Nieuwe Nederlandse Saab-importeur is opgestaan

Auteur: , 18 Reacties

Na een radiostilte na de ondergang van Kroymans heeft Saab nu een nieuwe Nederlandse importeur gevonden. Vanaf morgen worden de auto's in ons land officieel geleverd door Beherman Nederland BV in Vianen.

Beherman was een logische partij om het importeurschap over te nemen; de Belgische Beherman Groep levert het merk immers al dertig jaar in België en Luxemburg. Kees van den Berg, directeur van de nieuwe Nederlandse tak: “Het geeft aan hoe groot het vertrouwen van Beherman Groep in de toekomst van Saab Automobile is. Niet verwonderlijk, want Saab gaat de komende 18 maanden vier nieuwe modellen introduceren.”

Ondanks dat gegeven blijft het voorlopig nog onduidelijk wat er precies met het merk gaat gebeuren. Het blijft dus een gokje, maar ach, de investeerders staan ervoor in de rij. Het komt vast wel goed met die gekke Zweden.

Nieuwe importeur van Saab in Nederland

Saab Automobile heeft vanaf 25 mei een nieuwe importeur van Saab personenauto’s voor Nederland aangesteld, Beherman Nederland B.V.

Beherman Nederland is een nieuw opgerichte dochteronderneming van de Belgische Beherman Groep, die via Beherman European N.V. al meer dan dertig jaar succesvol importeur van Saab is in België en Luxemburg.

Beherman Nederland zal worden gevestigd in Vianen en zal zich met een volledig Nederlandse organisatie gaan bezighouden met de import en verkoop van Saab personenauto’s en onderdelen op de Nederlandse markt. De nieuwe importeur biedt werk voor 12 medewerkers.

Kees van den Berg, algemeen directeur van de Beherman Nederland is blij met het nieuwe importcontract van Saab voor Nederland. “Het geeft aan hoe groot het vertrouwen van Beherman Groep in de toekomst van Saab Automobile is. Niet verwonderlijk, want Saab gaat de komende 18 maanden vier nieuwe modellen introduceren”. Ook ziet hij grote voordelen in het feit dat de Nederlandse en Belgische importeurs van Saab deel uitmaken van dezelfde groep. “Hoewel Beherman Nederland zich uitsluitend zal richten op de Nederlandse markt, kunnen beide organisaties ongetwijfeld veel van elkaar leren en op bepaalde gebieden door samenwerking efficiencyvoordelen behalen”.

Het importschap van Saab in Nederland betekent een internationale expansie voor de Beherman Groep die, naast haar activiteiten van import en verkoop in de automobielsector, ook actief is in het bankwezen door haar participatie in de Groep Défi, evenals in de onroerend goedsector en op het vlak van herverzekering.18 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Slaap kunnen ze het merk beter noemem.
SHIT!! denk je er van af te zijn, gaan die belgen de zooi weer op gang helpen :D
@ kraakensmaak

haha goeie alleen ik snap de context hier niet zo

maar ja het blijfen goeie auto`s dus we mogen blij zijn
Mika Hakkinen
Komen weer leuke nieuwe auto`s aan dus laat maar komen die hap.. Weer is wat anders dan een golf/passat..
Inderdaad, best jammer. het zou geen zonde zijn als die omhooggevallen Opels hier uit het straatbeeld zouden verdwijnen. met hun omhooggevallen fanboys mee!
Ik zag laatst een SUV van saab bij onze plaatselijke dealert staan.
Ik schrok me dood want had nog nooit gezien…
Maargoed, leuk voor saab…en alwood(die is toch saab-geil?)
Gelukkig maar, dat er toch nog mensen zijn die durven te investeren in deze tijden! Go Saab!
Belgische onderneming die “ook actief is in het bankwezen door haar participatie in de Groep Défi, evenals in de onroerend goedsector en op het vlak van herverzekering.”

Klinkt betrouwbaar en toekomstbestendig.
@AMGdinges, dat is Volvo geil…
@markienta: mogelijk dat het Volvo is, maar het kan ook Saab geweest zijn. Ofwel was het de 9-7 (juk), ofwel was het een prototype van de 9-4 waarmee Saab een tijdje geleden op dealertour is geweest. Ook in dat geval vind ik het “juk”, maar ik heb dan ook helemaal niets met SUV’s.
En dat is stap 1…
Ik zei toch dat het goed zou komen!
;)
Gelukkig maar, de redding is weer iets minder onrealistisch geworden.
LOL @ Klaas :D
Hmm, een importeur met maar liefst 12 man (goed met 2,47 auto’s per maand heb je ook niet veel meer nodig). Maar als telkens de vierwielaandrijving van jouw “Saab 9-3 Turbo Aero X drive black” stuk gaat en de dealer weet het ook niet meer dan zit je met de gebakken peren? Of moet dan Vlaams/Frans of Zweedstalige hulp gezocht worden?
@Klaas: dan is eender welk vastgoed-, lease- of investeringsbedrijf dus dubieus? Doe eens niet zo oppervlakkig, Beherman is al jàren actief in de import van Saab en ze hebben ook een aantal dealerships, deze mensen weten tenminste wat ze doen en hebben ervaring met het merk zelf. Jullie mogen blij zijn dat de Belgen ter hulp schieten lol
@ Mashell: dan regelt de dealer dat rechtstreeks met Zweden, zoals al eerder gebeurde onder wijlen Kroymans!

Niet dat het ooit voorkomt natuurlijk…
EIN

DE

LIJK

Het wordt tijd dat de zwaar godomineerde sectoren eens goed tegengas krijgen van een gedegen Zweedse concurrent. yes we can
Gelukkig is er goed onderdak gevonden voor onze inmiddels kletsnatte Zweden.
En gelukkig krijgen we het komende anderhalf jaar nog vier Zweedse snoepjes te zien!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).