Video: Ferrari Enzo brandt compleet uit!

Auteur: , 86 Reacties

De wereld is weer een Enzo armer, RIP!

We weten dat Italianen heetgebakerd zijn, maar dat het zo erg was wist ik niet. Dat Ferrari’s vaak spontaan in de fik vliegen weten we inmiddels wel. Want ons uitgefikte Ferrari’s dossier omvatte inmiddels zo’n beetje elke model. We zagen onder andere al F430’s, 599’s en 612’s voorbij komen.

De Enzo ontbrak nog in dit rijtje, maar daar is nu een einde aan gekomen. In Canada is een Enzo spontaan in de fik gevlogen en tot de grond toe afgefikt. Of het een gezellig Italiaanse BBQ was weet ik niet. (via: Jalopnik)

Een ooggetuigenverslag:

We rolled past and walked back to the scene. Jodie stopped and asked a man walking along the road if he knew what happened. He said “Yeah a guy was driving his Enzo Ferrari, it caught on fire and he jumped out.” Jodie said “We saw that Ferrari drive by us in OK Falls, is the guy OK?” He said “Yeah, I’m the guy!” Then Jodie was struck speechless and said “I’m sorry”

The whole time he’s not really looking at Jodie just texting furiously on his phone. He then went and sat down on the side of the road beside his duffel bag, all that he had left.

Bekijk de video van deze hete Enzo hieronder:

WAARSCHUWING: Onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren en blijvende schade opleveren!

Ferrari Enzo BBQ video86 reacties

1 min stilte…
maar goed dat het geen hybride is, zou slecht zijn voor het milieu als het accupakket ook zou fikken
Wat een achterlijke mongool zeg, je parkeert een brandende auto niet zo dicht bij een gebouw :evil: . Als de wind verkeerd staat brand dat hele zooitje oo nog af…

Jammer van het raspaardje trouwens :|
Toch raar dat die ferrari’s afbranden. Dan toch maar een ander auto kiezen om met te gaan pronken als je ge nie belachelijk wilt overkomen.
Ferrari Fanaat
@dirk idd, even 1minuut stilte aub :P
Wat is dat met die uitfikkende Fezza’s? Milliseconden schakelende bakken allemaal goed en wel, maar een beetje fireproofing kan er niet van af ofzo?
Wel humor nog die gast.. “Yeah I’m the guy!”
tja kan gebeure ook al denk je niet dat een supercar zomaar in de fik kan gaan
Een vreugdevol bericht voor de andere Enzo eigenaars… hun eigen Enzo is nogmaals gestegen in waarde.
Doodzonde. Je droom zo zien opgaan in rook. Ik wens het niemand toe. Toch vreemd dat het wéér een Ferrari is. En ben ik fout als ik zeg dat het quasi altijd modellen zijn uit het recente of huidige gamma?
@Stefan-Venema
wat moet ie anders doen? de auto op de weg laten staan? of tussen de bomen zetten? dat lijkt me nóg gevaarlijker!
dus wie is hier nou de mongool?
Maar ik denk dat het huis ook in brand stond er komt toch ook rook uit….
Ik heb weinig of niets met Enzo’s maar dit zie ik niet graag gebeuren.

@Stefan-Venema: Als jouw Enzo in de fik staat is dat het laatste waar je aan denkt.
*pakt marshmallows*

Wilt er iemand ook wat? :lol:
kredietcrisis…
@ bozewolf

Fezza’s ???? :S
spontaan is nog wel het ergste
@Stefan-Venema: een brandende auto ‘parkeer’ je niet bewust ergens, dus jouw uitspraak is even “mongolisch”. OT: die ferrari’s branden nog lekker blijkbaar…, ze zouden moeten overwegen om zich te richten op de barbecue-markt.
KlassiekeKliko
Zal wel weer kortsluiting van iets zijn geweest. Italianen en elektronica zijn nooit een goede combi geweest
Komt door die Chinees, het evenwicht werd verstoord…
Een Enzo erbij, wilt zeggen een andere moet weg…
@ wouter
komt door die chinees ja :)
Bult af, wind mee. Dan krijg je dat.
Maar allez… Ik begin toch serieus mijn twijfels te krijgen over de veiligheid van Ferrari ze :?
was het nu die enzo van die chinese tuner maar :(
Waarschijnlijk zelfde verhaal als zovelen. Een winter binnen gestaan en dan wil de eigenaar zijn supercar eens showen en zonder enig onderhoud of dergelijke gebeurt dan zoiets. T zal voor hen ook crisis zijn….
Tja ik heb geen medelijden met die man, iedere mongool die weet dat je een goede brandblusser bij je moet hebben. Daarmee wil ik niet zeggen dat dit compleet voorkomen had kunnen worden maar uit het verhaal blijkt wel dat ie geen poging heeft gedaan om de wagen te blussen.
Doodzonde van de auto …
Ik vind het niet erg….de Enzo is de enige Ferrari die ik er niet uit vind zien!!!
De Enzo is de meeste lelijke Ferrari van de laatste 30 jaar, dus ik persoonlijk vind het niet zo erg. Het is wel lullig voor de eigenaar om zo’n dure auto te zien afbranden.
Deze wordt, in tegenstelling tot de Mclaren van een paar dagen terug, niet meer teruggemaakt denk ik :D
Dit is een goede zaak voor alle andere Enzo bezitters want hun Enzo is net gestegen in waarde! Voor ons niet-Enzo bezitters is dit gewoon pijnlijk :(
Project America
Ik vraag me af wat Autoblogger hiervan vindt…
Je kan tegenwoordig beter niet naar een Ferrari kijken. Dat ding zou weleens spontaan kunnen ontbranden…
-edit: rot op!-
Volgens mij branden die dingen niet vaker dan een Lambo of een andere willekeurige supercar. Jullie besteden hier alleen meer aandacht aan een afbrandende Ferrari waardoor het lijkt alsof andere auto’s nooit afbranden.
“A $2 Million 1995 McLaren F-1 Coupe was destroyed today after the engine caught fire. The owner had not driven the car in 6 months which probably explains why it had engine problems”

bron: Wrecked Exotics

Waarom vermelden jullie dit dan niet? Is van begin Juni van dit jaar. Een McLaren is nog altijd een stuk exclusiever dan een Enzo. Maar goed dat zeg ik, censuur hier op autoblog.
En ze hebben ook een mooi archief aan brande Lambo’s. Een LP640, Murcielago, Gallardo verder nog wat brandende Corvette’s en ander spul. Dus nogmaals waarom 4 of 5 Ferrari’s laten zien die branden maar geen ander spul? Vreemd, heeeeel vreemd.
Koop zekerheid, koop een Lamborghini :D
^ Zet jij jezelf even voor lul. Stond paar dagen gelee nog gewoon op de mainpage, hoor.

Zeikschuit.
Opgeruimd staat netjes. En als de eigenaar toch weer zo’n lelijk ding wil hebben, dan haalt ie toch even zo’n mooie kopie uit China?
idd 1 minuut stilte… Waarom fikken die dingen zo snel af joh?:S
Blusinstallatie Blusinstallatie Blusinstallatie – kost in verhouding niets, maar eigenaren denken ‘we zijn lekker verzekerd ‘dus who cares !
Verplicht in de race en rallywereld – heeft menig auto het ‘leven’ gered ( en menig bestuurder ook ! )
Eigenlijk zij eigenaren van Supercars dus gewoon vrekkige hufters!
Totaal onbetrouwbare rampbakken die Ferrari’s
@JPM, anders zoek je eerst op de site voordat je onzin gaat lopen roepen…
Aan de mensen die de Enzo niet mooi vinden: het is in feite ook een circuitauto die legaal de weg op mag, dus logisch dat het niet de mooiste jongen is; functionaliteit gaat voor!

Verder vraag ik me af of sommige van die branden niet toch worden veroorzaakt doordat mensen hun oliepeil niet goed checken en met te weinig olie rijden…
@ Gnermo

Hij zegt: “Get off the highway, man!”
Wat maakt het uit, de Enzo is niet echt mooi, en qua prestaties is hij ook niet indrukwekkend dus de lelijke vormgeving kan ook niet met functionaliteit worden goedgepraat. Verder is Ferrari zo’n arrogant merk, dat je die auto alleen mag kopen als je al heel hun collectie hebt is zo’n triest. Daarnaast worden ferrari’s bijna nooit gebruikt dus heb je er weinig aan, ze staan alleen in de schuurtjes van veel te dikke rijke mannetjes.
Volgens mij steken ze daar in sommige auto’s een of ander chipje waardoor die na een bepaald aantal jaar afbrand zodat ze bij Ferrari weer enkele nieuwe orders kunnen noteren
Laat ik mijn kluis eens flink afbranden. Zo´n beetje hetzelfde effect.
jammer weer dat de eigenaar waarschijnlijk geen onderhoud heb gegeven
en dan staat idd je Ferrari in de fik.
Mensen die blaten over brandblussers. In de Rx8 zit zo´n ding. Het formaat is waarschijnlijk net voldoende om een sigaret te doven. Niet echt voldoende voor een flinke brand dus.

Daarbij schrik je jezelf het leplazerus als je auto vlam vat. Ik denk dat de meeste mensen niet veel verder komen dan vluchten uit angst voor explosies.

Ik geef je geen ongelijk. ;)
ik wil ondertussen toch de redactie eens vragen om een soort onderzoekje te starten naar “spontaan ontbrandende” supercars. ik ben namelijk wel benieuwd of die ferarri’s nou significant méér ontbranden dan andere supercars. en wat er al eerder gezegd werd, het zijn opvallend vaak recente modellen. terwijl je dat toch eerder bij een wat ouder model verwacht ivm de tand des tijds e.d.

dus redactie ik voel een leuk, informatief en lekker bijterig onderzoekje opkomen met verassende resultaten,

“welke supercars ontbranden het snelst..?”
en ohja, waarom ontbranden die krengen zo snel?
@Neluz, geloof je het zelf? Als je geen ‘onderhoud’ pleegt vliegt je Enzo spontaan in de fik?

Die auto heeft waarschijnlijk een paar duizend kilometer op de teller staan. Wat voor onderhoud moet je dan plegen om die auto niet in de fik te laten vliegen?

Alle benzineleidingen vervangen ofzo? Of alle olieleidingen? Of alles maar gelijk? Elke keer als je auto langer dan een maand heeft stilgegaan de hele boel maar vernieuwen?

Zelfs al heeft je auto een jaar stilgestaan zelfs dan mag die nog niet in de fik vliegen. Ferrari of geen Ferrari.
@ renesisJP

inderdaad ja. als mijn auto ineens vlam zou vatten ga ik niet moeilijk doen met blussen. gewoon zorgen dat ik en anderen daar weg zijn en dan is het maar jammer van de auto
Misschien dat Ferrari een beetje te veel van de motoren vraagt.
In verhouding met vroeger moet alles extremer en hoogtoeriger. Daar komen hogere temperaturen bij kijken.
maargoed dat hij optijd uit de auto was om dees filmpje te maken…
Burn baby burn, disco inferno!!!!

Die rookt flink op dat filmje zeg! Maar inderdaad als jij merkt dat je auto in brand staat dan denk je wel aan andere dingen van o jee ik moet snel een brandblusser pakken om te blussen!
Ik dacht dat alleen diesels aan zelfontbranding deden?
ben ik even blij met mn corsaatje van 87 (als ik die had)…die is sowieso niks waard dus die daalt ook niet in waarde!

maareh als ik veel geld had, had ik het nu dus helemaal niet meer geinvesteerd in een fehaahli, stel je voor dat ie es affikt as je dr niet zo makkelijk uitkomt (en vleugeldeuren helpen daar nou ook niet aan mee in een lage parkeergarage :S )
Goed nieuws !
dan is de mijne weer wat meer waard… ;-)
:(:(:(
tja .. dat krijg je er van als je een plastic auto koopt ..
Ach wat een gezeik, denk je dat ie zijn enzo niet heeft verzekerd? Waarschijnlijk heeft ie hem voor een mooi bedrag verzekerd en rijdt ie volgende maand in de volgende, wellicht met winst.
@Joostmeister

Jammer alleen dat ze niet meer te koop zijn he?
Dus geen nieuwe voor deze meneer van de verzekering.

Zonde dus, maar je leest wel heel erg veel over uitfikkende Ferrari’s de laatste tijd… Kan me niet voorstellen dat het Ferrari geen slechte naam geeft als dat zo doorgaat.
Italiandesign
beetje jammer dat er hier zoveel mensen opzitten die geen smaak hebben.. deze auto is gwn een meesterwer. (het ligt niet aan de auto maar aan degene die hem bestuurd)
Dat heb je met die italianen.Die branden gewoon af.
Een brandende Alto doet me net zo veel. Modern spul, boeiend. Herinner me hier over twintig jaar nog maar eens aan, dán vind ik het pas verschrikkelijk. :mrgreen:
Tsjah Ferrari’s zijn geen Porsches…
fikt best aardig :)
Ik meen dat ferrari dan een nieuwe bouwde voor die eigenaar. (mits betaling natuurlijk)
maar wat is dat nu toch met al die ferrari’s? elke week fikt er eentje af en komt die hier op autoblog!
Een vermoeden waarvan ik graag van deskundige technici een antwoord op zou willen:

Kan het niet zo zijn dat het ‘revven’ met koude motor wat veel van die malloten zonder technisch benul doen om maar de aandacht op zich te vestigen er voor zorgt dat de kop krom trekt waardoor er olielekkage ontstaat?

Als de motor dan eenmaal warm is…
@RenesisHP

Wel eens van een automatische blusinstallatie gehoord?
Heeft Ferrari aandelen in de barbecue sector ofzo ? Wat is dat toch steeds elke keer vliegt er wel een weer in brand ?
Volgens mij zijn dit beelden van gisteren van die auto toen ie op de sloop lag:

http://www.youtube.com/watch?v=TOPnM55kDrI&feature=fvsr
Ik heb de indruk dat dit gebeurt om de verzekeringspenningen te innen, want probeer zo’n auto in deze tijd maar eens te slijten als je in geldnood zit.

Amerikanen laten nu ook massaal hun luxe boten zinken om dezelfde reden.
doet idd pijn om dit te zien. ook dat filmpje van youtube van @Bob.
1 minuut stilte graag.
ik zou alles eruit slopen wat nog te reviseren valt zoals het motorblok/versnellingsbak. de rest is niks meer waard.
@ spec, denk je nou echt dat een kerel zo ziek is om zijn enzo af te branden?
zeker als je weet dat er maar 300 vang emaakt zijn dan ga je hem niet zomaar opeens laten afbranden :s
@ Stefan-Venema

Ik denk dat ik me eerder druk zou maken over m’n Enzo dan over het gebouwtje wat er naast staat. Tevens denk ik ook dat dat gebouwtje lang de prijs van een Enzo niet haalt dus waar maken we ons druk over?????
Damnit! de eigenaar mag nooit meer in een Ferrari rijden! kijk hoe zonde zeg…..
2 minuten stilte graag
misschien moeten ze bij ferrari voortaan maar een brandblusser bijleveren
@stimpack

of bij elke brandblusser een ferrari ;-)
uuuhm, Stefan Venema, als jij goed vastgesnoerd in een superar zit die opeens in de fik vliegt, zou jij dan eerst even rijden naar een mooie open plek waar hij mooi kan uitbranden?

dacht het niet, tenzij je zelf in je ferrari geroosterd wilt worden (wat ik wel zou kunnen begrijpen)
jermenyclarkson
dat is niet leuk top gear advertentie

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).