Sticker plakken over krassen

Auteur: , 37 Reacties

Kleine krassen en beschadigingen zijn vervelend. Een grote schade laat je maken, maar voor die kleine beschadigingen loont dat niet. En toch blijft het irriteren.

AkzoNobel Car Refinishes, een van de grootste lakleveranciers in de autoschadeherstel- en carrosseriebranche, wilde dat graag oplossen. Voor de doezelvers was er altijd al een lakstift, maar echt fraai wordt dat nooit. Akzonobel heeft als vervanging nu een sticker ontwikkeld die in de kleur van de auto worden gespoten. De StickerFix zal in eerste instantie alleen via schadeherstelbedrijven kunnen worden aangeschaft. De stickers moeten tenslotte nog in de exacte kleur van de auto worden gespoten. De herstelbedrijven kunnen, als ze een grotere schade aan het herstellen zijn, meteen een velletje stickers meenemen. AkzoNobel is ook voornemens om stickers in basiskleuren bij autoshops neer te gaan leggen.37 reacties

En als je dan een ietwat oudere auto hebt, die een beetje is verkleurd, dan spuiten ze die strip dan bijvoorbeeld rood of dan toch roze-achtig?
Alsof je die sticker dan niet zult zien zitten.. echt wel eh.
Ik denk dat het handiger is om Bodyguardz aan te brengen zoals men nu al voor elektronische apparaten doet:
http://www.designgadgets.com/nl/gadget_winkel/bodyguardz

Dit kan je bij gespecialiseerde bedrijven laten doen voor zo’n 2,000 Euro (dus niet bij die webshop waar je het voor je iPod kan kopen he :-) )
Tja, denk ook dat dit niet echt zal werken, met name vanwege het kleurverschil… Maar ja, Akzo heeft er vast goed over nagedacht!
laat mijn collega nu net deze morgen met zijn oude brikkie de deur opengegooit tegen mijn 1 maand oude wagentje! :(
Klinkt als een prima oplossing. Zeker als je een iets oudere auto hebt. Je gaat geen enorme bedragen meer uitgeven maar wil wel graagdat je auto er strak uitziet. En een sticker zal je van heel dichtbij vast wel zien, maar Akzo zal daar vast over nagedacht hebben.

@ Laue: das echt zuur! Weet hoe het voelt. Mooie wagen heb je, goeie keus.
@ BmwMPower: als je naar de schade hersteller gaat dan zetten ze daar een apparaatje op je lak die de kleur meet, dus als je rode lak iets verkleurt meet het apparaatje een roze tint en spuiten ze het ook in die tint dus past het mooi bij de rest!
Klinkt goed,

Maar dat kleurverschil is tegenwoordig echt minimaal!
Bij goed onderhoud van je lak zie je geen kleurverschillen…

Dus ben heel erg benieuwd naar deze stickers!
Zulke stickers zijn er al een tijdje hoor. Vraag me alleen af of deze stickers net als bij de huidige stickers wat dikker zijn zodat je echt wel kan zien dat er een laagje opgelegd is.
Ze kunnen beter een sticker ontwikkelen net zoals die kauwgom tattoos van ‘vroeger’. Dat de lak juist in de kras blijft plakken!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ik hoef geen mozaïek auto.
Ze zijn ook al erg ver met krasherstellende lak. Ik las een verhaal van een vertegenwoordiger die een paneel mee naar huis had genomen, en flink te keer was gegaan met een setje sleutels. Föhn van de vrouw erover heen en kras was weer weg.
Het schadebedrijf bij ons in de buurt maakt een soortgelijk iets. Ook een sticker, gespoten in de kleur van je auto. Je ziet er zo goed als niks van, alleen als je met je murf op een halve cm afstand zit kan je zien dat er iets overheen zit. Mooi spul
@Laue: behorlijk zuur inderdaad! Dat wordt claimen bij je collega.
@ M-roadster,

Hoe heet dat bedrijf dan en wat is de naam van dat product?
Het komt maar zelden voor dat een autospuiter precies de kleur kan namaken die op een auto zit. Dat zijn echt verschillen in microgrammen die het kleurverschil al kunnen maken.

Probeer maar eens een specifieke kleur wit exact na te maken, praktisch onmogelijk. Die sticker blijf je dus zien.
haha, zie de volgende reclame slogan al voorbij komen:

Auto prakken?
sticker plakken…
Preventief doorzichtig folie op de auto plakken helpt nog het meest, vooral tegen steenslag en lichte krasjes van bijv. langslopende mensen (tassen enzo)…

Kun je om de zoveel tijd vervangen om het fraai te houden. Of je neemt een witte auto, dan zie je het niet/nauwelijks :P
Goed idee.
Volgend jaar stopverf voor die vervelende deukjes die de kinderen achter in de Zafira door het opengooien van de deuren maken in jouw daarnaast geparkeerde auto.
Dat heb ik straks niet meer nodig. Mijn volgende auto zal een Leopard worden. Ziek word je van die lompe boeren die zonder te kijken hun deur open flikkeren, mensen die niet met winkelwagentjes overweg kunnen, schijtlijsters en steenslag.

Bijkomend voordeel is dat een Leo niet zo snel weggesleept zal worden, en iedereen gaat netjes opzij.

Alleen moet ik de RDW nog zo gek zien te krijgen.. En de bank..
@eend, heb je wel eens gedacht wat voor voordeel je allemaal kan hebben als je zo’n ding hebt? File??? Die is er opeens niet meer… Stukje afsnijden.. gewoon doen. trouwens in de UK staat er een op kenteken.

OT:Je hebt ook bedrijven die aan spotrepair doen. Die komen langs en die repareren het plekje waar de deuk of kras zit. Het zijn bedrijven zoals: Auto Mobile Clinic. Maar heeft er iemand ervaring mee?
En waarom moeten ze dit dan promoten met een plaatje van een Alfa Romeo? Daar mág je niet eens krasjes op maken :P
Ben benieuwd hoe dit gaat werken, lijkt me wel lastig om voor elke kleur een nieuwe lak te maken
Tja dan ben ik wel weer cynisch ofzo, maar als ze sticker toch moeten spuiten omdat ze de lak moeten meten, dan mogen ze van mij die verf ook gewoon gelijk op de auto spuiten.
Kzag gister op een home shopping programma de fix-it stift, trek je een streepje over de kras en je ziet er NIKS meer van het werkt echt geweldig. Werkt bij elke kleur. Of… zou het toch wat minder goed werken dan dat het leek op tv… ;)
In de VS wordt zoiets soms ook wel eens “poor man’s chrome” genoemd- Maar dan werk je gewoon met grijze ducttape…
Kansloos product. De kleur moet dan wel echt 100% goed zijn.
Ik ben zelf autospuiter, en kan je verzekeren dat dit voor 100% van de gevallen niet zo is :)
Zou een sticker echt minder opvallen dan een kras? Ik betwijfel het… Zeker als het meerdere plekjes zijn (steenslag bijvoorbeeld) dan krijg je al snel een massa aan stickertjes, en dat valt zeker op…
een sticker whaha! dat word dan een dure sticker die word overgespoten
1. Het systeem bestaat al jaren bij andere verf-leveranciers (bv. Dupont)
2. Een kleur maken voor zo’n sticker is bijna onhaalbaar: je hebt een zeer kleine hoeveelheid verf nodig, waardoor de minste afwijkingen tijdens het mengen onmiddellijk leiden tot grote kleurverschillen. Als alternatief kan je natuurlijk gewoon meer verf maken maar dat is natuurlijk ook weer duurder.

Dit alles zorgt er voor dat die stickersystemen meestal gebruikt worden als extra service naar de klant. Tijdens een herstelling wordt er meteen zo’n sticker meegespoten die de klant dan krijgt als cadeautje. Bij een volgende kleine beschadiging kan de klant dan die sticker gebruiken.
een krasje in de lak !!
da,s zo,n beetje het ergste wat een mens kan overkomen ..

de buren zouden er schande van kunnen spreken ..

echte mannen rijden krasloos .. (pussies) ..
Vuil op je wagen toont dat jij wel wat beters te doen hebt dan smetvrees te hebben.

Een al tijden extra lawaai makende uitlaat betekent dat jij gewoon geconcentreerd bent op de weg en je passagier inplaats van pietluttig en angstig afgeleid te luisteren naar nutteloze bijgeluidjes..

Een bijna kapotte voorruit betekent dat jij je niet druk maakt over een beetje geprik van je huid na het scheren, of gezandstraald worden als die ruit gaat.

En Krassen en deuken tonen dat je je auto gebruikt!
ja dit zou perfect lukken nog een geluk dat er geen 100000000 verschillende verfkleuren zijn :roll: als er na een aantal jaar te veel scharten opstaan eens polieren en call it a day…
Je kan het ook andersom doen:
o.a. Porsches hebben vaak al stickers tegen steenslag. Die kun je vervangen indien nodig :)
Dit gaat nooit werken… Kleurverschil heb je altijd!
Onze Alfa 159 heeft stickers tegen steenslag op het achterspatbord. En dan nét in een ander tintje, een beetje geelachtig (auto is wit). Jammer…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).