Bizar: parkeerbeheer Londen ontvoert auto

Auteur: , 12 Reacties

Een vrouw in Londen heeft haar auto een tijdje moeten missen na een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Twee gemeentelijke diensten hebben schijnbaar langs elkaar heen gewerkt, wat er in resulteerde dat de auto plotseling weg was. Foetsie! Verdwenen in de donkere kerkers van de wegsleepdienst.

Het geval was dat de vrouw eind vorig jaar haar auto nietsvermoedend in Londen geparkeerd had. De witte Golf was een dag of wat niet gebruikt en toen, vervolgens liep er opeens een dubbele gele lijn langs de stoep en was de auto verdwenen.

Wat blijkt? In de paar dagen dat de auto stil stond zijn er zowel strepentrekkers als parkeerbeheerders langs geweest. De strepentrekkers hadden schijnbaar de opdracht gekregen het gebied tot “no parking zone” te bombarderen. Voor het gemak reed er een takelwagentje mee. Deze heeft de Golf van mevrouw opgetild, de strepen zijn er onderdoor getrokken, en weer neergezet. Vervolgens is parkeerbeheer langs gekomen en hebben ze gedaan waar ze goed in zijn.

Mevrouw kon zich niet voorstellen dat de auto gestolen was en heeft na lang trekken te horen gekregen dat ze de auto bij de ‘impound’ op kon halen. Moest ze wel meteen 800 pond meenemen. Hier heeft ze het niet bij laten zitten. Na zelfs een parlementslid erbij te betrekken heeft de gemeente toegegeven dat de auto legaal geparkeerd stond. De boete van inmiddels 2400 pond is kwijtgescholden en de auto is weer terecht. Een goed verhaal, maar vooral een nieuw beleid voor Amsterdam? (bron: jalopnik.com)

De ontvoering12 reacties

Mooie bananasplit grap had dit kunnen zijn:P
haha geniaal, vooral dat plaatje erbij, ik zat al te denken, he? hoe kunnen ze nou een streep onder de auto door trekken :P maar nadat ik verder las werd het al snel duidelijk
meteen aanklagen ..

nederland heeft patent op deze manier van werken ..
opelsintrafreak
@marco ik had precies het zelfde :P
-edit: interessante artikelen mogen altijd naar onze tiplijn, comments graag in relatie tot de artikelen-
Terecht dat ze heeft doorgevochten tot ze gelijk kreeg. Iedereen zou moeten zien dat dit onrechtvaardig is, en de gemeente had gelijk de auto terug moeten geven na haar verhaal, samen met excuses. Maar nee, er moeten eerst invloedrijke personen bij betrokken worden…
“Mevrouw kon zich niet voorstellen dat de auto gestolen was…”

:lol: Ze is in ieder geval realistisch!
tja, van een gemeente kun je moeilijk zeggen dat deze een slechte jeugd gehad heeft hè… Anders zou het geen probleem zijn geweest… ;-)
Das pech, oude golf weg!
Haha, dat is nog eens een goed verhaal.
Gewoon autootje omhoog, streepje erlangs en weer terugzetten.
Die streepjesmensen kunnen dan toch ook wel bedenken dat die auto daar vanaf dan niet meer kan staan?
Claim indienen ter hoogte nemen van een taxi voor 200 km per dag dat de auto weg was.
ehh ja… waarom niet mevrouw bellen en haar vragen de auto weg te zetten ipv 2 keer de auto weg te slepen??

Je vraagt je soms af of er wel zoiets is als “common sense”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).