TomTom op je iPhone

Auteur: , 74 Reacties

Vandaag was de keynote van Apple's WWDC en het bedrijf heeft daar de nieuwe iPhone aangekondigd, met de naam iPhone 3GS (S is Speed). Tijdens diezelfde WWDC heeft TomTom angekondigd dat er navigatiesoftware voor de iPhone komt. De applicatie komt deze zomer beschikbaar via de App Store. Daarnaast gaat TomTom ook een carkit uitbrengen, waarmee je de iPhone in de auto kunt bevestigen en zo de GPS-prestaties kunt verbeteren en handsfree kunt bellen. Tegelijk kun je ook de iPhone opladen in de auto.

De aankondiging werd gedaan door Peter-Frans Pauwels, CTO en mede-oprichter van TomTom. Met de iPhone-carkit van TomTom kun je ook gesproken instructies aan de iPhone geven. De applicatie komt op de markt zodra iPhone OS 3.0 ook beschikbaar is (dit is voor 17 juni 2009 gepland), zo schrijft iphoneclub.nl.

Met dank aan dipshit voor de tip!74 reacties

Mooi van TomTom, zal zeker een hit worden in amerika denk ik
Ik denk dat Tomtom zijn beste tijd wel achter de rug heeft
De iPhone-club? Zouden die ook meetings organiseren waar ze hun iPhones gaan vergelijken? :mrgreen:
Waarom zijn ze daar niet eerder opgekomen. Nu nog een kitje voor de ipod touch en de boel is compleet.
Werd tijd voor de iPhone, liepen erg achter op een aantal specificaties. Dat is nu gelukkig wel weer verholpen, maar toch zou ik em niet kopen!
Handig! Misschien is het voor Autoblog het vermelden waard van de eerste écht goede racegame voor de iPhone, genaamd Real Racing.
@Jovanwittenberg

Ipod touch heeft geen GPS
Wat, er was niet eens TomTom software voor de iPhone? Waarom ooit iemand dat ding koopt ontgaat me volledig.
@ Citrofiel

Dat is de grootste iPhone site van de Benelux. Om daar te adverteren voor een jaar betaal je meer dan jij en ik samen op 10 jaar zullen verdienen :-)

Ik kan het weten want ik werk voor een webshop die o.a. Apple accessoires verkoopt.
Mooi, mooi, mooi.
Sowieso is de iPhone een fantastisch product en de mogelijkheden op OS3 zijn nu helemaal ongekend, ik ben een tevreden developer na de WWDC.
LOL

autoblog meets iphoneclub!, dat is letterlijk het begin van mijn rijtje bladwijzers :lol:

Verwachting is dat het rond de 100 euro gaat kosten incl de houder die het GPS signaal van de Iphone versterkt waardoor turn to turn navi mogelijk wordt.

Als het goed is zou het moeten werken met alle Iphones, want ik ben niet van plan over te stappen naar een 3GS voor een paar extra features.
@Rik_de_Dick: Weet ik. Maar met een kitje is alles mogelijk. Ze zouden een gps ontvanger in de houder kunnen inbouwen (alleen voor ipod touch dan weliswaar)…
En dan zit je in het buitenland, werkt het alleen als je internetverbinding aan staat. Route van hier naar Italia kost je dan nog eens 1.000 euro aan internet.
@ Rick May

Niet als de kaarten op je iphone zelf staan. Er wordt geen gebruik gemaakt van google maps, dus als het goed is is er geen dataverbruik nodig.

Valt me trouwens op hoeveel jaloerse mensen hier rondlopen, allemaal Iphonehaters?
@Benjamin1
Die houder en software kunnen ze niet als 1 pakket verkopen, want apps verkoop je alleen in de AppStore en die is virtueel en kan je geen dingen meeverkopen. Wat wel kan is in-app purschase en dat je hem dan betaald en laat bezorgen. Of gewoon los verkopen in alle winkels.
@ Rian

Ik weet niet of die houder optioneel of noodzakelijk is.

Als het goed is zou de gps ontvangst beter zijn in OS3.0, maar of dat voldoende is voor turn by turn navi betwijfel ik.

Die houder is hoe dan ook noodzakelijk voor de iPhone 2G aangezien die geen GPS ontvanger heeft. Ik ben benieuwd hoe dit precies uit gaat pakken!
OOOO HAPPY DAY!
O HAPPYYYY DAAAAAY!!!

Zit al bijna een jaar op tomtom te wachten.
Tis eigenlijk maar nen dure telefoon voor wat het maar kan. De grote Telefoon maatschappijen brengen veelleer beter materiaal op de markt voor 200 euro goedkoper.
@stekel65: nog even volhouden dus ;)
Leuk alternatief voor de bestaande toestellen!
Shit, ik heb net een losse Tomtom gekocht…
Dit is goed nieuws! Als groot fan van zowel TomTom als de iPhone betekent dit zo misschien een apparaat minder in m’n auto. Alhoewel ik nog een tijdje ga wachten, totdat ook de Live services van TomTom beschikbaar zijn op de iPhone. De HD traffic dienst van TomTom zou ik niet willen missen, die is echt heel goed.
:) Zo.. kan Iphone ook met de grote jongens meepraten.. heb al jaren iGO en TomTom op mn winmo phones.
@W!d: dat bedacht ik me net ook, maar voor Apple is het nieuw en de fans vinden het fantastisch :)
De veranderingen worden inderdaad gewaardeerd door Apple-fans, ondanks dat het niet echt vernieuwend is. Ik verwacht weer een berg vragen op me werk de komende week, om maar te zwijgen over mensen die ver voor openingstijd voor de winkel staan/liggen bij de daadwerkelijke introductie (9 juli waarschijnlijk)…
@ Ron & W!D

ik weet nog dat de Iphone op het NOS nieuws te zien was. een telefoon waar je echt goed mee kon internetten!!

*Proest* mijn één jaar oude HTC was nog geavanceerde dan die Iphone launch.
Iemand een TomTom One v4 kopen? :D
@Laue, jij en een aantal anderen snappen duidelijk niet dat het om gebruiksgemak en een goede interface gaat wat de ervaring zo goed maakt.
Dat de specificaties van toestel X wat beter zijn, kan mij echt niks schelen. Of zit het hier vol met specsgeilende geeks :)
@laue

Htc!? *proest*
Leuk, tomtom op je zwaar verouderde telefoontje…
Mensen, wake up, vier jaar geleden kon je alles al wat je tegenwoordig met je iphone kunt.
Doe nou niet alsof die apple dingen zo geweldig zijn, want dat zijn ze dus niet. Leuk, spul van apple, twee keer zoveel betalen voor dingen die de helft zo lang mee gaan.
Net als die prachtige ipod dingen, net na de garantietermijn wordt hij steeds slechter, zet het rotding op internet en er is ook nog een dwaas die hem koopt voor zoveel geld dat je een normale mp3speler, met betere specificaties kunt kopen voor de helft van het geld.
Het is een stelletje oplichters en ze verdienen goud geld aan deze hype.
Oh ja, en vertel me maar dat ik een iphonehater ben en dat ik jaloers ben en bladiebla.
Nee dat ben ik dus niet.
TomTom had die software in augustus 2008 al werkend maar Apple wilde niet….echt nieuws is het niet dus
@Laue, HTC…… Zijn dat niet van die apparaten die 3 maanden meegaan?

@markieanta, je ziet het verkeerd, ik zou willen dat ik eens marketingslessen van de heren van Apple kan krijgen. Zijn geen oplichters, niemand verplicht je om iets van je te kopen. Dat ik zo gek ben om mijn kantoor met dat spul in te richten. tja.
Maar eerlijk, sowieso, moet je met touch screen telefoons oppassen. De techniek staat nog te veel in de kinderschoenen. Dit heb ik van een specialist op het gebied van touch screen applicaties en bedieningssytemen.
Heb zelf drie generaties Windows smartphones van HTC gebruikt en een jaar geleden overgestapt naar Apple. Het is geen wondermiddel zo’n iPhone, maar o wat gaan dingen eenvoudig waar je voor windows toestellen een handboek nodig had. Softwareupdates bestonden er wel maar losten nooit iets op, en applicaties met je telefoon van een siteje afplukken, HTC had er nog nooit van gehoord…
Ik ben heel blij met deze TomTom update, hopen dat hij niet 120 euro kost [wat het bedrag is dat je voor TomTom meer moest betalen ten tijden van mijn laatste WinPhone]
Of een apparaat goed en gebruiksvriendelijker is dan een ander kun je over discuseren.

Feit is gewoon dat Iphone achter loopt qua specs/mogeljkheden op andere smartphones. Persoonlijk vind ik het meer een hippe gadget.
@laue, dat is waar de iphone is een hype. Maar wanneer zal de Iphone over zijn hoogtepunt heen zijn?
Overigens, ik heb er geen, ik werk met een hele ouderwetse Nokia. Ik bel ermee en word gebeld. Vind ik persoonlijk wel prima.
En Tomtom momenteel +12,5% … :)
arjens
9 June 2009 om 9:53

@Laue, HTC…… Zijn dat niet van die apparaten die 3 maanden meegaan?


Nee die apparaten waar na 3 maanden al weer een nieuw model van uitkomt zodat je bijna altijd met een verouderd model loopt.

Ontopic:

Voor mijn iPhone had ik telefoons waar je alle mee kon, tv kijken, 5mp camera noem het maar op. Gebruikte ik het ooit? Natuurlijk niet, aangezien alles zo onhandig verpakt zat.

Ik geloof serieus dat mijn iPhone mijn leven zoveel makkelijker heeft gemaakt, alles zit nu binnen handbereik.

Even tvgids raadplegen, even iets zoeken op wiki, mail checken, alles binnen 30 seconden zonder moeilijkheden.

Ik kan dan ook niet wachten tot de tomtom app uit is. Ik gooi die houder in mn dashboardkastje en als ik ergens heen wil navigeren heb ik mijn iphone/tomtom altijd bij me. Ik zoek het adres even snel op en navigeer er zo heen.
@ Benjamin1

je bent een hippe jongen ;)
@Benjamin1, de opmerking over de HTC was wat laatdunkend. ik heb er meerdere gehad. ooit eens bij een tel. provider gewerkt. En ik preseerde het om het ding binnen 1 -3 maanden stuk te maken. Moet ik ook toe geven dat een SE K400I, de enige was die het bij mij heeft overleeft. Dat was de reserve van de reserve telefoon. Vandaar dat ik nu weer naar de basis Nokia van 4 jaar terug ben. Alles mbt mobiele telecommunicatie, gaat in mijn handen stuk.

maar ik heb wel een vraag, kijk ik verneem van velen dat de Iphone, ook echt grote voordelen hebben. vooral het Internet, dat is echt een groot pluspunt van dat ding.
maar hoe ervaar je dan de stabiliteit van de software? Ik wist dat ik met Windows mobile er regelmatig problemen mee had.

En wie weet, misschien als ik het aandurf, dan…
Wat een gezeur hier over de iPhone, duidelijke mensen die hem nooit gebruikt hebben.
Eindelijk!

Met googlemaps + GPS ging het ook wel.

Idd. HTC, Nokia + de rest had al KEI-LANG navi…

Maar who cares als iPhone bezitter.
Hoe geweldig is dit?!!!
De Iphone op zich is gewoon al een pracht ding (mocht hij nu kapot vallen, dan sta ik straks al terug in de winkel om een nieuwe te kopen), maar nu wordt het alleen nog maar béter en béter en béter!!

Fantastisch nieuws allemaal!!!
Markieanta.. Wat zit je toch te lullen man.
Ik heb al 2.5 jaar een iPhone, en er zijn 50.000 apps te koop of gratis in de appstore momenteel. 5 jaar terug kon je hoogstens voor 8.95 tetris kopen op je zwart wit mobieltje.
Touch screen ja nu komt dat op, Apple was zeker een van de eerste of de eerste waar je fijn met je vingers kon typen zonder zo een dom pennetje.
(ben ik trouwens nu bezig). Ja oke een pocket pc had ook ren touch screen maar ik heb mijne destijds 1750 euro betaald.
En gps fijn gratis op een Gsm dat hebben er ook niet veel. En 3G kennen ze ook nog maar een jaartje.
En dat gelul dat die spullen van Apple een jaar mee gaan. Ik heb mijn eerst generatie iPhone aan mijn zus gegeven en die batterij gaat nog dagen mee..
@ Laue

En jij een meneer met een snor


@ Arjen

Het OS is bij mij nog nooit zo erg gechrasht dat ik hem via de pc moest herstellen. Safari chrashte vroeger wel eens, nu sporadisch, iets van 1 keer per maand terwijl ik iedere dag wel een uurtje internet met de iPhone.

Het enige waar de telefoon wel eens op chrasht is op slechte software vanuit de appstore, vooral nieuwe applicaties. Even 2 knopjes tegelijk indrukken en binnen 3 minuten doet je telefoon het weer.

Je kan het niet vergelijken met een nokia of een sony ericsson, het werkt zoveel beter ;)
De iPhone afdoen als hype is te makkelijk, een hype blijft geen jaren aan de gang terwijl de iPhone toch populair blijft. Kennelijk doet het apparaat toch iets goed. Natuurlijk, zodra je de specificaties bekijkt kun je voor 250 euro een telefoon vinden met vergelijkbare hardware. Daar zit voor mij de kracht ook niet van de iPhone, die kracht zit in de gebruiksvriendelijkheid en in de App Store.

Voor de iPhone zijn meer applicaties beschikbaar dan voor welke andere telefoon dan ook, en qua features is de iPhone totaal niet ‘compleet’ maar datgene dat er in zit werkt wel gewoon goed. Ik heb regelmatig telefoons gehad die ik de deur uit heb gedaan omdat de fabrikant te bedonderd is om updates uit te brengen terwijl het toestel vol met kinderziektes zit. Eigenlijk gaat precies hetzelfde op voor Mac systemen, qua hardware is het weinig bijzonders maar je koopt een Mac omdat je de software prettig vind werken.

Ik ben zeer benieuwd wat TomTom moet gaan kosten voor de iPhone, ik denk dat het nog een dure applicatie zal gaan worden maar ik zal het aanschaffen zeker overwegen.

(Overigens, als je 615 euro voor een iPhone te duur vind, kijk dan eens naar de HTC Magic met Google Android. Die is een stuk vriendelijker qua prijs en ik ben best onder de indruk van het Android besturingssysteem).
Nokia N95 FTW!
Heb de beste applicaties erop.
IrRemote ( Applicatie waarmee je Televisies / Home Theatres / Tuners etc kunt bedienen met je N95 met behulp van Infrarood. )
Niime ( Verbinden met je PC en kan je het gebruiken als een muis / steering wheel )
MSN Live
TomTom
Youtube

Vind de Iphone maar niets. Wel een prachtig ding overigens.
@benjamin1, helemaal duidelijk, dank je voor je feedback. Nee Nokia, ach het is leuk , maar met het ding wat ik heb, doe ik echt niks. En hun OS is achterhaald. SE leuke toestellen, maar ik heb er niks mee. Ach, misschien moet ik er ook maar aan gaan geloven, alleen, volgt dan de andere uitdaging, heel houden.
@Jeroen, grote jongen…

Overigens is een touchscreen voor mij totaal niets. Dat ligt misschien meer aan mezelf dan aan zo´n ding, maar ik ga niet lopen pielen met smerige vingers op zo´n schermpje en weet ik het wat.

Wat betreft internet.
Een jaar of vier geleden had ik een Imate Sp5m met wifi ontvanger en noem maar op, dus hang nou niet de grote jongen uit dat dat toendertijd nog niet bestond, want dat deed het wel degelijk.

GPS?
Dat zit al een jaar of wat in verschillende nokia´s ingebouwd hoor onder andere.

3G, heeft iedereen tegenwoordig, overigens zit ik op 3,5 G signaal met mijn N96. Dus wie loopt er hier nou te lullen?
de iphone is wel een mooi toestel dat geef ik toe. hij heeft een aantal dingen een stuk beter uitgewerkt dan bij andere. zo kun je hier wel door je foto’s scrollen in een keer. bij veel vergelijkbare telefoons moest je bij elke foto wachten tot hij geladen was.

maar verder.
ik vind hem te lomp. hij mag dan dun zijn, maar hij heeft oppervlak van 3*4meter ongeveer. dat vind ik heel onhandig in de broekzak.

en veel mensen likken apple af omdat ze zulke goede specs hebben. dat valt wel tegen al zeg ik het zelf. het is een leuk ding. maar meer een gadget. de specs zijn op veel punten minder goed dan bij andere telefoons


en het grootste struikelblok voor mij is @#$%^ T-mobile. daar ga ik echt niet heen. en ik ben te lui om hem te importeren of om hem te hacken ;-). als ik een toestel koop wil ik dat gewoon kunnen doen op de manier die ik wil. niet de manier die T-mobile wilt
Googlemaps staat standaard op je iPhone, en GPS zit er ook al in.
Het enige wat dit volgens mij toevoegd is die set van 59 wav’jes, van linksaf, rechtsaf etc.
Benjamin1 op stang jagen is easy :D

ik discuseer graat met je hoor ;)
mischien gaan de aandelen dan ook weer is omhoog wel leuk voor ze
van 60 naar 5 euri xd
@laue dat is lullig, hij had met net, zo goed geholpen!
Yeah! :D De nieuwe iPhone is er!!!

Oké, even voor de duidelijkheid, ik zeg het maar één keer:

De iPhone is dé beste telefoon van dit moment. PUNT UIT. Net zoals dat Apple het beste is, trouwens! ;)
Iphone’s zijn wel heel erg gaaf! mijn collega doet hem mischien weg, ik heb er wel belang bij:D
Dolletjes maar ik zou wel eens een update voor Symbian s60 3rd willen ik ben die 6.05 wel een beetje zat. En zo gaat het ook met de Iphone als de hype voorbij is.

s60 wordt nog verkocht de Iphone bloed binnen 2 jaar wel dood ongeveer doorkrijgt dat er al 4 jaar betere alternatieven zijn net als met de ipods mensen krijgen eindelijk door dat je voor de helft van de prijs iets beters kan vinden.
Leuk, een iPhone is net een BMW. Allemaal fanatieke fanboys en fanatieke haters.
Die houder is optioneel trouwens, dat wordt althans tijdens de keynote gezegd…

@HyperTeHK
“net als met de ipods mensen krijgen eindelijk door dat je voor de helft van de prijs iets beters kan vinden.”
Welke mensen dan precies? Ik zie nog steeds bijna niemand met een andere MP3 speler dan eentje van Apple. De meeste mensen refereren zelfs nog naar elke MP3 speler als een iPod, net als dat voor veel mensen elk navigatieapparaat een TomTom is.

@VivelaFRANCE
Vind je die nieuwe serieus zo geweldig? Ik vind de update een beetje matigjes eigenlijk, ik zou er niet voor in de rij gaan staan iig. Nu kan dat ook komen doordat ik al voorzien ben natuurlijk, waarschijnlijk zijn er alsnog heel veel mensen die er nog geen hebben natuurlijk…
het wat nog mankeert is een plus 5 mp camera zonder externe lenzen dan
als apple een beetje innovatief wil zijn zetten ze er een hoog resolutie camera op met degelijke zoom (alias optische zoom). nu heb je alleen nog maar die lousy digitale zoom
@ timberleek (& veyronneke)
Sterker nog, je hebt geeneens zoom, ook niet digitaal.
Maar waarom heb je een hoge resolutie nodig? Wil je zo graag je telefoonfoto’s afdrukken op een poster? 0,3 megapixel is al genoeg voor een standaard 10×15 afdruk. Megapixels zeggen namelijk helemaal niks over de kwaliteit van de foto…
@RA999: Tsja, zo heb je iPod zo heb je Archos/Walkman. Zo heb je TomTom, zo heb je Garmin.
Allemaal betaalbare alternatieven, die misschien qua interface ietsje minder prettig zijn maar de snelheid van navigeren door de interface maakt dat weer goed.
@ RA999,

Ik zeg niet dat ik de update zo geweldig vind (beetje mager, wel een videofunctie :D ), maar dat ik de iPhone zelf geweldig vind! De 3G was en is zijn concurrenten al vér voor, dus eigenlijk was die update helemaal niet per se nodig. De iPhone is daarom de beste telefoon van dit moment, ook al is de update minder leuk.
@ RA999,

En oh ja ;) , de belangrijkste reden waarom ik zo “agressief” reageer, is omdat ik het commentaar van iPhone-haters absoluut niet snap. Ik zie niet in waarom mensen per definitie afgeven op de iPhone.
@ Nick
Ik vind het navigeren door de interface van een iPod juist heel prettig en snel, vooral door het clickwheel (of touchscreen) wat nog door geen enkele fabrikant echt geëvenaard is. Daar betaal je dan inderdaad extra voor maar de beleving is (voor mij iig) wel een stuk prettiger.
F5en zou handig zijn de volgende keer…

@ VivelaFRANCE
Voor mij is filmen geen absolute must eigenlijk, daarnaast kan ik dat nu ook al als ik wil. Ik zie mijzelf er trouwens wel voor aan om alsnog dat ding te kopen als T-Mobile met een fatsoenlijke upgraderegeling komt, al was het alleen om m’n line up compleet te hebben :P
@Rick May 8 June 2009 om 23:42: een tomtom heeft toch ook geen internetverbinding nodig?

Voor alle mensen die de iPhone verschrikkelijk moeten afkraken: gebruik hem zelf eens een paar weken….. Ik kan hier thuis een aardig vergelijkende test doen met smartphones: Nokia N96, HTC Diamond II en de iPhone. Geloof me, de applicaties die beschikbaar zijn voor de iPhone zijn er in de verste verte niet voor het windows mobile OS. En als de applicaties er wel zijn kosten ze vaak vele euro’s terwijl die applicaties voor de iPhone of gratis of 0,79 kosten oid. Dat maakt de iPhone tot een geweldig apparaat. En tel daarbij op dat de iPhone draait op Mac OS wat gewoon een geweldig stabiel platform is. Maar het feit dat er in 2 jaar tijd al 17 miljoen iPhones zijn verkocht zou toch genoeg moeten zeggen……..
@ vive la france

Video is ook gewoon mogelijk op de 3g via jailbreak. De 3gscam ga ikdan ook niet halen, zelfde uiterlijk, getweakede processor en een iets betere camera. Ik wou alleen dat voice control gewoon in os3.0 zou zitten, dat is wel heel vet namelijk.
@ Benjamin
Het zal waarschijnlijk niet lang duren voordat je die ook via een jailbreak kan krijgen.
@ Benjamin en @ RA999

Nogmaals: ik bedoel niet dat die update zo geweldig is, maar dat de iPhone in het algemeen gewoon een super apparaat is. Als je nu al een 3G bezit, dan is het inderdaad een beetje nutteloos om up te graden. Maar voor mensen die nog geen iPhone 3G hebben, bijvoorbeeld degenen die alleen de eerste generatie (voor de mensen in de US, waar hun contract nu afloopt) hebben. Ik heb zelf een iPod Touch, maar met deze update denk ik dat ik eindelijk ga upgraden naar een iPhone.

En dan nog over de videofunctie: inderdaad, filmen kon al op de iPhone, maar er waren twee nadelen. Allereerst moest je je iPhone hacken. Voor mensen zoals ik, die dat niet willen (teveel gedoe), is de update daarom erg welkom. Bovendien is de camera van een stuk betere kwaliteit. Hij werkt beter in low-light en heeft auto-focus.
@VivelaFRANCE
Zo moeilijk is dat jailbreaken ook weer niet hoor, je kunt weinig fout doen. Verder betwijfel ik of die camera wel zoveel beter is, ze zeiden ook dat de camera van de 3G veel beter was dan die van de 2G maar dat viel ook wel mee. Autofocus is trouwens wel erg fijn…
@ RA999,

Volgens mij was de camera van de eerste iPhone dezelfde als in de 3G. In ieder geval is er nu veel meer aandacht aan besteedt, wat erop moet wijzen dat de camera inderdaad een stuk verbeterd is. Kijk anders maar even naar dit voorbeeld ;) :

http://www.youtube.com/watch?v=cYi3eKOKt_g
Zo, Iphone ligt nu voor mij en lost mijn nokia 6630 af. Het zal mij benieuwen. Nu nog een stoothoes die goed genoeg is tegen mijn lompheid.
@VivelaFRANCE
Ik kan ongeveer gelijke filmpjes uit m’n 3G krijgen, een beetje zon doet wonderen voor de kwaliteit. Het is gewoon VGA-kwaliteit die je zelfs met de allergoedkoopste telefoon met camera kunt maken. Ik vind het trouwens niet zo’n probleem hoor, ik heb de camera echt nog nooit gebruikt…
interessant artikeltje met de belangrijkste criteria bij het kopen / kiezen van een GPS toestel. Ook meer uitleg over gps software voor je iPhone, PDA of smartphone

http://auto-accessoires.be/gps-kopen/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).