Rijtest & video: Audi TT RS

Auteur: , 197 Reacties

Het moment staat nog in mijn geheugen gegrift: in de jaren tachtig ging ik als klein jochie naar de RAC rally in Engeland. Op de besneeuwde wegen in het bos hadden de rally-auto's zichtbaar moeite met de omstandigheden. En toen was er die Audi Quattro. Onder begeleiding van een schitterende vijfcilinder roffel leek de Audi 3x sneller en 4x makkelijker deze omstandigheden te bedwingen. We reden met de spirituele opvolger van dit rallykanon: de nieuwe Audi TT-RS.

[ Eerst kijken en dan pas lezen? Klik verder voor de video van de TT RS. ]

Audi TT RS Video

Rallies rijden ze bij Audi niet meer en de vijfcilinder was ook bij de mottenballen gezet. Zonde, want iedere autoliefhebber kent de Quattro. De oervader van alle Audi’s met vierwielaandrijving verpletterde alles en iedereen op rally-proeven over heel de wereld, zag er tof uit en klonk fantastisch. Kortom alles wat we zochten in een auto. Toch vond Audi het niet nodig om voort te borduren op dit succes.

Audi TT RS

Gelukkig hebben ze dit missertje nu rechtgezet. De TT-RS heeft alles in zich om de oer-Quattro weer een beetje verder te laten leven. De ingredienten zijn tenslotte hetzelfde: een compacte coupe, vierwielaandrijving en een geblazen vijfcilinder turbomotor. Over dat blok is de laatste maanden nogal wat gespeculeerd. De TT-RS zou een “halve” Lambo-motor krijgen: de basis zou worden gevormd door één cilinderbank van de V10 uit de Gallardo te nemen. Leuke borrelpraat en het bleek dan ook niet de waarheid te zijn. De 2.5 vijfcilinder uit de TT-RS heeft een complete andere oorsprong. In Amerika biedt zusterbedrijf Volkswagen de Jetta aan en het instapmodel is de Jetta 2.5. Inderdaad dezelfde vijfcilinder, maar dan met slechts 170 pk.

Audi TT RS

Natuurlijk hebben ze in Ingolstad wel e.e.a. gedaan om van de vijfpitter een echt RS-blok te maken. De belangrijkste wijzigingen zijn de introductie van een FSI directe benzine injectie en een forse turbo. Daardoor verdubbelde het vermogen naar 340 pk. Ook leuk is de fijne koppelkromme; vanaf 1600 tot 5300 tpm is er 450 nm beschikbaar. In de praktijk lijkt die 1600 tpm een tikje optimistisch, maar vanaf 1800-1900 toeren is de vijfcilinder in full-attack-modus. En die modus is goed voor heel veel lol.

Audi TT RS

Op weg naar een geschikte video- en foto-lokatie reden we met een trio TT RS-en (rood, wit en blauw) over de autobahn. Bij ons favoriete bordje in Duitsland mocht het gas volledig open en toen werd duidelijk dat de TT RS echt bloedsnel is. Normaal gesproken is de TT RS begrensd op 250 km/u, maar indien je het correcte vakje op het optieformulier aankruist wordt dat 280 km/u. Een onbegrensde TT RS moet volgens Audi goed zijn voor 288 echte kilometers per uur. We hebben geen enkele reden om daar aan te twijfelen, want die 280 km/u zette ik op een niet echt lege autobahn vrij makkelijk op de klok.

Audi TT RS

Over de sprintkwaliteiten op hoge snelheden kan ik niet meer dan tevreden zijn. Dankzij de Quattro vierwielaandrijving is ook de sprint naar de 100 snel gepiept: op droog asfalt haalt de TT RS dat in 4,6 seconden. Dat is een stuk sneller dan de concurrentie. In concept en prijsvoering valt de TT RS tussen de bijna 11 mille goedkopere BMW Z4 sDrive35i en de ruim 10.000 euro duurdere Porsche Cayman S. Dat tweetal doet allebei 5,2 seconden over diezelfde sprint, een behoorlijk verschil.

Nu ik het onderwerp prijzen toch heb aangesneden: de TT RS coupe staat in de boeken voor 76.990 euro, terwijl voor de TT RS Roadster 81.475 euro moet worden neergeteld. Voorlopig laat Audi je even geen keuze: de TT RS is er alleen een met een handgeschakelde zesbak, dus geld voor een eventuele DSG-bak in je zak. Natuurlijk zijn er talloze andere opties waar je wel je geld aan kwijt kan, zoals een Pro Line pakket (alarm, navigatie en Bose surround) van 2900 euro, Audi magnetic ride of een sportuitlaatsysteem.

Audi TT RS

Vooral het laatste item is een aanrader om de soundtrack van de vijfcilinder volledig tot zijn recht te laten komen. Audi heeft daarvoor nog een geintje uitgehaald: een klep in de linkerpijp is onder normale omstandigheden gesloten zodat de uitlaatgassen door de achterste demper worden geleid. Als de motor meer toeren draait of zwaarder wordt belast, wordt de klep geopend en wordt het uitlaatgeluid een tandje intenser. Als je altijd wilt genieten, kies dan voor de sportmodus middels de knop op het middenconsole en de klep is altijd geopend.

Audi TT RS

Audi was zo verstandig om de TT de volledige RS treatment mee te geven. Van buiten is geen twijfel mogelijk: de TT RS ziet er veel dikker uit en is uitgerust met grote velgen (vanaf 18 tot 20 inch) en de karakteristieke ovale uitlaatmonden. De vaste spoiler achterop zal niet ieders smaak zijn, vandaar dat ook de opklapbare variant van de reguliere TT’s wordt aangeboden.

Audi TT RS

Het interieur verrast niet, hoewel alle goede items aanwezig zijn. De TT is een compacte coupe en de TT-RS krijgt standaard zwarte hemelbekleding mee. Gecombineerd met een donker dashboard en zwart lederen bekleding wordt het daardoor een knusse bedoening en voor de claustrofoben onder ons wellicht een tikkie krap. Als je eenmaal zit is het prima, maar een ruimtewonder is de TT natuurlijk niet. Mijn stoel leek niet ver genoeg naar achter toe te kunnen, maar dat bleek te komen door het door Audi verstrekte lunchpakketje. De geplette bananen en het onthoofde broodje heb ik dan maar gelaten voor wat het was.

Audi TT RS

Nadat we lekker op gang waren met de opnames, hadden de weergoden nog een verrassing voor ons in petto. Regen, bakken regen. Niet fijn voor de videobeelden, dus we hadden er de balen in. Totdat ik ontdekte wat een iets gladder wegdek mogelijk maakte. Overstuur, vierwieldrifts, “burnouts”, opeens was 340 pk heel veel voor de vierwielaandrijving van de TT. Op droog wilde de TT RS vooral over de voorwielen glijden, maar op een nat wegdek bracht een veel speelser karakter met zich mee. Zeker in lagere versnelling bleek de TT in staat om een poweroversteer slides neer te zetten. Inderdaad het ESP kan uit, maar zelfs in de sportmodus liet de elektronische waakhond een heleboel toe. Heel even voelden we ons navigator (Ruben) en rallyrijder (ik) en daarmee lijkt het cirkeltje weer rond. De Quattro is terug.197 reacties

Ik wist dat het de tt rs zou zijn.
pure porno !
-edit: doe maar eerst filmpje kijken dan-
Dat was te verwachten. Nu gauw de rijtest kijken, ben benieuwd!
Ik hoorde het meteen Audi-tt rs !
Dat ding is echt mooi!!
whaha had ik het tog als 1e goed:P
Of je vriend en jij, hea? LOL
Geweldige rijtest Wouter! Heerlijk geluid uit die 5cil!
Ziet er allemaal heel goed uit, maar ik zou desalniettemin voor een Z4 sDrive35i gaan :)
what a fuck ik had al na tflimpje gekeken dwaze redactie
hoe kan ik anders weten
fuck off
Ahh mini R8 V10 :)
Banden lijken niet goed opgepompt op de foto :)
En ik wist dat het de TT-RS was vanaf dat ik de teaser 1x bekeken had :P
Leuke test! Wat een geweldige auto is het toch geworden.
En had Jetta 2.5 trouwens niet 150 pk?
ik zag hem al op ABHD staan , maar wat hebben jullie weer topwerk geleverd met deze rijtest:D
Had eerlijk gezegd toch gehoopt op de Dacia Logan..
ziet er goed uit en klinkt erg lekker!!
Super!! Wat een vette bak seg ;)
Wouter: leuk voor jou en je vrouw, of je vriend natuurlijk… XD

Goed camerawerk trouwens,, en een geil geluid!! :D
Ik moet nog ff zeggen dat ik het knap vind dat jullie zo snel een nieuwe auto kunnen krijgen en het ook heel goed doen kwa presentatie. Jongens keep up the good work!
Leuke rijtest.
“Het is gewoon een jetta blok” lol :P Mocht je willen dat, dat in een Jetta zat!
Wel mooi dat je dikke overstuur krijgt in de regen!
Klinkt toch zooo mooi. Weeral een super rijtest!
Wanneer mag ik dit exemplaar in ontvangst nemen?
Hoezo nou een ‘echte RS’? Wat mij betreft is écht RS nu juist het veilige, saaie, snelle… Tenminste, dat is waar ik eerder aan denk bij de RS4 en 6.
Lekker
topper wil ik mijn r32 wel voor ruilen
Lekker bakje, klinkt lekker en is nog “goedkoop” ik zou er direct 1 aanschaffen als ik 77 000 euro over had.
Big Up voor Ruben die in de regen de leuke tijd van spelende Wouter moest vastleggen.
en weer driften op de openbare weg hee! doe nou is normaal joh. ;)
Is dit de leukste Audi waar je in de afgelopen jaren heb gereden? beter dan die A3 turbo, R8, S5 of RS6 ofzo?
Wouter & Ruben onwijs bedankt!
Hier heb ik lang op zitten wachten en het is echt weer een geweldige rijtest en geweldige auto!!!:D
Leuk speelgoed. Voor het eerst dan je blij bent dat het gaat regenen.

Snap alleen nooit de meerwaarde van een rs cabrio(ook een m3 cabio ofzo). Daarvoor koop je toch niet een cabrio.
Haha: “…of voor je vriend *maakt een beweging over zijn hoofd*” :lol: !

Weer een erg leuke rijtest! :)
Lekker hoor dit. Toch maar eens met die ouwe gaan praten;)
Het ging toch bijna even mis he, iets te enthousiast met tegensturen–> een tankslapper:P
supaah quattrotje
Hmm, die eerste driftshot op het einde leek toch verdacht veel op onderstuur :P

Maargoed, mooie auto en leuk geluid. Of de inklapbare spoiler veel minder downforce veroorzaakt betwijfel ik: die staat namelijk een stuk schuiner. Deze is groter maar staat minder schuin (zou anders ook meer een luchtrem zijn dan iets anders). Ik denk dus dat het niet veel uitmaakt.

Ik zou hem als roadster nemen, ideale auto om mee door Europa te cruisen! Slurpt maar 1 op 10,5 trouwens! En dat voor een auto die binnen de 5 seconden op 100 km/h zit!

Als men na het horen van dit geluid nou nog niet gelooft in ‘de 5-cilinder’ dan weet ik het ook niet meer :P Snap nog steeds niet waarom het zo lekker klinkt… oneven aantal cilinders? (geen opmerkingen over de 3-cilindertjes van VAG ajb :P)
Voor 1 of andere reden spreekt deze auto me niet echt aan.. hoewel het me niet heel duidelijk is waarom.. :)
Nee, hij kan me niet warm maken, jammer !
288km/h topsnelheid? Niet dat het zoveel boeit hoor maar ik had toch wel 300+ km/h verwacht..
ge wel dig

mooie rijtest
super wagen :D
Voor zover ik weet, is het Jettablok wel degelijk één cilinderbank van de ´oude´ Gallardo, dus dan zou dus toch een afstammelingetje van de Gallardo zijn.

Mooie rijtest verder, nooit gedacht dat Audi´s overstuur zouden kennen! :P
Erg leuk filmpje hoor! En de TT RS heeft echt een mooi geluid.
Goeie rijtest weer!

Die spoiler valt me ook een beetje tegen, ik zou zeker zonder bestellen.
Had wel wat meer overstuur beeldmateriaal in gemogen ;).
Tijd voor een nederlandstalige TopGear met Wouter!

wat een prachtige rijtests altijd..
”voor je vriendin OF vriend hea” leuk !
Ik heb er ook al even naar uitgekeken dat deze test kwam, en ik moet zeggen hij is heerlijk! Maar even speels en leuk als de nieuwe Focus RS?
Heerlijke wagen :-)
Volgens mij nog redelijk gemakkelijk nóg meer pks uit te halen. Chipje, uitlaatsysteem, andere luchtfilter.. Volgens mij kan je tot de 400pk geraken voor relatief weinig geld :)

Weer een leuke rijtest, AB!
De motor wil ik hebben, de auto laat ik staan.
Erg gave bak. Alleen en er zou eigenlijk nog een S+ knopje in moeten zitten, die alle dempers omzeild :P . Mis nog een beetje de snerp van de OerQuattro’s :P
En toch, die Audi’s. Het raakt me gewoon niet. Terwijl iedereen geilt op dit geluid vind ik het niet denderend en dan heb ik het nog niet gehad over die nieuwe verlichting van Audi…bah!

Nee doe mij dan maar de iets “beschaafdere” Z4 35i met een fantastische dubbel geblaasde motor (met een leuke chip naar de 400pk).
Leuke auto, maar ik ga toch voor een BMW Z4 35i, of ik wacht op een Z4M. Dan is het weer ouderwets: doei doei Audi.
Wauw.
Wat een klein bruut bommetje is dit zeg.
Die bekijken we eerst even van buiten.

En van buiten is ie mooi!
Hij heeft van Audi ook echt de uitstraling meegekregen van een klein maar ongenadig coupétje, en dat is nou precies wat de TT moet voorstellen.
Toch nog veel ronde vormen overal, maar deze generatie TT is in ieder geval een stuk mannelijker en stoerder geworden dan de vorigen.
De TT is naar mijn mening nu echt een auto geworden.
Als je naar de vorige TT kijkt, zie je wel dat het er gewoon een beetje slapjes en wannabe-sportwagen uitziet.

http://www.trollhattansaab.net/images/2001%20Audi%20TT%20quattro.jpg

Enne… het is misschien een beetje raar om in één keer over te beginnen, maar wat heeft deze TT RS een prachtige voorbumper!
Zo, dat is eruit.
En over het achterspoilertje:
Gewoon doen.
Het ziet er prima uit, en het lijkt totaal niet sjonnie.
En natuurlijk beïnvloedt dat plankje het rijgedrag.

Vervolgens doen we de motorkap open en zijn we heel erg blij.
Heerlijk blokje, een geblazen vijfpitter.
Met 340 echte raspaarden!
340 pk uit een blok van een Jetta!
Goed werk, Audi :D .
Natuurlijk is het helemaal mooi en historisch dat de TT RS het met een soortgelijk blok doet als de oer-Quattro.
En ook nog eens zo’n heerlijke sound… ooo… wat lekker…

Ook alle cijfertjes en statistieken klinken heel goed.
Als je daarna de prijs ziet valt het uiteindelijk nog heel erg mee.
77.000 eurootjes voor prachtig en bovendien heel erg fel en gewoon lekker sportief coupétje.
Zeker in vergelijking met zijn concurrenten is dit een erg goede keus.

P.S. Geil kleurtje, dat wit.

P.P.S. Goede rijtest. Zeer goed zelfs.
Niets overtreft het geluid van een 5-cilinder op toeren. Audi is terug :-)
LOL @ “voor je vriendin OF vriend Héaai”
Zalige rijtest! Mijn complimenten..

Leuk autootje precies, al zou ‘k nog voor een BMW 135i coupé met Performance Parts gaan (en eventueel een chipje)… wegens achterwielaandrijving.
Edit: 77.000 eurootjes voor een prachtig en bovendien heel erg fel en gewoon lekker sportief coupétje.

Voor zo’n gave bak moet alles wel perfect natuurlijk… :mrgreen:
@ Bartje

Waarom?
Om te glijden en te roken?
Of gewoon om stoer te doen?
Zoals je ziet kun je ook aardig zijwaarts met Quattro ;) .
Dat is een stuk sneller dan de concurrentie. In concept en prijsvoering valt de TT RS tussen de bijna 11 mille goedkopere BMW Z4 sDrive35i en de ruim 10.000 euro duurdere Porsche Cayman S. Dat tweetal doet allebei 5,2 seconden over diezelfde sprint, een behoorlijk verschil.

Mmm… Slechts 0,6 seconden verschil (kom op zeg, da’s alleen op papier interessant!), 11 mille minder uitgeven en dan ook nog een écht premium merk kunnen rijden? Met het dak open indien gewenst? Doe mij die BMW maar in plaats van de opgeleukte Volkswagen Audi.
Haha nog even op driftcursus, Wouter :D Maar inderdaad, afgezien van het niet-zo-stoere uiterlijk lijkt het me een geweldige wagen!
Verder vind ik het overigens best een leuke auto hoor… Maar niet voor mezelf ;)
@ Klassiekerrally: De BMW is een vrouwenauto. Maar goed, als dat jou ding is!
Wat zie ik nou op 2:18 ??? Gevaarlijk inhalen in een bocht? :oops:
Echt een goede rijtest jongens!

Ik vindt het een super auto en als ik het geld had zou ik hem zo kopen.
Zo…perfect voor mij. <== punt!
Toffe test! Hopelijk komen er wallpapers van ;)
Valt het wat meer wouter die nieuwe job als kapper? :p
@Klassiekerrally

0,6 weinig verschil ? ……… dat voel je zo hard…….bovendien haal je die theoretische waarden met de BMW en Porsche zelden.
Quattro 4ever !
@ SHFT

Je gaat nu toch niet beweren dat deze TT RS een dameskappersauto is.
Met deze krachtige en brute über-TT heeft Audi dat imago helemaal weggevaagd.
@ Jochempie: de keus tussen een kappersauto of een vrouwenauto is niet zo heel moeilijk. Ik kan waarschijnlijk alleen maar iemand kaalscheren, dus wordt het de zogenaamde vrouwenauto :mrgreen:
Een Z4 coupé (de vorige generatie dus) mag ook wel. En dan heb ik lak aan predikaten als ‘vrouwenauto’ en dergelijke ;)
@Klassiekerally: hoe lager bij de nul, hoe beter voelbaar het verschil van een tiende seconde is!

Immers, van 0-100 in 5 sec is 2x zo snel als in 10 sec. In 2,5 sec is weer 2x zo snel als in 5 sec. Hoop dat die vergelijking duidelijk maakt dat het steeds harder wordt :P
@ Vidal: maar als het je om de accelleratie te doen is, dan koop je toch een Donkervoort? Dat gaat ECHT hard :)
En wanneer je een schakelgang verkloot, kost dat veel meer dan 0,6 seconden. Die theoretische waarden vind ik daarom niet zo heel interessant.
Lelijke paasei, maar weer een saaie en voorspelbare test. Wouter doet Audi, niks dan lof en o wat is hij mooi. Not my cup of tea
@ Breinstein

Wouter mag niet liegen van zijn mama.
@Banaflip

Nee, helemaal niet maar het blijft wel grappig als een disje :p
Overigens, Vidal en Sorcerer, wat betreft die accelleratieverschillen betreft: ik denk dat voor het gevoel de koppelkromme van veel meer belang is dan die tienden van seconden, hoe dicht je ook bij de ‘0’ komt.
Verder ben ik het op zich wel met jullie eens, maar hou stug vol dat jullie theorie vooral op papier interessant is en in mindere mate op asfalt… ;)
Sounds like….. Juist Volvo C30 T5 :)
PantheraLeo205
Geluidje zeg, dat klinkt weer als de Group B rallykanonnen uit de jaren ’80.
Daar sta je dan, met je gefacelifte en getunede Jetta….
Op Edmunds.com/insideline vonden ze er geen reet aan.
Wederom geen ultieme beleving en dynamiek als rijder.
De motor klinkt inderdaad ge wel dig !!
@klassiekerrally: helemaal mee eens.

@Jochempie: een Nissan Micra een vrouwenauto noemen, okee… maar ik heb nog nooit een vrouw in een Z4 zien zitten (wel in de Z3). Als je een Z4 niet mooi vindt, prima, maar zeg dat dan gewoon.

@Sorcerer: voor meer acceleratie en snelheid heb je in het kwadraat meer pk nodig. 50% meer vermogen is 25% meer acceleratie (bij hetzelfde gewicht).
Dus: 200 pk = 6 sec. naar de 100 en 400 pk = ongeveer 4 seconden naar de 100.
@ Scooperdepoep: Een Z3 vind ik ook wel een beetje twijfelachtig, hoewel de Coupé versie juist weer echt bruut is. Over de Z4 hoeft geen twijfel te bestaan. Daar is geen lullig viercilinder modelletje van. Gewoon een fijne rijmachine dus.
Overigens heb ik wel eens een vrouw in een Z4 zien rijden. Maar ik heb ook wel eens een vrouw in een Austin Healey 100/6 zien rijden. Toch is ook dat geen vrouwenauto ;)
De TT is een dikke vette Porsche rip-off, op de voorkant na.
je rijd dus in een Porsche wannabe met een VW blok er in.
dan lijkt die prijs ineens wel te veel
ja, alweer een Audi op Audiblog. Krijgen jullie nou echt niets anders meer mee afgezien van die quattroporte van vorige keer? Ten tweede vind ik 77.000 euro op zich een redelijke prijs, maar met opties schiet je zo over de ton heen, en dan wordt het een ander verhaal.


De rijtest zelf was ook leuk zoals we hier gewend zijn, maar wordt het niet eens tijd om het hele rijtest gebeuren naar een hoger niveau te tillen. In vergelijk met een paar jaar terug is het een stuk beter, maar nu staan jullie toch een beetje stil. Doe eens een triple test ofwat creatiever camerawerk oid.
@vwpassat3.2

1. Dat haal jij niet in je passat

2. Rij jij maar eens 288 in een TT, je weet niet wat je overkomt denk ik ;)
@ Benjamin1

ben het wel met je eens.
ik zelf vind de filmpjes veel te kort en wat simpel.
alleen dan moeten die slijmballen niet bij elk filmpje roepen als of het beter was dan een film van steven spielberg.
Echt een zeer relaxe wagen. Zeker mooi in het wit en wat een performance.
Ik ben erg mercedes liefhebber, maar heb deze toch zeker liever dan de slk.
Powermonstertje.

Netjes Wouter
@ Theagle11

That’s looks like Audi did a great job.
Met de TT RS zijn ze gewoon fanboys aan het afpakken!
Inhalen in een bocht, driften op openbare weg en de controle bijna kwijt geraken? Niet moeilijk dat ze je tegen houden :-).

Ik vind het nog altijd geen prachtige wagen en voor quatro aandrijving ben ik evenmin te vinden maar ze mogen hem gerust voor mijn deur zetten. Mooi filmpje!

@ Scooperdepoep: Ik heb overlaatst een blonde stoot met stiletto’s uit een Z4 zien stappen (Parkeren kon ze wel niet).
@ Wouter

Niet om je te dissen, swa! Maar je weet toch, die inhaalmaneuvre op 2:17 kan echt niet, die is zo vies! Nee, even serieus: ik wil geen moraalridder zijn, maar je wil waarschijnlijk nog langer leven, doe volgende keer maar niet meer, he…
Audi A6 1995 291.761 km
@Simon: ook ik wil toch nog even terug komen op die inhaalactie. Ik begrijp wel dat als er in een onoverzichtelijke bocht 3 seconden niemand achter die boom vandaag is gekomen, dat er geen auto achterzit en je dus kunt inhalen. Maar ik heb verscheidene keren zo’n situatie gehad waar er dan toch nog een auto of motor bleek te zitten en dan denk je toch wel even aan vrouw en kinderen, want het kan echt heel verkeerd aflopen. Doe dat dus nooit meer, Wouter!
Wat een gezaag toch altijd over die inhaalmaneuvre’s en die driftje’s…
Dan is het weer te saai voor een ander…dan doen ze alsof er bijna aanrijding voort doet…
Wouter weet heus wat die doet.. ;)
@ Br3cht

Tuurlijk, er gebeurde niets… Maar waarom toch inhalen? Hij kan de shot toch gewoon overnieuw doen, wanneer er niemand voor hem rijdt. Het is geen race, vriend! Maar ik wil jou wel eens horen, wanneer er een Audi TT in je voorhoofd zit. Ik zal wel een oude lul zijn, of gewoon een jongen zijn die mezelf en andere een lang leven toewenst.
Audi A6 1995 291.761 km
@Stefan: hear hear!
@ stefan

Is dat niet juist één van de leuke dingen als je met zo’n auto rijdt?
Ik vind het maar een gay-auto. Ik heb het nooit zo gehad op die TT van audi. Maargoed, ieder het zijne (of het hare).

Doe mij maar een iets grotere coupe als de Audi A5 of de nieuwe en strakke E-klasse coupe van “Das Haus”
Erg leuk filmpje Wouter maar die die inhaalmaneuvre was echt levensgevaarlijk, je mag blij zijn dat je niet in een kist ligt man!
edit: overdrijven is ook een vak
Zo slingeren kan ik ook wel met m’n 740 op zo’n nat wegdek :P

Dat geluidje zal die echter niet maken :(
Trekt de TT RS dus de R8 V8 en V10 er gewoon uit in een dragraceje? Is wel super stoer :O
Goed filmpje weer..
alleen jammer dat alle auto’s precies hetzelfde zijn als op autoweek.nl
edit: je zegt het verkeerd om
Beter had Audi een ducktail achterspoiler a la TT 3.2 Quattro (1e generatie) moeten doen.

Ik vind het weer een goed filmpje mannen!
Heerlijk geluid! Super dat audi niet voor het zwaarste blok gaat dat ze liggen hebben omdat het een rs is. Lekker creatief en origineel met die 5cilinder (en zo wordt het ook geen r8 concurrent).
Het is en blijft voor mij wel een vrouwen/kappers-auto en dan is de vraag of een rs wel nodig is.
@ ABHD
‘Geblazen turbomotor’ :)
Beetje een pleonasme?
Oja, en ook in 4.6 naar de 100! Voor $35.000!
Nee ff on topic leuke auto die TT heb er ook één gehad 260 pk na tuning en veel plezier mee gehad maar echt te klein idd.
@alle inhaalzeikerds: please go away, stel hypocrieten. Ga een video bij het reformatorisch dagblad kijken ofzo, dit is een site voor autoliefhebbers.
FF wat slakjes met zout, Mercedes had volgens mij nog de 6 in lijn toen Audi stopte met de 5. 2e slakje, kan die agent geen ongelijk geven met z’n circuit verhaal als die fratsten zie op het laatst met een aankomende tegenligger.
Moet Rallies niet Rally’s zijn…? :?
Wouter, leuk filmpje man!
Zaten ook weer heerlijk wat droge grapjes in :mrgreen:
Maar wanneer ga je eens een driftcursus volgen bij paul?
Nee grapje hoor, bij de C63 in ’t powned filmpje ging het goed :P

Toch zou ik voor ongeveer 77.000 eu een leuke 135i uitkiezen, dat hij langzamer is maakt me niet zoveel uit. Hij is wel mooier, praktischer(ja een beetje)
Of misschien een 335i, maar dan minder optie’s.
Of als ik een auto zocht die leuk rijdt en verder geen belangrijke eigenschappen hoeft te hebben, gewoon een ferrari F355, toch wel de leukste auto.

@benjamin1: he gast een kritische blik is niet erg, maar jij zeikt echt overal over. Wat doe je hier nog eigenlijk, dit is helemaal niks voor jou. Je moet lekker je probleempjes oplossen en dan een keer vrolijk terug komen hier op AB.
PRachtig geluid, top prestaties maar het blijft een wijvenbak, helaas.
Klinkt wle hetzelfde als mn 850R;

http://videos.streetfire.net/video/Volvo-850R-Revving_547907.htm
http://videos.streetfire.net/video/Volvo-850R-acceleration_548084.htm
Trouwens is die US Jetta motor niet aluminium terwijl deze gietijzer is?
@Edit was maar een grapje die 2e post, het mag hier ook best gehoord worden als we het nou toch over sound hebben toch? :)
Dus voor degene die echte sound willen horen:

http://slptv.slponline.com/user_video_detail.php?mId=9636
Wat een fan-tas-tische baan heeft Wouter! Goede en leuke rijtest. Zou er bijna Audi-fan van worden…bijna…. :)
Daf had eigenlijk de eerste vierwielaandrijving maar dat werd weer niet goedgekeurd:(
gaaf ding:D
@Ringmasters: spreek voor jezelf, als liefhebber van auto’s betekent nog niet dat men aanhanger is van onverantwoord rijgedrag.

Nu ik geef Wouter graag de benefit of the doubt, hij kon vast prima zien.
Echter, de driveby shoots met andere weggebruikers gaat me echt wel te snel. Er is nog zoiets als aangepaste snelheid…

Ruben en Wouter verbreken de ongeschreven gentleman agreement dat (video)journalisme al snel rijdend met auto’s thuis horen op het circuit of een AFGESLOTEN weg. Ik stel dan ook voor snel daarmee te beginnen voordat iemand anders een fout maakt (want wouter maakt geen fouten hé) en er (onschuldige) gewonden of doden vallen. Zoals je moeder. Of de mijne.
@mezelf, nee alleen cylinderkop is alu, blok is gietijzer.
Héérlijk geluid, alsof je een Volvo 850 (ja inderdaad, die) op een paar versterkers aansluit. :D Die achterspoiler moet er overigens écht wel af (scheelt ook weer een paar km topsnelheid, haal je die 288 misschien toch.. ;) ) en ook een ander kleurtje graag. Hoewel, 10.000 euri’s (of minder, een Audi zonder opties is geen Audi) doorsparen voor die Cayman S is ook wel erg verleidelijk hoor..
Mohammed en de heilige geest! Wat is dit een lekker bommetje! De TT heb ik áltijd een kappers auto gevonden, maar dit (met die ordinaire spoiler) trekt mij wel. Ik vind ‘m vet. Héél vet!
Die us jetta motor is een 2.0viercilinder waar ze een cilinder bijgeplakt hebben toch?
@ringmaster FF rustig aan he, deze actie was echt over het randje!

Verder leuke bak, ik moet eerlijk zeggen dat ik deze versie van de TT kappersauto af vind. De lijnen zijn agressiever. Er staat nu meer auto voor je deur. ja, geslaagd model, en met een 5 cilinder blok!
ik ik had het goed ! :D
Gelukkig niet zo’n blije Wouter. De vorige was toch wel kinderlijk hoor… Deze is (Y)
@mcL

OT: gave rijtest :D de TT-RS is echt een prachtige wagen :D
Wat een bruut apparaat. Ik vind het uiterlijk (op wellicht de spoiler na) ook prachtig. De nieuwe TT is imho zowiezo een juweeltje, net als de nieuwe Z4 een grote verbetering op de vorige generatie.

@klassiekerally: Dit een opgeleukte VW noemen… wat een kansloze ongefundeerde opmerking. Heb maar meteen al je posts overgeslagen want kan je niet echt meer serieus nemen.
Hoezo gevaarlijk inhalen? Heuveltje af en op die paar bomen na behoorlijk overzichtelijk. Dus om dat nou gevaarlijk te noemen. :|
Ik ben overigens wel een fan van het geluid dat deze Audi eruit weet te braken.
Ik ben echter een groter fan van overstuur op DROOG wegdek.=> Next.
@tdj.

Dan ga je een heleboel interessante dingen missen. Best zonde hoor. ;)
Kan hem nu^pas bekijken examens enzo :D :D :D
Bovengemiddeld goed en vermakelijk deze test, maar dwarsgaan op de openbare weg terwijl er tegenliggers aankomen altijd -1, zeker als je de auto amper in de hand hebt gezien de tweede slip.
Hij ziet er naar mijn menig iets te lief uit, maar hij klinkt wel goed !

En ja idd, ik ken nog zo mensen die beginnen lullen over de motor van hun auto : ” Ik heb een 1.6 van BMW in m’n peugeot 207 liggen”.

Ik: ” Nee joh, bmw heeft een 1.6 van PSA in hun 1 serie liggen…”
Mogen we uit dit RS model opmaken dat er een opvolger onderweg is…
Weer een geweldige rijtest ook weer van die leuke grapjes van wouter :D .
En wat een sound heeft die tt-rs en jah die spoiler vind ik ook niet echt kunnen die inklapbare daarentegen .
Ik hoop ik zeker dat deze motor in de a3-rs komt deze motor lijkt mij trouwens ook zeer leuk in de a5 mischien en alternatief voor de v6 die ze er in willen leggen.
Heeft er mischien iemand informatie of audi deze 5-cylinder ook in de a5 zal steken ?????
Erg lekker geluidje van deze 5-cilinder! Alleen toch nog een kanttekening, mercedes is pas laat begonnen met de v6, tot voorkort waren het allemaal prachtige lijn motoren!
Hier word ik echt vrolijk van :D
Wat een wagen!!!
Los daarvan, als je dat een gevaarlijke inhaalactie vind kun je niet autorijden!
Zeg jongens,

Noem eens een cabriolet/roadster in deze klasse die géén ´vrouwenauto´ zou moeten zijn. Ga maar na; Z4, TT, SLK, Boxster, (Spider?). Ik kan me er zo geeneen bedenken.

Bovendien, wat is dat ´kappersauto-imago´ nou waard? Dat wordt je meestal verteld door mensen die zelf bijvoorbeeld een veiliggekleurde Golf hebben, of een degelijke gezinsauto. Niets mis mee, maar grote kans dat dit soort auto´s ver buiten hun bereik liggen, en ook niet bepaald ervaringsdeskundigen op het gebied van roadsterrijden, lijkt me.

Mij maakt het niets uit, een dergelijk imago telt imo niet zo zwaar ;)
@ eenieder die loopt te zeiken over de ‘gevaarlijke’ inhaalmanoeuvre:

1) Leer het eerst eens goed te spellen.
2) Je mag blij zijn dat Wouter zoiets doet, dat houdt het een beetje spannend.
3) Gevaarlijk is anders.
@ CrazyHenkie

Goed gesproken.
Volledig mee eens.
Bovendien is het helemaal niet erg om je te begeven in het dameskappers-segment.
De TT RS bewijst dat maar weer eens.
Geweldige rijtest! Heerlijke auto ook, en dat geluid! :O Dat Jetta-blok klinkt goed.. maar had me toch afgevraagd hoe dat gehalveerde Lambo-blok zou klinken… ;)

@Br3cht:
Wallpapers? Hier:
http://www.netcarshow.com/audi/2010-tt_rs/
en de roadster:
http://www.netcarshow.com/audi/2010-tt_rs_roadster/
@inhaalmanoeuvre: Die weg was behoorlijk overzichtelijk, alleen niet vanaf de camerapositie. De ingehaalde auto’s waren overigens het AutoWeek-team + camera-auto.
@ Bananaflip ;)
Nou, gaan we beginnen over wat wel/niet gevaarlijk is? Laat ik mijn licht daar dan eens over schijnen ;)

Beide hierboven genoemde acties *lijken* niet netjes. Er had natuurlijk een auto stil kunnen staan in die bocht, of een auto die hij inhaalde had iets naar links kunnen gaan. Hoewel, ik geloof dat er bij de inhaalactie nog een snelle auto voor hem reed die ook andere auto’s inhaalde (ook een TTRS van de testgroep?) …

Hoe dan ook: we kunnen er niet over oordelen, daarvoor moet je zelf achter het stuur zitten en niet maar een klein stukje film zien. Overigens is het volgens mij (anders dan hierboven beweerd) juist een gentlemen’s agreement dat autojournalisten wel degelijk veel te hard rijden, maar daarbij wel respect hebben voor de omgeving en andere weggebruikers. Soms gaat het echter net anders:
http://www.autoweek.nl/weblog/1674/Sweet-memories-Porsche-Carrera-GT

En zo nu en dan worden bepaalde journalisten om bepaalde redenen dan ook ‘in de ban gedaan’ ;)

Maargoed, als er zo vaak over gereageerd is het misschien ook een idee voor Wouter om er toch eens over na te denken, daarbij wel in het achterhoofd houden dat er ook flink wordt overdreven trouwens…

Rest mij alleen nog de vraag: kwam die drift @ 6:20 uiteindelijk nog goed? :P
Je zag bij die inhaalmanoeuvre dat er geen andere auto’s van andere kant kwamen dus dat valt allemaal wel wat mee.
@ tdj: hahaha :) Wat jij wil jongen, maakt mij niet uit. Het blijft een VAG product. Zelfde basisingrediënten, ander sausje.

Maar deze reactie lees je niet, dus schrijf ik ‘m eigenlijk voor niets :mrgreen:
@ RubenBaeten; Haha! “De ingehaalde auto’s waren overigens het AutoWeek-team + camera-auto.” :mrgreen: Ja, het is Wouters eer te na om die voor hem te laten rijden met zo’n bejaardentempo. ;)

@ RenesisHP; Waarom? Omdat de RS meestal pas behoorlijk aan het eind van de levenscyclus van het model komt? Ik geloof dat ze dat wat hebben aangepast. De RS6 kwam tenslotte ook ‘al’ voor de facelift van de A6, de RS5 belooft ook ‘vroeg’ te komen.
Leuk filmpje, leuke auto ;) Maar ik zou lekker even doorsparen voor een mooie Porrrsche..
Is het niet een idee om af en toe wat oudere, en daardoor vaak beter betaalbare, auto’s te testen. Hierboven wordt al de 850 T5R genoemd. Ik heb twee weken geleden nog in een kanariegele gezeten, en ik kan je vertellen: die klinken ook fantastisch,gaan (vrij) hard en kosten een fractie van de nieuwe 5cil turbo’s. Er zijn vast wel mensen die Wouter een dagje in hun auto laten rijden….vast ergens…..toch?
De reden waarom Audi gestopt is met vijfcilinders is omdat deze in lengterichting geplaatst werden. Omdat de motoren zich voor de vooras bevinden kan je wel nagaan hoe ver zoiets naar voren steekt, bij een V6 is dit maar 3 cilinders.

De kans dat Audi deze motor dus in lengterichting gaat monteren in de A4 of A5 is dus uiterst kleim, ook omdat ze net de nieuwe V6 compressor hebben met vergelijkbaar vermogen.

Op een DSG hoef je trouwens niet te wachten, Audi heeft al aangegeven dat het te kostbaar is om speciaal voor één model een aangepaste DSG te ontwikkelen.
@basabas, eigenlijk een leuk idee, van die youngtimers als inderdaad een volvo 850 T5R. Of een Mercedes Benz 500E, 1e VW Golf GTI, mooi hoor.

@sorcerer je hebt er een punt, het gaat mij niet eens om de actie an sich. maar het feit dat het opgenomen is en te zien is. Bij mij op de dijk van Lelystad naar Enkhuizen gebeuren vaak ongelukken door inhalen wat niet kan. En als het iets te dichtbij komt en daar bedoel ik in een ongeluk met dodelijk letsel, in mijn directe omgeving, ga je wel eens nadenken over rijgedrag van een ander. Zelf heb ik een hoge grens, met wat wel en niet kan, maar denk ook wat voor je signaal je afgeeft.
Overigens, Wouter… Het is PorschE, niet ‘Porsj’! Leer dat nou eens! ;)

(ik hou m’n hart vast wanneer er een keer in een Lamborghini gereden gaat worden…) :lol:
Echt een goede test deze keer! Veel informatie en toch niet saai. TOP!
Ook een heerlijk geluid maakt dit karretje. 77.000 vind ik voor een auto als deze best meevallen.
Hij’s fijn… ;)
77.000 euro.. even kijken, dan is dan ongeveer 160.000 GULDEN!
Welke clown geeft dat bedrag voor deze kleine wagen?
Maar even een rechtzetting.. Deze wagen doet er in werkelijkheid 4.8sec. over, om naar de 100 te gaan.. exact dezelfde tijd als de Cayman S! (autogids jaargang 771) die in België 63.000 euro moet kosten, net als de Audi. Dat bedrag is al iets normaler om uit te geven voor een kleine 2 zitter. Dus dan toch die kapperswagen maar niet. Subaru STI met een pakket erop en voor 45.000 euro ga je net zo hard.. Het moet allemaal niet zo duur zijn.
wat is deze gaaf zeg! *rent naar de sigarenboer voor staatsloten*
Ik ben voor het moment nog eigenaar van de ‘wannabe-sportwagen TT (@bananaFlip)’ Maar ik overweeg een nieuw model van de TT. Nu ik moet zeggen, al die vooroordelen van ‘de kappersauto’ lijken mij toch een beetje overdreven… Als je ziet hoeveel gelijkenissen er zijn met De 911 in de lijn van de auto.. Dan zijn alle 911-rijders ook kappers of homo’s?

Aangezien me het financieel en stuk beter afgaat dan 2 jaar geleden toen ik me mijn kappersbak aangeschaft heb, ben ik sterk aan het twijfelen gegaan tussen de TT-S en de TT-RS. Natuurlijk is het prijsverschil wel nog aanzienlijk.. Dus ik denk dat het de TT-S zal worden. Alhoewel die 5-cilinder mij mij vannacht zal wakker houden vrees ik…
@Henk: terugrekenen naar guldens is zóóóó vorige eeuw… ;)
@henk, het is wat he, die prijzen en vooral als je nog omrekend. Of wat dacht je van een Focus RS. Kan je ook nog iets op de achterbank leggen en verhip ook een 5 cilinder.
Maar wat zal nu de feitelijke winst zijn als je een TT RS uit Belgie zal importeren. Of Duitsland. En zijn er wellicht geen manieren mogelijk om bepaalde kosten te omzeilen. Dat vraag ik mij af, wat is dan je winst?
@Henk

Dan ga je toch de piepo uithangen met je subaru, ik spaar wel wat verder door voor een echte auto euh audi :)
de beste in z’n klasse!

BMW, Porsche enz…redden het niet hierbij!
De TT-RS is sneller en beter uitgerust…en als je kijkt naar het geld…dan heb je echt een zeer goede deal!

En een persoonlijke mening…deze TT-RS is toch zoveel mooier dan die softe BMW Z4, die er pas echt vrouwelijk uit ziet! En ook nog stukken bruter dan de porsche, bij de BMW Z4 en porsche Cayman S denk ik sneller aan een speelgoedauto..bij deze TT-Rs denk ik aan brute bak! met zeer goed geluid…echt prachtig!
@ RenesisHP
Na al de reacties gelezen te hebben dacht ik al, waar blijft hij toch met een reactie waarin hij zijn rx8 boven een TT-RS plaatst.
@Citrofiel…

Dat wat je zegt over veilig bij de RS4 en RS6 is niet helemaal waar!
De RS6 is meer gericht op veiligheid, want het is en blijft een familieauto..maar ook met de RS6 kun je vinden slides maken!

Bij de RS4 zit je er helemaal naast…deze is ook echt pure bruutheid..kun je ook flink mee spelen. Niet zoals deze TT-RS..maar ook zeker bruut!
@ Martijn
Wat zeg jij nou weer!? Een Cayman S een speelgoedauto??? Ooit in gereden….ik denk het niet!

Ik zou dan ook voor een Cayman S doorsparen. Nouja, doorsparen… zo’n TT kun je natuurlijk ook zo duur maken als je wilt. Maar deze RS klinkt wel heerlijk!
@ Martijn; Aangezien ik er geen ervaring heb: Als jij zelf ervaring hebt met deze auto’s, dan heb je het recht om me te corrigeren. Heb je dat niet, dan weten we er beide niets van en mogen we dus niets over elkaar zeggen. ;)
@amgjunk(wtf?!?)


Ga anders terug naar geenstijl daar kwam je toch vandaan? Het is niet alsof je hier ook maar iets toevoegd.

Ik blijf erbij dat een filmpje van 6 minuten eigenlijk niks voorstelt en het YouTube niveau maar net ontstijgt. Het is tijd voor autoblog om het rijtest concept eens flink te verbeteren!
@ Benjamin; Waarom voegt hij niets toe? Zijn reactie is niet zinlozer (eerder zinniger) dan het gemiddelde hier.
En een filmpje van 6 minuten is eigenlijk wel de max als het over één auto gaat. Dat zie je ook op andere sites. Nu, met deze ‘korte’ filmpjes, krijg je al zo veel van hetzelfde: bochtje, acceleratie, gelul. Geforceerd langer maken moet juist zeker niet gebeuren!
Wat zijn dan jouw suggesties om het rijtestconcept te verbeteren? Eerder noemde je al het camerawerk. Nu heeft de ervaring met Patricks camerawerk juist laten zien dat men geen verandering wil. En een triple test. In het gewone budget kun je altijd wel een testauto ritselen, maar in het hogere segment waar autoblog toch vaak zijn testauto’s zoekt, is dat moeilijker. Je moet een grote naam zijn in autobladen/sitesland om bijzondere auto’s tegelijk te kunnen regelen. In autobladen bijvoorbeeld zie dat dan ook niet vaak.
Blijf het bizar vinden dat ie net dezelfde luchthappers in de bumper heeft dan de X5 en X6 M… Wie was eerst en waarom werd er gestolen? Of kregen 2 verschillende designteams ongeveer tezelfdertijd tot eenzelfde ingeving?
zo nu net 3x gekeken, en denk dat ik die volvo’s maar laat schieten en me pappie HEEL erg lief aan ga kijken want wat is dit porno. Ongelooflijk hoe mooi die klinkt wil dan echt niet weten wat er gebeurt als je een uitlaat upgradeje doet met chippie derbij
@Benjamin .. langer wordt saai ..

doen ze zelfs bij het saaie topgear niet ..
langer dan 6 minuten over 1 auto doorzemelen ..
oooowwhhh.. in 1 woord.. GEWELDIG..
Wouter, zou je een beetje aan kunnen geven wat leuker is om te rijden, de Z4 of de TT-RS, of misschien de cayman. welke is directer, hoe zou je ze in entertainwaarde op elkaar afsteken?

persoonlijk lijkt mij de porsche het leukst. vind hem persoonlijk leuker klinken en lijkt me meer een rijders auto nog. en het is tenminste een achterwielaandrijver (voor echte mannen :P).
Geluid lijkt heel veel op de 5cilinderblokken van volvo, a la C70t5/850t5r
@Scooperdepoep

Een en ander wel afhankelijk van wagengewicht, hoeveelheid grip, versnellingsbak verhoudingen etc.etc. ;)
gelukkig klinken op dat gebied 5 cyl blokken bijna allemaal hetzelfde dus alle roffels mogen.
@ Citrofiel

true true

Maar toch, het niveau is nu al een hele tijd hetzelfde. Eerst kwam Paul Vlasblom nog wel eens langs, maar nu blijft het hetzelfde inmiddels achterhaalde en saaie concept.

Wouter: Hallo Autoblogkijkers!
*praatje in de auto*
*shots waarbij de auto langs komt rijden*
*ingestudeerde grappen van wouter*
*shots van langsrijdende audi*
*einde*

Ik weet zelf ook niet hoe je dat kan verbeteren, maar verander er iets aan.

Neem bv de 500 Abarth test. Die was wel verfrissend. Misschien te scripted, maar het was wel anders dan anders.
Zie ik de voorspoiler van een Seat Leon Cupra? Dan heb ik het over die luchtgaten links en rechtsonder..
Die kappers moeten me toch een geld verdienen met dat knippen zeg.. Die kunnen eigenlijk best leuke auto’s betalen…
Ik zou 100% voor een Z4 gaan. Met die Heerlijk 6inlijn met twinturbo’s die overaal beter scoort dan BMW opgeeft
Rond de 400pk eruit halen met kleine aanpassing is ook zo gebeurd.
Daarnaast heb je heerlijk die Achterwielaandrijving en natuurlijk een klapbaar hardtop. De Audi ziet er netals altijd er saai uit.
@1NteNSe:
Deze wist ik al ;) toch bedankt!

Wat ik bedoel is dus autoblog wallpaper van de TT-RS hint* ;)
Een nieuwe wagen importeren naar Nederland, dat heeft idd. geen zin. Wel als hij een jaartje oud is, dan kan je goed shoppen in Duitsland. Ik woon zelf in België en als je dan ziet dat bijvoorbeeld een Focus RS 18.000 euro goedkoper is dan in Ned. (32.000 euro), is het onbegrijpelijk dat men zich laat naaien. Voor 77.000 euro haal je een jonge Mercedes 500CL of een R8 uit duitsland, incl. importkosten naar Nederland. Gulden is ouderwets, maar 110.000 voor een ford met voorwielaandrijving is dan wel heel veel;-)
@sorcerer:

Dan heb je mijn post misverstaan. Aangepaste snelheid is niet per se gelijk aan bejaardentempo hé. Dat kan érg hard gaan. Maar dus juist niet té hard, er is een verschil daar… een belangrijk verschil.

“een gentlemen’s agreement dat autojournalisten wel degelijk veel te hard rijden, maar daarbij wel respect hebben voor de omgeving en andere weggebruikers.”

Ik begrijp nu dat je over de snelheidslimiet spreekt. Dat lijkt me niet zo relevant… Ik spreek dus niet over de geldende snelheidslimieten, maar over wat veilig wel of niet kan. En dan vind ik Wouter juist GEEN respect toont voor de andere weggebruikers.

Suggestie aan AB: afsluiten van de weg hoeft niet als men toch maar over en weer rijdt: twee vrijwilligers die met een walkie-talkie meedelen als er op een verlaten weg andere auto’s komen, zodat de tester wat rustiger er voorbij kan rijden. Dát doet al veel richting respect.

Wouter krijgt van mij dus geen respect als chauffeur. Sorry. De mannen van bv. drivers-republic wel. Ze rijden knalhard (en kunnen het ook), maar als er andere auto’s in de buurt zijn of als ze door een dorp rijden gaat de snelheid er voor 100% uit. En ze zitten meestal zitten ze op circuit, das ook het meeste gepast.
Dit geluid heb ik dagelijks in mijn 850 t5 20v. Helemaal lijp allemaal van een 5 cylinder hier, terwijl Volvo jaaaaren een 5 cylinder aanbood als instapper.

Ohja, het blok waar jullie zo gek van zijn in de Focus RS is ook een volvo 5 cylinder. Alleen een beetje aanpassingen in het management, turbodruk en uitlaat maken hem wat explosiever.

Kortom, bel even een 850 t5r cream yellow bezitter, vraag even of je daar een uurtje in mag sturen en post die filmpjes hier. Dat geluid is nog mooier dan die audi maar daar geeft helaas niemand om. Jammer…
@Ferdinand1.

En waar heb ik de rx8 boven deze Audi geplaatst? Waar haal je dat dan uit?

Als je doelt op mijn verhaal over overstuur op droog wegdek… Snap ik je nog niet helemaal.

Dat slaat op 4WD vs RWD. Mijn voorkeur gaat naar RWD. Dat begrip is een heel stuk ruimer dan 1 specifieke auto.

Daarbij heeft dat ook niets met boven de Audi plaatsen te maken.

Dat je mij graag aan een paal nagelt is oké. Doe het echter wel goed.
Met de hydrogen rx8 deed je dat beter. ;)

Ik lees later op de avond wel weer verder. :)
mooie wagen alleen is de nieve porsche cayman S zoveel lekkerder als flaneer mobiel.
@ Jochem, wat is je telefoonnummer? :P

ik vind deze 5 cilinder niet zo heel geweldig klinken trouwens, doe mij maar een 6 in lijn of hoger.

overigens is het verslag op drivers republic voor de “drivers” onder ons het meest aansprekende stukje als je het mij vraagt, daar valt de besturing van deze RS een beetje door de mand, maar al met al word het een vermakelijke machine gevonden.
@Henk, je hebt hier (in NL) bedrijven die auto’s importeren. Door mazen van de wet. Als je een beetje slim bent, kan je voor hetzelfde geld, in een mooiere auto rond rijden. Hahaha, de prijsverschillen met Belgie, ik ben lid van een automagazine, met een prijslijst met een Nederlandse versie en een Belgische naast elkaar. Erg frustrerend. hahaha
NICE!!

Hier hebben we wat aan, zowel van Autoblog als van Audi! Erg gave auto, mooier dan de nieuwe Z4 (want BMW gaat alleen maar achteruit met styling), snel, en dikke velgen! Jammer dat hij niet met rwd te krijgen is…

Mooie review in ieder geval, keep up the good work!
laten we het allemaal over wouters rijgedrag hebben.

ik vond het wel wat hebben heur die inhaalactie, als de bestuurder zie je het allemaal anders en kan je sneller een actie maken.

niks aan het handje dames en heren gewoon doorlopen
Wouter vet dat rijgedrag zo word het tenminste niet zo’n saai als bij die #@%^ RTL autoprogamma’s.
Erg vet bakie ook zo’n Audi TT RS, trouwens ik vind die spoiler totaal niet sjonie staan ik vind het de auto wel goed staan en het heeft ongetwijfeld invloed op het rijgedrag.
Heerlijke bak!!
En de spoiler staat ook super :)
Kijk er naar uit om er één te zien :D
@ RenesisHP
Ik nagel je niet graag aan een paal hoor! :D Maar op het moment dat ik de reacties ging lezen zat ik te zoeken naar een reactie over achterwielaandrijving vs. vierwielaandrijving. Nou, die was snel gevonden. En aangezien je een achterwielaandrijver hebt, was de link voor mij snel gemaakt. Maar echt serieus bedoel ik het niet natuurlijk! :D
@citrofiel…

Met de TT-RS heb ik geen ervaring, lijkt me lastig..
Met de Audi RS6 heb ik met de oude ervaring, niet met de nieuwe…

Maar heb zeker ervaring met de RS4…en kan je vertellen, het rijdt heerlijk!
En je kunt er zeker mee “spelen”..wordt vaak gezegd dat dit niet kan…maar t kan echt wel
@Cantago…

Helemaal mee eens!
Paar jaar terug liepen Mercedes, BMW en Audi gewoon gelijk qua styling! Alle 3 top op gebied van styling..
Alleen Audi is enorm gegroeid naar mijn mening…hun stlying is zoveel mooier geworden!
BMw en Mercedes vind ik echt achteruit gaan…ze zien er werkelijk niet meer uit..alleen de M3 kan er nog mee door, alleen tegen zijn voorganger verliest ie weer, want die is mooier!
@ Martijn; In dat geval: I stand corrected.

@ Benjamin; Tsja, dat heb je eigenlijk bij alle autoprogramma’s. Top Gear is daar een uitzondering op, met gekke uitdagingen en stunts, en mede daardoor is het zo populair, maar dat wordt wel erg duur voor autoblog… En het is gewoon moeilijk om met creatieve ideeën te blijven komen voor een amateurclubje als autoblog. Top Gear huurt daar vast speciaal bedrijven voor in…
@ Citrofiel..

Helemaal gelijk in…als autoblog naar het niveau van Top Gear wil…dan moet je echt flink wat geld en sponsoren hebben.
Dat is gewoonweg niet te doen voor iets als autoblog!

En ik zeg dat het zo prima is…de filmpjes vervelen niet…althans van de leuke auto’s. zitten ook auto’s tussen die mij niet oz interesseren en dan wordt het snel minder leuk om te kijken..
@martijn, wat betreft de minder leuke auto’s, dat kan voor een ander wel weer interessant zijn. Bijvoorbeeld. Jij bent erg geinteresseerd in een Dacia Sandrero Stepway em ik weer in een Maserati Quattroporte. Zo heeft iedereen zijn interesse. En de spoeling qua aanbod is natuurlijk vrij dun. Dus wat dat betreft, vind ik dat ze het wel aardig doen. Beter dan sommige Nederlandse autoshows (tenenkrommend), en een vergelijking met de Engelse pers, is een beetje krom, die werken met echt mega budgetten.
Een goede stap voor het oppeppen van je kappersauto!
nice!!!! 340 pk standaard!!! kan niet wachten op de eerste tuners =D Als audi hem op 340 pk durft weg te zetten dan moet er nog veel meer in dat blok zitten
Volgens mij gaat t bij 6:19 niet helemaal netjes… (CUT)!!!
Heren, beetje voorzichtig doen svp. Ik kreeg een beetje kromme tenen van jullie burn-outs, inhaalmanoeuvre en sliding zo dicht bij andere auto’s. Doet af aan jullie fantastische filmpjes! Gelukkig nog geen herhaling gespot. :)
5 cilinder geluid is fantastisch, mooie camera shots
Hele leuke reacties van onze jaloerse BMW vrienden, om alles te vergelijken met VW. Doe dat dan ook maar met Bugatti, Bentley en straks ook met Porsche. Mag BMW trosts zijn op haar Mini.
@Tombnolz: wie begon met lichtbalkjes voor stadslicht en wie nam dat over? Zogaat dat eenmaal.
Houdt m op de weg he ! kuch…amateur…kuch… ;)
Als trotse eigenaar van een audi quattro 5-pitter uit ’87 vind ik het wel mooi om te zien dat ze de 5-pitter nieuw leven hebben ingeblazen, en niet in een laf autootje maar meteen met 340 peekaatjes. Lekker hoor :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).