Racen met Volvo’s – maar dan niet echt

Auteur: , 55 Reacties

Leuk hoor: een spel met collission warning, vermoeiheidsdetectie, 28 airbags en ESP wat niet uit kan. Jawel, ook Volvo maakt een racegame.

Net als BMW (die alleen de M3 in hun game stopte), heeft Volvo voor deze klus de ingenieuze programmeurs van SimBin ingehuurd. Volvo is wat scheutiger en laat de gamer kiezen uit de S60 concept, de C30 STCC 2008, S60 STCC, S40 BTCC 1998/1999, 850 BTCC 1994 en een 240 Turbo Group A racewagen. Voorlopig zijn er slechts twee circuits beschikbaar: het welbekende *kuch* Gothenborg en Chayka. Geinig hoor, maar wat moet een merk wat zich vooral lijkt bezig te houden met veiligheid en het milieu met een racegame? Laat ze in Zweden dan eerst weer eens wat “R” modellen gaan bouwen!

Mocht je toch graag willen racen in Volvo’s: klik dan hier om de game te downloaden. Of vergaap je even aan de video: ook leuk.

Volvo racegame video

Volvo – The Game’ released on Internet today

Volvo – The Game: the exciting new challenge for everyone who enjoys racing games is being released today. It features all of Volvo’s racing legends over the years and also introduces a new star: the Volvo S60 Concept. Just download the game, select your favourite Volvo and test your skills on one of the two highly authentic tracks. The game has been developed together with SimBin Studios.

One person who will definitely play Volvo – The Game is Swedish racing star Robert Dahlgren. He has achieved immense success for Volvo in the STCC – the Swedish Touring Car Championship – since 2004. His current racing car is a Volvo C30.
Like most other professional racing drivers, Robert Dahlgren uses virtual racing games to train when the racing season comes to an end. “Playing racing games helps me train my ability to concentrate and to maintain my level of concentration over many laps,” says Robert Dahlgren.

Volvo – The Game features six different cars and the race is run on two authentically reproduced racing tracks.
The six racing cars are the stars. The lead roles are played by the Volvo S60 Concept, the Volvo C30 that is currently competing in the STCC, the previous Volvo S60 that also competed in the STCC, the Volvo S40 that notched up many notable successes in the BTCC (the British Touring Car Championship), the Volvo 850- the estate car that became a legend in the BTCC – and finally a true racing classic from the past, a Volvo 240 Turbo Group A.

The two tracks are the Gothenburg Eco Drive Arena in Göteborg, Sweden and Chayka outside Kiev in the Ukraine. Volvo – The Game is the only virtual racing game in the world to feature the Ukrainian racing track.

STCC game inspired
The idea behind Volvo – The Game was born in autumn 2008 when the STCC game was released. The STCC game inspired Pontus Berger, who at the time worked with licensing issues at Volvo Cars. He contacted SimBin. His question was simple: “Can you make a PC-based racing game that has broad public appeal, features only Volvo models and introduces our new concept car, the Volvo S60 Concept?”

A team of 15-20 people worked together to create Volvo – The Game. The aim was to make it as realistic as possible. The game developers have invested huge numbers of hours in getting all the details exactly right. Just “building” a car for a racing game takes about one month.
True to form, the six cars each have different driving characteristics. It’s almost like getting behind the wheel, which is rather unusual in car games. The classic Volvo 240 Turbo Group A, for instance, has entirely different driving characteristics compared with the latest newcomer, the Volvo S60 Concept.
In order to recreate the older cars’ interiors as authentically as possible, the designers visited the Volvo Museum to study the former racing legends.

“In terms of audio quality we’re also remarkably close to reality. One example is the S40. For that car we pulled one of the race cars out of hibernation last autumn and gave it a thorough full-speed workout, recording the engine sound straight from the racing track,” explains Magnus Ling Executive Vice President at SimBin.
The two racing tracks have been reproduced with faithful detail and immense precision. It takes about 1000 hours to create a virtual racing track. Even the kerbs alongside the track have to be of exactly the right height. Many of the people playing the game are experts – and they are very particular about the tiniest details.

Robert Dahlgren is convinced that his own Volvo C30 will be the best car in the game. But he will of course be testing them all, and one of the contenders seems to be exerting a particular attraction.
“How cool is it going to be to race the Volvo 240 on the Gothenburg track! When I was growing up, all my friends were driving 240s. But not me. I was out competing. Now I finally get the chance,” says an eager Robert Dahlgren.

Authentic feel
The aim of the game is to reach out to a broad public. A seven-year-old can have fun with it but in order to truly get the most out of the game’s many advanced features, players really should be a few years older.
For the most authentic feel, Volvo – The Game should be played with a steering wheel and pedals connected to the computer. However, it is also possible to operate the car via the PC’s keyboard or with a game-pad. The game offers a choice of skill levels: “novice with all the driver assistance technology activated such as ABS brakes, “semi-pro”, and finally “pro” where there is no assistance whatsoever.

It is possible to select the Volvo of your choice, compete against your own best times and have the track all to yourself. Or you can compete against up to eleven computer-controlled competitors. There are several alternative settings for graphics and sound. For instance, the star, the Volvo S60 Concept, will be available in two versions – “natural” and racing.

Footnote: Volvo – The Game can be downloaded free of charge to your own PC www.volvocars.com/game (English version). The game is available in English, German, French, Italian and Spanish. Go to www.volvocars.com/intl55 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
tis wel een aardig spelleke maar verwacht er niet teveel van.
Wat? Kennen jullie Gothenburg niet?
Ga je schamen?
Laat ze er eerst maar een schade model inflikkeren, en de bugs eruit

Ik heb et al voor elkaar gekregen om me te lanceren, omdat ik tegen een muurtje aantik, lees tik! (dus niet keihard de muur in rossen) en als je wil rijden zonder elektronische hulp, maar toch met een automatische versnelling rijden kan je het wel aangeven, maar hij doet het dan even goed handmatig.

M3 challenge was nog leuk, dit is idd Marketinggezeik en gebakken pr
570mb is een beetje te veel lijkt me :)
m’n laptop draait het niet eens
Ja laat ze eerst maar weer eens “R” modellen maken..
En rap een beetje!
78% gehad, kkan bijna gaan testen…
Jammer, hij doet het niet op een Mac
Absoluut wel grappige game! Helemaal niet slecht!
in ieder geval meer auto’s dan bmw m3 challenge.
m3 challenge heb ik wel gedownload en ik vond em leuk maar van het volvo spel verwacht ik eigenlijk meer omdat je meer auto’s tot je beschikking hebt enje op 2 parcours kan racen.
Marketinggezeik en gebakken pr spelletjes. Ik kan me er wel even een uurtje mee vermaken :)
Is het precies zoals Gtr evo, Race 07 en stcc? Gelijk downloaden!
Racen met Volvo’s….now there’s a contradictio in terminis if I ever saw one…
Komt van Simbin, lijkt zo te zien op Race07, dus dat zal vast wel goed komen. Ik ben hem iig binnen aan het halen :-)
@Gieltje: jep, gewoon hetzelfde ;)
Lekker compatible… doet het niet op de Mac :x !
Hè bah, zie net dat ik niet ingelogd was. Beetje offtopic, maar hoe kan het dat ik soms offline ben, terwijl ik heb ingesteld dat ik automatisch ingelogd ben? Bedankt alvast! :)
Hulde voor die eerste zin! :lol:

Wat een aparte verschijning trouwens, die S60! :o
KlassiekeKliko
Leuk dat jullie aandacht besteden aan Volvo.

Leuk ook dat er hier nou eens helemaal niet zeikerig gedaan wordt over dit zweedse merk dat met zo’n leuk initiatief neemt. Eens kijken wat er gebeurt als A***i of B*W dit doen, wedden dat die helemaal worden afgefakkeld?

Jaja, echt, dat denk ik, wat een Pro Volvo site is dit toch zeg…
Ik zou een xbox halen en Forza 2. Echter wordt het niet.
@B100
Vergeleken met de Simbim games is Forza (2) maar een semi-arcade racer…
@ B100

moment,
ik ga toch echt voor gran turismo 5 op de ps3!
De laatste race spellen zijn qua besturing zo’n beetje op hun top! Zoals Grid, Forza, Gran turismo en Gtr.
@KlassiekeKliko, BMW M3 Challenge was ook een gratis spel, gebaseerd op GTR2, gemaakt door SimBin. Niets nieuws onder de zon dus :-)

Ik heb het net even gespeeld, rijdt op zich wel lekker, maar wel duidelijk meer arcade dan Race. Geen afstelling en de auto’s zweven een beetje. Maar de 240 is leuk
anders dan anders
IK HEB M GEDOWNLOAD EN IS GEEN LEUK SPEL EN NIET ZO SUPER MOOI ( IS AL METEEN VERWIJDERD )
@anders dan anders
had je nu ook maar je shift lock verwijderd

hoera racen met volvo’s
ik koop enkel race spelletjes om met muscle cars te racen daarvan is het zonde om ze in het echt kapot te rijden :P super cars en extotics kan je toch direct gewoon nieuw kopen indien je geld hebt ;)
@ six-trey

Tenzij het gelimiteerde oplages zijn ;)
Damn,wat rijd die standaard S60 slecht. Totaal geen grip,glijd elke bocht weer weg,en ja ik doe die bocht in de goede versnelling en het gebeurt zelfs als ik geen gas geef. Maar die race S60 is wel wat beter,hoewel die ook niet geweldig is. Maar dit spel één keer doen is wel leuk,maar ik denk niet dat ik hem nog een keer ga spelen.
Minimaal 2.4GHz? Dat lijkt me veel te veel vereist voor dit spel.
voldoe aan de minimale eisen, maar op allerlaagst, hapert het spel aan alle kanten. Van die eisen klopt geen bal.
Echt typisch zo’n Volvo-spel. Dit is echt wat je van Volvo kan verwachten. Alleen Volvo’s, dat kan. Maar al die reallife functies simuleren? Nee, het is een racespel, geen virtuele proefrit.
Die rammelende 240 op Chayka is fantastisch!
Ben benieuwd, 75,76,77%… Gaat hard, 6,2 MB per seconde!
Bij mij crasht de Time Attack mode ook de hele tijd. Bij andere mensen ook?
In STCC rijden ze een stuk realistischer. Overigens ook van Simbin.
Mijn huidig ronderecord op Gothenburg is 0:52:990 met de S60 concept.
Rick-dos: dan moet je es een S60R rijden…
En stap daarna weer in een Golf GTI’tje. Dan zit je toch even beteuterd te kijken hoor… Als je dan nog niet overtuigd bent.. ;)
Speelt uiteraard goed, het is nou eenmaal Simbin.

Grafisch is het niets bijzonders, maar het is toch wel leuk om te doen. Hoop dat in de nieuwe Gran Turismo weer een zooi Volvo’s zitten. Die 240 en S60 in deel 4 waren wel cool, maar er is nu in Volvo’s modellengamma veel meer, zoals de C30.
opelsintrafreak
lijkt me wel een toffe game

@the rabbit die m3 game vond ik juist zuigen die is zo doodsaai
Edit: 0:48:410 met de C30 :)
Edit: 0:48:049 met de C30 :D
De grote track: 1:43:… Met de S60 WTCC. En het voelde snel!! Wat een plezierig spelletje! Echt even fijn als BMW M3 Challenge! Mijn favoriet uit dit spel blijft trouwens de Volvo 242, de eerste auto waar mijn babybilletjes in gezeten hebben. 8) Wat een plezierig moordwapen. :P Ik begin er zelfs mee overweg te kunnen: 2:10:… Op de grote track. :)
Zozo Wouter,
even een dagje autoblog? ;) Even een rijtje artikeltjes
Ideaal spel voor tussen het uitwerken van mijn ondernemingsplan, en het uitkiezen van een auto.. Wel lachen hoor die oude Volvo’s!
gaaf spelletje met relatief veel opties voor iets dat gratis is ik hoop dat je m ook online kan gaan doen. De time attack is in ieder geval leuk uitgewerkt met ghost mode en je records zou je moeten kunnen uploaden…
ok ik verwacht er nu even niet veel van, dan kan het alleen maar meevallen hè! :D

maar M3 vind ik nog steeds leuk om een keer te doen
Vind het een geweldig spel, ik stuur zelf met de muis, en heb na 1 uurtje alle hulp middelen uitgeschakeld, kan alleen nog niet echt winnen :(
Heb net geïnstalleerd. Hij wilt alleen niet opstarten:? Iemand tips/idee hoe hij het wel doet?
Tja, met echte Volvo’s hoef je het natuurlijk niet te proberen…
:D

Flauw, i know.
@Autoblog

Simbin heeft niet dat BMW M3 spel gemaakt, dat was Blimey! games. Dezelfde lui die aan Need For Speed Shift werken op het moment.
LOL @ die intro :lol:
“Leuk hoor: een spel met collission warning, vermoeiheidsdetectie, 28 airbags en ESP wat niet uit kan. Jawel, ook Volvo maakt een racegame.” Die is goed ;)
Wat een verschrikkelijk saaie video…
Maar toch dapper van onze Zweedse vriendjes dat ze het ook proberen!
En wat is die S60 Concept toch verschrikkelijk mooi…
Kan je alleen een camera van in de auto, of kan je meer camera;s kieze? ik kan er maar 1 :S
Wat een ongelofelijke ruk game. Ik probeerde het te spelen met me MOMO Logitech stuur en het werkt voor geen meter. Hij geeft vol gas zonder dat ik ook maar wat doe en verder werken de knopjes op het stuur het ook niet.
@wjj met tab kan je wisselen

De enige leuke auto die in dit spel is is de 240 omdat je daarbij achterwielbesturing hebt (lekker spollen =D) Maar voor de rest is er geen ruk aan, natuurlijk.
lache game
Volvo the game :’)
GTA San Andreas met Volvo’s FTW!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).