zal toch zeker wel na 4 jaar een kleine 50 mille moeten kunnen opleveren.
HHmmm.. wat is de afschrijving dan als de A5 90 mille gekost heeft? Wie helpt me even? Ik ben heel slecht in hoofdrekenen.. (…)
Ik zal ten alle tijden een A5 kiezen..
-edit: nutteloze bijdrage-
Ik weet zeker dat ik spijt zou krijgen van de Laguna, dus Audi!
Voor mij de auto A5 qua looks en prestaties. A5 is prachtig voor en achter, de Laguna vind ik alleen achteraan zeer mooi. Laguna zie je wel minder op de weg rijden.
Auto’s worden mooi in beeld gebracht, hier ook in het verslag mooie foto’s. Maar ik vind de commentaar in het filmpje hier toch net iets te vaak kinderachtig (zo van 2’15 tot 3′). Ok, het is er wel om gedaan maar toch :/
5/5 voor de keuze qua autotest.
4.5/5 voor beeldmateriaal
2.5/5 voor commentaar.
:)
Ik zou spijt krijgen van allebei (als ik het geld en een rijbewijs had), dus doe mij maar een 3-serie coupe.
Ik moet zeggen dat beidde autos me niet echt trekken. De audi is inderdaad teveel eenheidsworst en te prijzig ondanks dat ie motorisch en qua prestaties de laguna natuurlijk toch compleet wegzet. Ik zou toch voor de laguna gaan. Maar beidde coupe s zijn niet de mooiste van de klas.

En wat betreft viola, had ze een jointje op? voor de rest aardige meid hoor die mag nog wel een keertje terugkomen :-)
die renault had gewoon een mooiere voorkant moeten hebben zoals de a5
want de achterkant is wel heel mooi!!
die audi heb ik niks op aan te merken behalve de prijs dan! wat een mooie bak!
en de volgende keer Aimee graag weer!!!
Zo Wouter een beetje anti-audi aan het worden? het zijn beide mooie auto’s maar ik zou toch voor de Audi gaan!
90 duizend euro? Dat is toch geen cabaret meer!!

PS deze reactie slaat niet aan als je jiskefets ”adolf” niet hebt gezien…:P
Voor de liefhebbers:
http://www.youtube.com/watch?v=fYydYnHWP18
Van de 2 vind ik de Audi wel de mooiste maar gezien het prijsverschil zou ik de Renault (die niet lelijk is) echt wel overwegen. Toch kan geen beide het in looks halen van een oude Peugeot 406 coupé.
Een strijd die al gestreden is voordat het begint, kijk over 3 jaar hoe snel de waarde gedaald is en je hebt een duidelijke winaar, Audi.
een woord …–> AUDI !
-edit: nutteloze bijdrage-
Jammer dat die laguna ook een beetje de grote-grille-ziekte heeft opgelopen.. Voorkant had nog iets meer uitgewerkt mogen worden..
Maar die achterkant, echt prachtig! Net als dat interieur!
Ik zette het fimpje na 1 minuut af, wat een onwijze muts is dat zeg. Ga’s weg! Ga’s weg! Kulere. Is vast taxichauffeur of uitsmijter, kan niet missen.

@schrijver van het stukje: De mooiste coupe’s van dit momenten komen toch echt van Jaguar en Aston Martin dacht ik.

90000E voor een audi A5 v6je!!?? En dat terwijl de vanafprijs ergens in de 50000 ligt, bij audi zijn ze echt een beetje de weg kwijt.
Geef mij maar Aimée !
Zucht !
viola:”als er een coupe getest moet worde moet deze(a5) erbij zijn” de audi a5 hebbe we als eens gezien en denk zelfs 2 keer nou ja leuk zeg weer een a5
Leuke rijtest, en ook zeer leuk geschreven. Tja, aan m’n naam zal je waarschijnlijk al kunnen zien voor welke auto ik kies, maar ik moet wel zeggen dat de niewe Laguna coupe een erg mooie auto is geworden. Het interieur ziet er erg netjes uit, en geeft een gevoel van vertrouwen (heb er zelf al even in mogen zitten). Ook het exterieur is erg mooi, maar zoals velen al zeggen -terecht-, die neus is helaas niet echt geslaagd. Maar goed, je hebt een mooie coupe met veel luxe en techniek voor een zeer mooie prijs. :) Helaas kan de Audi daar niet aan tippen met z’n hoge prijskaart, maar goed, het is en blijft en Duitser. En Duiters zijn eenmaal zo. ;)
Jammer van Viola, presenteren is niet haar ding kennelijk. Schrijven wel, in Autovisie is ze best leuk.
Wat een stront vergelijking sorry dat ik het zeg.
Zon gare renault tegen duitse degelijkheid. Nee helaas not done.
Willen die fransen ajb stoppen met “auto’s” maken.
Audi duidelijk FTW.
Natuurlijk ga ik voor de audi.
uitstraling, motorinhoud, van binnen is alles veel mooier, waardervoller, sportiefer, en hij houd zijn waarde veel langer vast.
ik hou niet van renault sorry renaultfans.
er is maar 1 leuke meid die er iets van kan en dat is Aimee……
Geef mij maar een e coupe.Echte premium auto voor een gerechtvaardige premium prijs
Ja Wouter in de Audi is alles een beetje van hetzelfde, maar je voorkeur is ook he-le-maal niet duidelijk aan het eind :lol:
Ow en tja..Viola doet haar best maar ga volgende keer toch maar met Aimee op pad! Kijken of je Audi dan nog mag wegbrengen :P
Voor mij, op het geluid na: Laguna all the way! Zelfs als er geen prijsverschil zou zijn.
Meer karakter, meer comfort (denk ik), minder patserig en scoort ongetwijfeld beter op de schaal van de cock-o-meter van top gear ;)
He wouter wat moest je in Derp (Egmond aan zee)?

Is het filmpje een dag uitgestelt van wegen de motorrijder die overlijd op de zeeweg?

ben je noch op het Bergen’s vliegveld geweest?
Sorry hoor, maar alweer een Audi, en alweer de A5? Dit is echt de 3e of 4e keer dat die auto langskomt. Begint wel een beetje triest te worden dit.

Doe volgende keer eens een wat spannendere auto met wat meer humor. Het is nu een beetje alles of niets. Autorai filmpje was te kinderachtig, en dit overstijgt het Autowereld niveau dik wat betreft saaiheid.
@max

je vader zal wel een 2.0 dCi hebben met 170pk.

en ik kies zeker weten voor de renault. maar dan in gris casiopé
@Benjamin1: het is ook nooit goed he ;)
@ ej
Max doelt op de A5!
@ JamesBond007 en Gunmeat

Zitten jullie er toch even vies naast… De Audi schrijft wel degelijk hard af.
De Laguna lijkt voor mijn gevoel wat te smal te zijn, en wat te hoog.
Ik heb liever iets wat lager en breder is, in dit geval de Audi.
En toch stap je in die Audi he Wouter!!
Die Viola, wat een stem… daar kan ik echt niet meer dan een paar seconde van verdragen!
@laminaatplaat
Helemaal mee eens.
De resolutie is ook wel beter geweest.

Verder nix te zeiken hoor. ;-)
Jongens…laten we ff normaal blijven doen. Hoe kan je een renault laguna vergelijken met een audi A5? Het moet niet gekker worden. Wat een supervette bak is die A5 toch..damn
Ik heb nu één keer een Laguna Coupé gezien, en elke seconde die ik naar de achterkant keek, werd hij mooier. Uit zelfbescherming, om maar geen renaultfan te worden, heb ik snel mijn hoofd afgewend. ;)
De A5 is daarentegen inderdaad plain saai. Oke, hij is al een stuk beter dan de andere Audi’s, maar wat schuinere lijntjes en bochtjes maken hem niet ineens spannend.
Ach, een coupé in dit segment zou voor mij toch de 407 worden, die is wat soepeler dan de Laguna, dacht ik. En dat is waar ik waarde aan hecht. Ja, ik weet dat de 407 coupé niet meer officieel leverbaar is, maar wie zegt hier ook iets over officieel? Import is ook goed hoor.
Aaah. Fantaseren… :)

@ audirijder; Vertel eens. Waarom kan dat niet dan?
wie is VIOLA ANYWAY???
Er kwam totaal 23 worden uit haar mond, haar eerste keer?
@Autoblogger

Bij de Maserati Quattroporte rijtest hoorde je mij niet zeuren hoor. Daar was het wel full screen te bekijken en was de het onderwerp ook interessant. Deze rijtest was om meerdere redenen eigenlijk gewoon beneden peil.

1 Alweer Audi A5
2 Viola Holt
3 Lage resolutie
4 Geen Aimee
5 Alweer een Audi A5


@Citrofiel

Voor mij blijft de ultieme auto in deze klasse toch de 406 coupe V6. Als ik die ooit nog een tegenkom met een lage km stand, oh dear…..
@ Benjamin; Absoluut waar. Maar ik had het even over nieuwe auto’s.

@ SyriX; Viola is van carwoman.nl , een partner van autoblog. (zie balkje helemaal bovenin de pagina)
De Laguna is aartslelijk en de A5 bloedmooi. Meer heb ik er vandaag niet meer over te zeggen.
@ Carlo. Problem solved ;-) Gewoon de 335 met chip inderdaad!
Leuke test AB!

Wel een gigantisch prijsverschil. Maar mocht ik voor de keuze staan, en het geld hebben…. Kom maar door met die A5! (het liefst zonder kappie)
Normaal ben ik meer een Audi-man, maar in dit segment ga ik toch echt voor de 335i!
Tja, de prijzen in gelijke configuratie liggen bijna 40k uit elkaar…… Persoonlijk zou ik nooit voor de Laguna gaan maar de 40k extra kan niet gerechtvaardigd worden voor de Audi. Dat de Audi saai is krijgt ook een beetje een baard want er zijn mensen, zoals ik, die juist zo’n design zoeken. Let wel, de A5 is over 8 jaar nog steeds een mooie auto. De laguna wordt nu al aangepast omdat de verkopen heel erg tegenvallen las ik onlangs. De coupe ziet er dan wel beter uit dan bijv. de station met die uitlaten waarbij je, als je er achter rijdt, de hele boel ziet hangen en dat afschuwelijke witte glas om het derde remlicht.

Design kenmerkt zich vaak door eenvoud. Kijk naar merken als Gispen of Pastie die al 70 jaar hetzelfde design gebruiken en nog steeds erg mooi zijn. Dat kun je ook saai noemen natuurlijk……….

Overigens kan ik mij niet vinden in de opmerking dat dit de twee mooiste coupes zijn…… zoals anderen al hebben gemeld vind ik de de BMW 3 coupe echt zoveel mooier!
Niemand durft het hier blijkbaar te zeggen, maar wies da wijf? Presenteren kan ze niet, ze zijkt over dingen waar mannen geeneens aan denken (zoals de grootte van de “sleutel”), en ze ziet er niet uit… Aimee was tenminste leuk! En ook leuk om naar te kijken;)

En die leguna, wat een verschrikkelijk lelijke voorkant, en van het interieur wordt ik ook niet vrolijk… Lekker de A5 kiezen, dan maar wat langer sparen;)
Dan maar wat langer sparen ?
Bij het overgrote deel van het volk is dat model dan ondertussen 10 jaar oud .
Wel realistisch blijven.

Rijd zelf (o.a.) in een nu 4 jaar oude Laguna turbo, is me zwaar meegevallen na 30 jaar andere merken. Gewoon een tevreden gevoel.
Dat gezeur over Renault altijd, de R4’s/R12’s enz liggen al ver achter ons.
Heeft Audi al F1 kampioenschappen behaalt ?
Renault is sportiever dan menigeen denkt, zoniet het sportiefste BETAALBARE merk met een grote turbo-historie. Komt op deze 3.5 V6 nog wel.
Jongens jongens…
Wie hier de renault kiest is werkelijk niet goed snik…dat ding ziet er zo afschuwelijk uit! Die voorkant is echt afgrijselijk…die achterkant kan nog wel.

En mensen als je tussen deze 2 gaat kiezen dan is het toch simpel…de A5 is gewoon de mooiste coupe van dit moment! Die lijnen zijn super, alles klopt in die auto. En gezeur over veel knoppen is onzin, want elke knop is simpel en makkelijk te bedienen..niet zoals een BMW waar je overal 10 keer op moet klikken en dan weet je nog niet waar je bent.

Renault, leuke auto…alleen trekt het niet bij audi. sorry renault liefhebbers..de Audi wint dit gewoon.
en de audi a5 rijdt ook nog eens een stuk beter en sportiever dan die franse lelijke eend…
@Martijn: wat is dat een belachelijke opmerking, iets mooi vinden is subjectief, ik vind de audi echt verschikkelijk lelijk en saai en de laguna net mooi
dat jij de audi beter vind begrijp ik, maar dat de audi beter is dan de renault slaat nergens op!
en hoe kan jij nou weten dat de audi beter rijd dan de renault, alsof jij er ooit mee hebt gereden!
Ik dnek gewoon dat Viola Wouter zen mama is.
@Martijn: in een BMW moet je tien keer klikken op 1 knop, bij een Audi klik je eerst 10 keer fout, wat niet zo moeilijk is met 20 ziljard knopjes verdeeld over het hele dashboard en middenconsole. Ben je bij de BMW toch 1 klik sneller!

Als je een auto op een vliegtuigcockpit wilt laten lijken kun je beter een Saab kopen!
Ik moet wel wennen aan de presentatie van kim holland.
Hij is weer leuk hoor!
Ik vind zowel de neus van de A5 als de neus van de Renault niets. Die van de A5 is ondertussen verschrikkelijk saai en een tikkeltje plomp. Die van de Renault is gewoon over the top, al is het idee leuk.

De kont van de Renault vind ik mooier, ranker. Maar en profil scoort de A5 meer punten bij mij. De A5 is inderdaad wat saai van binnen maar heeft een betere motor. Ik zou voor dat geld een S5 met de kop-eraf aanschaffen.
Peugeot407coupe
edit: rustig maar kerel
Verder vond ik de kwaliteit van het filmpje een stuk minder dan normaal.
Alle coupes hebben een zeer beperkte houdbaarheidsdatum, uitzonderingen a la 406 Coupe, Alfa GTV daar gelaten.
Wat ik niemand hoor zeggen iets heel simpels : De Aud is bijna 2 keer zo duur als de Renault, maar is ie ook twee keer zo goed ?
Afschrijving is het grootste broodje aap verhaal dat er over auto’s bestaat, of zijn jullie ooit een handelaar tegen gekomen die jullie vertelde dat je inruiler de juiste kleur had, het goede bouwjaar en het goede aantla kilometers.
De opmerkingen over en weer vind ik van een zeer bedenkelijk niveau, de ene houdt van de moeder de ander van de dochter, iedereen stapt hier zo over een prijsverschil van veertig duizend euro heen, hebben jullie dat dan in de kast liggen ? 90000 euro voor een auto, dat is meer dan twee ton in echt geld !
Wauw.
Werkelijk waar twee beauty’s van coupés.
Prachtige lijnen, gedurfde styling (nu ook bij Renault!), gewoon precies zoals de perfecte coupé eruit moet zien.
Al is de Laguna toch weer eens iets volledig nieuws, en dat is echt een pluspunt.
Misschien vind ik ‘m zelfs nog wel mooier dan de Audi, afgezien van inderdaad het goedkoop ogende frontje.
Maar zoals Wouter ongeveer al de hele rijtest benadrukt, is de A5 toch een beetje saai aan het worden.

Op het interieur van deze beide auto’s is ook weinig aan te merken.
Het donkerrode leer van de A5 is erg stijlvol en mooi, en natuurlijk kan ook deze Audi profiteren van de sublieme afwerking die we gewend zijn van het merk.
De Laguna is echter ook verschrikkelijk mooi van binnen, het witte leer staat ‘m heel erg goed en zo te zien steekt alles prima in elkaar.

Qua motorisering zijn deze twee vrijwel gelijk, hoewel de Audi het toch flikt om meer pk’s uit minder liters te persen.
De Laguna is echter ook helemaal niet verkeerd, en het geluid van de Renault lijkt iets beschaafder en netter te klinken dan dat van de A5, dat klinkt toch een beetje schreeuweriger.

Maar dan… de prijzen.
Ja, het is natuurlijk wel een beetje voorspelbaar, maar voor de volledigheid zal ik maar eventjes benadrukken dat deze A5 natuurlijk veel te duur is.
Nog een pluspunt voor de Renault is de veel uitgebreidere standaarduitrusting.

Om maar even een conclusie te trekken:
Ik zou toch voor de Laguna Coupé gaan.
De prijs-kwaliteitverhouding is veel beter, en het is gewoon weer eens wat anders.
Niet alleen maar dat premium geneuzel.
En natuurlijk is ie gewoon verschrikkelijk mooi.

Het camerawerk was deze keer overigens ook weer prima in orde.
@BananaFlip: De A5 zit technisch gewoon beter in elkaar, motor in lengte richting tegen de vooras, quattro en de motor uit de test is veel moderner dan dat oude Renault-blok. De A5 is breder en lager wat veel beter oogt bij een coupé etc.

Zelf zou ik dus geen moment twijfelen tussen deze 2! :D En dan heb ik de uberlelijke voorkant van de Laguna maar even gelaten voor wat het is (check foto 2 :P ).
voor mij zou het overduidelijk de A5 worden
ook al vind ik de laguna zeker een mooie auto
maar ik wil gewoon nooit van mijn leven in een renault gezien worden
ik vind het gewoon geen fijne auto’s
en kwalitatief kunnen ze niet op tegen een audi
ik sta liever op de weg als in de garage!
doe mij maar duitse degelijkheid :D
@ Tommy

Dat klopt, de Duitse degelijkheid is ook op de A5 weer van toepassing.
Maar toch zou ik dat nog geen goede reden vinden om zoveel geld uit te geven voor een fraaie coupé.
En je hebt wel een beetje gelijk, het frontje van de Laguna is inderdaad een beetje goedkoop en saai.
Ik zou persoonlijk voor de A5 gaan, de Laguna coupé is ondanks de mooie achterkant IMHO een beetje uit proportie
DUITS DEGELIJK???????????
Mijn vorige wagen was een BMW 525d en die was alles behalve Duits degelijk.
Momenteel rij ik in een Peugeot 407 coupé 2.7 HDI en die is op alle vlakken de betere auto vergeleken met de BMW.
Voor mijn aankoop van de 407 heb ik een proefrit gedaan met a5 2.7 tdi en die is op alle vlakken de mindere dan de Peugeot. De herverkoopwaarde van de Audi is niet hoger dan die van de Peugeot alhoewel ze daar bij Audi voor de nieuwe wagen flink doorrekenen op de accecoires.
Op dit Duits gezind blog zal het moeilijk worden om eens iets positiefs te lezen over een auto die niet uit Duitsland komt.
-edit: leer eens schrijven-
De 3.5 V6 is van Nissan die in de 350Z ligt/lag. Enkel gedowntuned naar 240pk.
Dit blok heeft veel meer faam dan die onozel 3.2V6 van Audi.
“Vierwielbesturing lijkt weer één van de technologieën waar je op de testbaan secondes van je rondetijd mee afhaalt, maar waar je in de praktijk geen groot verschil van merkt. Neemt niet weg dat het mooie technologie is en ook op verjaardagen kun je er vol trots over vertellen.”
.
Ben ik het niet mee eens. Ik heb met een Laguna GT gereden en ik vind dat het juist fantastisch stuurt. Je merkt het vooral als je ergens afslaat of op hogere snelheden bochten neemt. Je hebt dan minder stuuruitslag, en dat rijdt en stuurt gewoon erg fijn. Voegt m.i. wel degelijk iets toe aan het rijden. Mijn keus zou zeker de Laguna Coupé zijn. Het liefst met de 3.5 V6 24V natuurlijk, maar he, ambities moet je houden he! ;)
@Waxweazel: Dacht het niet dit blok slaat nergens op en is antiek! De V6 van Audi heeft directe inspuiting, variabele kleptiming, variabele kleplichthoogte en een fatsoenlijk vermogen/koppel voor zijn inhoud wat ook nog eens mooi uitgesmeerd word. En niet te vergeten: het licht er in zoals het hoort, in de lengte dus!

Zo nu jij weer… ;)
Slechts 260pk uit een 3.2 V6 FSI motor .. dat is pas antiek !
De Clio V6 van 2004 had 255pk uit een 3.0 V6, motor van Renault zelf. De Nissan 3.5 V6 motor zit ook in de Megane Trophy en daar ontwikkeld die 360pk ;)

Nieuwe technologie wil niet zeggen dat het beter is dan de door uw zogenaamde antieke motor slechter is.
@ Donkervoort…ja misschien staat de 3.2 A5 hier voor de deur!
maar 260 pk uit een 3.2…misschien is hier een reden voor!
Audi kan ruim 300 PK uit dit blok halen, maar dit doen ze niet omdat ze de S5 ook nog hebben.

De A5 is de coupe zoals een coupe hoort te zijn. Sportief, stijl, mooie lijnen, snel.
De renault mist hier een paar punten..de achterkant van de Renault vind ik wel stijlvol…maar over de voorkant heb ik geen woorden. schandalige voorkant:P

Of ik 2 keer zoveel geld uit zou geven aan een coupe..jazeker wel! Een coupe koop je voor een coupe, plezier, uiterlijk…dat mist de renault in mijn ogen, geen echte coupe, beetje halfbloedje.
En wat ik meer gelezen heb hier…wil je in een Renault gezien worden. Nee echt niet! Rij veel liever Audi dan Renault…rij sowieso geen Renault. Kwaliteit en status is niet mijn ding van renault
Ik kies standaard de Audi A5, de mooiste Audi die er is.
Laguna is natuurlijk ook prachtig, al vind ik de voorkant minder.
Flipperdeflip
Audi technisch beter???
Laat me niet lachen…ik heb nog nooit zoveel ellende met een auto gehad als met een Audi.
Ik rij nu een Peugeot 407 coupe 3.0 V6 en er is nog niks kapot gegaan.
Die audi stond alleen maar bij de dealer. En rammelde ook nog in het interieur. Eens zo’n trekker gehad maar nooit weer.
Audi staat voor veel te duur en niks geen opties. Het neemt niet weg dat ik Die A5 een mooi auto vind maar jongens kom op nou 90.000 euro voor zo’n auto? In geen 90.000 jaar.
Ik las dat mensen piepen over het afschrijven van Franse auto’s…geloof mij de Audi’s kunnen er ook wat van.
Ik weet zeker dat er over 4 jaar meer van de Audi af is dan van de Renault.
@Waxweazel: 260 pk? Audi levert het blok met 270 pk in de Q5, in de A5 265… En ja ze hebben nog genoeg reserve en kunnen met kleine aanpassingen zo 300/320 pk tevoorschijn toveren maar ze hebben al een nieuwe compressor-versie dus dat is overbodig.

En de Megane Trophy is niet eens in serie geproduceerd. Maarja wat boeid het ook, heb je meteen ook het hoogst haalbare bij Renault.
Leuk dat je deze 2 auto’s tegenover elkaar zet, maar.. als iemand je zou vragen: je mag voor 90.000 een van deze 2 auto’s gratis meenemen, dan denk ik dat iedereen de Audi wel zou kiezen. Meer luxe, meer respect, meer vertrouwd, mooier (al is dat natuurlijk een kwestie van smaak) en sneller. En aangezien er hier niet veel zijn die het bedrag voor een Audi A5 uit deze test zomaar kunnen ophoesten, denk ik dat iedereen het wel zou weten.. Ik wel in ieder geval
@ Tommy

“Het hoogst haalbare bij Renault” ..
Dacht je echt dat Renault geen motoren kan bouwen ?
Wat dacht je van de World Series by Renault FR3.5 ? Zelfde 3.5V6 blok met 425pk en 440NM. Of de GP2 met allemaal Renault 4.0V8 blokken met 600pk @ 10 000 toeren ! Om nog maar te zwijgen van de F1..

Alles wat niet van Duitsland komt ken jij blijkbaar niet. Ignorance is bliss zegt men dan ;)
Het blijft een kwestie van smaak!

Maar er zijn gewoon 2 dingen die feiten zijn.
1. Wie wil er gezien worden in een Renault, als je ook een Audi kan rijden.
2. Audi is meer vertrouwd, betere naam, meer klasse en stijl (ook kwestie van smaak), sneller…makkelijk gezegd veel betere auto dan de Renault.

En tuurlijk blijft dit een nooit stoppende discussie…

@flipperdeflip…ja dat je nu Renault rijdt zegt genoeg. Bij Audi heb je dan een 2e hands ding gekocht of een goedkopere versie. Wij rijden hier thuis al jaren Audi en er is nooit iets kapot gegaan. Audi is niet voor niks meest verkochte merk, ook nu in de crises! Blijft 1 van de betere merken…
Lol, voor dat geld zou ik voor een Laguna gaan. 35000 euro prijsverschil, waar praten we over? En een Audi is maar iets beter afgewerkt dan de Laguna. Audi haalt het sowieso niet bij BMW en Mercedes qua materiaalkeuze.
@Waxweazel,

als het goed is hebben jij en Tommy het over motoren die in luxewagens zitten, niet in een racewagen ;). Tommy kan zo doorgaan met de V10 TFSI, V8 FSI, V12 TDI (straat en race) V6T en ga zo maar door.

@Tommy,

ja, ook Renault bouwt goede motoren (dat ik dat ooit nog eens zou zeggen :O ) maar als het over motoren in luxewagens, dan heeft Audi inderdaad veel meer variaties.

Zelf zou ik, nu ik er over na denk, liever een nieuwe E-Coupe willen hebben. Of anders een Audi.
Flipperdeflip
@ Martijn:

Ik rij geen renault ik heb een 407 Coupe 3.0V6

Ik vind Audi niet een van de betere auto’s. Een kennis van me heeft na 40.000km een nieuwe automaat onder zijn Audi gekregen omdat ie nu al kapot is.

Bij Peugeot gebeuren deze dingen ook wel en dat weet ik ook wel. Ik hoef nooit een Audi weer te hebben. Ze zijn een keer zo duur maar niet een keer zo goed.

Ik vind het opgekalefaterde VW’s met een andere logo. En klasse, tja daar verschillen de smaken ook nog al in.
@Flupperdeflip,

wees zuinig op die dikke Peus!
Tja… Geen van beide? De Laguna is fraai, net als de Audi.
Maar hoe vaker ik -met name- de laatste zie, hoe meer mij het ‘net niet juiste’ ontwerp op begint te vallen. Hij klopt op de een of andere manier nét niet. En daardoor wordt ‘ie weer net zo suf als alle andere Audi’s.
@ BananaFlip; “Prachtige lijnen, gedurfde styling (nu ook bij Renault!)”
Wat?! Hoezo nu ook bij Renault. Bedoelde je niet nu ook bij Audi? Audi is juist van de saaie lijnen, en brak daar met de A5 een klein beetje mee. Renault is juist altijd gedurfd geweest. Nou ja, altijd, dat ook weer niet, maar de afgelopen tijd toch zeker weten juist van wel!

@ Martijn; Meest verkochte merk? Audi? :roll:

@ 1NteNSe; Maar dat is een onzinnige vooronderstelling. Óf de Audi, of de Renault en 40.000 Euro terug. Dan is het weer heel anders…

@ Viola; Je hebt al een boel kritiek gekregen, maar ik ga nog even door. Echter, ik ga proberen opbouwend te zijn, zodat je er nog wat aan hebt.
– Haal die glimlach eens weg. Het is alsof je niets serieus neemt.
– Probeer je neiging ietsjes plat te praten te onderdrukken. Het was niet heel erg, maar het schemerde af en toe wat door… ;)
– Stickertje… Boeiend… Snappie?
@Citrofiel…
Als je de nieuwsberichten en statistieken leest…dan weet je dat..
en iedereen weet….mocht geld geen probleem zijn dat je de Audi kiest..uit deze 2.

Materiaalkeuze van mercedes, BMw en Audi…dat is gewoon gelijk, ze gebruiken hetzelfde namelijk..
@flipperdeflip…
ik moet zeggen dat je dan met Audi gewoon stomweg pech hebt gehad met de auto’s. Kan niet anders zeggen…wij rijden hier ook al jaren Audi en we hebben nog nooit problemen gehad.
Flipperdeflip
@ AMG Powerrrr:

Thanks!!!!

Ben er ook erg blij mee!!! En ondanks dat het geen duitser is heb ik er toch een hoop bekijks mee;-)
Flipperdeflip
Maar wat ik leuk vind hier is dat sommige mensen net doen alsof ze een A-merk hebben met een Audi.
Ik vind BMW en Mercedes er nog wel boven staan.
En voor 90.000 euries haalde ik wel wat anders dan een Audi. Het is en blijft maar een Audi. Ik hoef ook geen 407 coupe van een ton.
Ging ik nog 10 keer liever voor een 2ehandse 911.
wat een lelijk hok die fransman.

ik zou in dit geval cker voor de audi kiezen.
@ Citrofiel

Ik wil een edit-knop :mrgreen: .
@ Martijn
Audi kan denk ik wel 500 pk uit dat blok krijgen( zonder turbo’s of superchargers ) maar dat doen ze niet omdat ze in elke klasse een motor willen hebben. en dat is logisch. het moet ook nog door je schoonmoeder te rijden zijn. ik weet niet of je wel is in een flink getuned atmosferisch blok hebt gereden. maar dat is geen 50 in z’n 4. dan hok en stoot je de weg over. het is precies goed zo. 265 pk uit een 3.2 is heel netjes. die renault krijgt maar 240 uit een 3.5.. denk dat je daar eerder over moet zeuren. want dat is in de basis dezelfde als in de 350Z. en die heeft 280, 300 en 313.
je gaat een audi toch niet vergelijken met een renault ..??
hopen dat de mannen van audi dit niet zien…!!
Waar is Aimee gebleven?
@ Martijn; Ik ken de statistiekjes. Maar ik denk dat jouw tekst juist involledig is. Je bedoelt misschien het meest verkochte ‘premium’merk? Want VW, om maar een merk te noemen, wordt nog altijd meer verkocht dan Audi.

@ Mustafa; Schrik maar. Ik ken nog een test uit autoweek waarin de Mercedes C, Audi A4 en Citroën C5 werden vergeleken. De Citroën won… :twisted: Omdat zelfs het duitserminnende autoweek de Audi sterk overpriced vond.
In de autogids is een vergelijkende test verschenen en daar is gebleken dat de Renault coupé de betere auto is tegenover de Audi A5.
Ik begrijp al die negatieve reacties niet tegenover Renault.
Waarom zou een auto uit Frankrijk minder goed zijn dan een auto uit Duitsland?
InfiniteNissan
-edit: nutteloze bijdrage-
InfiniteNissan
-edit: laten we het beargumenteerd en beschaafd houden-
InfiniteNissan
Zozo, wat een hoop ge-edit hier. Zo grof was het nou ook weer niet. Ok, een drie letterwoord in de eerste comment, maar je moet wel gewoon je mening kunnen spuien.
Sja, Sja, lastig deze. Ik moet zeggen dat ik een beetje uitgekeken ben op audi, maar hij is zeker mooier dan de Renault. Die franse doet me schuin van voren een beetje denken aan een Fiat Coupé, waar ik ook niet zo weg van ben. De volgende keer een test tussen de Renault Megane Coupé en een Audi A3, of iets dergelijks?

Voor de rest vond ik deze review ietwat saai. No offence, maar Viola voegt niet echt iets toe en is ook niet boeiend. Niet dat Eimee nou de beste is, maar die is het kijken waard en is nog grappig ook! (bedoeld of onbedoeld ;))

Klopt het dat de kwaliteit van de video minder is dan voorgaande? Beetje blokkerig. :?
@ JagUar

Is dat Eimee jouw idee van een goede grap?
Of een typfout?
Of wist je echt niet dat ze Aimee heet?
@SIm, dat artikel heb ik ook gelezen. De prijs van de Audi loopt gewoon de spuigaten uit. Ik vind het belachelijk veel geld voor een audi die weliswaar de mooiste audi op dit moment is, maar qua materiaalkeuze/rijeigenschappen gelijk is aan de renault. Kortom hulde voor Renault!
en @ martijn, ik moet je ook ff uit je droom helpen dat een audi van hetzelfde afwerkingsniveau(met name materiaalkeuze) is als een bmw of een mercedes. Audi is toch iets meer ”plastic actig”. Voor dit geld wat de audi kost kun je ook een BMW 335i full options kopen, dus dan wist ik wel. Beter afgewerkt en veel betere rijeigenschappen.
El_Curandero_RD
Ik vind de achterkant van de laguna wel vet !:D , Voorkant is wel lelijker ,
maar toch ik verkies liever audi:)
UPDATE: we hebben de video aangepast en de kwaliteit is nu wat beter.
hey, deze had ik gemist! Leuke test jongens, leuk dat Viola meedoet en leuk “verhaaltje” :)
een Audi A5 is er al voor 40.000 euro dus ni gaan zeggen dat hij 90.000 kost e!
@XtuningX

Een kale A5 met de kleinste motorisering ja.
Hier werd de V6 van beide modellen getest en afgewogen tegen mekaar. En die om aan alle opties te komen die de Laguna Coupé al standaard heeft, moet je voor een Audi 90 000 € neertellen.
Krenterig van Audi die al die opties niet standaard wil aanbieden ;)
@viola

hahahahahhahahaa
@Viola Robbemondt ..
sorry maar ik kan ook niet echt warm worden van je manier van presenteren ..
tis al verschrikkelijk dat je mannelijke collega,s (wereldwijd op Jay Leno na) als wijven hun werk verrichten ..
jij zou net dat stuk meerwaarde kunnen leveren ..
juist door helderder en minder truttig te zijn dan hun ..
Vergelijkingstest is wel leuk idee. Maar liever wat meer inhoudelijk dan beide kanten die hun keus proberen te “verkopen”.

Viola erbij was een prima idee op zich. Vrouwen kijken toch anders naar auto’s, en een second opinion is altijd goed. Maar een presenteerwonder is het niet, zoals ze zelf ruiterlijk toegeeft. Trek je het al te grove commentaar maar niet teveel aan, dat zijn waarschijnlijk gewoon gefrustreerde mannetjes ;)
En toch is mijn mening veranderd.
Zoals hierboven te lezen is, was ik eerst wel fan van de Laguna Coupé.
Maar ik zag gisteren weer een A5 in Duitsland.
Een witte.
Een hele mooie.
En het klopt: elke keer als ik een A5 zie, en zeker een witte, kijk ik ‘m nog lang na…
Zo breed, zo laag, zo op en top coupé.
De Laguna Coupé heb ik nog nooit op de weg gezien (hoe komt dat nou?), maar ik denk niet dat als ik er een zie, ik er hetzelfde gevoel bij krijg.
De A5 is inderdaad van voren veel en veel mooier, en zelfs met twee kinderfietsjes op de fietsendrager vond ik de achterkant nog heel erg geil.

Dus ik denk dat het mij die 40.000 toch wel waard is.
Audi A5 is natuurlijk mooier en kwaliteitsvoller maar het prijsverschil zou mij toch voor de laguna laten kiezen
@ 1NteNSe

Natuurlijk zou iedereen de A5 meenemen als ze gratis waren, wat een domme opmerking ! Wat zou je gratis willen meenemen een Lada of een Porsche ? Natuurlijk zou iedereen dan de Porsche nemen !

Dit is gewoon het hele verschil tussen een Audi en Renault. Ze zijn niet gratis en de Audi is gewoon veel te duur t.o.v. de Renautl. Er zijn mensen op deze wereld die gewoon een leuke Coupé willen rijden en gewoon niet in het zak willen gezet worden… is dit nu zo moeilijk te begrijpen ?

En inderdaad die 3.5 V6 uit de 350Z van Nissan is een pareltje hoor, door het prijsverschil kun je er nog een heel deel pk’s uithalen.
nogal een verschil, ik zou liever die Renault nemen en dan rij je tenminste iets aparts. Niet zo’n allerdaagse niet-premium Audi. Ik zou dan voor die 40mille die ik overhield de audi rijders uitgaan lachen:D
Een Renault iets aparts…? hmmm dat vind ik nu niet echt… Zo’n A5 is gewoon met voorsprong de allermooiste in z’n soort. Voor mij graag een zwarte met 21″ Bimoto wielen erop ;-)
@MD,

Is? dat vind jij. een auto is niet mooi, een auto wordt mooi of lelijk gevonden. Ik vind de A5 een lelijke auto. Met lelijke kerstboomverlichting. Ook de duitse degelijkheid is gebakken lucht. Uiteindelijk een overpriced VAG (wan)product

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).