Video: Lotus Evora review

Auteur: , 42 Reacties

Over niet al te lange tijd zullen de eerste Evora's aan klanten afgeleverd worden, maar voordat het zover is mochten eerst de dames en heren van de pers de Evora aan de tand voelen. En de eerste video's zijn inmiddels beschikbaar.

Is het Lotus gelukt om van de Evora toch een echte Lotus te maken? De Evora is immers niet zo hardcore als de Exige of Elise, maar een stukje toegankelijker en soepeler. Het is dan ook geen verrassing dat al die softe celebrities in de rij staan om een Evora aan te schaffen.

En voor de mensen die het vergeten zijn nog even kort de specs. De Evora is voorzien van een 3.5 V6 middenmotor van Toyota die 280 pk levert en zorgt voor een topsnelheid van 260 km/u, 0-100 gaat in zo’n 5 seconden. In Nederland is de Evora verkrijgbaar vanaf €79.275.

iMotor review

Nog een review

First drive (Drivers Republic)

Design & Production (Drivers Republic)42 reacties

Nice, leuk dat er een paar filmpjes bijzitten!
Evora verder niet echt heel mooi ofzo, doet me op de een of andere manier een beetje aan de Honda NSX denken, vooral de achterkant is vreemd geproportioneerd.
ik vind het wel ene mooie auto, alleen straalt het niet echt dat pure sportieve Lotus uit.
wel jammer, las het maar nit zo’n auto wordt waarin alk die voetballertjes gaan rijden, want dan is het dus echt een droeftoeterauto
Net zo’n Tesla Roadster met een dak en een milieuvriendelijker motor. Want wat rij je nou met zo’n electrisch ding, en dan zeg iedere 10 jaar nieuwe accu’s kopen?
De beste 911 ooit gemaakt!
– goedkoper
– echter
– de kids kunnen ook mee
Dankzij de filmpjes maakt de auto nu meer sense. Ik vond hem wat braafjes vormgegeven. Maar het begint aan me te groeien. Ik mag die auto wel. Alleen die achterkant met die kleine witte lampjes naast die rode….tja, ik weet niet of dat gaat wennen. Beetje jammer.
Wat ik nog vergeten ben te zeggen, dat interieur! Dat is zo mooi. Het is misschien wel het mooiste real life interieur dat ik ooit heb gezien. Het is zo clean vormgegeven, het lijkt wel van een conceptcar!
Net? De Tesla Roadster is een verkapte Lotus Elise!!!

Ach ja zelfs een pur-sang merk als Lotus kan onder de 2+2 uit…
Met dit model willen ze Amerika veroveren.

Tis ff wennen maar dit is gewoon next gen. Lotus.
Lotus maakt -by far- de auto’s waar het meeste liefde voor techniek in zit.
Richard Meaden van de EVO magazine trouwens ‘riding shotgun’!
@Laurens, waar heb jij het nou over? De Evora is niet electrisch…
Ongelooflijk!
In dat derde filmpje, na 8 minuten, het gemak waarmee die auto drift! Wat een balans en wat een controle. Compliment voor Lotus!
Ironie jongens. En het nut van een electrische sportwagen bevragen, als je daar 1. geen kilometers mee maakt 2. wel heel lang mee doet 3. er accu’s instopt met een beperkte levensduur.

Dan is zo’n echte Lotus veel beter voor het milieu. Want van het prijsverschil kun je heel wat zonnepanelen, HR ketels, A++ koelkasten, spaarlampen en ga zo maar door kopen.
Klassiekerrally
Fraai. En naar mijn mening een logisch model boven de Elise of Exige.
Toeterbelroepen
Hoe de zijruit overloopt in de achterruit als een soort schetslijn is echt heel erg mooi. Zag ik pas goed in het begin van het onderste filmpje!
Ik zou voor de Evora gaan als ik tussen deze en Porsche 911 moest kiezen..
Evora is mooier, vele mooiere lijnen….en het rijdt zo geweldig, Lotus!

Ben benieuwd naar de nieuwe Elise en Exige straks!
@Ralph
Richard Meaden en Jethro Bovingdon zijn weggegaan bij evo om Drivers Republic op te richten

On: hopelijk verkopen ze er veel, dat ze nog daarnaast ook nog veel extreme Elises en Exiges kunnen blijven maken!
en nu is het wachten op de 1000+ special editions die lotus van alles uitbrengt… laten we hopen op een turbo/v8 variant zoals bij de oude esprit!
Lotus is en blijft een sympathiek merk. Op youtube staat een filmpje van de introductie van deze auto in België bij de importeur. De ontwerper is zelf aanwezig om zijn ontwerp tegenover de klanten uit te leggen. De charme van een klein merk. Wat rij-eigenschappen betreft zit het bij Lotus altijd wel goed, maar het ontwerp van de Evora vind ik op foto’s niet geweldig. Gen lelijke auto, maar ook niet echt een die bezitsdrang oproept. Wellicht dat hij in real life mooier is.
Een echte 2+2? Wat een gezwam. Een kind van 3 kan daar nog niet zitten.

Het zal allemaal wel weer fantastisch rijden. Dat doen ze allemaal.
Maar gosh, wat is dit ding lelijk.

De Elise was al niet om aan te zien….en dit is nog een grotere ramp.

911 of Evora?

Als of dat echt een reele keus is.

Het is eerder een Gayman of een Evora.

Maar goed, kiezen uit twee lelijke auto’s is helemaal een crap-shoot.
gogogomagazine.com
Ziet er leuk uit en het geluid is ook prima! Maar toch wacht ik eigenlijk nog steeds op de nieuwe Esprit en als het effe kan ook nog een bloedmooie nieuwe Eclat..
@ gogogomagazine: of een nieuwe Elite! :)

@ Rocket Dog (een echte liefhebber, dat merk je zo): 2+2 betekent waarschijnlijk ‘twee personen plus twee weekendtassen’ ;)
Scooperdepoep
Leuke bak denk ik, hoor wel wat rammeltjes in het interieur (wat er overigens erg fraai uitziet) tijdens het rijden… dus hopen op enige degelijkheid.

Zelf met de Elise en Exige gereden, en dat zijn wel keiharde auto’s waar ik niet dagelijks in zou willen stappen. Dit ziet er beter uit.

Wat betreft de 911/Cayman discussie (beiden ook gereden S4 en 3.2)… lijkt mij nogal onzinnig. Laten we wel zijn; de 911 is toch zo’n beetje de Opel kadett van de sportwagens geworden (liefhebbers kopen de oudere versies) en de Cayman ziet er (volgens iedereen die ik ken) veel mooier uit dan die 911 en heeft een hoog ‘James Dean’-gehalte. Een test tussen de Cayman en Evora zie ik graag tegemoet.

Ik was zelf niet kapot van de Cayman. Prachtige design, dat wel, en neutrale wegligging in snelle bochten (wegglijden opzij, i.p.v. uitbreken achterkant). Maar laat ik nou net houden van wat overstuur. Interieur was een teleurstelling, harde rand in m’n benen van het dashboard (heel irritant na half uurtje echt pijnlijk), airconditioning kon niet uitgezet worden en de standaard radio (van een Porsche!) is nog slechter dan de transistorradio op minig bouwplaats. Een complete Cayman met leer, goede stereo, goede stoelen, navi en leuke wielen, brengt je op rond de 120.000 euro. En dan is de Evora ineens geen vergelijkbaar materiaal meer qua prijs!

Misschien beter kijken naar de 370Z, Hyundai Genisis Coupe….
Als Proton niet omvalt zal Lotus dankzij de Evora geen probleem hebben de crisis door de komen.
@Klassiekerrally:

Modulaire bouw, gelijmde chassis, perfecte wegligging, middenmotor, 2+2,…..het zal allemaal wel zo wezen.

Ik zie me hier gewoon niet 75 Eurie voor neer plonken.

Dan haal ik liever voor 60K een 997S uit Duitsland.
@ lisa
Alsof een 911 geen twee zitplaatsen achter heeft. Het is niet groot, maar niet kleiner dan die bij de Evora.

@ Scooperdepoep
De Cayman S is heel goed te vergelijken met de Evora. Beter dan met een 911 (hoe komt die gast in het eerste filmpje er op?!). Kijk maar naar de prestaties. Acceleratie nagenoeg gelijk met de tweede generatie Cayman S alleen de topsnelheid ligt hoger.
En ik heb ook met de Cayman S gereden (er bestaat overigens geen 3.2. Het is een 3.4). Jij moet wel een heel slecht exemplaar hebben gereden, want bij mij was alles perfect. En als je van overstuur houdt, dan moet je voortaan de PSM uitschakelen (één druk op de knop). En het prijsverschil valt ook mee. Tuurlijk, een full option Cayman S komt al snel op €120.000, maar daar krijg je dan ook wel meer voor. Als je alleen al naar de techniek kijkt….

Maar dit alles neemt niet weg dat ik de Evora wel mag. Klinkt heerlijk, en rijdt blijkbaar goed. Qua design kies ik voor de Cayman, maar lelijk is de Evora echt niet!
Voor dat geld haal je die niet uit duitsland met bpm ed.. of wel rocket?
@ Rocket Dog: Wat ik bedoelde was dat het duidelijk was dat jij niks met het huidige Lotus ‘hebt’. Ieder z’n smaak, en dat is maar goed ook. Een 997… Is dat het laatste luchtgekoelde model? (verder dan ‘930’ kom ik niet ;) )
@ Rocket Dog

Wat voor een conservatieve, in midlife crisis belande persoon ben je dan? Ik bedoel, hoeveel 911 zie je al rond rijden? Wat is er nog mooi aan en platgeslagen kever die je al zo’n 40 jaar zit rijden? Dat is natuurlijk puur persoonlijk, maar smaak maakt de Evora er geen slechtere auto op. Dat ding is koel. Daarnaast krijg je voor 60.000 ekkels nó way een 997 uit Duitsland, laatstaan een S… …en om de Cayman nou een Gayman te noemen terwijl die misschien wel beter rijdt dan de 911…? Wees rëeel.
@ Huin

Eerder een Tesla Roadster met een fatsoenlijke sound.
Hierin geef ik je helemaal gelijk. Je struikelt zo’n beetje over de 911s. En ja, het zijn meestal iets te dikke kalende in midlife crisis belande meneren achter het stuur. (Nooit eens een lekker kipje van in de 20.)

Maar…..elke keer als ik weer eens de sleutels van een 911 weet te bemachtigen dan ben ik om. Dat zit ik met vette grijs op mijn bek achter het stuur en wil ik ook een 911.

Het blijft gewoon de norm waar elke andere sport auto tegen afgezet wordt.

Er brandt al een tijdje 50-60K in mijn zak te besteden aan een leuk speeltje.
Alle alternatieve al bekeken, bereden, besnuffeld (M3, M5, SL 55 AMG, Gayman, Boxster S, Donkie D8, 355, etc…)

Kom toch gewoon elke keer weer uit bij leuke tweede hands 997S uit Duitsland met 50-80K op de teller.

Op dit moment gaan die al voor een lage 40 Eurie weg. Inclusief AKK, BPM en andere fratsen kom je dan tussen de 50-60K uit.

Gewoon even als voorbeeld (NETTO 46216 EUR) :

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=lfjbmxdll11k

Die Evora is leuk voor een proefrit. Maar ik zie me hier niet elke dag in naar mijn werk gaan. Te gekunselt, niet een hoge WANT ONE factor.

Sorry.
Eeh Iemand? Koenigsegg CCX?
ja.. of ik had deze al vorig jaar zomer gezien. helemaal afgeplakt.. blijft lelijk.
Hij is wel een stuk duurder als in belgië
*** Ik bedoel, hoeveel 911 zie je al rond rijden? ****

Eentje te weinig!!!
Ik hoop echt dat de Evora Lotus wat meer succes biedt. Lotussen staan (terecht) bekend als oncomfortabele, lichte trackcars. En worden daardoor heel weinig verkocht. In 2008 in NL: 6 Lotussen tegenover 34 Ferrari’s, om maar eens wat te noemen. Jammer, het is altijd wel leuk om er een te zien. Porsche daar is pas echt niets meer aan, daar zijn er echt te veel van (268 911jes) De Evora zou ik zeker vaak willen zien, die vind ik een feest voor het oog. Maar dan wel Ferrari-vaak, niet Porsche-vaak. Dat is té.
Ben ik dan de enige die de Elise best comfortabel vindt? Of ben ik gewoon ‘tougher than the rest’? ;)
Scooperdepoep
@Ferdinand1:

Zoals ik zelf al schreef: ik zie een test tussen Cayman en Evora graag tegemoet. Ben alleen wat geirriteerd over alle opties van Porsche, welke vaak al standaard goed hadden moeten zijn (stoelen, stereo, etc… zelfs een standaard BMW heeft een OK stereo en speakers). Denk wel dat je in gelijke uitvoering nog steeds een verschil van minimaal 15.000 euro blijft houden, terwijl Evora dan nog de meest exclusieve is van de twee, en dat telt wel zeker in dit segment, waar men een 911/Maserati GT/R8/2e hand 360 Modena niet kan veroorloven…. (persoonlijk zou ik een full options Cayman dan nog steeds bestellen met Turbo velgen, maar ok, ben dan ook geen doorsnee, misschien zelfs een Boxter dan, alhoewel een nieuwe Z4 35i dan ook wel weer jeukt). Overigens idd. een 3.4.

@Klassiekerrally:

Regel 1: JA. Regel 2: NEE, waarschijnlijk gewoon stoned geweest.
Machtige wagen die Lotus hier neerzet. Dag-dagelijks te gebruiken, maar toch geen enkel compromis als het op het pure Lotus-erfgoed aankomt. Petje af voor de engineers en designers.
@ Scooperdepoep:
Regel 1: Echt? Jeetje…
Regel 2: Stoned? Ik rook niet eens, laat staan spuiten, snuiven of wat dan ook. High on adrenaline misschien :)
Die’s gedurfd…
@Klassiekerrally

Regel 2: Wat voor een conservatieve, in midlife crisis belande persoon ben je dan?

LOL!

Zag overigens dat Clackson best te spreken was over Evora. Nu alleen dat verschrikkelijke uiterlijk nog. En die lijmlucht natuurlijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).