Jesse James pakt wereldrecord: 321,4 km/u op waterstof

Auteur: , 35 Reacties

Volgens sommigen is waterstof hèt alternatief voor fossiele brandstof. Jesse James laat zien dat het in ieder geval ook een snel alternatief kan zijn, want hij heeft zich het wereldrecord toegeëigend voor snelste voertuig op waterstof.

Bovenstaande afbeelding werd gelukkig voor James geen werkelijkheid. Hij kan de geslaagde recordpoging gewoon navertellen. Het oude record stond op naam van de BMW H2R met een snelheid van 301,9 km/u, maar James ging daar met een kleine 20 km/u overheen en noteerde een recordsnelheid van 321,4 km/u. Het record werd gevestigd in de Amerikaanse Mojave Dessert in Californië (El Mirage Lake).

Jesse James Hydrogen vehicle

Jesse James successfully shattered the land speed record for a hydrogen powered vehicle yesterday in the Mojave Desert. James attempted the challenge while filming his hit television show “Jesse James Is A Dead Man” which premiered May 30, 2009. The show was filmed yesterday and will air as the season one finale of “Jesse James Is A Dead Man” premiering on Sunday, August 9 (10:00 PM, ET/PT) on Spike TV.

Jesse’s time was documented by the Southern California Timing Association and beat the previous record holder, the BMW H2R, which previously held the land-speed record for an H2 car of 185mph in Germany. The vehicle used by Jesse was an emission free vehicle with a “Breathable Exhaust.”

Jesse went to El Mirage Dry Lake Bed with an extreme purpose: to break the land speed record of 185 MPH for a hydrogen-fueled vehicle. It’s a record that has long been on his mind and it has not been an easy road getting here. Jesse has consulted the help of legendary land speed racer

Mike Cook. Mike gave Jesse invaluable advice on the design of the car. He also helped Jesse pick up the nuance of driving the car and was with him in the testing phase. Engine wizard Kurt Urban came from Detroit and auto row to help him develop a superior hydrogen engine: an internal combustion throwback to the days of overpowering American steel. Together they created an emission free vehicle that will dispel any notions of the power of alternative fuels. Jesse prepared for a worst case scenario situation by escaping from a burning fuselage, narrowly avoiding injury and testing his mettle to the limit.

“Jesse James Is A Dead Man” is being produced for Spike TV by executive producers Jesse James and Hildie Katibah through his production company, Payupsucker Productions, in conjunction with executive producers John Brenkus and Mickey Stern of BASE Productions (“Sport Science,” “Crime 360”). Kevin Lee also serves as executive producer. Sharon Levy and Tim Duffy are executives in charge of production for Spike TV.

Jesse James is a custom bike and car builder, producer, publisher, television host and restaurateur. In 2000, James started his TV career with Discovery Channel’s “Motorcycle Mania,” and in 2002 produced and starred in the international television hit, “Monster Garage.” Before his TV gigs, James started.

West Coast Choppers by doing what he loved, building motorcycles in his mom’s garage. As an expert welder, James produces only 12-14 bikes a year, making a very long wait list for his coveted custom machines.

More recently, James established his own production company, Payupsucker Productions, and in 2004, he became publisher of Garage Magazine and launched Payupsucker Publications. In 2006 he opened an eco-friendly burger joint, Cisco Burger, in Long Beach, CA.

BASE Productions, Inc. is an eight-time Emmy Award and ten-time IDEA Award-winning production company that is breaking new ground for cutting-edge reality, documentary and unscripted infotainment programming. BASE Productions’ use of cutting-edge motion-capture and CGI technology is unmatched and brings a signature look to all of their productions. BASE Productions is based in Los Angeles and Washington, D.C. The company was founded by John Brenkus and Mickey Stern.35 reacties

en ik behoor tot die sommigen!
Een beter alternatief dan elektrisch, al zal die discussie nog wel een poos doorgaan =)

anaway Congrats JJ!
relaxt! goed bezig!
Dit wil ik horen :D rot maar op met die elektrische troep! en waterstof voor de toekomst :D
Moah, leuk dat het kan, maar zo’n purpose-built snelheidsmachine bouwen en dan nog maar op het niveau van de meeste benzine-supercars zitten? Keep working at it :P
haha ik ken Jessi james nog van Monstergarage hij was wel een egte wacko jacko die altijd wel iets had (rugklachten, gebroken enkel, etc.) hij zoekt het gevaar wel op. maar deze heeft ie overleefd zonder schrammen en op waterstof, netjes hoor.

oja 1 keer heeft jessi james een bentley brooklands gesloopt, althans motorisch verneukt, dat vind ik dan iets minder leuk :(
En een waterstof aangedreven voertuig kan zelfs nog een heel mooi geluid hebben ook nog. beter alternatief dan elektrische tijd als je het mij vraagt.

@ jez

Het staat pas in de kinderschoenen en kijk wat er nu al bereikt word.
YEAAAAAH jammer dat het geen hybride was, maar dit is een goed begin, ik wou wel meer weten over de motor.
Op snelheid hebben ze al veel vooruitgang geboekt.
Maar ik heb respect voor de mensen die daarmee op straat durven.
Beetje Verward
Lelijke wagen.
Waterstof is gewoon goedkoper en beter voor het milieu, BMW heeft al jaren fyne V12
Eindelijk wordt groen zijn ook eens gecombineerd met snelheid :D.

Alleen jammer dat de productie van waterstof nog steeds zo milieuonvriendelijk is
met 0 emissie, maar ja de wereld wordt gerund door de OPEC en andere Petroleum-vrienden die rustig de kraan dichtdraaien of de prijs per vat dramatisch opschroeven voordat wij alles met waterstof kunnen doen!
Hmm ik las even Jesse Jane. Jammer :P
Puur water en electriciteit is nodig voor het maken van waterstof, lijkt mij top :)
Zolang er maar iets in de zin van een verbrandingsmotor blijft bestaan dat mooie plofjes produceert….

Alleen als de hele wereld waterstof gaat verstoken,en het verbrandingsproduct is water, zou het dan ook wat vaker gaan regenen?
zelf denk dat dit toch het beste alternatief is http://www.mazda-madness.nl/nieuws/2009/29.html een hybride rotaty motor op waterstof :-D
Waterstofgas kan tot nu toe enkel gewonnen worden UIT fossiele branstoffen.
Er zijn nog enkele andere manieren, maar dat levert geen groot rendement op. Er zijn al studies genoeg over geweest. Dus zolang er geen deftige manier is om H2-gas te maken, blijft elektriciteit met bakken voorsprong de groenste… (En nee, hybrides zijn ook niet enorm groen, maar wel heel wat groener dan uw gemiddelde diesel-super95/98- slurpende auto…)
Mooie publiciteitsstunt but that’s it!

Zolang er geen manier wordt gevonden om waterstof energie-technisch rendabel te winnen blijft H2 een dead end.
warning freaktalk!:
@scorso voorlopig wel ja, maar productie via algen zit op een efficientie van 25% van de theoretisch 30% haalbare, het gebruik van ch4 en CO voor H2 is beter dan benzine en diesel (wanneer de prijs te hoog wordt). En er zijn verschillende onderzoeken naar efficiente elektrolyse systemen (bv OTEC, energie uit temperatuursverschillen id oceaan). Dus lang zal het niet meer duren. Bovendien, het gaat onze V12s en V8en redden van de ondergang, dus hoe eerder hoe beter!
@Benno je bedoelt die V12 die op H2 zoveel vermogen heeft dat hij een 7 serie net op snelheid kan houden?
@autoblog
in het persartikel staat de doorklik naar de volgende pagina:D
Waarom Waterstof? Waterstof is nog milleu onvriendelijker dan gewone brandstof en het word nog steeds uit fossiele brandstoffen gehaald dus veel beter ist nie
Waterstof heeft geen infrastructuur, elektriciteit wel (wellicht nog niet klaar voor iedere auto met elektromotoren, maar het bestaat al wel). Verbrandingsmotoren hebben een maximale theoretische efficiëntie die vele malen lager ligt dan het theoretisch rendement van een elektrisch systeem. Dat zijn (helaas) de feiten.
Wat ik wel mooi zou vinden als waterstof verbrandingsmotoren hun weg zouden vinden in de exclusieve, sportauto’s van de Italianen, Engelsen en Duitsers. Dan hoeft bijv. Ferrari niet aan de hybride en blijft de naam ongeschaad, maar moet je eraan geloven als Ferrari-eigenaar om een H2-pomp te vinden.
Of H2 zelf produceren met water + zonne-paneeltje, dat kan ook.
Monster Garage! Daar ken ik hem idd van. Nou ja, van de game dan, die overigens enerzijds leuk, anderzijds redelijk RUK was.


Morgen al 400 km/h op waterstof? :)
@Serge

dat kan zeker, maar dat is te inefficient. Je verliest te veel energie, maar het is wel gratis en voor niks.
Waterstof!:D:D
keep it up!
Mee eens RenJie, daarom zeg ik ook elektrisch wordt mainstream en wellicht ook in de sportwagens zal je zowel elektrisch als waterstof vinden, waarbij idd waterstof zeker niet het rendabelste is, maar dan heb je wel dat V12/V8 (hoewel een V12 die dieselachtig klinkt…) geluidje. vloeibare waterstof is beter maar is niet in je achtertuin te maken..Ook denk ik dat de benzine brandstofcel een rol kan spelen, denk aan een Volt maar dan geen cillindermotor als back-up maar een brandstofcel die op diesel of benzine werkt.
Productie van waterstof op grote schaal is het probleem. Erop rijden niet zozeer. Da’s simpel.
(van waterstof kan je ook terug electriciteit maken. Een auto op die manier aangedreven haalt – bij gelijke vermogens – zowat de dubbele actieradius als een waterstof aangedreven verbrandingsmotor. Daarenboven is een electromotor practisch onverslijtbaar en hoeft hij nauwelijks onderhoud. ‘k Weet nog niet zozeker of waterstof wel de redding van de verbrandingsmotor is…)
@ Scorso: onzin. Een uitspraak die je vaak hoort, maar die nooit onderbouwd wordt. Google maar eens, er bestaan veel technieken om H2 te winnen. En rendementen van nieuwe technologieën die nog in hun labo-fase zitten, liggen nooit bepaald hoog.

@ Nuytes: het worDT…, met DT. Ik heb daardoor de neiging te zeggen: “ga nog wat lezen voor je je mening verkoopt als waarheid…”

@Serge: Wat ben je nu met een infrastructuur wanneer het gaat om MOBILITEIT? Waar zijn de elektriciteitsvoorzieningen op de oceanen om ook onze transportschepen op elektrische motoren te laten lopen? Of in de ruimte voor de spaceshuttles?

Ik maak een onderscheid tussen 2 dingen. Enerzijds heb je motoren die een vorm van energie omzetten in een beweging, en anderzijds heb je het medium om energie op te slaan. Dus elektromotoren + batterijen en verbrandingsmotoren + H2. Het is de som die telt. Zo hebben elektromotoren een vrij hoog rendement, relatief laag gewicht en kostprijs, maar zijn batterijen het tegenovergestelde. Ze hebben een veel te groot volume & gewicht per opslagcapaciteit wat de mobiliteit niet ten goede komt. Ook zijn ze niet zo ecologisch in productie (chemie). Op microschaal (lees: de kleine automobilist die dagelijks niet meer dan een 150-tal km aflegt) is elektriciteit nu haalbaar, maar om de ware verbruikers en vervuilers te bereiken moet de batterijtechniek nog ernstig evolueren.

Voor mij persoonlijk mag de combinatie motor/opslagmedium die het eerst met een rendabel, betrouwbaar, mobiel, op macroschaal toepasbaar en betaalbaar alternatief komt, de strijd winnen. En ik vind is de manier waarop stemlustige overheden vandaag de dag hybridewagens promoten of garages gaan vol duwen met laadstations een nutteloze en populistische maatregel die andere technologieën in de schaduw plaatsen…
BENNO @ ik nee aan dat je wel weet hoe waterstof opgewekt wordt met je het is o zo schoon.
@ (B)Ernie

Er bestaat geen perpetuum mobile.
Zonder een huidige infrastructuur, zouden we de persoonlijke mobiliteit van vandaag niet hebben, infrastructuur dus is zeer zeker belangrijk!
Betreffende de transportschepen en spaceshuttles. Transportschepen worden nog altijd bij getankt en spaceshuttles ook. Wat een feit is, is dat spaceshuttles (zoals de Endeavour en de Hindenberg) continue problemen hebben met waterstof. H2 wil heel graag uit tanks ontsnappen, is het zeer vluchtig en is het inademen van H2-gas zeer schadelijk voor je gezondheid.
En dan doodleuk elke keer dolenthousiast vertellen dat er alleen water uit de uitlaat komt..
Uiteraard gaat het om de combo, maar ik denk dat we verder moeten kijken dan wat er vandaag is, maar wat de feiten zijn en wat de toekomst kan bieden. Batterijen kunnen alleen maar beter worden (ecologisch en prestatie gezien), de evolutie van de verbrandingsmotor is zo goed als klaar. Batterijen zijn al zeer recyclebaar en is er ook nog de supercondensator en de ZEBRA batterij. Nano-technologie zal een grote impact hebben op deze industrie en zal BEV’s alleen aantrekkelijker maken.
Tevens, hoe ver schat je dat een waterstof verbrandings auto kan komen? Hoe lang hij mee kan gaan?
Hoe snel trekt dat ding op dan? :P
Ik zie eigenlijk meer in een combi van die twee: batterijen en een brandstofcel met H2. Dus geen verbrandingsmotor op H2, maar weer omzetten naar elektriciteit en daarmee dezelfde elektromotor aandrijven of de batterijen opladen.

Ik weet dat ze ook H2 kunnen opwekken dmv algen, maar ik weet niet hoeveel vierkante (of zelfs kubieke) meter algen je nodig hebt om een auto een jaar op te laten rijden….

en anders iedereen een 10KW windmolentje op het dak (of meerdere)
zoek op youtube maar eens op “10kw vawt”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).