Flashback: Jonge automobilist sneller rijbewijs kwijt

Auteur: , 23 Reacties

Verkeersminister Camiel Eurlings wil een hardere aanpak voor beginnende/jonge automobilisten die zwaar in de fout gaan. Nu raken dit soort personen na drie ernstige overtredingen binnen vijf jaar hun rijbewijs kwijt. Eurlings wil dat dit al na twee overtredingen mogelijk wordt. Dat is hetzelfde verhaal als een jaar geleden!

Ja mensen, de politiek is een snelle en gevaarlijke business. Dat zagen we tevens bij die “snelle” invoering van de slooppremie.

Uit onderzoek bleek onlangs dat het huidige strafpuntensysteem niet werkt. “Zo lek als een mandje”, typeerde CDA-Kamerlid Sander de Rouwe het systeem gisteren.

Door beginners na drie fouten binnen vijf jaar hun rijbewijs af te nemen, moest het aantal verkeersongevallen afnemen, maar jongeren blijken nog steeds twee keer zo vaak brokken te maken als oudere bestuurders. Eurlings zegde de Kamer toe nog dit jaar met een maatregelenpakket te komen. Nee echt!23 reacties

het puntenrijbewijs werkte al niet, is dit weer een nieuwe manier om jongeren te pesten en ze extra op kosten te jagen. ik ben voor flitsen op gevaarlijke plekken en alcoholcontrolefuiken maar als ik dan laatst op een rechte weg zonder uitritten een boete krijg omdat ik 65 rij waar ik 50 mag begin ik nederland aardig zat te raken.
Laat dan eerst het hele systeem werken en verscherp het dan. Het schijnt dat de punten heel slecht geregistreerd worden.
’t Is allemaal de schuld van die linkse sissi’s… Als de wegen breder waren, was er ook meer ruimte om uit te wijken en kon de maximum snelheid ook omhoog…
Mja, dat wilden die treerukkershuggers niet…
Beetje de schuld bij de jonge automobilist leggen…heet dat niet stigmatisering…?
Allemaal leuk en aardig deze maatregelen, maar ik mis ook alweer een puntje.. Vriend van mij moet ook een puntje missen, maar hij mist hem niet. Nooit bericht van gehad. Schijnt dat het vaker voorkomt dat het OM dingen kwijt raakt;) Dus zorg eerst maar eens dat het allemaal waterdicht is en kom dan met veranderingen zeg ik dan op mijn beurt!
Heb ik heel hard mijn best gedaan om geen punten te behalen, krijg je dit.
Er bleek laatst uit een onderzoek dat het punten systeem geen nut heeft, dus deze stap begrijp ik helemaal niet.
Als ik zo alle “intel” die ik heb gekregen op over het punten systeem opsom:
– Het punten rijbewijs heeft geen zin
– De punten worden niet goed bijgehouden en verwerkt
– De pakkans in Nederland schijnt te klein te zijn.

Kan ik maar tot een conclusie komen, de fout ligt bij het systeem en niet bij het aantal punten. Als men nu gewoon er eens voor zou zorgen dat ten eerste het bijhouden van de punten goed gaat en er geen punten “verwateren”. En als de pakkans in Nederland te klein is zorg er dan voor dat deze groter wordt, dan hoef je ook niet het aantal punten aan te passen.
Maar nog beter is om het punten systeem af te schaffen. Als je meer dan 50 km/h te hard rijd ben je hem toch al kwijt, ook bij andere verkeersmisdrijven.
Kortom onzin dit systeem. Denk er liever aan om de maximum snelheid eens te verhogen en aan te passen aan de huidige techniek van auto’s.

Wat een onzin weer…
Of doe een echt Nederlandse manier van een probleem op lossen. Met wiskunde. Een jonge bestuurder is nu volgens mij tussen de 18 en 24 jaar oud. Als ze dat nou gewoon van 18 tot 19 laten lopen zijn er opeens veel minder ongelukken door jongeren. Probleem opgelost.
Lol @ Derby :lol:
Jonge bestuurder is toch iemand die minder als 4/5 jaar zijn rijbewijs heeft? anyway afschaffen die punten zooi het werkt gewoon niet.

@ Iedereen die al een punt heeft

LOSER!
Zegde? Kom op autoblog… zei. En anders maak je er ‘toegezegd’ van…

OnT: Je kan al die maatregelen wel nemen, maar het helpt niks. Die jongeren hebben schijt aan alles wat er op de weg rijdt. Het zal ze niks doen.
@ Laue

Ik heb er ook eentje, dus?
Beschonken bestuurder
Ben ook een keer met alcohol gepakt, maar nooit een briefje gekregen van ‘ej dude nog ff en je hebt geen rijbewijs meer’
Het is echt gevaarlijk dit systeem, want om een punt te scoren moet je aangehouden worden, anders had er iemand anders in jouw auto kunnen rijden. dus wat doe je met 2 punten op zak en een stel vrolijk flitsende blauwe zwaailampen achter je? …

nou heb ik zelf nooit in die situatie gezeten, maar ik kan me er wat bij voorstellen ;)
@jesko: die jongeren hebben schijt aan alles wat op de weg rijdt?
hier zijn het nochtans vooral ouderen die zat achter het stuur kruipen. die denken nl dat hun ervaring hen er wel zal brengen. zij kunnen rijden, hun lukt het wel. denken ze. wij (jongeren) weten dat we zat niet kunnen rijden, dus proberen we et ook niet, en vallen we zeker NIET terug op onze ervaring …
Mag ik in ieder geval hopen dat dit systeem in gaat voor de mensen die NU hun rijbewijs gaan halen.
Vraag me af wat ze anders gaan doen met de mensen die nu al 2 punten hebben gescoord. Ja, dat gaat een lekkere administratieve rompslomp worden!

Overigens werkt heel dat systeem niet, want ik heb nu 2 jaar m’n rijbewijs en al 30.000km gereden (in allerlei situaties…van sneeuwstormen tot weet-ik-veel-wat), terwijl iemand die al 5 jaar z’n rijbewijs heeft en alleen in de weekenden wat rondreed, als ‘ervaren’ wordt beschouwd… waanzin.
@ MLTB… dus ben je een loser…. (zo moeilijk is het toch niet)
@ Jesko 10 June 2009 om 11:17

“zegde… …toe” is correct, het komt immers niet van het infinitief zeggen, maar van toezeggen.
@ CarAddict; Inderdaad ligt de fout bij de controle, niet bij het aantal punten. Hoewel het wel waar is dat wanneer het systeem slecht werkt, je de zooi weer in verhouding kunt krijgen door het aantal punten te verlagen. Misschien is dat nog goedkoper ook…
Zo’n puntenrijbewijs is makkelijk te omzeilen. Stel je maakt een ongeluk, dan kan je ook gewoon de gegevens van je ouders op het schade formulier invullen. Dit kost je welliswaar geen punten, maar wel je no claim. Als je lieve ouders hebt dan hebben ze het er wel voorover.

In november heb ik mijn rijbewijs 6 jaar. Van al die jaren heb ik 1 aanrijding gemaakt. Het puntenrijbewijs werkt wel, maar het zijn de jongeren die denken dat ze na het behalen van hun rijbewijs king off the road zijn. Voornamelijk in het Oosten en Zuiden.
Gewoon het puntenrijbewijs voor iedereen invoeren. Dan kunnen de punten automatisch gegeven worden bij elke soort bekeuring verschillende punten ( een simpel computerprogammatje). Dan wordt het ineens wat rustiger op de nederlandse wegen. En ook niet het rijbewijs terug geven omdat ze het nodig hebben voor het werk of zo. Daar hadden ze dan eerder over na moeten denken voor ze verkeersovertredingen maakte.
Het zijn allemaal van die administratieve maatregelen.

als jij te hard / dronken / asociaal / te langzaam rijd he? nou…nou…dan krijg je een punt! zo!

dat zal ze leren!

wat gebeurde er vroeger (toen sex nog vies, en de lucht nog schoon was) met onze opgevoerde puchjes en Mt-5’jes? juist, die gingen de perscontainer in.
Tja, ook dit verhaal valt of staat met de pakkans…
Verder volledig terecht natuurlijk!
Beroepschauffeurs (bus/vrachtwagen) moeten nu verplicht 35uur nascholing volgen, ofwel 7 uur per jaar. Deze groep bestuurders zijn notabene PROFESSIONALS. laat de overheid dit ook maar eens invoeren voor de rest van de bestuurders zoals de (brom)fietsers, automobilisten (vooral ook Politie), en bestelautobestuurders. Is het hele puntensysteem niet meer nodig!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).