Volkswagen en BYD samen in de lithium-ion accu’s

Auteur: , 18 Reacties

Bij Volkswagen stond er vorige week Chinees op het menu. De autofabrikant laat weten een samenwerkingsovereenkomst met de Chinese autobouwer BYD te hebben getekend voor de ontwikkeling van lithium-ion accu's. Afgelopen week was speciaal hiervoor een lading BYD bobo's naar Duitsland afgereisd.

De delegatie bracht een bezoek aan Volkswagen’s technologiecentrum in Isenbüttel en het testcircuit in Wolfsburg. De Duitsers en de Chinezen hebben proefritten gemaakt in verschillende auto’s, waaronder de Golf TwinDrive en een prototype elektrische wagen. De technische baas van Volkswagen, Dr. Ulrich Hackenberg, heeft zijn bezoekers bijgekletst over de ontwikkelingen bij Volkswagen op het gebied van hybride en elektrische auto’s. BYD is voor Volkswagen een zeer interessante partner aangezien de Chinezen al een stuk verder zijn op dit gebied. BYD nam als eerste een elektrische auto in productie. Bovendien heeft China een enorme afzetmarkt die stevig in de lift zit.

What’s next? Vorige week hadden we het bericht dat Daimler een belang heeft genomen in Tesla, dus met al die elektrische initiatieven wordt het vast een “schokkende” toekomst.18 reacties

Nou, hopen dat die accu’s maar van goede kwaliteit zijn. Waarschijnlijk wel. Chinezen kunnen geen auto’s bouwen, maar wat elektro dingetjes betreft zijn ze wel goed *denkt aan zijn elektrische apparatuur*
of we het nu willen of niet. De Chinezen komen er aan! Als de kwaliteit goed is en het design doet ook mee loopt dat wel los.
Het gaat hier niet zozeer om technologie als om afzetmarkten.
@J, je moet niet vergeten dat BYD van oorsprong een batteryfabrikant is. Het gaat dus wel degelijk om techniek en niet zozeer om afzetmarkten.

Over BYD:
It is currently the second largest mobile phone rechargeable battery producer in the world and the largest producer of nickel-cadmium batteries. According to a Harvard Business School case study, by 2002 BYD had become the largest Chinese manufacturer (and one of the top four manufacturers worldwide) in each of the three rechargeable battery technologies — NiCd, NiMH, and lithium-ion.

http://en.wikipedia.org/wiki/BYD_Company
Owneeee BYD, dat zijn die imitatiebakken die soms in het nieuws zijn hier!!

Ben benieuwd wat er van die accu’s terecht komen, toch netjes dat BYD een leuk contract binnengesleept heeft.
Accu optimisten verwachten dat de kostprijs van die dingen spectaculair zal dalen, terwijl bijvoorbeeld de capaciteit per kg “oneindig” wordt :lol:

Als de accu verbetert, heeft electrisch rijden wel voordelen. Het gemis aan geluid is via Ipods wel op te lossen.
China .. zitten daar niet de allergrootste batterij-boeren ..
komt daar niet gewoon elke batterij vandaan ??

of waren er nog van die achterlijke westerlingen die ze daarin wegwijs wilden maken ..
of die het zelf beter denken te kunnen ..

vast wel ..
Beetje Verward
Ach ja, en als er VW op staat en niet Toyota, Honda of een andere onbegrijpelijke aziatische naam is het ook allemaal prima. Lekker electrisch of hybride. Snel en stil en schoon ook nog. Als er BMW of Mercedes op staat is het ook goed.
Dit is een goede zet van zowel VW als BYD. Samen kunnen ze perfecte technologieën ontwikkelen zodat ze Toyota voorbij streven. Ik ben benieuwd hoe dit allemaal zou lopen.
Waauw plots veel elektro-liefhebbers onder de bezoekers. Dat zijn we hier niet gewend. En nog geen China-bashing zelfs.

@RomeoS: VW zal wel een deal gemaakt hebben met BYD Company Limited (moedermaatschappij en batterijenfabrikant) en niet met BYD Auto (dochteronderneming en grootschalig kloononderzoek).

Wees gerust, je zult nog niet direct een Mercedes SL-kloon of Toyo Aygo-kloon met VW-badge zien :)
BYD verkoopt VW waarschijnlijk batterijen die ze gekopierd hebben van VW zelf
China vooruitstrevend? Denk dat het vooral het absoluut ontbreken van enige milieuwetgeving is die het mogelijk maakt voor de Chinezen om batterij-leverancier van de wereld te zijn…
We hebben al eens eerder gezien hoe Duitsland en het verre Oosten de wereld overnamen, dit kan geen goed teken zijn :D
Voltwagen?….
Ontwikkelingen gaan sneller dan ik had verwacht. En betaalbare elektro auto’s moeten waarschijnlijk onderdelen uit lage lonen landen hebben. Zo verandert de hele waardeketen van de auto produktie en dat is minder goed nieuws voor de europese fabrikanten.
Ik lees hier ‘toch netjes dat BYD zo’n contract met VW heeft binnengesleept’…
Beetje kortzichtig niet?

In het artikel staat al dat BYD veel verder is met electrische techniek van VW. Denk dus eerder dat VW staat te springen van blijdschap!

Daarnaast denk ik dat BYD VW gewoon zo koopt en cash betaald als het moet… Dus goed van VW dat ze zo’n deal hebben binnengehaald!
Mooie samenwerking ;)
Slim, Chinezen inhuren voor je accu’s.
En dat meen ik echt.
VW is goed bezig de laatste tijd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).