Behoorlijk realistische Lambo-replica te koop

Auteur: , 46 Reacties

Replica's zijn in principe nogal suf, maar als iemand er extreem veel moeite in heeft gestoken om het origineel zo dicht mogelijk te benaderen is dat wel bewonderenswaardig. Deze Pontiac Fiero 2.8 V6 heeft exact dezelfde buitenmaten als een echte Lamborghini Diablo en ook het interieur, dat bij dit soort auto's vaak wordt vergeten, is voor 95% nagebootst.

Alleen het cabinegedeelte is nog echt van de Fiero, de rest van de auto rust op een zelfgebouwd frame. De vering is rondom instelbaar, en zelfs de uitlaat is speciaal gemaakt om het geluid van een V12 zo goed mogelijk na te bootsen. Verder is de auto uitgerust met een achteruitrijcamera, radio/cd-speler, een ingebouwde acculader, alarm en driepuntsgordels. Ook niet onbelangrijk: de basisauto is van 1987, en dat betekent dat je over drie jaar belastingvrij rondrijdt nog steeds moet dokken.

De nep-Lambo komt oorspronkelijk uit de VS, werd naar Duitsland gehaald en rijdt sinds 2002 rond in Nederland. Hij is getaxeerd op €47.500 maar staat nu voor €42.500 te koop. Lijkt een redelijke prijs voor zo’n knap stukje werk, al blijft het toch erg zuur dat je er door het eerste het beste Golfje wordt uitgereden.

Lamborghini Diablo replica
Lamborghini Diablo replica
Lamborghini Diablo replica

Met dank aan audi racer voor de tip!46 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
niet wat je echt een prachtwagen noemt, beter ophouden met replica’s
Komt dicht in de buurt.Allen wel erg veel ruimte tussen achterspatbord en wiel
Voor een lelijke een best mooie auto. Toch knap als je dit kan maken.
waarom? 42k?
prachtig (voor minder dan 42 en half duizend in elk geval) maar met zo’n motor kom je toch nergens?
Auto’s uit 1987 worden nooit belastingvrij, met dank aan de GristenUnie
-edit: scherp! heb het aangepast-
Dat dashboard lijkt wel uit een foute speedboat te komen, het lijkt nergens op!
nou, ik vond het wel knap van die gast, het lijkt erg goed gemaakt, in ieder geval vele malen beter dan die ander van laatst.

ik zeg proficiat, maar ja, die motor…… een beetje chiptuning zal niet veel uitmaken ben ik bang. dan maar een compleet nieuwe motor in hangen?
misschein een porsche ding ofzo?
k had hem al gezien op marktplaats hij is wel vet :P
Ziet er op de foto’s strak uit… maar hoe is hij in het echt? afwerking e.d.?

In ieder geval ander blok in hangen… want dit kan natuurlijk niet!
Als je zoveel talent hebt in het maken van die dingen? Waarom ontwerp je dan niet je eigen auto en bouw die vanuit een andere. Steek er een dikkere motor in (of tune hem) en je hebt je eigen “super”car.

Ik vind dit ding wel prachtig gemaakt, maar toch..
Netjes gedaan maar zoals Mardec inderdaad aanhaalt, als je zo’n talent hebt waarom creeër je dan niet zelf een wagen die origineler is ipv een bestaand type te kopiëren.
In de advertentie staat “en het geluid van een diablo”. Ja hoor uit een Amerikaans V6. Ik heb dit soort wagens veel in Engeland gezien, het ziet er god uit, maar het geluid klopt nooit. Behalve dan de replica Countach met een echte Lamborghini motor erin!
Lamborghini diablo
mooi als ik het geld ervoor had had ik heb genomen…
jammer dat hij niet meer belastingvrij kan worden kut regeling!
Lamborghini diablo
heb = hem.
42,5K?? Da’s nog 42K te veel als je ’t mij vraagt….. ;-)
Nep blijft gewoon nep!
Wow 42 mille voor dat brikkie ? In dat geval koop ik liever een full option toyota aigo.
Ik zou toch eerder even doorsparen en voor iets meer dan het dubbele een echte SV kopen. Als je 42.500 eu kan uitgeven aan een nep-Lambo, dan kun je ook een ton uitgeven aan een echte. Overigens gaat dat niet voorbij aan het feit dat dit een knappe replica is, hulde voor de maker!
Ziet er netjes uit, maar ik hou niet zo van een schaap in wolfskleren.
Voor dat bedrag kan je een leuke echte Ferrari 348 kopen:P
wat een gezeur hier zeg,
ontzettend goed nagemaakt buitenkant, ik zou t verschil zo ff niet kunne zien en t interieur klopt voor wat je kunt zien met een echte diablo qua vormen en al dus waardeer de vakmanschap van die kerel en zeik niet zo
Knap gemaakt, maar zoals terecht wordt opgemerkt, waarom dan niet iets origineels maken? Of zorg er op z’n minst voor dat’ie ook qua performance op een echte lijkt… En 42.5k, tja, daar koop je een hoop ander leuks voor.
Wat bij replica’s vaak wordt vergeten is het feit dat de snelheidsbeleving ook in de buurt moet komen van het origineel. Meer dan waarschijnlijk is de wegligging van deze replica niet te vergelijken met een echte Diablo, en degradeer je je investering tot een neppe showcar. Of die mooi gemaakt is of niet doet er dan niet meer toe. Duur en fake. Slechte investering.
Voor 42k vind je probleemloos leuke wagens die zowel exclusief, als goed uitgebalanceerd zijn.
Hier hoort iets bij…
Oja!
moraal van het verhaaaaaaaal
er zijn veel haterz
er zijn veel nixgunnerzzz
waarom de4ze man op deze bmw pontiac rare bumpers space spoiler 20 inch velge waarom?
hij heeft er sgijt aan thats why.
als je niet kan hebben moet je er maar van dromen mensen.
hard werken mischien krijgen jullie er ook 1 ooit.
een neppe of echte wie zal het zegge
wie haat denkt altijd ik ben de beste
ik zal het jullie uitlegge
dit is vette shit en niet te kraken
rook je jonko is toch legaal
Vind het knap gedaan, dat wel.
Maar voor dat bedrag koop je een echte Ferrari 328 of 348.
De replica’s van een 328 of 348, ook al met fiero V6 koop je al voor minder dan E 13000,-

Veels te duur dus.
Goedkoper in onderhoud, dat betwijfel ik met al die op maat gemaakte onderdelen. Koop je niet bij de onderdelenboer, moet een dure vakman doen.
Ik heb bij replica’s net zo iets als bij coverbandjes.
Het is allemaal heel goed gedaan en technisch allemaal ok.
Maar als je dan over talent beschikt ga er dan wat zinnigs mee doen, verzin zelf iets en maak iets nieuws.Neem wat meer risico.
Stel, je ontwikkelt als autoconstructeur net zo een spannend design, maar dan met een 2.0turbo motortje. Dan moet dat toch te produceren zijn in massa voor een goede 30.000 EUR? Zoiets als een Toyota MRII maar dan nog iets spectaculairder.
Klassiekerrally
Voor dat geld koop je inderdaad een leuke echte klassieker. Dit zal ook niet echt in waarde stijgen (integendeel). Nep blijft nep…
42K uitgeven om voor lul te rijden, nep is bijna altijd zielig. Als je iets niet kan betalen, doe dan ook niet alsof. Een replica kan ik alleen waarderen als het een klassieker is, en zowel optisch en technisch overeen komt met het origineel, b.v. Porsche Speedster met snel keverblok en een cobra met een dikke v8.
Nep blijft inderdaad nep. Mensen die zich hieraan wagen, hebben volgens mij toch ernstig te kampen met complexen, en dan vooral rond hun imago.
@vla

Hollander geworden?
@ RenJie
Een rapper brada. :lol:
Ferrari Fanaat
lol @ vla, maja hijs wel right opzich, kijk die gozer heeft van een auto gedroomt, maar kon hem niet kopen, maar toch wil je hem graat, wat ga je dan doen? idd je gaat een replica bouwen, bij sommige mensen gaat het niet zozeer om prestaties maar voral om de looks, dat heb dus ook met een Ferrari F355, mooiste auto ooit, als ik hem nooit zou kunnen kopen zal ik wss ook een replica bouwen….

mijn punt is dus warom haten, iedereen zijn eige keuzen in iedergeval heeft hij geen golfje gekocht die ieder ander mens in nederland heeft….

greets uit kuwait;)
Op die titelfoto zou ik het verschil niet kunnen zien met een echte(zonder foto van de echte dan hè)
kamasutrabeurs.blogspot.com
wat kost een tweedehands Diablo dan…? minder, zou ik denken.

Deze SV in ieder geval niet, maar het moet volgens mij wel voor een halve ton lukken. Ik zoek nog even verder

http://www.autotrack.nl/owa_dima/owa/att_occ_detail.detail?p_spr_id=178217753&o_id=5764831&p_type_lijst=RL
lig niet te janken is best wel goed nagemaakt!
-edit: caps lock terror-
heb niets tegen kit-cars integendeel

wel mooi gedaan moet ik eerlijk toegeven
Het ziet er heel goed uit, maar het ‘Golfje-argument’ weegt wat mij betreft zwaar… Iedereen zal je uitdagen in zo’n auto, en je zult verliezen… Nee, dat is zonde. Als je dan een snel uiterlijk hebt, moet je ook snel zijn.
Hij is wel leuk voor in het museum. Dan hoeft hij toch niet te rijden, alleen het uiterlijk hoeft te kloppen… :)
Ik heb de auto in het echt gezien, foto 3 is van de beurs waar het dit jaar stond, in Rosmalen volgens mij. Afwerken is echt slecht, je ziet door de zilveren verf heen dat sommige delen van hout zijn, kit randen, kruiskop schroefjes etc. Maar van een afstandje wordt je wel even voor de gek gehouden, verdee zie ik het nut niet maar goed.
Volstrekt nutteloos.
Nep je hebt gelijk! Je bent mij net voor. Wou het net melden. Foto 3 is inderdaad gemaakt op het Autotron in Rosmalen tijdens “Speed 2009” het tuning weekend in Rosmalen.

Ik heb hem daar uitgebreid staan bekijken en ben het met je eens, de afwerking is echt bagger. Van dichtbij kun je zoooo goed zien dat het een neppert is. En dan dat interieur. Dat is vollledig bekleed, inclusief dashboard, hemel, enz, met een afzichtelijk lichtgevend blauw/grijs badmatjes achtig soort nepbont… barf…

Ook de wiel / wielkast / rijhoogte combinatie klopt niet. Of de wielen zijn te klein, of hij staat nog te hoog, of hij moet een andere maat spacer plaatsen, op één of andere manier klopt het gewoon niet. Zet hem maar naast een echte, dan snap je wat ik bedoel.

En dit moet 42.000 euro kosten? Sorry, dan ben ik het eens met Willem, koop dan een echte Mondial of zo. Dan verslijt ook niet iedereen je als een Wannabee.. nou… dan want ik maar nie…

En Chris… nee, ik bewonder het vakmanschap niet. Zie mijn relaas hierboven en dat van Nep. Sorry.
Heb m in het eggie gezien, ik zeg om te huilen, als de tank vol zit is tie het dubbele waard. De oud ijzer prijs is nog teveel.
Als je geen geld hebt voor een lambo, dan koop je maar een opgefokte calibra turbo of zo. Dit is walgelijk. Ze moesten die man aanklagen, of gewoon platwalsen (z’n auto) Ik heb er geen woorden voor.
Dit is een behoorlijke stelling: Ik wil heel graag, maar ik kan niet, en sta voor lul.
ik heb deze auto ook in Rosmalen gezien en vind een prijs van 40K totaal niet in verhouding staan. Hoe je het ook went of keert het blijft een fiero en geen Lambo.
Phantom 21ft V12
wacht dan maar tot ik ben begonnen aan een échte lambo replica, dus met een handgemaakt replica chassis én een V12 van BMW erin.

zal wel moeten wachten tot ik eerst mn boot afgebouwd heb, maar t plan begint toch serieus te dagen, en het heeft niks te maken met gebrek aan eigendunk, zelfvertrouwen of dat soort dingen.
gewoon nuchter boeren verstand zegt mij dat ik nooit een echte lambo zal kunnen kopen, dus waarom dan niet één zelf bouwen als je handig bent.

hier zeg ik wel bij dat het idee van iets volledig zelf ontwerpen ook leuk is, maar deze body’s kun je zo kopen en de tekeningen van het originele chassis zijn ook te krijgen. dat scheelt je toch een hoop ontwikkeling. (replica chassis is ook niet te vergelijken met een stretched fiero, je hebt dan gewoon dezelfde ophanging als de échte lambo’s)

afwerking is al een groot minpunt als ik jullie reactie’s zo lees, maar grootste knudde vind ik idd de motor, áls ik zover kom om eraan te beginnen dan wordt het met m’n BMW M73 V12 (met OMEX management en dus 400pk en 600Nm) gekoppeld aan een audi 5000 transaxle. heb je tenminste wel een 12-pitter brul en blijf je heus de meeste auto’s wel voor ;)

ben nog aan het uitzoeken maar hier een leuke link:
http://www.lambobuilder.com

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).