BMW M3 Edition

Auteur: , 45 Reacties

Leuk hoorrrrrr een actiemodelletje!

De M3 Edition (E92) zal “slechts” 6 maanden worden geproduceerd vanaf juli 2009 en leverbaar zijn in vier kleuren: Alpine wit, zwart, Dakar geel, and Monte Carlo blauw. Al het chroom van de auto krijgt een gezellig ander kleurtje: de sierlijsten, de niertjes in de grille, de vier uitlaatmonden zijn allen uitgevoerd in donkerder getint chroom. De spiegelkappen worden in volledig zwart uitgevoerd.

Verder krijgt ook het interieur een kleine upgrade: het leer wordt afgewerkt met contrasterende stiksels en er worden “entry trim bars in Checkered Flag Design bearing the “M3“ model designation” gemonteerd. Geen flauw idee wat daarmee bedoeld wordt, maar het ziet er vast leuk uit.

Aan de buitenkant vallen verder de zwarte 19″ dubbelspaaks lichtmetalen wielen op. Deze zijn ook verkrijgbaar in de normale kleur of in het wit (als je een witte, zwarte of blauwe M3 Edition bestelt). De wielophanging is ook nog eens met 10mm verlaagd, maar verder blijft de M3 technisch ongewijzigd. De 4 liter grote V8 levert nog steeds 420 pk, waardoor de M3 in 4,6 seconden naar de 100 sprint. Nederlandse en Belgische prijzen zijn nog niet bekend, maar verwacht een kleine meerprijs op het bedrag van een normale M3.

Supreme Performance, Exclusive Style: The BMW M3 Edition Models.

* 29.05.2009
* Press Release

Munich. Powerful, aesthetic design, supreme performance and exclusive style – the unique characteristics of the BMW M3 are now available in highly attractive Edition Models focusing on the most outstanding highlights of these outstanding cars.

Based on the BMW M3 Coupé, the M3 Edition Models offer a choice of no less than four highly individual cars boasting perfectly harmonised modifications in body design and interior features as well as special light-alloy wheels and an even lower chassis.

The BMW M3 Edition Models will be entering the market worldwide in July 2009 in Alpine White, Black, Dakar Yellow, and Monte Carlo Blue. In the interest of supreme exclusivity their production period is limited to just six months.
Individual highlights both outside and inside.

On the BMW M3 Edition Models the exterior paintwork and interior design are individually matched to one another. Depending on the respective Edition model, the body comes either in Alpine White Non-Metallic, Black Non-Metallic, Dakar Yellow Non-Metallic or Monte Carlo Blue Metallic. The combination with BMW Individual High-Gloss Satin Chrome accentuates the truly sophisticated character of the Edition Models.

The openings on the engine compartment lid on all models are finished in black, the BMW kidney grille, the side gills and the dual tailpipes on the exhaust system come in dark eloxy-plated chrome. The caps on the special BMW M exterior mirrors are likewise finished in black and are connected to the A-pillars by dual arms extending out of the mirror base finished in body colour.

Special colour highlights add an individual touch also to the interior of the BMW M3 Edition Models. The surfaces on the centre armrest, the centre console and the armrests on the door panels are finished in White on the Alpine White and Black models. At the same time these Edition Models come with interior trim in Carbon Structure Leather with white contrasting seams. The seats in Black Novillo Leather feature bespoke contrasting seams as well as vertical trim stripes on the upper section of the backrest and at the front of the legrest. On the Alpine White and Black models, these features come in white, on the Dakar Yellow and Monte Carlo Blue models they are in the appropriate exterior colour.

As a further feature the armrests and door closing handles at the inside on the Dakar Yellow and Monte Carlo Blue models come with yellow and, respectively, blue contrasting seams. And last but certainly not least, entry trim bars in Checkered Flag Design bearing the “M3“ model designation give all Edition Models yet another highlight.

Special rim design and lowered suspension.
To optimise the looks of the car, all four Edition Models come with specially designed light-alloy rims and a unique suspension: On all models the 19-inch forged M light-alloy rims in double-spoke design are available either in black or in the classic rim colour. And on the Alpine White, Black and Monte Carlo Blue models, the same rims are also available in a special white contrasting colour with polished spokes.

The suspension of the BMW M3 Edition Models adds to the sporting style of the cars, lowering the entire body by 10 millimetres or 0.4“.

BMW M3: supreme performance with eight cylinders and seven gears.
The BMW M3 Edition Models give this high-performance athlete a particularly striking look also reflected by the car’s supreme driving dynamics based on a unique all-round concept and drivetrain/suspension technology inspired by motorsport. The V8 high-speed power unit of the BMW M3 develops maximum output of 309 kW/420 hp from 4.0 litres.

Power is transmitted to the rear wheels either through the six-speed manual gearbox featured as standard or through the optional M double-clutch gearbox with Drivelogic enhancing both the dynamic performance and the all-round efficiency of the BMW M3 all in one. In this case acceleration to 100 km/h comes in 4.6 seconds (six-speed manual: 4.8 seconds) and average fuel consumption in the EU test cycle is 11.9 litres/23.7 mpg imp (six-speed manual: 12.4 litres/22.8 mpg imp)/100 kilometres.

The BMW M3 comes as standard with a lightweight carbon roof, while the options include Electronic Damper Control and the M Drive menu enabling the driver to configure individual, M-specific suspension and drivetrain functions just right for his personal style.45 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
netjes zo met die zwarte velgen, i like!
Ik snap niet helemaal wat het is, ik vind het nog steeds geen 100% supermooie auto. 2 modellen terug vond ik echt super, maar deze, ik weet het niet…
Jammer dat spiegels nu eigenlijk 2 kleuren gaan hebben.. dat wit contrasteert wel heel hard met de zwarte bekapping..
Damn die interieur lijkt net op een star wars spaceship. Leuk al die versies en de M3, maar toch krijgt de M6 mijn voorkeur.
Geen manuele bak als optie? (zie afbeelding)
Anders wel heel saai en niet echt M3’achtig..
Maargoed, doe mij maar de M3 Sedan Pre-facelift…
Model designation betekent dat er typeplaatjes op de lijsten komen
Donkergekleurd chroom ? Vernikkelen bedoel je….
bars in Checkered Flag Design bearing the “M3“ model designation”

Waarschijnlijk dus instaplijsten met M3 in het midden, en van die finishvlaggetjes eromheen, á la CSL.

Vind het maar een gemakkelijk actiemodelletje. Alles wat normaliter grijs/chroom is is nu donker/zwart, en hoewel het goed staat, zou ik toch liever zelf mijn M3 individualiseren op mijn eigen manier. Dakargeel, die kleur is toch de introductiekleur van de E36 M3? Wist niet dat deze ook op dit model leverbaar was.
Dakar gelb terug, ik ben benieuwd hoe dat er uit ziet met die zwarte velgen. al zou ik het zelf absoluut niet kiezen.
Stomme naam nogal :s
Alpine wit, zwart, Dakar geel, “and” Monte Carlo blauw.

moet and niet en zijn ;)
Dat ziet er meer dan geil uit.
Dat zwart is errug leuk, vooral de velgjes vallen daardoor leuk op.
Moet je dus wel een witte doen.
Tja, daar word je hebberig van. Ik zou overigens nog steeds voor de sedan kiezen, de achterkant van die coupe blijft te saai.
I like it!
ziet er héél lekker uit!
Oeh, ganz geil :D
Dit is toch een duidelijk positief stukje van Wouter over milieuvriendelijke auto’s?

Tenslotte is verlagen van het onderstel een veel toegepaste methode bij eco versies :lol:
Ja wat is het trouwens een rare naam;
BMW M3 Edition…Wat nou Edition? Welke editie is dit dan?? WTF??
Geef het een naam..
TodayTomorrow
super auto.
lekkere velgjes.
en inderdaad geef het een naam!
Dit is de nieuwe Alpencruiser. Lijkt mij niet verkeerd.
Ik zou’m graag eens in ‘Dakar-geel’ willen zien, hoor! Best wel een leuke uitvoering, maar of ik er de meerprijs zou voor betalen, is nog maar de vraag!
wat er mee bedoeld wordt is dat er op de dorpels een strip zit met een geblokt motiefje en het M3 logo erop
ik vind hem echt heel vet! zijn er wallpapers van?
gr, niels
http://vadrup.com/mforum/dakargelb/dakar_1.jpg

Dit is dus Dakargeel. Very E36 indeed!
Dakargeel is wel mooier dan wit vind ik. Beetje standaard wordt dat wit de afgelopen tijd…
Wit is dan ook zo 2007. Denk dat zo’n M3 in mat blauw wel lekker is, hoewel mat dan weer 2008 is. Ja, een kleurtje kiezen is niet gemakkelijk.
Jummie! geel met zwarte details en velgen pretty please :D
@ Getl4id

Ik denk zo´n soort idee ;)
http://www.niot.net/niot_570/bmw%20m3%20csl%20niot.net%20(2).jpg
Mijn eerste idee was ook dat er iets te kort was in de titel, welk groot licht krijgt het nu in z’n hoofd om een special edition even ‘edition’ te gaan noemen, slaat toch compleet nergens op :s.

btw, al die reacties en geeneen die er de dt fout uithaalt, dan zal ik het maar doen zeker :p

“als je een witte, zwarte of blauwe M3 Edition bestelT”
Ik zou wel eens zo’n blauwe met witte velgen willen zien…

Lekker hoor :-P
Mij lijkt zo’n blauwe met zwarte velgen niet verkeerd!
Erg mooi.
Wahaha dat Dakar geel is echt helemaal top!!!
het is bijna retro! :P
Dakar geel met Zwarte velgjes dan dan maar!
@AMGJunk,

Persoonlijk zou ik bij zo’n auto nooit voor een handbak kiezen, die flippers achter het stuur maken het alleen maar leuker.

Mooie versie is dit, maar die een tijdje geleden op Autoblog stond vond ik nog dikker, volgens mij van Brabham.
Tsssss… :roll: Ik dacht dat de M-divisie het goed deed. Maar nu hebben ze al een actiemodelletje nodig om de verkopen op peil te houden! :twisted:
Ik mis hier iets…. één of andere punt van dit ding, of zoiets…
Ganz Geil!
Dakar geel is echt geen kleur voor de E92.. voor geen enkele auto eigenlijk denk ik.
Maarêh, ‘powerful aestethic design’? Marketing.. Gotta love it.
beetje teleurstellend, maarja je mag blij zijn dat BMW nog iets ontwikkeld met de huidige verkoopaantallen…
Dakargeel for the world!
-edit: nutteloze bijdrage-
super lekker.
Iets tussen de M3 en de CSL zo te zien. Netals toen met de E46 M3 ClubSport versie.
Wel erg leuk dat met de dakargeel de E36 M3 hierbij herdacht wordt. De laatste werd inderdaad in 1999 gemaakt. Dus 10jaar geleden.
Is Dakar Engels voor banaan?
doe maar lekker wit :D
Doe mij maar een sedan in ’t wit met zwarte velgen. Alleen niet die overdreven grote velgen, rijd waardeloos.
Yeah, right. Alsof dat geel mooi moet zijn. Nee, ik sluit me aan bij EnzoR(TwinTurbo V8?).

En oja, Jipino verdient hier wel een LOL.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).