G-Power pepert de BMW Z4

Auteur: , 19 Reacties

Kon je tussen de lading velgen van Hamann niets geschikts voor je Z4 vinden, dan biedt G-Power nu uitkomst met deze wel erg lekkere 20-inchers getooid met Michelin Pilot Sports: vóór 255/30, achter 295/25. Maar wat nog veel belangrijker is: deze tuner heeft wèl even onder de motorkap gekeken.

De twinturbo sDrive35i levert na een kietelsessie door G-Power maar liefst 39 extra pk’s: een totaal van 345 stuks. Dit dankzij een nieuwe ECU van Bi-Tronik. Ook het koppel schiet omhoog van 400 naar 480 Nm. De 0-100-tijd komt hiermee op 4,7 seconden, wat een verbetering is van een halve tel.

De prijs voor deze lekkere upgrade bedraagt €1.978, en voor €403 extra bouwen ze de boel nog voor je in ook. De velgen met banden krijg je voor de niet geringe som van €4.474 mee. Maar je hebt natuurlijk pas een echt stoere tuningbak als je ook iets aan de vering (€1.256) en de uitlaat (€1.508) hebt gedaan.

Mocht je nu echter staan te trappelen om je Z4 naar G-Power te brengen, dan raden we je aan om toch nog even te wachten. Uit het vorige model wist de tuner namelijk 375 pk te trekken (origineel 231 pk), en dan is dit natuurlijk een beetje een magere prestatie. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat er binnen afzienbare tijd nog een brute über-Z4 van G-Power volgt… (via carscoop)19 reacties

Nu beginnen die velgen wel te vervelen hoor.
Ze mogen die velgen dan wel onder elke door hun getunede auto duwen, maar ze zien dr wel strak uit onder alle auto’s die ze gedaan hebben.
Vind dat G-power het toch altijd netjes doet. Van verkrachten kan je nooit echt spreken. Het doet deze prachtige Z4 zeer veel goed in elk geval!
-edit: voeg eens iets toe met meer dan 1 woord-
Hmm… Voor een tuner helemaal niet mis eigenlijk. Hebben ze ook iets om de iDrive controller me op te peperen?
Tegenwoordig passen tuners alleen nog maar de ECU aan. Het word ze veels te gemakkelijk gemaakt. Wel een erg mooie auto overigens.
Ziet er zeer mooi uit met deze velgen. Lekker snel ook.
Misschien voor de niet zo Porsche-gebonden kopers een 911 alternatief?
dit blok heeft std. al veel meer vermogen als de 306 die BMW opgeeft.
het varieert per blok, zelfs tegen de 360pk is er gemeten.
zo zie je maar hoe dat ECU aanpassing gedoe gewoon geld klopperij is.
je wint wel wat aan vermogen maar minder dan hun het laten overkomen.
ik kan er niet aan doen, maar wat een lekker ding!
@ GOD

Heb je daar bepaalde links over?
Lijkt me wel interessant daar wat over te lezen!
Dit beestje vind ik iig mooier dan dat RS’je
@ Guido

ik heb geen links daar van, moet ik zelf ook ff zoeken.
Ziet er gaaf uit. Ik hoop alleen dat ze nog met een versie komen met 4 pijpen, zal net iets sneller staan.
Ben benieuwd wanneer de eerste bodykits voor de Z4 zullen verschijnen. Veel tuners klappen er nieuwe velgen onder en verder niks. Zou wel willen weten met wat voor creaties ze op de proppen zullen komen! Verder, strakke bak, de motorische tuning is top, zou alleen wel gewoon voor velgen uit het BMW gamma gaan!
@ Gieltje eerder een Boxster alternatief, ik zie een BMW van 70 mille niet als alternatief voor een 911 van 120 mille hoor.
Volgens mij kom je met een JB3 een stukje verder tegenwoordig met t N54 blok
http://www.bimmerfest.com/forums/image.php?u=81235&type=sigpic&dateline=1227571358
Ik zou het lekker bij 19″ houden denk ik
Wat zal ik met plezier uit ’t raam kijken als deze voor de deur staat! Wat zal ik nog meer plezier hebben tijdens het oproken van de bandjes! Hebbuh!!! :D
Ik heb nu twee nieuwe Z4’s gezien, een zwarte en een goudkleure (beide niet mijn kleur) maar wat een indrukwekkende auto. Dit is zo’n auto die in het echt er veel beter uitziet dan op een foto. Dus andere wielen of andere tuning frutsels zijn wat mij betrefd ook bij deze volkomen overbodig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).