Over 30 jaar vallen er geen verkeersdoden meer

Auteur: , 53 Reacties

En dat heb ik niet zelf bedacht, maar het zijn de woorden van Siemens. Knappe koppen van het Duitse bedrijf hebben namelijk bedacht dat er vanaf 2039 geen verkeersdoden meer zullen vallen in Nederland. Volgens hun toekomstscenario zal het Nederlandse straatbeeld in 2039 bestaan uit zelfsturende elektrische auto's, die als een autotrein dicht op elkaar rijden zonder de veiligheid in gevaar te brengen. Wie zit daar nou op te wachten?

En daar houden de voorspellingen van Siemens nog niet op! Een dienstregeling voor het openbaar vervoer zal niet meer nodig zijn aangezien reizigers ‘hoogfrequent’ vervoerd zullen worden. Wil je nog meer horen? Ze voorspellen ook dat er over 30 jaar geen vertragingen of storingen meer zullen zijn in het openbaar vervoer. Dit omdat treinen worden onderhouden terwijl ze rijden.

De afgelopen twee jaar heeft Siemens in ruim veertig grote steden onderzoek gedaan naar grote trends in de komende jaren. En daar is dus onder andere het bovenstaande uit naar voren gekomen. Siemens legt de toekomstscenario’s voor aan de Nederlandse overheid, vervoersbedrijven en ingenieursbureaus. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar ik zie het nog niet gebeuren. Jij wel? (via: zibb)53 reacties

En als iemand er perongeluk voor valt ???:D,

Ik hoop dat zoiets niet gebeurd.
anders ben ik in ieder geval geen autoliefhebber meer.
Liever niet, ook al ben ik een bompa tegen dan, ik bestuur nog graag mijn auto zelf.
wat is dat voor zever?! over dertig jaar rijden we zeker niet allemaal elektrisch, zeker niet automatisch en we gaan zeker nog altijd met treinen rijden die vertraging oplopen!
and i love it! :D
Onzinnn. -edit: check!-
Deze autotreintjes zullen snel genoeg moeten gaan om een aantrekkelijk alternatief te bieden voor zelf rijden, maar juist dan zijn er mensen die liever niet de controle uit handen geven aan een computer, wat begrijpelijk is, want in zo’n systeem kan een enkel bugje een ramp veroorzaken.

Wel aandoenlijk om te lezen hoe enthousiast ze door hun roze bril kijken naar het bord voor hun kop.
Wij gaan toch vliegen?
Wow in 2039 zal mijn auto al 76 jaar oud zijn :O en nog even veel vervuilen :P
:lol: @ Orichy

Dit zal wss niet gebeuren, zelfsturende auto’s mogen nu immers niet van de wet, bovendien krijg je (zoals dipsit en exotic al meldden) claims als er onverhoopt wat misgaat.
belachelijk.

Er zorgt maar iemand dat het niet gebeurt, anders heb ik over 30 jaar een kut leven…
ja dus niet

liever verkeersdoden dan een zelfsturende auto. (of is dat een beetje overdreven)
-edit: check!-

Maar belachelijk idee! Gaat gewoon niet gebeuren.
In zie het al voor me.
Krantenkoppen:
Grootste kettingbotsing ooit door uitval verkeersregelsysteem.
Jep, Volgens mij krijg je dan best een flinke kettingbotsing als het systeem een keer niet werkt.
hm rot toch met die onzin laats siemens eerst is een beetje fatsoenlijke trams maken. voor ze zich me andere dingen gaan bemoeien en ja ik kan ook wel leuk dingen gaan zeggen en die komen ook ooit uit. dus wtf echt.

maar als dit ooit realiteit zou worden koop ik een benzine slurpende herrie bak en ga het hele jaar lang rondjes rijde door nl. ik zou zegge ga wat nuttigs doen. (niet dat ik dat nu doe)
Ach ja, Siemens wilde weer eens in het nieuws komen. Dat is ze gelukt.
Ach, binnen 20 jaar is Siemens failliet.
-edit: check!-
Het einde van de persoonlijke vrijheid !
Volvo denkt zelfs over tien jaar al zover te zijn:
http://www.ad.nl/autowereld/3237831/Ongeval_uitgesloten.html
-edit: dank u, is inmiddels aangepast-
Wow joh, me leven word zinloos als ik niet zelf rijd….. Van mij mag het automatisch rijden lekker snel komen. Automatisch, elektrisch, geen verkeerdsdoden, geen files, etc. Beetje het Minority Report systeem. :D
Nou ik zit er niet op te wachten :P Liever lekker sportief rijden!
@13 Dat is niet helemaal hetzelfde..

Maar zulke dingen gaan niet werken want er zullen altijd auto’s blijven die die systemen niet aan boord hebben.
Alle nieuwe auto’s zullen het dan waarschijnlijk wel kunnen maar als ik dan bijvoorbeeld met mn oldtimer daar tussen ga rijden werkt het al niet meer..
Nou dan ga ik onder het automatisch rijden wel een race spelletje doen.
Snik Snik wat een vreselijke toekomst.
Toekomstvisies: over dertig jaar zeer vermakelijk om op terug te kijken!
ik vind het wel grappig dat mensen dit nieuws geloven
als ik zeg dat in 2039 de wereld zal gedomineerd worden door boskabouters die de mens als slaaf gebruiken om hun pinnemutsen te strijken geloven jullie dit dan ook? :P
Ik zou mij aan kunnen sluiten bij de reacties hierboven, en roepen dat Siemens te veel naar IRobot heeft gekeken.

Maar uiteindelijk zal dit beeld toch wel realiteit gaan worden. Of dit over 30 jaar al is betwijfel ik.

Maar er komt een tijd dat techniek ookal gemaakt door mensen, de mens overtreft. Mensen maken fouten, techniek niet, en wanneer techniek, techniek gaat ontwikkelen, ja dan zijn wij als mensen pas echt genaajd.
Hoi dit lijkt me een schitterend alternatief! Zie je het voor je dat je onder andere naar je werk wordt gereden terwijl je in je auto(treintje) de beschikking hebt over internet met groot lcdscherm en een playstation 13 met (super)surroundset om de beste games te spelen en de beste films te bekijken en of te downloaden;

Geen slecht vooruitzicht lijkt mij.
Wat zo grappig is,
20 jaar geleden, in de tijd van Knight Rider dachten ze dat de Wereld er in het jaar 2000 hetzelfde uit zou zien als wat Siemens nu voorspelt. De Film Knight Rider 2000 (eind jaren 80 – begin 90′ volgens mij) speelt het verhaal zich af in 2000 waar auto’s ook vliegen en van binnen een soort videogame zijn.

Over 20 jaar hebben we geen auto’s die in treintjes achter elkaar aan rijden ;) Misschien dat de zweeftrein komt, al is dat ook nogal moeilijk met wissels e.d.

Doe mij maar gewoon een Lexus IS-F die op biobrandstof loopt. Dat maakt die 5.0L V8 in niet zoveel uit :)
De techniek die bestaat al alleen nog in de “baby” fase.
Haha naast domme Belgen nu ook domme Duitsers!
Nou kereltjes bij Siemens droom verder.

Denken ze serieus dat mensen in een treintje achter elkaar aan gaan rijden!
volgens mij is dit gewoon allemaal bullshit, over 30 jaar rijden er echt nog wel auto’s rond!
@ Klassierrally; Jij snapt het. Is er ooit één langetermijntoekomstvisie uitgekomen?
Klassierrally? Klassiekerrally dus… :roll:
tss belachelijk.
Enkele tientallen jaren geleden dachten ze ook dat computers in het jaar 200 onder de honderd kilo zouden kunnen wegen. Stelletje naïvelingen…
Uit minority report overigens…

http://archive.cardesignnews.com/news/2002/020724minority-report/images/moviespaceship4.jpg

Eén van de wagens waaruit Tom Cruise uit ontsnapte in de film althans!
Artificial Intelligence is no match for natural stupidity.
Haha, als dit uitkomt voorspel ik dat ik mezelf van kant maak binnen 30 jaar.
Maar ben er redelijk gerust in dat het zover niet zal moeten komen ;-).
Lijkt me duidelijk dat Siemens maar wat lult, want:

A: Waarschijnlijk zouden pas in 2020 de eerste uit zichzelf sturende auto’s verschijnen. Het lijkt me niet dat het complete wagenpark in 20 jaar wordt vervangen.
B: Dit geeft een veel te grote verantwoordelijkheid bij de makers van deze auto’s.
C: Is er ooit een toekomstbeeld uitgekomen?
Jammerrrr, het hele leven risico-loos. Gelukkig ben ik dan al dood.
Whaha.. grappig. Dat gaat nog even niet lukken net als dat ze 20jaar geleden dachten dat we nu zouden vliegen?
Sommige mensen fantaseren gewoon teveel het is gewoon weg niet haalbaar.
‘Ze voorspellen ook dat er over 30 jaar geen vertragingen of storingen meer zullen zijn in het openbaar vervoer. Dit omdat treinen worden onderhouden terwijl ze rijden.’
Die zin klopt ook niet helemaal..
en terecht ..

verkeersdoden zien er niet uit ..
regelrechte horizonvervuiling ..
waar moeten we dan heen met al die mensen die niet dood gaan?
Dat is nog is nog niets volgens mijn Jomanda-scope bestaan er over 40 jaar treinen die een jumper linearect naar een kliniek beamen als hij of zij er voor springt. Zijn ze bij siemens zo nerdy dat ze niet meer denken aan de factor “mens”?
Terminator – The Sarah Connor Chronicles.

(gesponsord door Siemens)
Uitstootvrij oké, dit gaat te ver. Automatisch gestuurde auto’s voor bejaarden kan ik me nog indenken, maar ik haal niet voor niks m’n rijbewijs. Ik wil kunnen rijden. Zelf.
En hoe zit dit dan met motoren? Ik blijf lekker m’n eigen motor besturen want het duurt nog wel even voordat elektronica dat voor mij kan doen. Als ik val en dood ga is dat toch alweer een verkeersslachtoffer
De treinen gaan ook nooit op tijd rijden omdat de spoorwegen andere belangen hebben. Mensen gaan toch wel met het openbaar vervoer, of ze nou op tijd rijden of niet. Vaak moeten ze wel.
Edit @ Turbogek,
Er was een schrijver die redelijk accuraat was met zijn beschrijving van de toekomst. BIjvoorbeeld hoe het auto’s er 25 jaar later uit zouden gaan zien etc. Ik kan even niet op z’n naam komen maar iemand anders vast wel.
Belachelijk… Ik wil over 30 jaar nog heerlijk zelf kunnen sturen in mijn (dan 30 jaar oude) auto!

Dit slaat echt nergens op…
Aah… dat is wel een beetje klote.
Nooit meer zelf je rechtervoetje platdrukken, lekker tussen de verzetjes roeren, apexjes pakken als puddingbroodjes en af en toe een keertje een Fiesta naar rechts duwen.
Getsie.
Ze voorspelden ook dat we in 2000 zouden vliegen en een papierloos kantoor zouden hebben. Sinds de computer wordt er meer papier verbruikt dan ooit in plaats van minder en vliegen? Zeker wat gemist.

Dit is de heilstaat der ambtenaar wat hier geschetst wordt. Niet gek toch dat iedereen die wat meer talent heeft en wat meer ondernemingszin dit bejaarde ambtenarenstaatje ontvlucht?

Over 30 jaar is Nederland een land van ambtenaren, andere hersendoden en bejaarden die niet meer durven vluchten. Waarom denk je anders dat de belastingdienst z’n grijpgrage vingers al ver over de grenzen aan het uitstrekken is?

Iemand ook al bedacht wat er gebeurd als de computers van de auto’s storingen gaan vertonen? Sensoren die uitvallen? Lekke banden? Kapotte accu’s? Stoppen? Dan weten we één ding zeker: In 2039 rijdt er niets meer, dan staat de hele trein echt stil!
Elektrish zeker niet want als half België en we zen maar met weinig de stekker insteekt om zoiets op te laden valt de stroom uit.
Ze zijn de voetgangers vergeten.
2 woorden : “Manual Override”
wat een kut leven krijg ik dan over 30 jaar:S

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).