Lada heeft iets nieuws, een station Priora

Auteur: , 59 Reacties

Het immer succesvolle, bloedgeile Lada pakt uit. Ze hebben niet alleen een Priora hatchback en sedan, er is nu ook een station.

De Priora station is een van de eerste vruchten van een samenwerking met Renault. De samenwerking houdt onder andere in dat Lada het platform van de Dacia Logan mag gebruiken, nieuwe Lada’s kunnen hier flink van profiteren. De Priora SW deelt onderdelen met de Dacia Logan MCV borduurt voort op de immer succesvolle Lada 110. De gewone Priora is in het thuisland al een daverend succes, de net wat praktischer station weet dan vast zijn weg naar de klanten ook wel te vinden. Bovendien gaat Lada dit jaar het WTCC winnen en dat trekt nog meer mensen naar de Lada dealer.

Om de kosten laag te houden, en de keus makkelijk kan je kiezen uit een aantal motoren. Allemaal hebben zij een inhoud van 1.6 liter en hebben ze 98pk. Voor de mensen zonder humor: je kan net zo veel motoren kiezen, als bij de T-Ford kleuren. De Lada rijdt op benzine maar is mogelijk vergevingsgezind genoeg om ook aardappelen gestookte ethanol te verbranden. Een veel gedronken drank, in Rusland. (bron: promotor.ro)

Lada Priora, zo cool!59 reacties

Hmm…. Keuze Dacia of Lada, wordt lastig, ga er maar een nachtje over slapen.

Trouwens, mooie….. helaas kan er niks moois aan de auto vinden…
doemaareen Dacia
haha idd zelfs de deurgrendels zijn niet mooi!
Ziet er wel een beetje jaren 90′ uit…
Deelt onderdelen met de Dacia Logan? Lijkt mij sterk, volgens mij is de Priora Station namelijk gewoon een sterk gefacelifte Lada 110.

http://forum.avtoindex.com/foto/data/media/175/lada_111_2.jpg

Het 1.6 blok is volgens mij ook gewoon het een Lada blok en nog niet afkomstig van Renault/Dacia. Dat ondanks het feit dat AvtoVaz (op termijn?) voor Renault en Lada 1.4 en 1.6 motoren van Renault gaat bouwen.
-edit: check! bedankt voor de update-
Ik glibber bijna van m’n stoel af, pure porno
En wanneer komt Hamann met een kitje?
Zo zeg Lada is innovatief bezig! (als het 1975 was)….
Koel!! Lichtmetaal!!!
Dit wordt vast car of the year.
@Robbie: ja het heeft wel wat gelijkenissen, maar de Priora is niet gebaseerd op de 110. Het is wel degelijk een ‘nieuwe’ wagen.
rijden die dingen niet op alles wat boven de 1200 graden kan ontbranden ??
op dakbedeking (met grind) als het moet ??

dat maakt Lada de beste auto ooit ..
prachtig hoe die lada op die onderste foto een “gephotoshopte drift” maakt
met 98 pk is je wagen dan ook erg moeilijk in toom te houden
Ja de sedan heeft zelfs led verlichting.. (3e remlicht) de sedan was ook in verschillende media verschrikkelijk neer gesabeld, ik begin me wel steeds meer af te vragen wanener een Lada een kwaliteitsslag gaat maken en dat we ook daadwerkelijk moeten gaan rekening houden met dit merk.
Trouwens hoe zit het trouwens met het duitse budgetmerk? In Duitsland is men toch ook druk bezig om zo’n ex oost duitsland merk uit het stof te halen en te laten concurreren met Dacia?

@robbie, vind je die lada 110 ook al zo’n geile bak?
cardesigner@USA
Wat een verdomd mooi meesterwerk zeg! Zo doordacht! Zo verfijnt!
zieke velgen , verchoomde uilaten, dike motoren, en een stoere bumper kit ! dat is de lada Priora !
@Esprit_de_Flandre, jawel hoor ;)

Lada Priora is a family of economy cars (VAZ-2170/71/72) produced by the Russian automaker AvtoVAZ since March, 2007. It is largely a restyled Lada 110.
http://en.wikipedia.org/wiki/Lada_Priora

Il s’agit d’une profonde modernisation de la Lada 110 (faces avant et arrière, intérieur, mécanique, …), la production de cette dernière ayant été arrêtée en juillet 2007.
http://fr.wikipedia.org/wiki/Lada_Priora

The Lada 110, 111 and 112 were lightly restyled in 2007 and relaunched as the Lada Priora.
http://en.wikipedia.org/wiki/Lada_110

Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de deuren, die zijn gelijk.
@arjens, robbie is vooral fan van de Lada 110 WTCC :D
Ben nog steeds druk bezig om een fanclub op te zetten ;)
http://www.autoblog.nl/archive/2008/05/05/video-lada-110-wtcc-op-zandvoort
@robbie, ja dat vind ik ook een mooie. Je pakt een automerk met alle en dan werkelijk alle schijn tegen en je gaat er mee WTCC racen. Nou dan wil ik wel lid worden van die club.
vind hem niet eens zo lelijk, voor een prijs tussen de 5500 – 9500 is het heel degelijk denk ik
Hoe komen ze er toch op? Er moet toch ergens een goed verborgen positieve kant zijn aan die wagen, ofwel moet iemand dringend van z’n zwart geld af, en pompt het even in Lada…Als de crisis ergens goed voor kon zijn, dan was het wel om dit soort merken failliet te laten gaan!
Volvo_440_turbo
@ Iedereen, die auto gaat wel verkocht worden hoor, maar West Europa is hier te klein en qua mentaliteit te bekrompen voor, wij zijn trouwens maar een scheet op de automarkt…

Zo’n auto is ideaal voor mensen die gewoon geen geld willen geven aan extra snufjes en de laatste technieken, en dat die auto misschien minder veilig is, zal vele mensen van ‘minder’ ontwikkelde landen een zorg wezen. Zolang ze hem maar met eigen handen kunnen repareren…
@volvo_440_turbo, wat dacht je alleen al van de thuismarkt… Dan heb je eigenlijk al genoeg gezegd.
@Volvo ..
ach ja .. de westerse mentaliteit ..
Dacia is vernieuwend en fris en ludiek ..
Lada ouwbollig en troep ..
gewoon het zelfde product !!

sukkels zijn gevoelig voor marketeers ..
Volvo_440_turbo
@ Lincoln, doet me denken aan een vriend die geen chocopasta wou uit de Aldi, omdat de chocopasta van een bekend merk beter was. Maar toen ik vroeg of ie die chocopasta uit de Aldi al had geproefd bleek dus van niet.
Wel lachen als je weet dat die twee chocopasta’s uit het zelfde fabriek zou kunnen komen :D

@ Arjens, niet voor niets pastte de Japanezen indertijd hun schokdempers niet aan aan de Europese noden ivm sneller rijden… omdat de Europese markt te klein niet belangrijk genoeg was voor hen…
@volvo_440_turbo Zag je niet zo iets soort gelijks met de skoda octavia, en dan de eerste serie? Die stond zo hoog op de poten. Omdat de auto was aangepast aan het wegdek, in Oost Europa. Maar zo zijn er inderdaad legio voorbeelden.
@G_deGroot : Dat vind ik dan wel weer humor: “En wanneer komt Hamann met een kitje?” :-)
De Dacia Logan vindt ik geen lelijke auto, maar deze…
Het lijkt wel een Lada.
Kharasho, ochin’ kharasho. :)
Harry Werkman
Goedemorgen zeg! Ik vind het nu toch echt tijd worden voor een soort van welstandspolitie voor auto’s die op de markt worden gebracht (iets voor patrimonum Koos Spee?) Hier ga je toch spontaan van over je nek, krijg je darmbloedingen en weet ik veel meer van wat voor ellende. Als deze auto op de markt komt hier: prijsschieten op een dood varken!
Ik snap nog steeds niet hoe een merk als Lada kan blijven bestaan terwijl andere ” grote ” merken het zeer moeilijk hebben in deze tijden :D?
Lada Landcruiser?
@ vla;
I’m fine = Хорошо = [kharasho]
Nice to meet you = Очень приятно = [ochin’ priyatna]

Dus je zegt eigenlijk, Nice I’m fine? Goed dat het goed gaat? XD

Oke, ik kom er niet uit. Help… :|
@ arjens; Zei je dat naar aanleiding van mijn reactie, of kwam je er zelf toevallig op? :P
@citrofiel, ik zag je vergelijking en het eerst wat in mij opkwam.. :)
wow, komt die uit de toekomst?? :D
@ arjens; In dat geval: HA! Ik was je voor! ;)

Gelukkig dat ik niet gelijk voor vergelijkingsmongool wordt uitgemaakt, dat er hier zelfs nóg een is… :P
@citrofiel Hahaha, vergelijkingmongool, een woord wat je niet zo vaak hoort of in jou geval… ;) Vaak, in mijn geval, actie en met wat geduld een reactie… :)
@ Citrofiel
Njet! :P Ochin’ is ‘zeer’ zoals in ‘zeer goed’, en kharasho is ‘goed/fijn/…’
Damn’ wat wil ik graag Russisch leren! :D En Spaans en Chinees en… Allemaal om bijgevolg ook te kunnen vloeken in die talen uiteraard! :mrgreen:
‘Vergelijkingsmongool’ is ook echt een typisch Autoblog-woord. Eén resultaat dat níet op autoblog staat of van autoblog is gehaald (hoewel het een AB-bezoeker kan zijn)… :D
@ vla; Waar heb je dat nou weer vandaan? Nou ja, als je het maar laat ons hier stiekem te beledigen in talen die we niet begrijpen… ;)
@citrofiel, ahhh… helemaal duidelijk, nu kan deze vergelijkingsmongool met een gerust hart naar bed toe gaan. Weltrusten!
@ Citrofiel
Naah, teveel schrijfwerk. :D Maar idd, je kent me goed: vroeger waren talen slechts talen, maar nu wil ik er echt enkele specifiek kennen! :P Mss omdat we in school vaak bezig zijn met Rusland, of er zitten subliminale beelden in de docu’s die we zien. :mrgreen: Een vriend van me wil nu ook ineens Russisch palaveren, maar niet zo serieus als ik zegt hij (en een andere vriend z’n neef doet Russisch (maar dan wat professioneler dan avondschool) en hij zegt dat het errug moeilijk is…). En ook is Russisch een erg lyrische taal met prachtige poëzie en literatuur! :P
Poëzie? Literatuur? Sorry voor de oppervlakkigheid, maar ik haak af. :mrgreen: Om de een of andere reden (saai) heb ik niets met ‘woordenkunst’.
@ Citrofiel
Lol! :D Ah, dan heb ik geen argumenten meer behalve ‘Slavische talen zijn cool!!1!!1′. After all, da’s waar jouw naam vandaan komt. ;)
@ vla; :lol: Tsja, daar kan ik niet omheen. :D
@ Citrofiel: Applaus voor de zeer treffende gelijkenis, had het zelf niet gezien. Achterlichten lijken nog meer op die van de Mazda 5.

@ b0z4: Lada heeft verschrikkelijk veel minder ontwikkelingskosten dan de meeste andere merken, ze investeren niet in interieurkwaliteit, noch in veiligheid, noch in design… en hebben een zeer beperkt gamma.

Het leukste van de hele Priora vind ik toch wel de guitige kikkeroogjesmistlampjes. Echt een breedsmoelkikkersmoel!
Ik zet hem even bij op mijn verlanglijstje.
Is hier een wallpaper van?
Of een poster op deurformaat?
Dit is echt een hebbeding.
De Ford T werd geleverd, in tegenstelling tot wat veel mensen zeggen en schrijven, in meer kleuren dan enkel zwart.

En toch vind ik deze Lada niet zo gek. Klein prijsje, veel ruimte.
Misschien als renault meer gaat samenwerken met lada ,dat die fransen ooit nog eens auto’s leren bouwen
@ j; Hahaha! Grappig zeg. Het was toch wel een grap? Of ga je nu echt beweren dat Lada beter is dan Renault? Wat een onzin. :?
Wouter deze auto lijkt me perfect vr jouw.
Lada eto gawno ;) Makkelijk als je al Russisch kunt ;)
@ vla

Het is harasho, dus zonder die k ;)
Veel te standaard van LADA. Kan zo een Hyundai zijn.

Misschien gaan ze weer original.
Peter de Neef
Kijk , deze auto wil ik nu graag kopen – geen gelul gewoon goed spul !
Graag afleveren begin 2011 , een witte ..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).