Chrysler PT Cruiser leeft nog even door

Auteur: , 41 Reacties

Dit mag eigenlijk niemand weten, maar ik vind de Chrysler PT Cruiser leuk. Het is een geinig origineel ding en als ik een klein autootje met redelijk wat ruimte nodig zou hebben, zou ik serieus overwegen er een aan te schaffen. In tegenstelling tot sommige collega's en crackjunks vind ik het dan ook helemaal niet erg dat Fiat heeft besloten om de PT nog even door te bouwen in de Mexicaanse Chrysler-fabriek.

Eigenlijk zou het autootje deze zomer uit productie gaan, maar nu is besloten dat de laatste PT Cruiser in december 2010 van de band zal rollen. Daarna wordt de fabriek in Toluca omgebouwd, zodat in de zomer van 2011 begonnen kan worden met de productie van de Fiat 500 en de Jeep-versie van de Fiat Panda.

De PT Cruiser is er sinds 1999 en is een groot succesnummer geweest voor Chrysler. In topjaar 2001 rolden er 205.000 exemplaren van de band. Inmiddels is de vraag sterk teruggelopen, dus erg hard zal de fabriek de komende anderhalf jaar niet hoeven draaien.41 reacties

Ik heb de PT Cruiser ook nooit vervelend gevonden. Maar, hoewel het een beetje jatwerk is, ik vind de Chevrolet HHR mooier.

http://www.automedia.com/NewCarBuyersGuide2008/photos/2008/Chevrolet/HHR/SUV/2008_Chevy_HHR_ext_1.jpg
@ Ruben: FOEI!

De PT Cruiser leuk noemen… hoe durf je!
;)

Hij is ook best leuk, totdat je hem per ongeluk aanraakt…
Dan valt er geheid wat af!
Heb veel auto’s gezien maar niet een zo slecht gebouwd als deze.
Chrysler heeft er in the US zelfs publiekelijk zn excuses voor aangeboden!
https://www.autoloandaily.com/loan-news/auto-loan-daily/breaking-news/1140-gm-apologizes-to-consumers-in-ad

He diep kun je zinken…
@Ruben: Jij gebruikt duidelijk positievere getallen dan je collega’s : Dennis heeft het over 144.000 auto’s die een eigenaar vonden in het topjaar 2001 ;)

OT: Vind t niet een lelijke auto, al vind ik de cabio gewoon uit proporties..
Als ik een lijstje met lelijkste auto’s zou moeten maken, komt de PT Cruiser zeker in de top 3. Samen met dat gedrocht hierboven trouwens, zag die overlaatst nog in het ‘metaal’ bij de Opel-Chevy dealer. Te erg. [/rant]
@Lustigson: Ik ook, maar die is ook groter.

@SAAB: FOEI, Chrysler hoort helemaal niet bij GM!

@Chriss: De cabrio zou ik ook niet hoeven… ;-)
http://www.theautochannel.com/news/2008/12/08/289206.html
Dit is nog een betere link met GM’s Commitment to the American People van december 2008.

Leuk om te zien wat daarvan terecht is gekomen…
3x raden!

;)
@ Ruben: shit, je hebt gelijk!

Google-Fail!
;)

Maar als grote goeroe kun je je dat vast ook nog wel herrinneren denk ik?
De publieke excuses van Chrysler?
ehh….zijn er zoveel van die ondingen van de band gerold? en dat in 1 jaar?:O
@Svenska_Aeroplan_AB

Ik had hetzelfde willen zeggen, top 3 lelijkste auto’s, maar ik reed toevallig vandaag in de file achter een Chevrolet SSR Pickup Convertible, en dat ding was toch wel vijf stappen lelijker en stupider dan alles wat ik tot nu toe ooit op de weg heb gezien, misschien met uitzondering van de Ssang Young Rhodius.

Ik heb de PT Cruiser dus gepromoveerd van de categorie ‘waanzinnig lelijk’, naar de categorie ‘gewoon erg lelijk’, waar hij samen met o.a. de multipla, de C4 Picasso, de MiTo en de X6 mag rondhangen.
het is en het blijft een lelijk ding!
de PT Cruiser is gewoon butt ugly en ik ben een grote fan van Chyrlser hun 300C en Dodge wagens maar de PT Cruiser is toch de lelijkste wagen die chrysler de laatste 15 jaar heeft gebouwd… zo als Lustigson al zei de GM varriant is mooier, ook al zou ik er nooit een moeten hebben :P

@Mairsil
het heeft een reden waarom de SSR maar 1 jaar heeft bestaan…
:roll: maar toch vind ik hem mooier dan de Mitshubitsi (of hoe schrijf je het) pickups, die zijn toch nog een beetje lelijker en onpraktischer. En in de film The Island vond ik hem stiekem wel cool
http://imcdb.org/images/010/558.jpg
vanaf wanneer gaan amerikanen het leren om fatsoenlijke auto’s in elkaar te zetten..

OT: Dit model is sirieus het toppunt van wanhopigheid..
Bewust geen interieur foto’s in de afgebeelde galerij? Want dat is om te huilen! Wat on ergonomisch en goedkoop plastic… Ongelooflijk, dat ze daar niet even wat meer aandacht aan konden geven. De meeste Amerikaanse bakken hebben dat niet zo mooi voor elkaar…
‘Leuke” auto? Ik durf dit geen auto te noemen. Dashboard smelt als ie te lang in de zon staat. Ik zou mijn hond er nog niet in willen begraven….
verschrikkelijk ding met nog verschrikkelijkere techniek
Welke gek koopt dit vraag ik me wel eens af als je er eentje ziet rijden (en ja die ‘cabrio’ is NOG erger) Wat mij betreft komt ie vlak onder de Multipla dus de op 2 na lelijkste auto van deze tijd.
Het is gewoon wel de beste mid-size om te huren in de States. Hij heeft namelijk de meeste ruimte voor grote koffers. Want groot zijn mijn koffers altijd als ik ga shoppen in Miami. Het is geen gezicht, maar ik hoef tenminste geen full-size te huren. Kan ik weer wat extra sneakers van kopen.
Ik vind het best een leuk bakkie! Vooral als die grille wordt doorgetrokken en er een moddervette (hemi) v8 in wordt gepropt C=
http://www.southbaymustangowners.org/PT%20Cruiser1.jpg
aan de andere kant, dit is ook niet mooi
http://www.bestpinklimo.com/_files/Image/pink-pt-cruiser-limo-front4(1).jpg
Lekker Belangrijk
Wouw, dit is toch wel de mooiste allertijden, ik ga nu direct naar de dealer om er 1 te kopen..
toppie!!
Hele dag naar de klote!
De meningen zijn duidelijk verdeeld en dat is mooi,
in ieder geval beter dan dat iedereen in z’n golfje of astma stapt en zo het grijze verkeersbeeld nog wat grijzer maakt…

Persoonlijk kan ik het uiterlijk best wel pruimen, het getuigt van durf…
Mijn leerkracht heeft er zo één,
geen wonder dat ik haar niet echt mag.
@Dutch_Tuning
hier gaan we weer, kan je dat aantonen met feiten dat ze slecht in elkaar zitten? zo als een lijst met betrouwbaare auto’s ofzo? ah nee want daar scoren de amerikanen vrij goed ik ga nu niet zeggen dat de PT Cruizer een mooie auto is maar een fatsoenlijk is hij wel
maarja met een naam als Dutch tuning kan ik ook wel verwachten dat je oogkleppen op hebt… have fun in je tupperwaren hatchback!
@Mairsil: Denk eens out the box man. Die SSR is echt apart en jij zal ook alleen maar de achterkant kunnen bewonderen want met 305pk in de SSR zal je er nooit voorbij komen met je golf 3!
…out OF the box… sorry!
Nu een gele SSR op marktplaats met 400pktjes te koop! :)
Cabrio/pickup in één wat wil je nog meer.
at six trey
Sjonge kerel, onze grand voyager is al 1.5 maand bij de garage. er werden stukjes koper id motor gevonden terwijl voglens chrysler er nergens koper id motor wordt gebruikt. dus na veel heen en weer wordt de motor totaal uiteengehaald (op kosten van chrysler) en opnieuw ingebouwd. ondertussen rijden we met een chrysler PT.

Pffff wat een hok.
Over de design ben ik idd ook geen fan, maar dat is het minste tov het rijden.
Zetel kan niet laag genoeg voor mijn 190cm, vering is een ramp – auto schokt alle zijwaartse richtingen als we per 60kmh over kasseien rijden – draaicirkel is erger dan mijn volvo C70 – pook is niet prettig – je kan hem niet aanzetten als de koppeling niet volledig in is geduwd and the list goes on … een erger je rot bak elke dag weer, en ik tel af naar het einde van de reparatie.

Vind het echt wel leuk van chrysler dat dit alles in garantie gebeurde doch vind de pt veel minder geslaagd dan de grand voyager, waar ik eigenlijk heel tevreden van ben – sliding doors achter, heel ruim binnen, en heerlijk relaxend voor lange afstanden (aan max 140, dat wel).
@Alexander
de grand voyager tja nog nooit een gereden of aan gewerkt dus ik zou het niet weten :P Ik heb in iedergeval nog zo goed als geen klachten gehoord bij de 300C, Charger, Viper, Challenger en Ram ze zijn niet kapot te krijgen, dus van de voyager verbaast mij dit eerlijk gezegt wel
@Alexander: Ja, als je hem aftrapt omdat hij toch niet van jouw is dan krijg je dat! :)
ff serieus: Lijkt mij niet reeel aangezien er nog zoveel stokoude Voyagers rondrijden waar zijn leeftijdsgenoot de Espace allang op de schroothoop liggen.
love it or hate it. er is geen tussen weg met de PT. en de mening zijn duidelijk hier.
ik persoonlijk vind het weer wat anders, al die opel’s, Audi’s bmw,s enz enz.
die lijken allemaal op elkaar. ik vind het een gedurft iets. weer eens wat anders.
Mijn moeder vond het een aantrekkelijk autootje… Zegt genoeg denk ik. Dan moet ik er niets meer van hebben! :P

De SSR vind ik juist heel gaaf. Heel fout, daarom leuk toch?
Volvo_440_turbo
Een collega heeft er eentje gehad, van pure miserie moeten wegdoen wegens de miserabele bouwkwaliteit…
Stiekem vind ik hem ook wel stoer.. Cabrio vorm met een zespitter erin.. Mooi metallic zwart en een paar fatsoenlijke sloffen eronder.. Leuk bakkie om in de zomer mee te cruisen..
Hoe lelijk dit ding ook is, het wordt wel een icoon.
Ik heb de normale PT nooit echt lelijk, of, uit proportie gevonden. Hoewel ik hem never nooit zou kopen, vond ik hem ergens in de goede kleur met glimmende velgen wel cool. Zoiets van; “Kijk, die gozer (maar meestal vrouw) is tenminste niet bang voor wat andere van hem vinden!”
In tegenstelling tot de Cabrio, waar ik me hond nog niet tegenaan laat pissen :P

De Chevy SSR vind ik het toppunt van coolness, als je daarin aan komt rijden, dan maak je toch ook een statement! :D
Ik vind hem wel wat hebben, alleen zijn er bepaalde details die volgens mij beter kunnen aan de buitenkant.
De binnenkant vind ik werkelijk een ramp: mocht deze afwerking in eender welke toyota/Fiat/Opel van 8000 EUR zitten, zou ik er geen moeite mee hebben. Maar het uiterlijk van de PT Cruiser verdient een navenant interieur!
Over kwaliteit en duurzaamheid weet ik niks ;-)
Wat echt heel jammer is van de pt cruiser! dat ze er nooit een fatsoenlijke motor in gepropt hebben. Zowel de diesel als de benzine uitvoeringen zijn nou niet echt ‘leuke’ motoren. en dan bedoel ik niet 16V, TTi, Turbo, Rotvervelend32 en Cup(a) uitvoering motoren maar een motor met lekker veel koppel onderin minimaal een 5 cil geschikt voor zijdezachte automaat. Zou goed passen bij het uiterlijk van de auto
ik heb eerst zo n bus van chrysler gehad. wat een slechte auto was dat. daarna een pt crd .ik rijd nu 5 jaar en ben buiten de beurten nooit in de garage voor reparatie geweest. dit is een betere score dan met mn bmw.alfa.citroen
hohoohoho ben zelf in bezit van een ptcruiser lt edition maar wilde even zeggen die hhr lijkt een beetje op de pt maar ben blij het is ze niet gelukt wat een super auto die PT cruiser echt een stoere bak altijd bekijks want die van mij is awawawwawawawaanzin1 gr SURF CRUISER
waar rij jij dan mee man?

zo’n **** ding uit Duitsland zeker
Deze auto vindt ik heel knap ontworpen! Ga het zelf maar is proberen! Als je de PT Cruiser standaard lelijk vindt, dan snap ik het nog wel… Maar als je bijv. American Racing velgen eronder gooit, een paar cm verlagen, zo’n spoiler er op doet net als op deze foto, een beetje chroom er op doet (De grille, onderste lijstjes, spiegels, handvaten) En de lak zwart, heb je 1 van de mooiste Pt Cruisers (en auto), op aarde :-)… Maar zo’n cabrio vindt ik ook mislukt..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).