Rijtest & video: Mercedes E 350 CGI Coupé

Auteur: , 143 Reacties

Ik heb wel iets met de Coupés van Mercedes. Een 560 SEC als neo-klassieker lijkt me een ware traktatie, maar ook de huidige CL is in mijn ogen een beauty. De nieuwe E-klasse Coupé smoelt wellicht nog wel beter en na de eerdere rijtest met de E500 sedan zouden we vast niet teleurgesteld worden in de rijeigenschappen.

[ Eerst kijken en dan pas lezen? Klik verder voor de video van de E-klasse Coupé. ]

Mercedes E-klasse coupe video

Op een of andere manier was er in mijn hoofd gekropen dat de E350 vlot is, maar zeker niet echt snel. Zonder naar specificaties te kijken of er in te rijden, zou ik het vermogen op 220-240 pk inschatten. Dat vooroordeel bleef een beetje hangen, maar de E350 was voornemens dit misverstand even recht te zetten. Na een sportief genomen afslag in de stad, besloot de Coupé mij even te trakteren op een powerslide. Gewoon op droog, normaal asfalt en zonder dat ik de boel vreselijk aan het provoceren was. Het was niet de plaats en zeker niet het geschikte tijdstip om de driftwaardigheid van de E Coupé te testen. Vanaf dat moment begrepen de E350 en ik elkaar wel weer beter. Hij is gewoon snel en ik vergis me ook wel eens in het aantal PK’s wat beschikbaar is.

Mercedes E 350 CGI Coupe

Mercedes E 350 CGI Coupe

Grappig genoeg is dit niet de topmotorisering, dat is de E500 die we als sedan al reden. Vandaar dat we maar eens een zuinigere variant bij Mercedes los peuterden. Toch is ook de E350 CGI BlueEFFICIENCY goed voor 292 pk en 365 nm tussen 3000 en 5100 tpm. Dat is ruim voldoende. De Coupé stormt er moeiteloos naar de begrensde top van 250 km/u (gul als ze zijn in Stuttgart krijg je zelfs één extra gratis km/u; bij 251 km/u stopt het echt). De sprint naar de 100 duurt 6,3 seconden. Dat is niet snel genoeg om recente supercars het leven zuur te maken, maar wèl om de GTI-brigade achter je te laten.

Mercedes E 350 CGI Coupe

Of je de E350 ook daadwerkelijk als snel ervaart, hangt samen met één knopje, de op de middenconsole te vinden immer beruchte “Sport” knop. In veel auto’s doet deze evenveel als een mannetjesleeuw op een warme, zonnige zomermiddag, maar in de E-klasse verandert er weldegelijk wat. In de reguliere stand is de auto niet zo alert, zeker op de snelweg lijkt het allemaal wat moeizaam te gaan. Deels debet daar aan is de standaard gemonteerde 7G-Tronic automatische versnellingsbak die maar liefst zeven versnellingen heeft. Op kruissnelheid kiest de bak voor de meest economische versnelling: nummer zeven dus. Daardoor draait de V6 net iets minder toeren dan je zou verwachten. Voor optimale acceleratie moet de bak een paar tandjes terugschakelen, wat deze overigens vol enthousiasme en snel doet. Toch zorgt een kleine aarzeling en daarna pas dat schakelmoment dat de E350 trager aanvoelt dan deze is. Het is simpel op te lossen overigens: de Sport-knop beïnvloedt zowel de gasrespons als het gedrag van de automaat.

Mercedes E 350 CGI Coupe

De Sport-knop zorgt eveneens voor dat de demping straffer wordt. Knalhard is niet helemaal de goede benaming, maar het komt aardig in die richting. Vooral de achteras wordt enigszins onrustig, dusdanig zelfs dat tijdens accelereren op snelweg op wat scherpere en grotere oneffenheden het ESP even ingreep om de tractie te behouden. Ik merkte dan ook dat op de snelweg liever voor de normale modus koos en de Sportstand bewaarde voor bochtige B-weggetjes.

Mercedes E 350 CGI Coupe

Die Sport-knop krijg je overigens pas als je kiest voor het “Dynamic Handling Package”, omdat ons testexemplaar een AMG Sportpakket had was dat pakketje overigens wat goedkoper. Die AMG treatment doet de E-klasse Coupé goed: de voorspoiler, zijskirts en gerestylede achterbumper zijn er vooral voor uiterlijk vertoon. De 18” veelspaaks velgen (voor met 235 banden en achter met 255), sportonderstel en geperforeerde remschijven zien er ook goed uit, maar verhogen ook daadwerkelijk de sportiviteit van de E. Binnenin gaat het AMG feestje verder met velour vloermatten met AMG opschrift, driespaaks stuurwiel met schakelpaddels en sportpedalen. Ook onderdeel van het pakket zijn de heerlijke multicontour stoelen die in allerlei richtingen opgeblazen en versteld kunnen worden.

Mercedes E 350 CGI Coupe

Mercedes E 350 CGI Coupe

Het allerbelangrijkste aan een coupé, en dus ook aan deze E-klasse, heeft niets met ratio te maken. Een coupé rijden is een statement maken. Het statement dat je niet perse voor de meest praktische oplossing in het leven kiest, maar dat je mooie dingen weet te waarderen. Met de lancering van de E Coupé liet Mercedes de sedan verbleken, de lijnen en proporties zijn zo veel mooier. Niet geheel toevallig is de reguliere E juist wel die praktische auto die voor sommigen een puur werkpaard is.

Mercedes E 350 CGI Coupe

Natuurlijk kunnen alle leuke goodies van de E-klasse sedan zoals het Intelligent Light System, de radargestuurde cruisecontrol Distronic Plus, een navigatiesysteem en vele soorten velgen, sierstrips en leersoorten gekozen worden. Ook mooi is het glazen panoramadak wat voor licht en lucht kan zorgen in het interieur. Zet ook alle vier de zijruiten open en het cabrio-gevoel is bijna compleet. Natuurlijk kosten al deze opties wel wat en Mercedes levert de E Coupé niet met de instapmotoren van de sedan. De basismotorisering draagt de badge E 250 CDI of E 250 CGI, beiden goed voor 204 pk en respectievelijk voor een verrassend hoge top van 249 km/u en 248 km/u. De 231 pk sterke E 350 CDI en 388 pk sterke E500 zijn dan ook op 250 km/u begrensd.

De E-klasse Coupé ziet er gelikt uit, hij heeft ook een uitzonderlijk goede stroomlijn. De Cw-waarde van 0,24 is de meest gunstige van alle in serie geproduceerde auto’s. Als je minimaal 54.900 euro meeneemt en lief doet tegen de receptioniste bij je lokale Mercedes dealer, dan zal deze je een E Coupé verkopen. Wil je een E500 (basis 92.299) en hang je die vol met goodies, dan wordt het wel iets duurder, maar zal diezelfde receptioniste misschien wel wat geïnteresseerder naar je kijken. Filmpje!143 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Haha doe maar niet met je hoofd in de camera :D
Uh… Om even wakker te worden na al die type-nummer discussies? Is dit nou wel, of niet de CL?
Doe mij toch maar een 335i of een s5 nu die ook met v6 komt.
Ik vind dit dus echt een lelijke, grove, Duitse auto; inderdaad een Coupe.
Maar wat is ie grof en lelijk zeg….
Hij schreeuwt uit “hier kom ik aan; aan de kant anders stamp ik je met mijn grove, lompe lijft onder het asfalt !

Geen beauty.
@ danny
je bedoelt de CLK?
neen, de E-coupé.
@Danny, volgens mij haal je wat dingen door de war. Dit is dus niet de CL, die is namelijk gebaseerd op de S-Klasse en een flink stuk groter (en duurder).

De E-Klasse Coupe zou je kunnen zien als de opvolger van de CLK Coupe. Zoals de naam al aangeeft is de E-Klasse Coupe voornamelijk gebaseerd op techniek van de E-Klasse.
jawel, ik wil wel eens een rijtest zien de hele tijd zo, dan kan ik pas oordelen!
Wat een beauty is het toch…
Hoe meer ik ernaar kijk, hoe mooier hij (/zij?) wordt!
In tegenstellig tot de Sedan is deze wél foto-geniek, zeker en-profiel schitterend.

@ micheloo0: dat is toch niet te vergelijken kerel, die zijn een maatje kleiner…
dat systeem dat je gordel aangegeven wordt zit allang in de BMW 3 Serie Coupé.
die gordel aangever, waar hebben we die eerder gezien? Bij de BMW 3 coupe ja! Maar goed gejat is nog altijd beter dan slecht bedacht!

mooie bak trouwens die E coupe. toch wel de mooiste auto van mercedes op dit moment
echt een heerlijke auto! doemijdiemaa!!
[ .. Dat is niet snel genoeg om recente supercars het leven zuur te maken, maar wèl om de GTI-brigade achter je te laten…]

Waarom zou je ook, als bezitter van zo’n chique kar,
gaat het enkel daarom tegenwoordig ? Zielige stoplichtsprintjes, maar verder nog nimmer buiten hun provincie of stad geweest ?

Ook dat pubergezeur van ‘geef mij die en die bolide maar, die heeft véél meer pk’s ‘. Het is een test van deze wagen, een mercedes. Daar ben ik geen echte liefhebber van (kan me zo’n nieuweling ook niet permitteren geef ik toe), maar de vormgeving en techniek gewoonweg prachtig.Voor elke autoliefhebber, lijkt me.
weeral een erg mooi en goed rijtestje jongens,pluim(vooral dat laatste zicht is knap ruben)

E-coupe toch een mooie verschijning,maar eig toch een kakkerbakkie, doe mij dan maar een sl instapertje maar ja
@S2000: Oké……

Ik vind dit wél een hele mooie bak. Wat een geweldige lijnen en dat alle ramen naar beneden gaan zonder dat je dan nog een tussenstuk ertussen in hebt is al helemaal geweldig. Wat een mooie coupe. Als ik kon kiezen, als audi-fan, tussen de a5 en deze, werd het stieken denk ik toch deze!
Prachtige auto en nog eens een goede prijs. Ik zeg . . . doen!
Bah, ik vind er niets aan :’)
Ik vind hem op een of andere manier super mooi ook het interieur, dashboard weet ik nog niet, maar verder een plaatje.
meer een concurent voor de 5 serie en de audi 5.
Voor mij mocht je hem op de kade een meter of 5 meer zeewaarts geparkeerd hebben! Rijkwaliteiten zullen wel in orde zijn maar de looks en zijn bestaansrecht binnen het mercedesgamma zijn er niet.
@ BR de Wilde

De VW jetta van jaren geleden had dat systeem ook al ;)
dit is de nieuwe CLK, maar hij noemt ietwat anders :p!

Ik verkies deze boven de S5 of de 335i … toch ietwat mooier (hoewel die twee andere ook beauties zijn!), een mercedes en deze hier klinkt toch ook wel lekker vind ik!

en hou je hoofd in het vervolg minstens 70-80 cm van de camera :p!

@s2000, en de 3 reeks heeft dat niet? ik vind deze indrukwekkend maar niet grof, de 3 reeks vind ik wat minder indrukwekkend maar veel grovver
Ah, daar hebben we uber-puber S2000 weer om alles te bashen wat geen Honda is…

Heeft die jongen nou nog geen ban???
en lol @ overreden konijn/kat!
Gelukkig verschillen smaken anders zou het een saaie wereld zijn.
Echter soms moet je wel heel erg je best doen om te willen begrijpen dat er toch mensen zijn die iets heel erg mooi vinden wat ik zo ongeveer het lelijkst vind wat er op aarde is en ook alleen maar door een Duitser getekend kan zijn !!
@S2000 Oké…..
@technopatat: veel Duitse auto’s zijn grof in vergelijking tot mooie ontwerpen uit bijv. Italie, GB, Japan.

@Svenska_Aeroplan_AB
Iemand die meningen verkondigt die jou niet aanstaan moet maar opgesloten worden, niet waar ??
Een echte coupe, zonder B-stijl dus. De kerstverlichting mogen ze thuis laten, niet nodig. Net zoals dat randje tussen de koplampen. Verder: hele mooie auto!
de 560SEC is trouwens ook een heerlijke auto, ben ik ook echt fan van!
Mika Hakkinen
Ben het een beetje eens met S2000 italianen/engelsen bijv. kunnen veel mooiere auto`s tekenen’

Verder ben geen fan van de nieuwe E deze kan me wel iets meer bekoren..
Wat ik in de klasse zou kiezen pff geen idee geen a5/3 serie.. misschien doorsparen voor een xk/sl?
hebben jullie geen 15.6 inch foto’s voor de laptop?
@S2000, en hoe noem je een Lambo dan? ook niet echt fijngelijnd hé, en een range rover is ook niet bepaald fijn, elk land heeft zo z’n auto’s en voor mijn zijn de duitsers minstens oven mooi als de italianen en de britten, de jappanners vind ik niet mis, maar ze halen toch niet de schoonheid van de duitsters etc … zelfs een S2000 niet (hoewel ik het echt zaaaalige bakjes vind)!
Menen jullie het nou dat jullie groener willen gaan rijden?
@ BR de Wilde

Bovendien had het eerste type CLK deze ook al, en die stamt van ´97/´98, dus BMW zal het eerder van Mercedes overgenomen hebben ;)
@ technopat,

maar nu haal je een beetje dingen door elkaar, hoe gaaf ik een Gallardo bijvoorbeeld ook vind, mooi is het niet echt, wel heel bruut. mooi is meer alfa romeo 8c competitione
Aaaahhh.. Die Old Papi auto.. Super Toll
Mooie auto, zelfs nog iets mooier dan de sedan. Puik werk van Mercedes!

Voor alle stijfkoppen: vergelijk dit niet met een A5 of 3-serie, deze E is veel groter en ontken het maar niet! Hij staat gewoon op het E-klasse onderstel, welliswaar lichtelijk aangepast…
Met een glazen dakje mag hij zo op mijn oprit gezet worden !
Ik vind hem mooi!
@ S2000: een andere mening verkondigen, prima, alle respect voor…

ALLES afzeiken hier op Autoblog: geen respect voor!
Jij bent inmiddels beyond fanboy of basher: Ik heb jou werkelijk nog nooit 1 positieve comment zien geven hier op ab.nl.

Maarja, dat weet je zelf waarschijnlijk ook wel…
Dat is dezelfde die ik bij de ING in Breda zag staan!
@jurrian: ik bedoel dat je een bepaald design niet aan een land kan toeschrijven: Itatië: de fijne ferrari en alfa’s en de grove lambo’s, Groot Brittanië: de fijne Aston’s en de grove land rover’s… ik bedoel dat elk land z’n soorten heeft en dat je niet mag doen zoals S2000 deed en zeggen dat land grof, dat land fijn en mooi … btw, vanwaar ben jij jurrian?
Vrouwen die voor het geld gaan… voorspelbaar ;)
@BR de Wilde,

de Mercedes 500SEC ed had de gordelaangever al veeeeel eerder. Dus.
@ iemand:

lijkt me 15,4 en foto’s ‘druk je uit’ in resolutie (digitaal), niet in inches.

Mooie test, doe dat hoofd maar niet en verder een hele mooie wagen, zou hem zo kunnen halen als ik een ton ter beschikking had. (Of C63… hmmmm)
Michael
BR de Wilde
Marco

Mercedes – Benz w124 e class-coupe vanaf 1986 hebben ze dit systeem

http://www.youtube.com/watch?v=MqCZC4XDP5g
De CLK had dit gordelsysteem ook al, en die was er in ieder geval eerder dan de 3 serie coupé, BMW fan boyz…
maar goed wat een strakke kar is het geworden. De AMG bodykit doet hem zeker goed. Nu weer wachten op de cabriolet en de AMG.
Mooie beelden, fijne presentatie. Keep up the good work!

Zeer fijn gelijnde wagen ook trouwens, het design van de nieuwe E komt pas echt tot z’n recht op deze Coupé.
Oooh GOD wat hou ik van deze wagen !!
@CrazyHenkie,

sterker nog de allereerste E-Klasse Coupe en Cabriolet ( W124) hadden
deze gordelaangever al, en die stammen al uit 1993
Complimenten voor Autoblog. Goede rijtest! heb met plezier gekeken.

En de wagen, tja ik zou hem wel willen =D
hahaha dood konijn bij 1.13 XD
Smaken verschillen maar dit is moeders mooiste niet.
Mijn voorkeur gaat op dit ogenblik naar de Audi a5 en mijn eigen 407 coupé.
mooie test, alleen die sesamstraat typetjes achterwegen laten zou nog beter zijn
@ technopat. ja indd groot gelijk, je kan moeilijk een weismann onder dezelfde noemer wegschrijven als een astra.

ik ga er vanuit dat stolwijk je heel weinig zegt ;)
Wat is het toch een heerlijke wagen…

Mooie rijtest jongens :)
Nice car dude! :D
Een bijna sportieve E Coupé, met een zenuwachtige achteras. Neen, geen Mercedes-comfort, dan maar geen Mercedes voor mij.

@ autoblog; Hé, waarom staat de video niet bij de ‘gerelateerde video’s’ op Autojunk, in de rechterkolom? Moest ik helemaal naar autojunk toe en hem opzoeken… :roll: Stel je voor. ;) (mijn pc kan abhd niet aan)
mooiste Mercedes, maar nog steeds lelijke auto.

positief puntje: Wouter begint het aardig onder de knie te krijgen!
Geen mooie auto, écht lelijk.

Petje ophouden voor de ontwerpers bij Mercedes. :p
Dit is werkelijk waar weer een fantastisch stukje automobiele kunst dat Mercedes heeft afgeleverd.
Wat een verschrikkelijk mooie en strak gelijnde coupé is dit toch…
Gewoon prachtig, en dan is vooral de vouw in het midden van de zijkant erg mooi.
Het AMG-plastic valt daar ook goed mee samen, zonder het een sjonniehok te laten worden.
En natuurlijk de perfecte daklijn en nog meer van die kleine details die deze auto zo vreselijk mooi maken.

http://z.about.com/d/cars/1/0/R/h/08_audi_a5_rear.jpg

Mercedes’ nieuwe coupétje is toch wel mooier dan de A5.

Ik vind de achterkant van de nieuwe E persoonlijk wel erg mooi, en met de coupé is dat alleen maar beter geworden.
Van buiten begin ik al erg van deze auto te houden.

Maar ook van binnen ziet het er allemaal perfect uit.
De stoelen van AMG zien er netjes en goed uit, en ook in het interieur zijn weer van die kleine handige dingetjes verstopt die deze auto zo’n enorme meerwaarde geven.
Het beste voorbeeld hiervan is misschien wel dat gordelsysteem.
Daaruit blijkt wel dat Mercedes ook echt over deze auto heeft nagedacht en niet zomaar twee deuren heeft weggegooid.
En dat kan ik zeker waarderen, aangezien het resultaat erg goed is.

Met een fijne V6 is nooit iets mis in zo’n sexy coupétje, en de cijfertjes klinken dan ook prima.
Met de beschikking over 292 pk en 365 Nm lijkt deze E350 Coupé helemaal niet underpowered.
Het is natuurlijk helemaal relaxt en sexy als je dan kiest voor een goede automaat, en dat doe je dan ook wel.
Gelukkig heeft Mercedes wel paddeltjes achter het stuur geplakt.

De gehele rijtest was weer eens erg goed, het blousje van Wouter is goed uitgekozen ;) !
Camerawerk is ook prima, mes compliments (?).
Tof man !
@ AMGke; Ik zoek nog steeds naar de Sesamstraat-typetjes waar jij het over hebt…? :?
Haha die gordelaangever zat 30 jaar geleden al in mercedes!!!

Dus wie jat er van wie?

Mercedes is niet voor niets de eerste auto met airbags!
Doe mij ook maar een 335i of zelfs 335d, ik vind hem mooi maar niet mooier als de 3-coupe of Audi A(S)5. De lage Cw-waarde is dan wel een hele prestatie.
@robbie: Wat ebn jij een bedweter de e-klasse coupé heeft geen rechtstreekse concurent maar volgens mij zen de meest vergelijkbare de a5 en de 3 coupé .
WouterT, waar komt dat blousje vandaan?
@ micheloo0; Ten eerste: robbie reageert helemaal niet naar jou. Ten tweede: wat is een beDweter nou weer? Een kenner van bedden?
De 2-deurs coupé is de toekomst :)
En btw, als je deze auto koopt en niet het glaze schuifdak doet, dan ben je een alien!
@micheloo0, I beg your pardon? Waarom zou ik een betweter zijn? Ik noem de woorden “concurrent van” met betrekking tot de E-Klasse Coupe niet eens!

Als je eens de moeite zou nemen om wat oudere artikelen van mij te lezen dan zou je weten dat ik als geen ander er van op de hoogte ben dat de E-Klasse Coupe geen directe concurrenten heeft. De A5 en 3 Serie Coupe zitten idd een stukje lager in de markt.

PS Hieronder twee artikelen van mij die je blijkbaar hebt gemist:
http://www.autoblog.nl/archive/2009/05/31/comeback-kid-keert-de-clk-terug-bij-mercedes
http://www.autoblog.nl/archive/2009/06/07/waarom-heeft-mercedes-zoveel-geflopte-modellen
@ robbie; Ik denk dat micheloo0 eigenlijk Svenska_Aeroplan_AB bedoelde, niet jou. Dat komt een stuk logischer over, gezien zijn (SAABs) reactie.
Status Failure
@Citrofiel, inmiddels staat de video wel rechts erbij ;) Heb ff de tag coupe toegevoegd aan het artikel. En wat betreft SAAB/micheloo, ach mijn standpunt is nu in elk geval duidelijk ;)
vergelijkingsmongool
Mooie bak! Persoonlijk (kijk uit: mening!) heb ik liever een A5 of S5. Wanneer komt Ruben weer met n rijtest? MB is toch meer Ruben’s fetish?
mooie rijtest, en ik vind dat gewoon ver van de camera afzitten toch beter hoor wouter ;-)
en trouwens een fantastische auto, ook fijn dat ie gewoon E Coupe heet en niet CLK ofzo iets!

Offtopic:
hoe kan het dat er bij autojunk staat dat ik geen reactie’s meer kan(of mag) geven?
ik vind em ook niet mooi, het is net alsof je met een meid uit bent die een lief gezichtje heeft, moooie haren lekkere txxxx maar die een paar heupen heeft van een molenpaard maar liefde maakt blind of zo.
Ja dikke bak howr.
@ Citrofiel: jaaaa, nou heb ik het ineens gedaan! Jij klikspaan!!
haha!

Ben ik nou een bedweter??
;)
@ SAAB; Beschouw het als een compliment. Bedweter, je weet blijkbaar een boel van (de manieren/activiteiten in) bed. ;) Hoe micheloo0 dat weet, daar waag ik me niet aan. :twisted:
leuk dat er nog veel herkenbare dingen opzitten vergeleken met de 300ce (die heb ik gehad)… zoals geen raamstijl, gordels automatisch naar voren!

verders… ach.. te duur voor wat je er mee kan! wel leuke auto… dat wel!
Dit is weer een knap stukje werk jongens. En ik vind deze Mercedes stiekem toch wel mooi.
@ Citrofiel: hahahaha! ja, zo kun je het ook zien…
Hoe hij dat weet? Geen idee… hoe heet zn zus???

:D
:D
:D
Mooie omgeving daar rond de vesting van Brielle ;)
Puike rijtest weer..!!
@ SAAB: doen de koplampen jou, wanneer je er frontaal op kijkt, ook niet om de 1 of andere reden aan SAAB denken? :?
@jurrian, idd niets, maar ik ken hier iemand die jurrian heet en het is niet echt een veel voorkomende naam vandaar … :)! en ruben is niet de MB fan maar sacha wel… of is sacha enkel de AMG fan?
@ maroc

ik dacht net hetzelfde! dat is toch net hét systeem van mercedes..
mijn vader had vroeger die e-coupé een keer als vervang auto,
ik was toen als kind helemaal gek van dat systeem,
tien keer opnieuw liet ik m’n vader die auto starten!:)

en even over de huidige e-coupé
wat een prachtige bak! wel sowieso met het amg-pakket, en misschien inderdaad een ander kleurtje, iets aggressiever mag wel qua kleur
na het kijken van het filmpje en het lezen van de rijtest,
ben ik een apetrotse mercedes-liefhebber!

komt hier nou ook een amg van of niet?
dat wordt wel wat!

335i is ook een beauty, en lekkere rijkwaliteiten
S5 is een prachtige bak, maar na het rijden was ik wel totaaaal teleurgesteld;
de befaamde quattro techniek kwam hier echt niet goed tot uiting,
haalde in tweede versnelling onderstuur uit dat ding dat het geen naam heeft!

anyway, mercedes heeft hiermee weer puik werk geleverd
Nee geen directe concurrenten, want A5 en 3-coupé zijn concurrenten van de waarschijnlijk ook gewoon weer komende CLK. En al is deze E-coupé wel een stukje duurder, hij is wel prachtig zeg. Op het eind van het filmpje zie ik ineens hoe mooi de achterkant eigenlijk is, daar lijken de achterlichten ineens perfect bij de rest van het model te passen. Mooie test, goede muziek, en ja mooi hemdje hoor Wouter :P
mooie wagen

ik vind de nieuwe e reeks zeer geslaagd

mooie rijtest en hou je hoofd maar weg bij die camera
Sorry robbie :D twas tegen saab :D
@ Emile_Benz
Weet jij wel wat een Saab is…? ;) Nee, ik zie er iig geen Saab in.

En leuke rijtest ook. Maar nou vraag ik me wel af….waar blijft Audi met de A6 Coupé! :D
Toch maar een 335i. Niet omdat deze lelijk is (die ramen met GeenStijl zijn wel tof), maar omdat die BMW me gewoon meer waar voor je geld lijkt :)
BR de Wilde schrijft:
15 June 2009 om 16:12

die gordel aangever, waar hebben we die eerder gezien? Bij de BMW 3 coupe ja! Maar goed gejat is nog altijd beter dan slecht bedacht!

mooie bak trouwens die E coupe. toch wel de mooiste auto van mercedes op dit moment


–> toch wel even vermelden dat Mercedes inderdaad al LANG voorziet in zulk een gordelaanreikarmpje. BMW heeft het eerder bij hen gejat dan andersom. laten we daar even correct in wezen ni waar?!
zie comment http://www.autoblog.nl/archive/2009/06/15/rijtest-video-mercedes-e-350-cgi-coupe#comment-2173165 ter aanvulling !


goede presentatie , je bent echt veel beter geworden de afgelopen maanden!!
knap werk.
Enjah beDweter was een fail :D :D :D
Eeeejjj! Ik ben ingelogd maar mijn naam is niet rood. Nu voel ik me naakt!! :|
Ik kan hem zeker wel waarderen! Veeele malen mooier als de sedan,
alleen kan ik nogsteeds niet wennen aan het nieuwe smoelwerk van de E-klasse. Sorry maar doe mij toch maar een goedkopere A5 dan…
Wel grappig eigenlijk dat er eerder zovelen waren die commentaar hadden op die “lelijke” led verlichting van audi en dat nu mercedes dan ook met iets dergelijks komt :D
Zag er laatst een staan en hij ziet er echt goed uit.
Even lompe auto als de sedan.
Geef mij maar de Renault Laguna coupé.
@ EM

Die ziet er gewoon te goedkoop uit.
mooie muziek gemonteerd, past wel bij het soort auto.
Gewoon relaxt cruisen(H)
Hartstikke mooie impressie, leuke muziekkeuze en hij zag er idd ow zo goed uit, veel beter dan zelfs op de config van MB (man, wat zijn die afbeeldingen af en toe lelijk, AMG’s worden SUV’s…).

Mooie test wouter, en blijf idd maar op vertrouwde afstand van de camera. :P
@ Emile_Benz: nee

@ Wouter: wel een beetje lullig om te zeggen dat hij ‘met de zijramen open geen stijl heeft’ hoor…

:D
duidelijk de 6 Serie !
Mooi,, jongens waarom zeuren jullie dat Mercedes jat, het is voor de consumenten… en als jij 80.000 op zak hebt vind jij elk detail wel welkom dus zeur niet, Bmw Mercedes en Audi vergelijk het niet met elkaar het zijn allemaal duitsers dat is ook het enige,, ik vindt Bmw is uit alle segmenten aan het rollle maar ik denk niet dat Mercedes-benz en Audi meedoen ik vindt Audi en Mercedes stukken mooier en Bmw waarom altijd hetzelfde ze zijn mooi maar naar 5 jaar heb ik het ook wel gezien doe eens iet met hoeken of rondingen dan bereik je meer dan al die rare ontwerpen!!!!!!!
Leuke wagen kan niets anders zeggen.
@Wouter: Maar “brillljjjaannnt” die weggelaten B stijl bij deze coupe,
USA coupe’s kennen dit zeker al van 1960, je weet wel uit de vorige eeuw dude.
:)
Wouter, wat een matige test maar weer. Je rijdt ongeveer met iedere auto hetzelfde, namelijk hard en lomp. Nu snap ik dat het spectaculair moet overkomen, maar met zo’n auto als de E-klasse coupé doet dat het gewoon niet. Rijd gewoon met deze auto zoals hij bedoeld is, dan komt het gevoel van de auto ook beter bij ons over. Daarover gesproken: je bent constant bezig met het opnoemen van feitjes over de auto, de cw-waarde, het verbruik, de prijs. Dat zijn allemaal dingen die wij zelf ook wel kunnen vinden. Houd dat gewoon kort! Oké wauw hij heeft geen b-stijl en een gordel-aangever, fantastisch. Koppel dat aan het (ik kan het niet eens opnieuw beschrijven) tractiecontrole-gedrag op de snelweg en dat was jou poging om het gevoel van de auto aan ons te communiceren.

Een journalist als Clarkson kan mij het idee geven dat ik me in de auto bevind, met het stuur in m’n hand en het pedaal onder mijn voet. Het kan zijn dat het jou bedoeling is, maar op die manier pak je mijn meebeleving helemaal niet. Vertel ons alsjeblieft de volgende keer wat je gevoel is van de auto, in plaats van een kop trekken alsof je moet poepen en het met een mwah mwah er vanaf maken. Het lijkt wel alsof je geen duidelijke mening hebt over de auto?
Thomaz schrijft:
15 June 2009 om 16:53
De CLK had dit gordelsysteem ook al, en die was er in ieder geval eerder dan de 3 serie coupé, BMW fan boyz…

Wie zegt hier dat ik een BMW Fan ben? Slecht hoor zo’n voorordeel. Zeker nog in de kleuterklas? pff prutser.

Ik wist niet dat mercedes dit systeem al langer had. Ik heb mijn conclusie te snel getrokken.
@ alexander

zie laatste 2 zinnen hierboven;)
@Rob USA: De Coupe deVille van 1949 had het al. :-)
Moeilijke keuze. De A5 is mooier ondanks het feit dat ik geen vag liefhebber ben. Maar dan zit je weer met het uniforme uiterlijk en de optielijst waar je een leuke A3 van kan kopen waar ik niet op zit te wachten.

Denk dan toch de Volvo C70, mooi, compleet goedkoop.

@rijtest

Saaie omgeving en saaie test. Totaal emotieloos….
Erg leuk filmpje weer, leuk gedaan!

En het klopt, hoe vaker je deze auto ziet, hoe mooier die wordt.
Mensen die zeuren dat het een lelijke auto is. Kijk hier maar naar. Je moet gewoon de goeie kleur hebben.

http://www.autoblog.nl/archive/2009/03/04/nice-mercedes-e-klasse-coupe
@ ///AMG

Aha, dat wist ik (vooralsnog) niet, bedankt! ;)
Wouter, aan wie refereer je met betrekking tot de mediatraining? Ik zit me gek te denken, maar zie ‘m even niet. Ga je het zeggen of is de grap er dan vanaf? :)
@Ruben : Het was ook maar een gokje, maar ik wist iig minimaal 1960. :)
En ik wilde de german fanboys niet helemaal hun ogen uit steken, maar jij doet het nu voor mij … thankzz :)
Voor dat geld koop ik toch wat anders.

Ik weet niet wat het is met Mercedes, die gebogen (doorgezakte) lijnen vind ik niet mooi, en die Bentley imitatie ‘heupen’ doen het geheel ook geen goed.

Sjieke bak van binnen en zal vast goed rijden maar ik loop er niet warm voor.
@Rob USA: Het concept is zelfs nog ouder, de eerste hardtop coupe stamt uit 1946 en was van Chrysler: http://auto.howstuffworks.com/1946-chrysler-town-and-country-hardtop.htm

http://static.howstuffworks.com/gif/1946-chrysler-town-and-country-hardtop-1.jpg
@Ruben: Deze was zeker ook eerder als de 1e sedan zonder stijlen tussen de 2 deuren zeker net als de Lincoln Continental. Leuk voor een “nieuwtje” voor de MB S-klasse 2012! :)
@ Rob USA
Maakt het uit wie er eerder was dan? Blijkbaar steek je toch graag de ogen uit van “German fanboys”. Geeft niet, maar doe het dan goed.
Strakke bak hoor
heel mooi gelijnde auto..
als ik het geld had zou ik het wel weten :D
@Ferdinand: Ik reageerde gewoon op het ” brillljjjaaant” van Wouter.
En ik zou nooit de ogen uitsteken van Germancar fanboys, omdat ze ooit als ze ouder en wijzer worden en daardoor eindelijk het besef krijgen dat al het moois uit de States komt, het niet meer zouden kunnen zien! :)
@ Rob USA
Ik citeer: “ik wilde de german fanboys niet helemaal hun ogen uit steken”
Niet helemaal zeg je, maar jij linkt blijkbaar het woord “brillljjjaaant” aan “wie was de eerste”, dus hieruit maak ik op dat je het wel graag doet. Niet erg slim dus wat je net zei… Maar maakt niet uit, dat is mierenneukerij. En dat al het moois uit de usa komt is natuurlijk een kwestie van smaak. Ik vind bijvoorbeeld van niet.
@ Jochempie

Helemaal waar!!

:D
Normaal niets voor mij z’n Mercedes, ik vind ze meestal ronduit lelijk en totaal niet boeiend, maar dit exemplaar lijkt echt de uitzondering te zijn. Dit is de eerste sinds heeeeeeel lang waarvan ik het design echt geslaagd vind. Niet te schreeuwerig agressief, maar toch uitstraling en elegantie die je meestal in italiaantjes terugvindt…

Nujah – als ik zoveel geld aan een auto zou uitgeven zou het eerder een klein maar fijn wagentje worden, grote wagens is nu eenmaal niets voor mij, maar toch – zeer mooi mercedes, ik hoop dat dit geen ‘one shot’ design is :)
Wederom perfecte video, mooie klassieke muziek op ’t eind, top presentatie. De video’s bij Autoweek zijn echt tenenkrommend vergeleken bij hoe soepel en volwassen de heer W. presenteert.
Al is de omgeving van de maasvlakte niet ’t meest fotogenieke decor (die stadspoort en B-weggetjes, waar was dat?).
Goed vormgegeven auto, valt idd qua afmetingen/prijs e.d wat tussen categorieen in. Een concurrent zou zijn die Infiniti coupé? Met 3,7 liter V6 dacht ik, komt ook een cabrio van, net als bij de merc.
Die kleine lampen op de neus irriteren me op de een of andere manier.. voor de rest moet ik zeggen dat ik hem mooier vind dan gedacht.
Maarre.. ‘Als de ramen naar beneden zakken en je geen stijl meer hebt..’ Is dat het gevolg van het rijden van een E350 Coupé? ;)
@ Rob USA: BIJNA al het moois komt uit de USA…
Wat een prachtige auto top Mercedes !
De coupé ziet er zowaar nog beter uit dan de sedan vind ik.. Nu alleen nog wachten op de AMG-coupé.?! :)

@Rob USA

”En ik zou nooit de ogen uitsteken van Germancar fanboys, omdat ze ooit als ze ouder en wijzer worden en daardoor eindelijk het besef krijgen dat al het moois uit de States komt, het niet meer zouden kunnen zien!”

Nou ja, ik zal nooit nevernooit dat besef krijgen waarschijnlijk want zo’n mooi land qua auto’s is het nou OOK weer niet. De oldskool musclecars daargelaten. Of je moet de vele Benzen, Lambo’s en Ferrari’s bedoelen die er (vooral in de grote steden) rondrijden..

Dan geef ik je groot gelijk! ;)
Met een Renault badge erop zou iedereen hem afkraken.
Kleef de Mercedes Ster op een Laguna coupé en iedereen vindt hem top.
Mooie bak dit zeg!! Gaat ook wel behoorlijk hard als je dat zo ziet en hoort.

ps: Wouter, probeer niet TE popie jopie te doen want ik begon je net goed te vinden. Voor de rest prima presentatie.
Prachtige lijnen, lekker geluid “ouderwets” comfortabel… Wat wil je nog meer om dagelijks in rond te rijden?
Love it. :)
Mooie commercial voor de E-klasse coupe :D
http://www.autojunk.nl/clips/view/155800
Het wachten is op de E63 AMG Coupé. Dat wordt auto voor MB de komende tijd.
Er had wel een powerslide in het filmpje gemogen :). Verder weer goede rijtest ;).
Veel mooier kan ’t toch niet worden? Wauw, hij is écht mooi!
@Sacha: nee de MB voor de komende tijd gaat de nieuwe Gullwing worden…
@EM

Als je er niet tegen kan dat het merendeel het gewoon een mooie auto vind, moet je niet lopen huilen dat we het alleen mooi vinden omdat het een mercedes is.

Het is gewoon een mooie auto. PUNT UIT! Dat jij de laguna coupe mooi vind, wil niet zeggen dat iedereen dat ook maar moet vinden. Ik vind de laguna coupe maar een lelijke auto. PUNT UIT!
Het is een kruising tussen de recente E-klasse platform/design,
met wigvorm en elementen van de CLS,
en dit autootje zal het vaandeltje overnemen van de huidige CLK,
die op zijn beurt is gebasseerd is op de oude C-klasse.
Go figure…..

Persoonlijk: vind ik de achterlichten net iets te groot,
zijn er wat lijntjes te grof getekend aan de zijkant van de corrosserie
en lijkt de voorspoiler van een tuner te komen.
Voor de rest een prima auto en kijkt hij lekker boos de wereld in.
Wouter heeft een goede uitspraak gedaan voor deze auto:
Van 1:54 tot 1:55.

Ik citeer:”..en dat je dan geen stijl hebt.”

Dat heb je zeker niet als je in deze auto gaat rijden!
Die gordel-aangevers zitten ook op de 335i coupe van een vriend van me. Dat is toch niet super nieuw/bijzonder?
@EM,

Renault met Mercedes vergelijken… whahahahahahahahahahahaha.

@Relief,

laat hem maar praten hoor!
Prachtige auto, mercedes heeft weer wat moois afgeleverd.
Veel comfort!
Even een vraag voor wouter: Wat voor camera gebruik jij voor deze foto’s?
Grtz.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).