Officieel: GM verkoopt HUMMER, maar aan wie? [updated]

Auteur: , 26 Reacties

GM heeft zojuist bekend gemaakt dat ze een MoU (memorandum of understanding) hebben ondertekend met een koper voor HUMMER en dat ze verwachten dat de deal aan het einde van het derde kwartaal helemaal rond is. Alleen zijn ze zo flauw om niet te vermelden wie de koper is.

Dus zit er niks anders op dan lekker te gaan speculeren :D

– Is het een Chinees?
– Is het Tata?
Fiat?
Femke Halsema?

Wie het weet mag het zeggen!

UPDATE: volgens Bloomberg gaat het om de Chinese groep Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery. Dat bedrijf maakt onder meer speciale voertuigen voor de bouwsector.

General Motors Announces Preliminary Agreement To Sell HUMMER
Deal could secure more than 3,000 jobs in the United States; preserves HUMMER as global off-road brand

DETROIT – General Motors Corp. (NYSE: GM), announced it has entered into a memorandum of understanding (MoU) with a buyer for HUMMER, its premium off-road brand. This transaction is the result of GM’s strategic review of the HUMMER brand and the company’s ongoing restructuring efforts.

The sale is expected to close by the end of third quarter of this year and is subject to customary closing conditions, including receipt of applicable regulatory approvals.

The deal is expected to secure more than 3,000 U.S. jobs in manufacturing, engineering and at HUMMER dealerships around the country. The transaction also includes plans by the investor to aggressively fund future HUMMER product programs. Under terms of the MoU, the identity of the purchaser and proposed financial terms of the agreement are not being released at this time.

“HUMMER is a strong brand,” said Troy Clarke, President of GM North America. “I’m confident that HUMMER will thrive globally under its new ownership. And for GM, this sale continues to accelerate the reinvention of GM into a leaner, more focused, and more cost-competitive automaker .”

As part of the proposed transaction, HUMMER will continue to contract vehicle manufacturing and business services from GM during a defined transitional time period. For example, under the proposed agreement, GM’s Shreveport Assembly plant would continue to contract assemble the H3 and H3T through at least 2010.

“GM has developed HUMMER into a globally recognized off-road brand,” said James Taylor, HUMMER chief executive officer. “The proposed agreement will enable us to continue that growth and maximize the brand’s potential through new, innovative off-road vehicles with improved efficiency and alternative fuel powertrains. Today’s announcement is great news for HUMMER’s current and future customers, dealers, suppliers and employees around the globe.”

Other terms and conditions specific to the sale are not being disclosed at this time. Citi acted as financial advisor to General Motors Corporation.26 reacties

Verkoop maar aan Berry Rijkers.
Femke halsema in een hummer.. :) Zit wat in
Maar wie wilt hummer nou hebben in deze crisistijd en wie wilt hummer uberhaud hebben.
Misschien de Russen wel, net als bij Opel. Tijden veranderen, India is nu de baas over zijn voormalige kolonisator (Jaguar en LaRo), de communisten kopen nu de boegbeelden van het kapitalisme op … ;)
Doet maar gewoon dood laten gaan, dank u…
Dat merk kan je beter euthanaseren. Het heeft zijn tijd gehad, wie dat nog wil overnemen moet goed gek zijn, nu die hokken overal uitgespuwd worden. Dat beetje cliëntèle dat je nog hebt is lang niet genoeg om zwarte cijfers te noteren.
hahaha @ Vla inderdad Berry RIJKERS man dat is de man van de hummer’s.


BTW 19% ik denk toch echt dat het WOUTER BOS is.
Femke! ROFLMAO
Tata? maken ze de grootste en de kleinste auto XD
En de humvees? Dat is een apparte tak toch? Niet dat de troepen in irak opeens in priussen moet rondrijden van Obey?
Hummer is toch geen ene fluit meer waard, dus het zal nog moeilijk worden om het te verkopen. Zelfs de Chinezen staan er niet om te springen volgens mij!
Daar komt nog bij dat het vierkante, achterlompe en bijzonder lelijke hokken zijn. Ze zien er misschien stoer uit, Hummer heeft zijn beste tijd gehad!
ik denk dat het een sjeik of een verzameling van sjeiks is.
alleen die gasten hebben geld en olie zat om in deze autos te scheuren…..
Aaaahnold.
Dit is verdacht… Waarom de koper niet bekendmaken? Waarschijnlijk uit angst voor koersdalingen
zal wel weer fiat zijn
Emiel Ratelband ;) ?
Zou er dan toch ’n Oltre Fiat komen? :D

http://img522.imageshack.us/img522/7940/fiathummer.jpg
UPDATE: volgens Bloomberg gaat het om de Chinese groep Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery. Dat bedrijf maakt onder meer speciale voertuigen voor de bouwsector.

(met dank aan Luc voor de tip;)
Hummer wordt nu wel verkocht? Dat B-merk staat toch al bijna een jaar te koop? Of willen ze nu bij GM een symbolisch bedrag van 1 dollar ontvangen voor Hummer om er vanaf te geraken?
Ik rij zelf al vele jaren naar alle tervredenheid in een HUMMER. Zuinig zijn ze niet maar he wat geeft het ik zal never nooit in een prius of iets anders kleins gaan rijden ik wil wel een beetje ruimte. Maar goed dat Hummer word gekocht zodat ik over een jaar of 3 weer een nieuwe kan kopen.
Hoe fout het merk ook is, hoe weinig Hummer me ook kan bekoren, het zou toch zonde zijn als zo’n uitgesproken merk verdwijnt. Dan maar in handen van Chinezen.

@ Henk; De meningen over de binnenruimte zijn anders verdeeld. “Het eerste dat je opvalt wanneer je in de H2 stapt is de ruimte, en niet in de positieve zin van het woord. De binnenruimte valt behoorlijk tegen, zeker met de buitenmaten in je achterhoofd is het gewoon klein. Natuurlijk is hij ruimer van binnen dan de meeste Europese auto’s, maar vergeleken met Amerikaanse mastodonten van zijn formaat is het absoluut geen ruimtewonder.” Van Hummerclub.nu, dus van hen verwacht je eerder positivisme… Maar er zijn ook positieve berichten over te vinden.
Ik denk aan chinezen of een of andere zakenman
In China is nog veel markt voor die dingen. Als het geen Chinees is, is het een (binnenkort-) failliet bedrijf.
Het is besloten ze verkopen het aan de Chinezen
Leuk hoor.
Kartonnen Hummers, dat zal het off-road vast wel goed doen ;) .
Dit is wat je noemt een trickle down effect. Een stoer merk in de handen van de Chinesen. Oftewel, min of meer een Amerikaanse Muscle Car in de handen van een volk die net boven het stuur uitkomt… Dan is de stoerheid van het merk ineens weg…jammer…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).