China straft Frankrijk (Renault) ivm ontvangst dalai lama

Auteur: , 189 Reacties

China had voorafgaand de Europese landen gewaarschuwd en wilde dat men de dalai lama niet zou ontmoeten. Alleen Balkenende bleek een ware angsthaas. De rest van Europa niet, waaronder Frankrijk. Parijs heeft de dalai lama zelfs het ereburgerschap van de Franse hoofdstad toegekend, waarvoor hulde. Maar juist dat lijkt nu de reden voor een Chinese boycot van Renaults...

Gisteren, nog geen 24 uur geleden(!), waarschuwde China dat het ereburgerschap van de Dalai Lama de betrekkingen met Frankrijk ernstig zou schaden. De woordvoerder van het Chinese Ministerie van Buitenlandse Zaken vertelde tijdens een reguliere persconferentie dat de actie van Frankrijk een “grove provocatie tegen het Chinese volk” was.

En Voila! Zonder ook maar één duidelijke reden te geven heeft China de invoer van Renaults inmiddels stopgezet vanwege ernstige veiligheidsrisico’s: “In recent import inspections, we have repeatedly found batches of passenger vehicles made by the French Renault … do not conform with our country’s mandatory standards and relevant technical regulations, and there are serious safety risks,” zo was te lezen in een statement van de AQSIQ. Tevens lieten de Chinezen weten dat er in het verleden ook veel problemen waren geconstateerd bij auto’s van Renault. Welke problemen dat waren is niet bekend.

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft in december van vorig jaar ook al eens een ontmoeting gehad met de dalai lama. Hij haalde daarmee toen ook reeds de woede van China op zijn nek. De Chinezen hebben de betrekkingen met Frankrijk sindsdien in de koelkast gezet en men heeft diverse contacten met de Fransen afgebroken.

Dit gedrag kan nog wel eens verstrekkende gevolgen hebben, vooral in deze tijden van economische malaise en omvallende autoproducenten. Welke landen kiezen er voor China en welke niet? En op wat voor manier zal China de betreffende landen straffen?189 reacties

Die Chinezen zijn niet min !
Ja jonge! Lekker zo doorgaan China. Daar wordt je beter van! Rot toch een end op met die boycot, irritante communisten. Volgens mij worden die mensen daar ook nooit volwassen. Maar het probleem is dat niemand China terugroept, dan schiet het natuurlijk ook niet op.

Gegroet,
Belachelijke chinezen. Hiermee tonen ze hun diplomatieke onmacht op wereldschaal!!!
Als iedereen nou China gaat boycotten, dan kunnen ze daar lekker in hun eigen fricandellen rond blijven rijden. Krijgen wij die gore klonen hier tenminste nooit op de weg!
Wat zijn het toch een stel kinderachtige spleetogen :?
@den_leon

dat heet macht, het is zo’n levensgrote afzetmarkt dat veel landen/ producenten afhankelijk zijn van die spleetogen..
en daar maakt china blijkbaar dus gebruik van ;)
al dat gezever altijd van in de commentaren over China echte machthebber etc. moet je niet te veel geloven

in een boek van mij van economie staat dat china nog bijlange niet in de buurt zal komen van europa en dat de USA de onbetwiste leider zal blijven op economisch vlak gedurende de volgende jaren

dus de economische macht ligt eerst in USA en dan in Europa, niet in China

en btw ik steun Sarkozy, hij is vrij om te ontvangen wie hij wilt
Ach, dan kopiëren ze toch gewoon alle modellen van Renault. En blijkbaar zullen die dan nog een pak veiliger zijn ook!

Slim gezien China!
Als we china zouden boycotten mogen zowat alles wegsmijten dat we gebruiken.
Zo…ik ga zondag ook niet naar de afhaalchinees. Zal ze leren!
@ Remonvdh

Hahahaha, je wilt China boycotten? :’)
Heel simpel, met heel Europa China boycotten…
Wat een zielige figuren zeg, bah.
Jan Peter Balkenende durfde het niet aan. Zijn ruggengraat was niet sterk genoeg in tegenstelling tot die van Sarkozy. China had al tegen Balkie gedreigd dat ze geen Spykers meer wouden….
BMWE93Individual
De rest van de wereld zou beter China in gebreke stellen voor al hun copycat gedrag… Bende onnozele rijstkakkers!
In dit geval vind ik dat Europa solidair moet zijn met de Fransen en voor een gelijk bedrag aan Chinese producten moet boycotten. Niemand mag bepalen met wie we in Europa wel en niet mogen praten, zeker zo’n corrupt communistisch boevennest als china niet.
Cpt. More Beer
Fiat kan weer opkopen ;)
balkenende is juist slim.misschien zullen jullie het nooit begrijpen.
wat je ook doet wereld kan niet zonder china.azie gaat de goudeneeuw tegemoet en wij blijven met onze kredietcrisis omdat onze bitches hunnen kredietkaarten effe niet in hun zakken konden houden.
Balkie is de enige die slim genoeg is geweest. Dit is pas de eerste in een rij van sancties.

Lang leve de Chinezen, dat zal de fransen leren zich te bemoeien met interne politiek in China. Schop die Dalai Lama terug naar Tibet.
haha wow, dat is niet mis! Wat een absurde actie van die Chinezen, maar ergens wel slim. Lijkt me niet dat Renault het zich kan veroorloven om geen auto’s meer in China te kunnen verkopen. Maar Sarkozy zal natuurlijk ook niet zomaar dat ereburgerschap omdraaien en braaf luisteren naar chantage.
Hoe ironisch dat juist China iets verbiedt vanwege veiligheid… (Landwind anyone?)
@ iedereen die china wilt boycotten, succes met het leven zonder materiële bezittingen ;)
@Dre

Dat zeg je alleen maar om reacties uit te lokken. Toch? Nou, je hebt er in ieder geval eentje. Alsjeblieft.
Jongens, we moeten oppassen voor die Chinezen en ander Oosterlijk gespuis. Ten eerste gaan ze de hele autowereld overnemen met hun lelijke gevaartes op wielen. En ten tweede zijn ze veel te agressief en gaan ze veel te ver met die nucleaire shit.

Mijn advies: KIJK UIT, deze zet van China – die overigens nergens op slaat – is pas het begin!!!
@Dre

Inderdaad, Balkenende is de slim geweest. Het is niet altijd de beste methode, maar economisch gezien moet het gewoon gebeuren.

@Remonvdh, Le_Feber

lekkere kennis van zaken hebben jullie.. waarom denk je dat Balkenende de Dalai Lama niet wil ontmoeten?! Altijd schreeuwen en niet nadenken, zo gaat dat hier in Nederland.
Maar goed, nu stop ik met reageren, want het niveau is een beetje laag vandaag. Ja 100% communistisch, juist.
dat mietje van een minister van ons dat ook echt alles behalve een echte nederland is had gewoon het zelfde moeten doen als me Sarkozy en de Dai Lama gewoon een oorkonde of een nederlands burgerschap moeten geven of weet ik wat we hier allemaal hebben. maar in ieder geval niet zo mieterig bang zijn voor een stelletje halve gare kopiërende spleet ogen.

btw waarvoor denkje trouwens dat ze ook op elkaar lijken.

omdat ze elkaar lopen te kopiëren
Hmm.. typisch geval van jammer…

Helaas helpt een tegenactie niet erg, misschien is het beter om ook (een deel van de) productie in China te laten gebeuren zodat ze ook zichzelf in de vingers snijden bij een boycot?

Of toch maar die afhaalchinees boycotten en een lekker patatje oorlog halen bij de Dikke Mik…. ja, eigenlijk klinkt dat laatste beter, ik was die gore lijst toch al zat.
Eigenlijk handelen die Chinezen wel doortastend. Laf als we zijn hebben wij de hele slechte 2e generatie Laguna’s gewoon geaccepteerd. Die hadden we eigenlijk gewoon moeten terugsturen naar Frankrijk.
Een tegenactie kan wel: we stoppen met de uitvoer van Ferrari’s naar China ;)
@ Roderick
jij hebt aandacht tekort.
Ja laten we met z’n alle geen autos meer uitvoeren naar china… zo helpen we de amerikaanse autoindustrie plots aan een veel grotere afzetmarkt en onze autoindustrie nog meer naar de haaien.
Wat een walgelijke actie van China weer zeg. Denken dat ze hun communisme de rest van de wereld op kunnen leggen.
En ondertussen Kim Jong-il lekker raketten leveren en nucleair materiaal.

Ik vraag me af of China Autoblog.nl al geblokkeerd heeft :P
@ Dre en RenJie

Balkenende slim? LAF is is iets wat eerder in mij opkomt. Bovendien is het op de langetermijn waarschijnlijk helemaal niet zo slim om de zwichten voor dreigementen, als ze weten dat ze hier mee wegkomen dan volgen er ongetwijfeld meer van dit soort grappen.

China kan bovendien prima geboycot worden. Je moet alleen onderscheid maken in Chinese producten van Chinese bedrijven en producten die in China geproduceerd worden voor westerse bedrijven.
de enige problemen die renault in het verleden had was dat de boordcomputer het na 3 jaar begaf…maar ik crash liever in een renault dan zo’n -ahum- ‘veilige’ chinees hok
eeh in de bron van reuters staat
“The Renault spokeswoman said China represented a very small market for the French manufacturer, with fewer than 900 cars sold there in 2008.”

dus een zo hele zware klap is t nou ook weer niet

en de beurt gaat naar Frankrijk
Er was een gelijkaardige reactie n.a.l.v. de Lancia Delta-reclame, u weet wel, dat filmpje met Richard Gere. Toen kreeg Fiat het ineens lastig met zakendoen in China.
Hulde aan de landen die zich niks aantrekken van die communistische dreigementen. En een dikke nul voor laffe honden zoals Balkenende.
Frankrijk moet altijd lekker arrogant doen en zich niks aantrekken van andere landen. Daar betalen ze dan nu de rekening voor. Goeie zet van Balkenende overigens om zich niet te veel met de Dalai Lama te bemoeien, misschien niet het beste ethisch gezien, maar zeker wel voor de economie en dat is belangrijker. :)
Dit is toch gewoon te gek voor woorden… Waar gaan we in godsnaam naartoe als China zo blijft voortgaan. China handelt niet volgens onze Westerse normen. Zoveel is duidelijk. China graaft het maatschappelijk verantwoord ondernemen diep onder de grond. China is en blijft op deze manier een donker, bitter weinig transparant land. Ik hoopte dat ze op de goede weg waren. Niet dus!
tuurlijk China boycotten, goed idee!!!

dan maken we onze materiële behoeften wel weer zelf, zorgt nog op de kopt toe voor jobs ook!!

en laat die communisten maar met hun eigen namaak rommel zitten
Ik vind dat de chinezen een stel boeven zijn. Laten we europa eens verenigen, tijd om die lui in heel europa te boycotten, in de vs eveneens.

Wat denken ze wel niet. Ik vind het heel typisch dat een rustige geweldloze man als de Dailai Lama door China gezien wordt als een gevaar. Geeft eens te meer aan dat ze fout zijn.
zou China geen DAF’s meer importeren ofzo wanneer balkenende die Lama had ontmoet??
Heb als tegenprotest vanavond macaroni gegeten in plaats van nasi !
@Lan Evo, Muakaa, enz.
Toen ik het had over laffe honden zoals Balkenende was ik blijkbaar nog een aantal reaguurders vergeten. Een echte man houdt vast aan zijn principes. Die zijn per definitie onbetaalbaar.
Een grote, hoge (nieuwe) muur omheen plaatsen…………
@JANUS ik ook..
opelsintrafreak
china boycotten weg heeel veel elektrische apparaten en spelcomputers computers etc. lijkt me geen goed plan maar balkenende is gewoon echt een watje :?
China boycotten en de productie weer lekker naar oost europa verplaatsen…. En meer Franse kaas eten want die gasten doen waar Balkie zich verschuilt
@Wollie

Je reactie is een beetje tegenstrijdig. Het uitgangspunt is NIET een echter man zijn en je zegt dat hij zich moet houden aan zijn -principes-. Wat denk je dat zijn principes zijn?
chinezen hebben tenminste ballen. sarko ook trouwens :-D kan je niet zeggen van bakellende.
Ik vond het al zo vreemd dat Renaults onveilig waren xD.
Als Wilders maar niet een of ander gek filmpje over China gaat maken :) dan zijn we echt de sjaak. “FITNA China edition” berg je maar.
Die Chinezen hebben ons volledig in hun macht. Komt ervan om alles daar voor €0,01 te willen gaan produceren.
@mao, Wilders is al bang aan gelegd, lees een schijterd, maar die zeikt in zijn bed voor Chinezen… Maar breng die gast nou niet op ideen, voordat hij zich nog meer voor lul gaat laten zetten. Kost ons weer geld.

OT: Berg je maar, China is hard, de VS als economisch blok te verslaan. Ik vrees dat dit land andere landen dwingt om mee te werken met andere taktieken. Maar ze gaan wel werken, want geen samenwerking met China en je mist de spreekwoordelijke boot.
een eerburgerschap van Parijs ??

waarom dan ??
wat heeft ie voor Parijs gedaan dan ??
wat heeft die beste kerel ooit gedaan om zo gelieft te zijn ??

behalve een beetje stomzinnig glimlachen ..
@007, oud boek zeker ?
China heeft zo’n beetje heel de Amerikaanse economie opgekocht. Als China de stekker eruit trekt is het over en uit met Amerika.
Daarom was een stem voor Europa tijdens de Europese verkiezingen zo belangrijk. Samen sta je sterker, ook hier geldt dat. Als Europa met één mond spreekt, dan zal China zich wel wat in gaan houden i.v.m. tegenmaatregelen, hetgeen nu per land individueel niet echt veel teweeg kan brengen.

Zo zie je maar weer, we mogen niet eens een grote voorvechter van een vredig bestaan en mensenrechten zoals de Dalai Lama ontvangen, geeft al aan hoe de situatie in China is. Diep triest.
@vincent, eindelijk iemand die zich eens voor deze verkiezingen uitspreekt! Hulde! Want je hebt wel degelijk een punt.
Allereerst felicitaties aan Sarkozy!! Geweldig dat hij de mening van China vol negeert! Haha, geweldig :D !

Bovendien is het ook nog eens belachelijk waarom de Renaults worden verboden: omdat ze onveilig zouden zijn! Rare Chinezen! Renault is één van de veiligste merken op dit moment! ;)
Amai..

Dit wordt dus echt een comische reeks:d Want.. Misschien beseft China het niet.. maar als ze zo voortdoen hebben ze een Mercantilistisch systeem… En… hoe gaan ze dan nog groeien als ze niets meer kunnen uitvoeren?? Internationale handel doe je niet alleen! Zelfs een arm vervuild land als China niet.
@ VivalaFRANCE

Kijk naar het vorige post op autoblog (het eerste over verbod Renaults) en je snapt dat Renault alleen veilig is met euroNCAP puntjes.. Verder zijn ze helemaaaal niet zo veilig.
Hoe zit het dan met Dacia, kunnen die blijven verkopen?
vergeet nooit ..
de Dalai Lama draagt een jurk ..

google maar effe naar “Penn Teller dalai lama” ..
ik zeg: een heel groot speciaal team vormen met allemaal commando’s, Navy seals, franse vreemdelingen legioen en die tibetaanse krijgers die england helpen (ik dacht dat ze uit tibet komen) en dan een grote missie maken en alle grote belangrijke knakkers in china op het zelfde moment om leggen.
Dan zorgen dat er een soort van nood regering op staat die china wel volgens de regels van de wereld wil regeren en dan hebben we direct een heel groot probleem en vooral veel onzin minder!

Of zie ik dit verkeerd???
@ York,

Sorry, maar daarmee ben ik het niet met je eens. Renault is echt één van de meest veiige automerken.
Ach ja, de Dalai Lama is ook een machthebber, alleen eentje met betere PR en marketing dan China heeft. De pro-Tibet houding van westerse media slaat kant noch wal. Beide partijen hebben schuld aan de huidige situatie, maar China is altijd de grote boeman.
Had niks anders verwacht van Sarkozy, dat is tenminste een politicus met ballen. Een echte president. Balkenende moet lekker bij de Story gaan werken, columns schrijven over het liefdesleven van BN’ers.

Als we die onzin van China allemaal braaf slikken, kunnen we het over 10 jaar schudden met z’n allen.
@wat_een_gezeik, nee joh, je denkt veels te ingewikkeld. je hoeft maar aan een eerder onderwerp te denken. We sturen the A-team naar ze toe!!!
@ VivelaFrance

Ik rijd toch liever in iets Duits dat niet kraakt of piept..
(Ja ik ben geen schipper en hou niet zo van krakende schepen met hun grote masten;-))
En hun afwerking is nog steeds niet top.. en afwerking straalt veiligheid uit.. Maarjah.. nu zijn we Renault met premiummerken aan het verwarren en dat mag ook weer niet!

Renaults zijn waarschijnlijk veiliger dan Fiats! Je hebt gelijk;)
China heeft gewoon een enorm sterke onderhandelingspositie. Daarnaast heeft de VS ook enorme schulden bij de Chinese ‘overheid’.
Zolang we China negeren en ons op de westerse markt richten, blijven ze enkel groot in eigen land en worden we ook niet afhankelijk van hun communistisch regime!
Platbombarderen die hap, nadat de belangrijke productielijnen zijn verplaatst naar Oost-Europa en Rusland. Daarna platbombarderen.

We zitten namelijk met een redelijk groot probleem, China.

Dit is een sterk opbloeiende en grote economie met een uiterst kortzichtig bestuur. De rijstpikkers en sambalbijen zijn zich aan het realiseren dat ze macht hebben in deze wereld. Deze gasten zouden zomaar over 10 jaar kunnen besluiten dat het tijd wordt om de hele wereld het communisme aan te meten, en als we niet oppassen gaat het ze lukken.

2de probleem is dat de wereld, dan bedoel ik letterlijk de aarde, China hier niet kan hebben! Deze gasten zijn ongelooflijk vervuilend, daarmee doel ik niet op de persoonlijke chinees, maar op hun gigantische industrie. Die is belachelijk vervuilend, aangezien China elke vorm van milieubesparing aan zijn laars lapt.
Hierbij komt nog eens kijken dat steeds meer chinezen geld hebben voor een auto, wat alleen maar meer uitstoot betekent.

Deze boodschap klinkt misschien bruut, en misschien ook wel kortzichtig. Maar de mensen in het land hebben het toch al slecht, als je de Dailai Lama mag geloven. Mensenrechten worden daar al gigantisch geschonden, de mensen daar zullen denk ik blij zijn als die achterlijke regering daar verdwijnt!
Dus een paar bommen erop zou puur uit zakelijk oogpunt geen slecht plan zijn.
Tegen een land is het boycotten. Tegen Europa is het oorlog.
Ik denk dat ik liever voor het boycotten ga. ;)
@Jesko
Dan verliezen we wel een grote (toekomstige) afzetmarkt als we dat doen. ;)
@MO .. je hebt gelijk jongen ..

en sterker nog .. de Dalai Lama dwingt die domme achterlijke westerlingen partij te kiezen .. zonder dat ze het door hebben ..

lichtpuntje is dat westerlingen hun huis vol hebben staan met chineze meuk .. wederom zonder dat ze het door hebben ..

dus zijn ze gewoon china supporters .. zonder dat ze het door hebben ..

en hebben geen flauw benul wat /waar /wie Tibet is ..
alleen een grote smoel ..
Keer benieuwd wat Sarko tegen Renault zal zeggen…
Hulde? Flikker toch op man met die Dalai Lama…
Iedereen kan toch zien dat het een extreem rechtse gek is!

Dat ie überhaupt Nederland in mocht is een schande!
@Lan_evo: We redden het nu toch ook? Ja, we hebben een kredietcrisis, maar die zou er hoogstwaarschijnlijk ook zonder China zijn.
@Jesko

1) Kort door de bocht zeg, het is natuurlijk van belang HOE erg het is en niet OF het er is.

2) cit. “(…)nadat de belangrijke productielijnen zijn verplaatst naar Oost-Europa en Rusland.”

“(…)dat het tijd wordt om de hele wereld het communisme aan te meten(…)”

Dus je bent bang voor de expansie van het communisme, maar je wilt het toch naar Rusland verplaatsen? En zouden de milieuproblemen dan WEL over zijn?

Verklaar je nader.
Kun je Balkenende wel een angsthaas noemen, maar het zal je baan maar zijn die op de tocht komt te staan, omdat we zonodig met z’n allen stoer moeten zijn.

Trouwens, als je vindt dat we China moeten gaan boycotten omdat ze dit diplomatieke spelletje spelen dan kunnen we Amerika, Duitsland, Frankrijk etc. etc. ook gaan boycotten.

Ik hoop dat je niet in de illusie leeft dat dit soort spelletjes uniek is in de wereld…
anders ben je nog wereldvreemder dan de uitlatingen hier al doen vermoeden…
CHINA IS COMPLETLY FUCKED UP !
@PAN .. een goede manier om je “slimheid” wereldkundig te maken ..
respect ..
@MO

dat mocht je gerust in hoofdletters typen. Over macht gesproken, kijk eerst naar de media. De media hersenspoelt iedereen en daar baseren we onze meningen vrijwel op. Net het ene lichtpuntje wat je zag op de televisie laat je direct al een mening vormen. Niet alleen in Nederland hoor, ook in Tibet (:kijk eens hoe slecht die Chinezen zijn) en China (: kijk eens hoe slecht die Tibetanen zijn).
De chinees die deze actie heeft verzonnen, moeten ze……??

kies:

a) een bloemetje sturen
b) een voet in zijn hol planten
c) in een chinese wagen laten rijden
Jezus wat zijn veel van jullie kortzichtig.

Een Tibetaan gastvrij ontvangen, en er verder niets uit halen. Want dat is het geval. Of een Tibetaan niet als (Minister-)President onthalen, en dat andere hooggeplaatste mensen binnen je land laten doen en goede economische banden met China onderhouden.

Lastig hoor.

Ik weet niet of jullie het gemerkt hebben, maar het is CRISIS.

Als wij nu onze banden met China verpesten hebben we een nog groter probleem. Dat snappen jullie misschien niet helemaal, maar het is nou eenmaal wel zo. Het is inderdaad jammer dat China tegen de Tibetanen zijn, en dat ze zoveel censuur kennen, maar feit is wel dat China een HELE grote afzetmarkt is voor Nederland, Europa en de rest van de wereld.

Omdat jullie allemaal zo graag willen consumeren zijn juist ZIJ zo belangrijk. En als je dat gaat verpesten…tsja.

Sorry Dalai Lama, maar houdoe en tot ziens hoor.
@ Rick Dos,

jou bedoel ik uiteraard niet in mijn openingsregel in mijn vorige post, jij snapt het gelukkig wel!
Gewoon de import in Europa van auto’s die door deze hondeneters worden gebouwd blokkeren. Is voor meer redenen een goed idee.

Maar dan moeten we het natuurlijk wel zonder dit prachtstuk stellen.

http://www.autobild.de/artikel/vergleich-toyota-rav4-jonway-ufo_914712.html
@Stefje

Kijk, wij begrijpen mekaar…. ;)
@stefje, daar draait het wel om, Cash Rules Everything Around Me. De keiharde pegels die winnen het van de bekende klopje op de schouder. Van een klopje op de schouder koop je geen brood. Vergeet niet, China is gewoon de nieuwe wereldmacht, zij investeren gigantisch in de VS, hebben 3 v/d grootste havens ter wereld. En zijn door een eigen finacieringsplan als erste uit de kredietcrisis gekomen. En zo kan ik nog wel even doorgaan.
hahaha,
stomme sukkels, gaan jullie maar chinese producten boycotten.
Binnen no time kopen jullie in niks meer. Bijna alles is made in china.
En aan de andere kant zijn jullie toch weer te gierig om wat meer te betalen voor europees gemaakte producten…..wat is de rede waarom al die producten daar worden gemaakt???

Ik keurde de chinese actie ten opzichte van Tibet zeker niet goed….Maar jullie overschatten jullie plaats in deze wereld!!
@Arjens:

Onderbouw je me nou, vul je me aan, of…?

Ik kan wel vertellen dat als de VS dit deed China al haar dollars op de markt zou dumpen en de VS daardoor definitief omklapt, maar daar ging het niet om.
De dag dat China mensenrechten respecteert, zal de Dalai Lama geen ereburger meer zijn.
vive la france

en niet alleen JP heeft het lef niet, maar de meeste nederlanders niet

bij fransen wordt het “lef” gevoel gewoon met de paplepel ingegoten, wij zijn zogenaamd altijd van die tolerante handelaren

oftewel, meebuigen met de wind om een betere deal te krijgen, ook wel slijmen genoemd
@al diegenen hierboven
Dus Frankrijk moet luisteren naar China en dat ereburgerschap afschaffen?
En als ze hier naar luisteren, waar gaan we dan staan?
Gaat Sarkozy zich dan ook publiekelijk moeten excuseren voor de scheet die hij liet aan de G8 tafel?
mijn producten zijn uitsluitend “made in tibet” ..
zo bezit ik een broodplank en een melkkan ..

principes boven alles ..
Er komen 2 vragen direct bij me op:
– Wil Dalai Lama wel naar Nederland toe?
– Is het stoppen van de import van Renault in China een zwaar drukmiddel?
Vreeslijk land, de Volks Republiek China. Het is communistisch, heeft atoombommen, kent het begrip mensenrechten niet, doet kinderachtig irritant i.v.m. Tibet en Taiwan en maakt lelijke auto’s.

Europa en Amerika zouden China hierover moeten sanctioneren, nu het
@dekster .. een kant kiezen is uitsluitend voorbehouden aan overvoede verwende bleekneuzen die de hele dag geen tyfus te doen hebben ..
@ Frank en Dekster,

Zijn jullie nou echt zo dom?
Een scheet laten kan iedereen, dat is iets menselijks.
Maar willens en weten goede diplomatieke betrekkingen welke zeer belangrijk zijn voor je eigen economie, en ook van de welvaart van jij en ik op de tocht zetten, DAT IS PAS ERG. Laat dat eens door dringen door die plaat voor jullie kop.
@stefje, zie het als een aanvulling. In deze wereld kan je niet om China heen en de dollar, die staat sowieso op instorten. gezien het feit dat de VS in kredietwaardigheid is gedaald of gaat dalen, he de bekende tripple A rating die ze gaan verliezen. Zal de dollar geen goed doen. Maar daar gaat het inderdaad niet om, meer het feit, je kan China boycotten, maar dan kies je voor economisch tegenwind. En kijk eens in je huis, hoeveel producten komen dan wel niet uit China?
wie is er trouwens wel eens in China geweest ??
en in Tibet ..
@ Arjens:

Precies :)

Maar der zijn er veel hier die dat niet snappen! Kortzichtig enzo…
Dus even recapitulerend: China mag geen aktie ondernemen als zij zich in hun normen voelen aangetast, maar wij, het westen, mogen wel sancites opleggen en met het wijzende vingertje gaan staan als andere landen niet aan onze normen voldoen?

Zoiets ongeveer?
@Stefje
Dat zeg ik niet, maar zoals ik al zei, als Sarko zich excuseert…?

Tuurlijk kunnen wij (Amerika zeker niet) China boycotten.

Het beste wat Sarko kan doen is zich ervan afmaken door publiekelijk een grapje over mensenrechten te maken en China met blozende wangen terug sturen en hopen dat ze niets trg doen.
@ Dekster:

Ja, en als diplomatiek echt zo makkelijk was hadden we nu ook de oorlogen opgelost…
Terug naar het China van 30 jaar geleden i.p.v. meer inferieure goedkope rommel gemaakt door (loon)slaven.
@Rick dos
China ging te ver door de invoer van Renaults te blokeren. Daar gaat dit om.
Bekijk het even zoals Tycho het bekeek, dat beurde mij op. :)

“Renault verkoopt in China alleen import-auto’s en door de hoge tax kosten die dusdanig veel dat ze er denk ik hier in Peking 10 per jaar verkopen. Ik heb er, behalve wat diplomaten-spul, in vier jaar nog nooit een gezien. De goedkoopste Scenic doet hier 24.000 euro… (http://data.auto.sina.com.cn/280).

Puur een pesterij’tje van de Chinezen om de westerse fabrikanten even te laten zien wat voor macht ze hebben. Om het niet te gek te maken pikken ze Renault er uit dat toch nix verkoopt en hier bovendien geen fabrieken heeft waar arme Chineesjes werken.”


Meer een symbolisch pesterijtje dan een ramp…
de Dalai Lama is heeeeeeel wijs .. kan je zien aan zijn jurk ..
en ook heeeeeel slim .. want hij heeft een bril ..
en ook heeeeeel zielig .. want hij durft zijn land niet meer in ..

ik zeg .. ere-burger van elke volgevreten westerse stad ..
En voilá Frankrijk voert een 50% importheffing in op alle rotzooi uit China. Kijk of die Chinezen het dan nog wel zo leuk vinden met al die nutteloze fabrieken.
@dekster

China zou te ver gaan als ze oorlogsschepen deze kant op zouden sturen. Daar een punt mee maken of hier een punt mee maken. Ik kies voor het boycotten van de Renaultjes…
Veiligheidsproblemen, tuurlijk. Zou niet in een Renault willen zitten als die op een Geely, Chery of Landwind rijdt.

Ik herinner me dat China een bepaald voetbal(computer)spel verbood omdat Taiwan een eigen nationale ploeg had erin. Het blijft een harde noot voor de Chinese overheid om te weten dat er ooit iets was als een onafhankelijk Tibet, en dat er nog steeds een Nationalistisch Taiwan is. Misschien over een jaar of twintig dat er een revolutietje komt of zo.
Gelul over mensenrechten kopieren jullie ook maar klakkeloos van de door lobby-bedrijven gestuurde persberichten.
Is martelen wel toegestaan dan? Vergeet niet dat heel Europa ZAKEN doet met China en Israel en dat ze ook nog eens meedoen aan illegale oorlogen EN CIA-vluchten toestaan. En dan heb ik het niet eens over Amerika. China valt nog alleen haar eigen volk lastig, dus laat haar volk afrekenen met de regering (als ze dat willen).
China is niet slechter dan Amerika of Frankrijk. China heeft alleen maling aan wat de westerse wereld denkt over China en steekt geen miljarden in PR en marketing en lobby-groepen en diplomatie. Dat is het enige verschil.
@Rick dos .. yep .. + bom op gooien ..

gewoon alles onderwerpen .. wat denken die “niet-blanken” wel niet ..
@lincoln

Laat ze eens weer lekker opium gaan roken daaro….
O ja, moet nog ff wat klaprozen oogsten..
@Mo
Als ik in China woon, zullen mijn mensenrechten niks voorstellen.
Als ik in Amerika, Israel of Europa woon en ik hou mij niet bezig met zware misdaad of terrorisme, zal ik al mijn mensenrechten hebben.
@ lincoln (21:33); Heerlijk hoe jij altijd alles met een paar zinnen compleet belachelijk kan maken en toch daadwerkelijk inhoudelijke kritiek leveren. :lol:

@ JanC;
– Ja, hij is zelfs al geweest.
– Nee, zie mijn eerdere comment.
Jeetje, wat een boel ongefundeerde reacties hier! Zie zo 1-2-3 alleen zinnige reacties van McGti, Rick Dos, Stefje en Citrofiel…

Sarkozy heeft een duidelijk signaal afgegeven aan de wereld hoe Frankrijk denkt over mensenrechten in China door de Dalai Lama te ontvangen. China is daar vanzelfsprekend niet blij mee en laat dat weten even tactisch weten. Renault is een speler van niks op de Chinese markt, dus echt veel haalt ’t niet uit, maar China laat alleen even z’n spierballen zien en roept naar Frankrijk en de rest van de wereld: ‘Kijk uit hé!’

Zo bezien heef Sarkozy beter gescoord dan onze Balkenende. Sarkozy heef z’n punt gemaakt door de Dalai Lama te ontvangen en hij betaalt er maar een hele kleine prijs voor. 1-0 voor Sarkozy en alle anderen die de Dalai Lama wel ontvangen hebben.

Neemt niet weg dat het een knap lastige keuze is: goede betrekkingen met (het voor de handel zeer belangrijke) China of uit wat ethische en maatschappelijke oogpunten de Dalai Lama ontvangen… maar dat is een heel discussie op zichzelf.
Tsja MrR, nu is Renault nog een kleine speler, maar met dit soort acties zal dat niet verbeteren. Hier laten ze duidelijk een groeipotentieel liggen, en dat is zonde.
Dat ik nog eens een zinnige bijdrage zou leveren volgens MrR, wat een heerlijkheid. En dat ook nog eens door slechts iemands comment te kopiëren! ;)
@ Stefje; Het zal waarschijnlijk ook niet permanent zijn. Eerder werd al genoemd dat vorig jaar de Mégane al ‘verboden’ was, maar inmiddels is dat blijkbaar teruggedraaid. Zal hier ook wel gebeuren. Maar inderdaad wordt het imago van Renault in China er niet beter op. De naamsbekendheid weer wel. Alleen niet op een positieve manier. Denk maar niet dat de Chinezen de waarheid te horen gaan krijgen wanneer het teruggedraaid wordt…
@Mo: Je zegt dat China niet slechter is dan Amerika of Frankrijk. Dit is totaal onwaar, in Frankrijk of in de VS krijg men niet de doodstraf omdat men lid is van een sekte en vliegt men niet in de gevangenis voor kritiek op de staat. Dus zoiets zeggen is het zelfde als zeggen dat Nazi-Duitsland niet slechter is dan Nederland of België. En van dat China haar enkel haar eigen volk lastig valt is ook niet waar, Tibet is in 1949 geannexeerd door China.
En deze informatie is Mensenrechten organisaties afkomstig, die er niet over zullen liegen.
Vaak zijn het tijdelijke maatregelen. Sarokzy zal al lang naar China hebben gebeld en later staat er ergens een persbericht dat de lucht geklaard is en dat Renault een of andere voordeel krijgt om er te gaan verkopen, produceren, of iets anders. Wat ik mij ook afvraag, in hoeverre zal Sarkozy achter zijn uitlatingen cq ontmoeting blijven staan met de Dalai lama. Als het opeens om de harde centen gaat, dan is iedere lands bestuurder beinvloedbaar. Ook Frankrijk, die relatief lichter door de kredietcrisis wordt getroffen.
@Rick-dos

Jup, maar dat is altijd al zo geweest… E.G.O.

@Midasracer

Ja doe dat! Wat een stimulering voor het eigen land!
Geen probleem. Als China zo door blijft gaan gaat het net zo eindigen als de Verenigde Staten over een paar jaar.
De EU en de VS zijn ook goed in boycotten, zie Magna-GM en Chrysler-Fiat.
Of Intel en Microsoft.

Ik verwacht dan ook dat Europa, Rusland, het Midden-Oosten en India qua economische macht gaan stijgen.
Dan gaan zowel het volksrepubliek als de verenigde staten ten onder als Babylon. (Nee, ik ben niet religieus maar het klinkt wel erg profetisch! :P)
@mercedesfan

Maar er worden wel mensen gemarteld? Is dat dan veel “beter” volgens jou? Slecht = slecht, niet meer slecht of minder slecht.
Wat een jankvolk komt hier op autoblog zeg ongeloofelijk. Het gedrag wat China vertoont is precies wat Amerika in al die jaren heeft gedaan en nog steeds toepast, hier hoor je niemand over. Nu het hier om China gaat zijn ze achterlijk, kortzichtig spleetoog en noem maare op. Mensen dit noemt men macht.
dus sukkels uit een politie-controlle staatje ..
waar belastingen aan slavernij grenzen ..
waar mensen worden doodgesmeten met stomzinnige regels ..
waar GEEN vrijheid van meningsuiting bestaat ..
waar iedereen een schuldgevoel is aangemeten ..
wat door en door corrupt is ..

gaan het over mensenrechten hebben ??

nu weet ik het zeker .. nederlanders zijn echt het domste volk op aarde ..

@mercedesfan .. organisaties liegen ALTIJD .. hun enige bestaansrecht ..
tss wat denken die chinezen wel niet!
Safety problems bij renault ? dan moeten we het maar niet over die rijdende chinese bamischijven hebben!
De Franse president maakt een mooi punt hier, een echte man die zich niet door die kereltjes laat omlullen en bedreigen !
@Nick,

China de komende paar jaar ten onder als babylon????
Zeg me dat je het niet meent.
China moet niet zo zeiken en zich met zichzelf bezig houden! Stelletje mongolen, en laat ze die lelijke nageaapte auto’s ook maar lekker houden. Bah!
@Cantago .. mongolen ??
aardrijkskunde was niet je sterke kant ..
en geschiedenis al helemaal niet ..
en van je auto snap je al helemaal geen kloot .. aangezien die voor minstens 50% uit “made in china” bestaat ..

wat doe je hier eigenlijk ??
Ik zeg:

Go Sarko!
@ lincoln

Heb je je pilletje wel genomen vandaag, teeeeeeeeering zeg………
Hoe ironisch is het. De grote hervormer van China Deng Xiao Ping heeft ooit gewerkt voor Renault en is helaas de Chinese regering ontgaan.
@ Frank,

Volgens mij is het juist nét andersom! ;)
Nederlanders zeggen wat ze denken, waardoor ze soms onbeschoft zijn, maar ze slijmen nauwelijks. Je weet wat je kan verwachten.
De Fransen zijn daarentegen valser, maar zullen niets onaardigs zeggen tegen iemand die ze aardig vinden of bij iemand waar ze afhankelijk van zijn (hun baas). Maar wanneer ze iemand onaardig vinden, dan hoor je dat! Ze zijn dus wat minder eerlijk, maar aan de andere kant ook minder onbeschoft.

Ik snap verder wel wat je bedoelt: Fransen komen op voor hun belang en accepteren niet minder (vandaar ook de stakingen en revoluties ;) ). Nederlanders daarentegen zijn toleranter en accepteren meer, wat beter is voor het algemeen belang, maar ook jammer in situaties zoals nu met China.
Ach, ik geef toe: Duitse auto’s zijn van goed kwaliteit, maar Franse auto’s zijn daarentegen veiliger! Bovendien verbeterd de kwaliteit steeds meer! :)
@ York

Ach, ik geef toe: Duitse auto’s zijn van goed kwaliteit, maar Franse auto’s zijn daarentegen veiliger! Bovendien verbeterd de kwaliteit steeds meer! :)
@ Benjamin1

Ik doe met je mee:

Sarko, Sarko, Sarko! ;)
Daar zou je toch ontzettende zin van krijgen die opperchinees een flinke schoenafdruk over zijn gezicht te tekenen met je zool
@ Benjamin en VivelaFRANCE; Laat ik eens meedoen met hersenloos scanderen, charismatische en eigenzinnige leiders zijn grappig om te volgen! (zie ook Berlusconi, geniaal wat die man uitvreet)
Sarko is the man olé olé! :P

@ Benjamin; Als lincoln reacties langs ziet komen die volgens hem getuigen van kortzichtigheid, dan helpt geen lading pillen ertegen. ;)
@ Citrofiel

Nee, Sarko blijft de man.


Toen Frankrijk voorzitter was van de EU moest er een of ander klimaat verdragje doorheen gedrukt worden waar een aantal landen dwars lagen.

Sarkozy was daar heel makkelijk in, als het niet getekend werd moest er nog maar een keer vergaderd worden, ergens rond een feestdag wanneer iedereen thuis wou zijn. Uurtje later was alles ondertekend. Ik wou dat wij ook zo’n mp hadden ipv balkie die overal maar buigt en likt.


Toch blijf ik het een zorgelijke ontwikkeling vinden dat China zich zo opstelt om zoiets kleins.
@Benjamin .. nope .. als er nationaliteiten gebashed moeten worden sta ik voor aan om wereldkundig te maken dat lage-landers hun verwende volgevreten nixpresterende harses maar eens effe voor de spiegel moeten houden ..

krijg in dit soort topics opvallend weinig respons ..
Frankrijk was bijna net zo stoer als China ..
ten tijde van chirac,s kernproefen ..

de wereld op zijn achterste poten .. en gewoon gaan ..
@ Lincoln

Film tip:

The last Emperor ( http://www.imdb.com/title/tt0093389/ )
@ Benjamin; Heerlijk, dat soort anekdotes. Leiders die de leiding en beslissingen durven te nemen, dat is belangrijk… :roll:
@ Citrofiel

Zoiets zal je JP nooit zien doen.

Als ik balkie op de tv zie denk ik maar aan 1 sketch:

http://www.youtube.com/watch?v=Lj15hF7wjGE&feature=PlayList&p=0A96C0AEABDB8D26&index=18
Nooit gedacht dat ik dit als Benzofiel zou zeggen, maar: VIVE LA FRANCE!

Gooi ’n atoombom op China…da’s pas onveilig! :twisted:
Laat de paus de dalai lama benoemen tot ereburger van de wereld!
@ Benjamin; :lol: Koefnoen weet Balkenende fantastisch te persifleren. Het stomme is, het is geen onzin… Helaas, Nederland is een land van compromissen, van inspraak, van het poldermodel, en dus zullen we altijd een leider krijgen van compromissen. Of mensen moeten zo ver doorslaan dat we Wilders krijgen, maar dat is weer net een stap te ver. :roll: Heb ik laatst nog een interessante tekst over gelezen. ;)
Oh trouwens, Jesko, ik wacht nog steeds op je antwoord.. of ga hollen naar de edit-knop die er niet is.
feestje bij peugeot en citroen!:P
nee ff serieus: Heeft nou niemand door dat Nederlanders dit al veel langer doen dan de chinezen. Torenhoge importheffingen op landbouwproducten uit Afrika? Dat gaat niet eens over mensenrechten maar over mensenlevens.. En dat allemaal voor die tien boeren die je nog in Nederland hebt…
Maar dit is natuurlijk allemaal spierballen laten zien op hoog niveau. Een voorbeel van wat ik bedoel op een wat lager nivieau:
“-wat vind je van m’n tekening?
-niet mooi
-nou, dan mag je ook niet op m’n partijtje komen”
jullie doen net als of er iets compleet nieuws is gebeurt.
dit soort spelletjes worden dagelijks gespeeld.
als iemand hier in Nederland een scheet laat kan een bedrijf in Mexico al geboycot worden. het is gewoon pure business en politiek.

jij schendt mensenrechten, ok dan importeer jij onze frikadellen en kroketten en wij zetten geen politieke druk meer. iets in die geest. elk land doet het.
@ God, inderdaad dit is een spel op heel hoog niveau. Zoals ik al in een eerdere post heb aangegeven. de rollen kunnen nu heel anders zijn. Zo kan ik mij herinneren dat NL ook wel eens problemen heeft gehad met China, toevallig ook over de Dalai Lama. En volgens mij na wat onderling beraard is er besloten om de economische banden te verstevigen. Dus een zakelijk steekspel, zo zal je het moeten zien.
Jongens jongens,De slimste Hollander is tog Balkenende,hij is zo ruim denkend dat hij haast wel gedwongen is om die Chinezen hun zin te geven. Die CHINEZEN (DUS GEEN SPLEETOGEN!!ZO KRIJG JE RUZIE MET HEEEEL AZIE snap je)!!In tijden waar enig groei in de economie te vinden is is het wel CHINA en als wij hier ons werk wil blijven houden zullen wij tog van die CHINEZEN moeten hebben.Jongens jongens de wereld is aan het veranderen,Het spel economisch dirigent zijn word niet langer gespeeld door de westelingen,Wij hier in Holland moeten maar eens onder ogen zien….DUS LANG LEVE BALKENENDE hij denkt tenminste niet alleen aan zich zelf,zo hebben wij direct of indirect morgen nog werk!!!!!!!!!!!!!!!
autobandventieldopje
China heeft afzetmarkt nodig als fabriek v.d wereld…aangezien Europa en de VS de grootste afzetmarkten zijn en de rest v.d wereld nog in opkomst/ontwikkeling is zou wederzijds respect op z’n plaats zijn, maar daar heeft nog nooit iemand van gehoord… Aangezien de VS een schuld van meer dan 1000 miljard euro hebben a. d Chinezen (en 2x zoveel a.d Arabieren(olie), maar dat ff buiten beschouwing gelaten) heeft China er een zeer groot belang bij dat de Dollar enigszins op koers blijft en dat de VS niet failliet gaat (kan niet..zijn ze eigenlijk toch al) , want anders kunnen ze naar hun dollarcenten fluiten… Een maandje (of 2) Chinese hoeretroep boycoytten zal ze snel een toontje lager doen zingen… Nagenoeg alles wat “Made in China” is van ongelofelijke inferieure kutkwaliteit en gaat bij het minste v.h geringste kapot en kan uiteraard niet gerepareerd worden, omdat niets aan standaarden voldoet en dus weggegooid kan worden (ook zo lekker milieuvriendelijk..) . Alleen van westerse merken door kwaliteitscontroleurs gecontroleerde producten zijn enigszins van redelijke kwaliteit te noemen. De oorzaak is natuurlijk dat wij als westers landen al die troep zo goedkoop mogelijk willen hebben hebben hebben… Meer meer meer is wat imperialistisch,kapitalistisch Amerika als “the American dream” aan z’n onderdanen verkocht…1-2 of 10 creditcards maakte niet uit…gespendeerd moest er worden en veel ook! 25% v.h totale energie gebruik op aarde werd er jaarlijks door 300miljoen Amerikanen verspild…en nu kan de rest v.d wereld nog vele jaren nagenieten van een voedsel-, olie- ,milieu, krediet- en uiteindelijk voor een hoop mensen humanitairecrisis of moet ik er crises van maken.. Nog een griepepidemie er bij en het zooitje is compleet! Tuurlijk heeft Amerika niet als enige hier debet aan…we hebben allemaal boter op ons hoofd en China en Rusland zijn bijzonder opportunistische landen die totaal geen rekening houden met buitenlandse belangen. Weinig empathie kan dan ook op weinig sympathie rekenen, maar daar hebben dit soort (totalitaire)landen duidelijk schijt aan. Tis tog errug jammer dat de mensheid als geheel niet in staat is om de wereld als 1 geheel te zien door conflicten uit de weg te gaan en oplossingen te zoeken…helaas hebben we teveel hersens gekregen waar we te weinig mee doen en dan draaien ook nog alle hersenspinsels op het noordelijk halfrond rechtsom en die op het zuidelijk halfrond linksom…het eigen belang is altijd belangrijker dan die van een ander…en dat maakt het Boeddhisme nu zo interessant want daar wordt precies het omgekeerde aangeprezen. Weinig oto’s in dit politieke verhaal…De oto heeft van ons egocentrische individuen gemaakt die ons zo snel mogelijk van A naar B willen verplaatsen zonder al te veel obstakels (files, medeweggebruikers, belastingen, milieuproblematiek etc etc..) Wellicht over een tig aantal jaren vliegen we in no time van A naar B in een fluisterstil coconnetje zonder stress,ongelukken, files of milieubelasting…maar daarvoor moeten we eerst door een heel diep dal kruipen met z’n allen…en zijn de meesten van ons al lang de pijp uit voordat dat werkelijkheid is geworden…

(baai du wee..ik ben absoluut een autofiel en hou van de hele wereld!! yo peace man!.. dat er geen verkeerde conclusies worden getrokken uit dit verhaal of dat ik een geitewollensokken liefhebber met een pijp ben ofzo… en ik ben ook geen boeddhist)
@Benjamin ..

heb je ook een film-tip over hoe nederland zich aansloot bij de duitsers ..
rond 1945 .. in 2 uur tijd ..

nee .. dacht ik al ..
ouwe verzetsstrijder (na 1945 natuurlijk) ..
@Benjamin ..

maar dat je refereert naar een propaganda tranentrekker voor volgevreten bleekneuzen .. zegt al weer genoeg over de nederlander ..

want de keizerlijke familie .. die was er gewoon ..
is niet door geweld op de troon geklommen ..
hebben zich nooit verheven boven de boeren ..
gebruikte nooit geweld ..
onderdrukte niemand ..
altijd gewoon gebleven ..
totaal niet wereldvreemd ..

denk voortaan effe na als je iets naar mij post .. dank je ..
Mooi werk van Sarkozy. China kan onze kl* kussen, afzetmarkten genoeg in de wereld. Je moet niet voor geld door het stof kruipen, principes en eer zijn op lange termijn even belangrijk. Europa moet Frankrijk als één blok steunen en zware importbelastingen op Chinese producten als wederwoord instellen.

Niet wakker liggen van de Chinezen, ze hebben nog een lange weg te gaan naar welvaart, democratie en sociale gelijkheid.
erik van ingen schenau
Ik heb er smakelijk om gelachen, want
1. RENAULT is volkomen onbelangrijk in China, het exporteert in totaal slechts 3000 auto’s per jaar naar China, in feite kun je zeggen dat Renault niet vertegenwoordigd is in China. Daarentegen heeft Renault alle kaarten op Nissan gezet (produceert 400.000 per jaar In China).
2. Sommige van de modellen op de lijst worden niet eens meer gemaakt, dus een importboycot van modellen die uit produktie zijn…haha!
3. Citroen-Peugeot, dat nog altijd worstelt in China om mee te doen wordt helemaal niet geraakt (jaarproductie 200.000), dat zou werkelijk wat betekenen.

Conclusie: louter en alleen een loze, politieke maatregel die, als ik al die
heetgebakerde reacties hier lees, goed slaagt, de meesten stinken er gewoon in en gaan zich lekker opwinden!
Waar is toch dat heerlijk nuchtere Nederlandse volk van vroeger gebleven?
Verbeter de wereld, begin bij jezelf!
Niemand hoor ik hier iets zeggen over het feodale systeem dat o.a. door de VS in Saudi Arabie in stand wordt gehouden – vreemd
Niemand hoor ik iets zeggen over de situatie op het Afrikaanse continent

De situatie is simpel, het is oorlog! Weliswaar op economisch gebied en ook China is voorzichtig.
Noord Korea , een ‘lieveling’van China is onlang door de Chinezen op zijn vingers getikt omdat het doorgaat met het afvuren van raketten en dat het zijn nucleaire programma weer heeft voortgezet.
Waarom geeft ook China Noord Korea ineens een tik op zijn vingers?
@ Autobandventieldopje schreef het al : de Vs heeft ongeveer duizend miljard Dollar schuld aan China en dat willen ze veilig stellen door ervoor te zorgen dat deVs de Dollar niet verder laat afglijden en China straks voor die duizend miljard Dollar slechts 1 Big-Mac kan kopen in een Amerikaanse drive through.
Zie de Duitse republiek van Weimar van voor de tweede wereldoorlog !
@de sjonnies: hopelijk is er dan geen surplus voor de stokjes bij die drive-thru :-)
Ik geloof niet dat China de macht heeft Jongens. Koopt China meer van ons of kopen wij meer uit China. Ik denk dat laatste. Dus als we met z’n allen Chinese producten boycotten dan komt het wel goed denken wij. Aan de andere kant blijft er nog weinig over wat je kan kopen. Het is haast allemaal “made in China”.
Wat is wijsheid?
Wat een stelletje hersenloze losers, die zo negatief over China denken. Er zitten een paar hier die niet eens weten wat ze zeggen…

Denk eens na: China is een groot machtig land, dat economisch en politiek gezien, een sterke positie heeft in deze wereld. Bovendien heeft dat land goede relaties met de westerse wereld, waaronder Frankrijk, VS, etc etc.
China zegt natuurlijk niet voor niets om de ontmoeting tussen Dalai lama en deze westerse landen niet door te laten gaan, omdat anders grote gevolgen zal hebben. En de rest van de wereld weet ook waarom. Al jarenlang is er spanning tussen China en Tibet, een serieuze spanning, waar er nog lang niet opgelost zal worden. En zeker als die president Sarkozy, president van Frankrijk, bevriend met China, Dalai Lama niet alleen ontmoet MAAR daarbovenop een ereburgerschap van Parijs toekend, dan is de maat voor China helemaal vol.
@ Citrofiel,

Nee, ik meen ’t echt dat Sarkozy een héle goede president is. Zoals Benjamin al zei: tijdens het voorzitterschap bracht Sarkozy talloze plannen naar voren. De meesten waren succesvol. Hij bracht allerlei leiders uit het Midden-Oosten bij elkaar! Tijdens de oorlog met Georgië liet hij een krachtig Europa zien! Het mooie aan Sarkozy is, dat hij ideeën heeft en ze uitvoert!

Maar ook in zijn eigen land worden de veranderingen doorgevoerd. Sarkozy heeft van Frankrijk weer een grote speler gemaakt. Een land waar ik trots op mag zijn. Daarnaast is hij ook nog grappig en charismatisch. En hoewel hij, net zoals ik maar half-Frans is, is hij de meeste Franse Fransman van Frankrijk!

Ik vind ‘m geweldig regeren, hij is voor mij de beste president van dit moment. En dat toont dit verhaal dan ook weer aan: hij staat als een man en laat zien dat hij niet met zich laat sollen!

@ Benjamin,

Ik ben het helemaal met je eens. Sarkozy doet z’n werk geweldig!
Maar over Balkenende: ik denk niet dat je hem moet onderschatten. Hoewel ik Sarkozy liever als president zou willen hebben, vind ik Balkenende ook erg goed. Ondanks zijn bescheiden imago, is hij uiterst intelligent en weet hij het land goed te regeren. Nederland is een van de rijkste landen op aarde, onder andere door die bescheidenheid. Ik denk ook niet dat je Balkenende erop moet aanspreken dat hij de Dalai Lama niet in ontvangst neemt. Hij heeft namelijk in de afgelopen jaren een enorm goede band opgebouwd met de Chinese regering. Hiervan profiteren wij als handelsland énorm. Als Balkenende nu de Dalai Lama in ontvangst zou nemen, dan zijn we China, en vooral heel veel geld kwijt.

Ook het voortdurend discussiëren en het poldermodel vind ik aan de ene kant ontzettend ‘raar’, maar aan de andere kant: het werkt wel. Hoewel de Nederlanders vaak zeuren, gaat het in geen ander land beter dan in Nederland. Iedereen voelt zich dan ook thuis in Nederland, onder andere omdat iedereen zijn mening mag uiten.

Wat Sarkozy is van Frankrijk (de Fransman pur sang), is Balkenende van Nederland (de Hollander pur sang). Hoewel ik Sarkozy liever zou hebben, vind ik dat Balkenende ook wel een compliment verdient voor zijn goede werk en dat we hem absoluut niet moeten onderschatten!
@ Vive la France

Hangt ervan af wanneer je iemand goed vindt regeren. Als je ziet hoe ontevreden nederlanders zijn over hun regering dan vind ik dat je toch iets fout doet.


@ lincoln

Nadenken voordat ik iets post naar iemand zoals jij?

Dat nooit
Het is in ieder geval wel fijn om te weten dat niet elke politike leider van de EU een kontekruiper is…
@ VivelaFRANCE

Ik weet het de kwaliteit van alle auto’s wordt steeds beter:) Gelukkig! Nu is het haast onmogelijk geworden dat als je over een verkeersremmer rijd dat de veer van je stoel in je *** terecht komt;)
China dat Franse auto’s gaat weigeren op basis van de ‘strenge’ veiligheidsvoorschriften…. de ironie…
Die vieze commies moeten hun muil houden. Waar bemoeien ze zich mee??? :@ Chapeau voor Sarkozy! Je laat je toch niet bang maken…
Wat een arrogante miskramen daar. Dit is toch niet meer normaal. Ik heb niks tegen het land China maar wel tegen het bewind en de aanhangers ik zeg dat de EU even flink moet praten met China en als we er dan niet uitkomen boycotten die handel.
Hoe moeilijk kan het het zijn om geen chinese prut te kopen?
Kwaliteit komt zowiezo niet uit China.

Waar het op nee komt is karakter en principes. Maar dat kan je juist niet kopen..
als je er niks van af weet zeg dan niks.
weet nog wel dat Europa kort geleden de spelen in China dreigde te boycotten als ze niet ff vriendjes zouden worden met Tibet.
oftewel Europa wou hun wil doordrukken door middel van dreigen met boycotten.
dit is 1 van de ontelbare vieze spelletjes die dagelijks door elk land en elk continent worden gespeeld.
word echt tijd voor de meeste mensen om eens een keer hun ogen open te doen.
@ Benjamin,

Ik denk dat wij als Nederlanders helemaal niks te zeuren hebben! Als je de positie van Nederland vergelijkt met die van andere landen in Europa, dan staan wij er het beste voor. De werkeloosheid is véél lager dan in andere landen, en Nederland heeft een zeer goed sociaal stelsel (in vergelijking). Daarom moet ik soms ook keihard lachen als ik het Nederlands journaal kijk, daarin werd gezegd dat het met Nederland slecht gaat en zeuren ze dat de werkeloosheid omhoog gaat. Terwijl Nederland toen het laagste werkeloosheidsgetal had van Europa :D ! Toen ik daarna het journaal van France2 keek, hadden ze het er alleen maar over dat het werkeloosheidsgetal in Frankrijk het gemiddelde van Europa was en dat alles beter zou worden! De Fransen hadden toen juist het recht om te zeuren.

Balkenende is misschien saai, maar zie ‘m als een VW: hij is degelijk en zorgt dat je je bestemming bereikt (dat Nederland bijv. nauwelijks een staatsschuld heeft en het land er financieel goed voorstaat). Daartegenover staat wel dat je een vrij saaie premier hebt. Nederland is het land zonder fratsen ! Ikzelf heb dan liever Frankrijk (net zoals dat ik liever een Citroën heb i.p.v. een VW), maar ik vind het onterecht om te zeuren over het huidige kabinet.

@ York

Vroeger was de kwaliteit van Franse auto’s inderdaad erg slecht. Zeker in de jaren ’80 en ’90 waren de auto’s niet echt super gebouwd. Maar nu zijn ze terug, en de kwaliteit is weer prima, of zelfs super te noemen (de nieuwe C5 of Laguna bijvoorbeeld).
Zo slim van onze balkie, we kunnen echt niet gebruiken dat china ons zou boycotten. Ik vind de economie nu namelijk even belangrijk dan die dalai lama.
@ vice la france – Sarkozy doet zijn werk geweldig ? Frankrijk is qua arbeidsverhoudingen nog steeds communistisch georganiseerd a-la Engeland jaren zestig en zeventig !
Als Sarkozy dat probeert te veranderen (wat dringend nodig is gezien de stat van de meeste Franse multinationals) , kunnen de Fransen gelijk de tachtigste republiek gaan uitroepen !
Daarnaast zat de man onlangs te schreeuwen op de TV over ‘het geld’ wat de EU uitvlucht ( kapitaalvlucht genoemd) Wat íe zich allen vergat af te vragen is waarom het geld de EU uitvlucht – Zoals ika l eerder schreef : verbeter de wereld, begin bij jezelf.
Ik wil al jarenlang een nederzetting van mijn bedrijf in Frankrijk hebben, als je alleen al ziet de bureaucratie, de werkgevers-werknemers verhoudingen en alle andere secundaire arbeidsvoorwaarden, is het goedkoper om ieder jaar maar weer een nieuwe bestelwagen te kopen en vanuit Nederland de Franse markt te bedienen ! Alle kilometers en overnachtingskosten op de koop toe genomen.
huh? hadden we dit niet al behandeld???

@ iedereen die zegt ‘China boycotten’…
WHOAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
Dom-bo’s!
Nou, gelukkig maar dat JP de dalai lama niet wilde ontmoeten. Stel je voor: Straks hadden ze in China geen Spyker meer kunnen kopen…Good job JP ;)
@ VivelaFRANCE; Hoewel mijn reactie wellicht niet zo overkwam (oa door het ‘hersenloos’) was het wel serieus bedoeld hoor.

“Wat Sarkozy is van Frankrijk (de Fransman pur sang), is Balkenende van Nederland (de Hollander pur sang).”
Helemaal mee eens! Daar ging ook de tekst over waarvan ik een linkje postte.

Je vergelijking met VW is trouwens ook geslaagd. Saaie, degelijke VW-Balkenende tegenover de expressieve Citroën-Sarkozy.

@ Jeroen; Volgens mij is China wel een belangrijke markt voor Spyker. Ik heb tenminste van 1 verkochte (en gecrashte) Spyker in China gehoord, dat is toch al gauw een kwart van de productie! :twisted:
die chinese muur was zo gek nog niet.
Ach, het zijn en blijven communisten.. dus: Kleine kinderen ;)
@ de sjonnies,

Wat is er mis met arbeidsverhoudingen en hiërarchie in een bedrijf? Bovendien, ik vind Sarkozy júist zo goed omdat hij aan het moderniseren is, hij doet tenminste iets aan de achterstand van Frankrijk, en zorgt ervoor dat Frankrijk weer een grote speler in het wereldtoneel wordt.

En het is inderdaad een heel mooi, idealistisch idee om de hele wereld te helpen, maar ik denk dat het, zeker op dit moment, beter is als we eerst een sterk Europa maken en dan de rest helpen.

Het klopt dat de bureaucratie in Frankrijk vrij groot is, maar ik denk dat de arbeidsverhoudingen ook wel iets goeds hebben, namelijk respect naar je baas.

@ Citrofiel,

Vandaar ook dat Sarko in een práchtige C6 rijdt en Balkie in een saaie maar degelijk BMW, ;)
@ VivelaFRANCE; Sarkozy rijdt al een poos geen C6 meer. Hij heeft hem ingeruild voor een Vel Satis dacht ik. Renault is meer ‘zijn merk’.
En Balkenende rijdt privé dacht ik een Japanner. Maar het is lang geleden dat ik dat gehoord heb, misschien heb ik het fout herinnerd of misschien heeft hij een nieuwe…

PS. Ik heb respect voor iedereen, niet in het specifiek meer voor een ‘baas’. Sterker, minder respect voor je baas is meer vrijheid van meningsuiting, is meer invloed, is democratischer. Het kan goede ideeën/kritiek opleveren…
China, 3000 jaar van kennis en ze stoppen het invoer van Renault’s, ’s wereld meest veilige auto fabrikant, en dit in verband met veiligheid. Zij hebben toch niks geleerd in al die tijd? Chinese dumb asses…
@ vive la france – met arbeidsverhoudingen bedoel ik simpel dat een ieder doet waarvoorhijof zijis aangenomen, ook als dit buiten werktijd valt.
Wij zijn succesvol op de Franse markt door onze kennis van de taal, de no-nonsense mentaliteit en onze 24-7 instelling.
Vooral die laatste twee zijn een drama bij Franse medewerkers, iemand ontslaan in Frankrijk is bijkans onmogelijk en voor je het weet neemt de vakbond het voor de man op enleggen ze je bedrijf plat.
Respect krijg je als baas door te zorgen dat je een team smeedt met je mensen, en daar wringt de Franse schoen, ze zijn vaak te individualistisch en hebben als collega’s minder voor elkaar over dan in Nederland.
La France est un pays d’egoistes – vertelde ooit een Franse werknemer mij !
@ Citrofiel,

Oh ja? Volgens mij rijdt hij gewoon nog steeds in een C6, dat is namelijk de presidentiële auto. We zullen het 14 Juli zien. Privé heb ik geen idee wat hij rijdt, maar ik denk eigenlijk dat hij alleen maar door een chauffeur wordt gereden, dus in een C6. Verder heeft het Élysée nog een 607 staan, paladine .

PS: Dat klopt inderdaad maar wat ik bedoelde, is dat je als baas niet over je heen laat lopen. In Frankrijk is daarentegen teveel hiërarchie.

@ de sjonnies,

Ik ben het helemaal met je eens: de Fransen zijn ontzettend individualistisch en egoïstisch, meer dan de Nederlanders, wat ik trouwens niet heel erg vind. Volgens mij is elk mens wel redelijk egoïstisch ingesteld. En het klopt ook dat het in Frankrijk een drama is met de vakbonden, kijk maar naar de regels die Sarko wil doorvoeren: meteen stakingen. De werknemers accepteren namelijk niet dat ze langer moeten werken of minder verdienen, ze denken aan zichzelf. In Nederland daarentegen wordt veel meer geaccepteerd. Over één ding ben ik het trouwens niet met je eens: de 24/7 instelling. Ik denk juist dat de Fransen deze instelling meer hebben dan de Nederlanders. Nederlanders werken van 9h tot 17h, terwijl Fransen hun dag veel flexibeler indelen. Wat ik ook grappig vind, is de no-nonsense instelling van de Nederlanders. Een zakenlunch bij de Fransen hoeft hij helemaal niet over zaken te gaan, terwijl de Nederlander meteen zal beginnen met no-nonsense business! Maar nogmaals; het klopt wat je zegt, dat is ook de reden waarom Nederland zo succesvol is in de wereld op economisch gebied. Het zijn echt hele goede werkers.
@ Ralph

nee hoor, economis 5, dit is een redelijk recent boek maar natuurlijk van voor de economische crisis. maar het lijkt me sterk dat alles nu ineens verandert zou zijn… maar wie weet, we zouden een specialist moeten hebben
economix 5*
@ arjens

Dat ik niet aan het A-team gedacht heb, stom van me ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).