Britten betalen wekelijks € 7.500 aan tankfoutjes van politie

Auteur: , 39 Reacties

De Britse politie heeft een probleempje. Dit keer gaat het niet over de toegenomen criminaliteit, ook niet over corruptie binnen de korpsen, ook niet over de onderbezetting, maar over het aftanken van de politieauto's. Tanken schijnt nogal ingewikkeld te zijn voor de gemiddelde Britse agent. In 3 jaar tijd hebben Britse agenten in totaal 4.709 keer de verkeerde brandstof in hun politieauto gegooid.

Gemiddeld komt dit neer op een schadepost van 7.500 euro per week, oftewel 390.000 euro belastinggeld per jaar voor lompe vergissingen. Al in 2006 werden hiertoe maatregelen getroffen door bij de tankdop van dieselauto’s gele stickers te plakken met de tekst “DIESEL”, maar desondanks bleven agenten verkeerd tanken. Er is van alles geprobeerd om de fouten terug te dringen en het enige dat effectief blijkt te zijn, is ervoor zorgen dat alle auto’s consequent op LPG rijden. Dan hoeven de agenten namelijk niet meer na te denken. (via: mirror.co.uk)39 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
met zo’n auto (die lambo) wil ik wel bij de politie..
Overkomt zelfs de “beste” zie je wel.
Dat is 4 keer per dag, amai.

@bassaal, ik vind de lichtblauwe lambo van de Italiaanse politie wel mooier hoor.
Komen weer lekker in het nieuws zo. :)
E220Cdi elegance
Een lambo op diesel hehe.
Stom dat je dat zo vaak verkeerd doet, kan het me in een huur auto voorstellen maar een bedrijfsauto is 9 van de 10 keer diesel.
Komt door het constante wisselen van voertuig. Vandaag in een Focus, morgen in een Cavelier… tsja…
agenten die zo stom zijn, verdienen meteen een bijscholing..
uiteraard betaald en op onze kosten!.. :?

Nee, wanneer dit voorvalt, en zeker zo vaak, uit eigen zak de kosten betalen! niet meer als logisch!
ongeloveloos… ben je dan dyslectisch? is het woord diesel dan echt zo moeilijk? *zucht*
opelsintrafreak
de regering of wie die voertuigen koopt is gewoon dom je zorgt toch dat je alleen bijv benzine auto’s koopt dan kunnen ze die fout niet maken -_-
achjaaaaa

Zie je maar weer als je egt niks meer kan worden moet je maar agent worden :P
@ opelsintrafreak; Dan vergissen ze zich nog steeds omdat ze wellicht privé een benzineauto rijden…
die Britse politie wil ook fietsers flitsen als ze harder dan 16 km/h gaan
Sorry hoor, maar verkeerd tanken als er een dikke sticker op de tankdop zit? Dan ben je gewoon echt oerdom!

Lekker uit eigen zak laten betalen.
Tja, zo’n dingen gebeuren, en als je veel auto’s hebt dan gebeurt het ook veel. Misschien een mp3-speler inbouwen en als de tankklep opengaat zegt die ‘Diesel!’
@ Esprit; Ik denk dat dat ook niet zal werken. Ook dan speelt gewenning een rol. Na een tijdje zal men uit automatisme gewoon de tankklep openen en er wat brandstof in gooien, de tekst gaat compleet langs de persoon heen.
De enige manier waarop je dit kunt voorkomen is volgens mij door het feitelijk onmogelijk te maken, door bijvoorbeeld verschillend gevormde tankpistolen.
@Cantago, ja hehe waarom denk je dat ze bij de politie zitten?

Voor de rest gewoon allemaal aan een Ford, die heeft Easyfuel, kan je door een electronische klep in de vulhals nooit meer de verkeerde brandstof tanken. Bovendien heb je geen tankdop meer dus kunnen die sufferds die tenminste ook niet vergeten ;-)
agenten die verkeerd tanken

[ ]geschikt
[x]ongeschikt

=)
@ Citrofiel,

Dit is toch al het geval? “dieselpistolen”(nieuw woord?) zijn toch al groter dan die van benzine? benzine in een diesel gooien is niet zon probleem toch? ff leeg laten lopen, opnieuw tanken…klaar. wel jammer van de benzine.
@ Laue; Eerlijk gezegd dacht ik dat ook, maar in dat geval: Hoe krijgen die agenten het dan nog zo vaak voor elkaar het fout te doen? Misschien zijn ze in Engeland nog niet zo ver… :? En ze zouden het nog iets anders moeten maken waardoor er ook geen benzine meer in dieselauto’s gestopt kan worden.
Het leeglopen waar je het over hebt is volgens mij niet zo simpel, je houdt de auto niet even op zijn zij. Het moet volgens mij uitgepompt worden. En daarbij, wat nu als de agent het niet op tijd door heeft, en ermee gaat rijden? Dan is het wél een probleem.
@ Laue; Haha, jij begrijpt het helemaal! ;)
Waar laten ze de LPG tank in die Lambo…. :-)
@ Mikeee 9 June 2009 om 23:13
Als je echt als egt schrijft dan heb je imho niet echt recht van spreken.
@Laue Goede poging, maar die driehoek past waarschijnlijk nog in de pentagoon, dus het zal nog steeds niet verbeteren zo. Zie je ze al een trechter vragen in het pompstation omdat het pistool niet past? :p
Als ik me niet vergis kun je in de nieuwste Fords geen verkeerde brandstof meer tanken. Vreemd dat we dat nog steeds wel kunnen, zo moeilijk kan het toch niet zijn?

Overigens schrik ik er niet van dat er nog zo vaak de foute benzine wordt getankt. Als ik met een “vreemde” auto rijd, dan ben ik mij altijd zeer bewust van de motor die er in ligt. De laatste tijd bv. veel in een Opel Combo gereden. Het eerste wat je dan doet is natuurlijk horen dat het een diesel is en dan als de bliksem op de roze kaart zien dat het de 75-pk variant is!

Maar er zijn zoveel meer mensen die bijgod niet weten hoe je een diesel van een benzine onderscheidt… Raar maar o-zo waar.
@ tombnolz

je kan toch geen verkeerde benzine tanken?
Volvo_440_turbo
Ik ken enkele mensen die bij de politie zitten, simpelweg omdat ze voor niks anders goed zijn. Op de hogeschool waren ze mislukt, in enkele jobs mislukt, dan maar politie. Ze geven het nog zelf toe dat ze niets anders kunnen.
Zo kreeg ik ooit eens een PV voor een overtreding, vol spelfouten. Ok, een spelfout tot daar toe, maar 3 in een zin, is droevig!

Dus zo’n voorvallen,verschiet ik niet van…
Alle wagens op LPG? Wat met de diesels? Eerst deze van de hand doen want anders zoeken ze nog enkele uren naar de LPG-tankdop!!! hahahaha
HAHAHAHAHAHAHHAAAAAAAA!:P
Bewijst maar weer eens wat voor debielen die agenten zijn als je diesel in je Lambo gooit….
Ha ha, is het nou zo moeilijk om bij de pomp even op te letten? Ach ja, ze waren vast nog wat tureluurs van het verkeersbonnetjes uitschrijven of de lasergun vasthouden. Da’s vermoeiend toch? Kan me voorstellen dat je dan even een kupofsoep momentje hebt. Of zou het toch gewoon gebrek aan intelligentie zijn? Waarschijnlijk zijn de aanname eisen van de NL en GB politie overeenkomstig.
opelsintrafreak
@eric als ze dan niet op lpg rijden mag je er toch van uitgaan dat ze weten dat er diesel in moet -_-
@citrofiel haha dan zijn ze wel heel erg dom
@ Mutina; Die dingen zijn erop gemaakt dat de blokjes maar door één gaatje kunnen, dus het lijkt me sterk dat de driehoek door de pentagon past. ;)
Als je “voor de zaak” vandaag in een diesel rijdt en morgen in een benzine, dan is een foutje snel gemaakt. Hoe vaak gebeurt dit in NL?
Dat komt neer op een halve euro per inwoner op zijn hele leven…
Dat is 4,3x per dag zelfs.

Ik zou een paar duidelijke sticker boven de tankdop plakken met aanduiding welke brandstof er moet.

De kosten om politieauto’s van zo’n sticker te voorzien zijn misschien € 2500,-, tel uit je winst.
hun kepi in de kast samen met hun verstand… tis zo nie moeilijk dat ze verkeerd tanken
Ik betaal telkens 50 cent op de openbare toilet voor foutjes…..

Van anderen! Hallo!
weet je wat nou echt vet is die sticker van diesel eraf halen en dan Euro 95 erop zetten = OWNED

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).