Zoals verwacht heeft een Ferrari 250 Testa Rossa (TR) uit 1957 het record gebroken. De auto is gisteren voor 9,02 miljoen euro van eigenaar gewisseld. Het is het hoogste bedrag dat ooit voor een auto van het Italiaanse merk is betaald, tevens zou dit het hoogste bedrag zijn dat ooit is betaald voor een auto op een veiling. De koper is niet bekend...
Het oude record van 7,04 miljoen euro ($10.894.900?) stond op naam van een Ferrari 250 GT California Spider uit 1961.
Met dank aan iedereen voor de tips!
56 reacties
Maar misschien heeft de eigenaar nog wat kleingeld over om een exacte replica te bouwen…
Inderdaad, de richtprijs voor een 250 GTO is >20 milj dollar. Deze zijn echter niet op een veiling verkocht; 6-8% veilingkosten is nogal veel geld bij deze bedragen. De laatste 250 GTO is onderhands van eigenaar gewisseld.
Ik vermoed dat het persbericht dan ook niet helemaal juist is. Ik denk dat het het hoogste bedrag ooit betaald voor een Italiaanse auto op een veiling, moet zijn.
Als iemand het beter weet hoor ik het graag!
Ik ook, maar waarschijnlijk heeft die persoon die dingen die wij zouden kopen al…:P
Het is het bedrag meer dan waard! Super mooie wagen
Alhoewel, je koopt natuurlijk geen auto in zo’n geval, maar een verhaal…
Zit vast een aardig race-historie achter dit Italiaanse beestje!
Wat ik me wel afvraag: is dit nog een investering???
Wordt deze auto ooit NOG meer waard??
@ExOtiC
Ik hoop dat jij heel jong bent zodat ik de uitspraak “verstand komt wel met de jaren” kan gebruiken ;)
(wikipedia)
14,600,000 dollar is nu 10,45 miljoen Euri, dus was de 250 GTO destijds duurder. (al helemaal als je beseft dat de dollar toen sterker was) ondertussen zijn de GTO’s een stuk minder waard dan deze Testa Rossa.
Wat een geluid 8)
http://www.youtube.com/watch?v=Ul-t3ql8ywQ
Helemaal mee eens, de patina maakt voor mij een auto echter… neem nou deze
http://static.blogo.it/autoblog/Ferrari166.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=ZmipZPqTHpI
Althans volgens http://www.askmen.com/top_10/entertainment_60/75c_top_10_list.html
Over 10 jaar van nu mag je hier op een veiling toch minstens 15mil voor vangen, onder de tafel verkoop je hem nu voor wat je wil, dit is onbetaalbaar.
De dollar was destijds ook veel meer waard, dus die vergelijk gaat niet op.
VRaag me ook af wat de verzekering op dit schatje zou zijn….
En hier echt mee rijden zal ie ook niet meer doen vrees ik…
Momenteel ben ik bezig aan de restauratie van een Formula VEE uit 1964, maar wel met als doel racen… niet om het speeltje in de “kast” te zetten.
denk dat ze nog zonder gordels reden, dan schuif je nogal op en neer bij een beetje doorrijden en zijn kussentjes wel lekker.
Mooie combo trouwens, rood leer met witte piping. Ik zit er ook graag op!
Mensen met meer geld dan verstand van techniek.
Leuk, zo’n karretje.
Maar ik ben benieuwd of deze meneer ooit in zijn 9 miljoen gaat rijden.
@ de sjonnies: Van de dollar kunnen ze zoveel drukken als ze willen, maar deze auto zal nooit meer worden gemaakt, en zal dus hoe langer hoe zeldzamer worden. En er komen steeds meer geinterresseerden.
Hoe zeldzamer iets is, hoe meer vragers er zijn, hoe hoger de waarde. 1+1=? ;)
Jazeker, daarom ook. Dat doe je bij raceauto’s bij het terugschakelen om de revs te matchen met de lagere versnelling (= hoger toerental), de versnellingsbak en koppeling (eigenlijk totale aandrijflijn) te ontlasten en de snelheid van de aangedreven wielen te matchen met het juiste toerental om blokkeren van de wielen te voorkomen tijdens hard remmen, met name bij auto’s die rechte vertanding in de bak hebben maar niet bij opschakelen.
Double clutchen kan bij opschakelen nodig zijn (oude vrachtwagens en bussen) maar hoeft niet vergezeld te gaan van tussengas.
Bij laag in de toeren rijden gaat dit inderdaad op.
Echter, het stationair toerental is vaak onvoldoende snel om de versnellingsbak te kunnen synchroniseren. Dan ben je gebonden aan tussengas om de tandwielen voldoende snelheid te geven.
Dit is analoog aan heel-and-toe schakelen wat bij lage toeren eigenlijk overbodig is.
Leuke discussie trouwens, want blijkbaar zijn er hier nog meer die altijd met heel-and-toe schakelen (net als ikzelf).
Meestal valt het toerental niet helemaal terug naar stationair, zeker niet als je met een (race)auto rijdt zoals bedoelt ;-)
Bij een Caterham met zijn ernorm lichte achterkant is het bij sportief rijden zeker aan te bevelen om tussengas te geven bij het terugschakelen, of daarbij ook nog eens te double clutchen. Maakt de rijbeleving nóg intenser!
Succes met bouwen!
een 250 GTO gaat toch voor meer als 10 miljoen van de hand? en dan moet je ook nog eens de juiste mensen kennen om ook maar ooit in aanmerking te komen om er eentje te kopen.
er is meer voor auto’s betaald, maar dit is het hoogste bedrag voor een auto betaalt ooit tijdens een veiling.
ook werd er weer een spider verkocht voor 7,25 miljoen euro (zonder veilingkosten en btw) dus opzich ook wel het melden waard lijkt mij.
Rationeel gezien is geen enkele auto zoveel waard, het blijft immers een hoopje staal (/alu) het is juist de geschiedenis achter een auto als deze die hem waardevol maakt.