Lewis Hamilton portret met zijn eigen motorolie

Auteur: , 27 Reacties

Iemand heeft een portret gemaakt van Lewis Hamilton met de olie uit de McLaren waar hij vorig seizoen zijn overwinning mee behaalde!

Leuke wannahave? Ja, maar het is vooral een leuke pr-stunt van sponsor Mobil1. Op deze manier vragen ze aandacht voor de Britse Oil Check Week (…). Het kunstwerkje is gemaakt door de Amerikaanse artiest David Macaluso en er is een beperkte oplage van 50 stuks te winnen via een wedstrijd op mobil-1.co.uk, ivm aanloop naar de Britse GP.

Reigning 2008 FIA Formula One World Drivers’ Champion, Lewis Hamilton, became one of the most pictured British sportsmen in the world when he became the youngest driver to win the title.

But none of the portraits of the 24-year old links him so completely to his sport as this stunning portrait in oil, commissioned to kick off National Oil Check Week….Because the twist is that the oil used is Mobil 1 race oil taken directly from the Vodafone McLaren Mercedes car in which Lewis won last year’s British Grand Prix at Silverstone.

Mobil 1, technology partner to Hamilton’s Vodafone McLaren Mercedes team, charged US artist David Macaluso with the creation of the picture of Lewis in typically triumphant pose to celebrate his title success and highlight Mobil’s role in the UK-wide car maintenance initiative (www.CheckYourOil.co.uk), which kicks off next Monday, June 15.

A limited run of 50 prints of the painting has also been made and one of these special pieces of memorabilia can be won in a competition at www.mobil-1.co.uk in the run-up to the British GP.

The painting will have its first public outing at the ExxonMobil VIP customer event, on the eve of Hamilton’s home Grand Prix at Silverstone.

2008 FIA Formula One World Drivers’ Champion Lewis Hamilton comments: “I’m very impressed with the oil painting. I’ve always known that the Mobil 1 in my race car is an important component that can give us an edge over our rivals in some circumstances, but I’d never have guessed you could use it to paint with; the oil gives this picture a unique look and feel…”

Macaluso, an expert in the use of motor oil as a painting medium, said: “I’ve been recycling used motor oil into paintings since 2005, so it was exciting to do a portrait of Lewis, and it was a privilege. When people look at my portrait of Lewis Hamilton, I want them to know it contains the Mobil 1 that circulated inside his Mercedes-Benz engine. History was made by Hamilton with this oil, and to experience this painting is to be eye-to-eye with that history.
“Painting with the Mobil 1 used motor oil offered a wide range of tones and was obviously a very refined product from its texture. It was extremely smooth and very particle-rich, with all the engine dirt in perpetual suspension, making for a great painting medium.”

Mobil 1 UK marketing manager, Gary Plumridge, said: “Lewis’s World Championship win last season was the fifth Formula 1 drivers’ title Mobil has won but it was perhaps the most satisfying because of the thrilling manner in which the title was decided.

“We wanted to create something that celebrates Lewis’s spectacular triumph but also highlights the vital role that Mobil 1 plays in the performance and protection of any engine.”

National Oil Check Week (www.CheckYourOil.co.uk) was set up by Comma Oil, owned by ExxonMobil, to encourage the UK’s 35 million motorists to carry out basic car maintenance tasks like checking oil levels, after it was revealed that 17% of UK drivers were risking an average repair bill of £1,413 by never checking their oil, while a staggering 1 in 5 cars on the road has so little oil in the engine that it is perilously close to suffering a catastrophic breakdown.

Mobil 1 pledged its support to the National Oil Check Week campaign along with Esso service stations and Halfords, the UK’s leading car parts and accessories store.27 reacties

Gaaaf!
Wauw, dat is nog is apart :P .
En is ook heel leuk voor in de openhaard


Ja ik ben een ferrari fan :P
Olie met een kleurtje?
Whaa Obama!! Of nee wacht…
haha vet origineel
@Vla.
Ja precies !
Dat santander logo is net dat van de wouten :|

LOL.
gaaf idee, echt een uniek collectors item voor fans van Hamilton
@ Vla, dat dacht ik nou ook.
@ De nieuwe Mazda 3: Ik zal proberen om van de olie daarin Jujiro Matsuda te schilderen.

OT: Knap werk, kan ik wel waarderen.

@Vla: Ja, the resemblance is uncanny…
Lewis Hamilton is trouwens zelf ook redelijk kunstzinnig! Check hem zijn ding doen met 1.200 liter verf en zijn F1 bolide:
http://www.autojunk.nl/clips/view/158525
Oil check week? Humor. :D

Dat is bij ons elke week. ;)
vind de open haard idd leuk hier :D
ja hoor Alonso Fan :respect:
In de open haard geeft al die olie ook wel een leuk effect :D
zou graag z’n portret willen hebben
hamilton/heidfeld fan ;)
Het idee is leuk gevonden, je moet er maar op komen.

@ vla; Grappig h
Hm, daar ging wat fout… Nou ja, je snapt het.
Geen hoogwaardige olie dan, hij lijkt er totaal niet op.

@ vla

Yes, yes.
Curious, indeed very, very curious…..
ziet er goed uit! echt voor verzamelaars.. binnekort op ebay te zien? :P
Geweldig idee, maar het persbericht van Mobil is een typisch staaltje klant-verneukt-concept. Tel voor de lol eens het aantal keer dat Mobil erin vernoemd wordt. Denkt Mobil nou echt dat mensen geloven dat Lewis dat echt zo heeft gezegd? Het was een stuk geloofwaardiger geweest als ze het namecalling achterwege hadden gelaten. Wat een staaltje gekunstelde PR!
Haha dacht eerst dat het obama was in een McLaren pakje =D

Wel heel gaaf gedaan!
@ Vla: Dat is het eerste wat ik dacht toen ik het zag!
Can we make a portret out of used motoroil? Yes we can!! :D
ik verwacht binnenkort ergens op de britse televisie de quote:

“how hard can it be…”

te horen.. :D
Men had beter een naaktportret van Lewis’ wijf gemaakt!
Ik vind het er wel uit zien cool idee.
Gaaf, jammer dat het Lewis is.. Of is het nou Obama in het pakje van Hamilton?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).