Betutteling 101: niet meer roken of eten achter het stuur?

Auteur: , 57 Reacties

Europa is oké, olé olé. Bij ons valt het momenteel nog mee, maar in de landen om ons heen begint het al langzaam maar zeker mis te gaan. Het wachten is op het moment dat je in de auto alleen nog maar recht voor je uit mag kijken zonder muziek aan, en dat je automatisch een boete krijgt als je niet elk uur tien minuten de motor uitzet. Tja, je moet wat om die verkeersveiligheid te verbeteren.

In Engeland zijn sterke geluiden te horen om het roken in de auto te verbieden. In eerste instantie gaat het om mensen die dit doen met hun kinderen erbij, wat op zich inderdaad niet kan. Maar heel sneaky staat er nog bij: “other arguments for the ban include potential dangerous driving”. Kijk, daar gaan we al. In Duitsland begonnen ze hier vorig jaar ook al over en daar heeft het verhaal voorlopig nog geen staartje gekregen, maar u weet: dit is nog maar het begin. (via autoexpress)

En dan de Belgische bakker uit Denderleeuw die een boete van €100 kreeg opgelegd omdat hij een boterham at achter het stuur. Stomverbaasd werd de man aan de kant gezet toen hij voor het rode stoplicht een hap nam van zijn broodje. Het proces-verbaal kreeg hij pas later in de brievenbus. Hij heeft het opgehangen in zijn winkel, waar de klanten het al even belachelijk vinden als hijzelf.

Een woordvoerder van de politie zegt erover:

“Volgens de wegcode moet je je voertuig altijd volledig onder controle kunnen houden. Een broodje knabbelen vind ik zelf wel kunnen, maar is voor interpretatie vatbaar.”

Goed, ik trommel mezelf even een paar keer voor de goede orde op m’n hoofd en ga dan meteen een stukje rijden met een lekker blikje cola in m’n bekerhouder. Ik zou zeggen, geniet ervan zolang het nog kan…

Met dank aan Supreem voor de tip!57 reacties

Wouter mag het uitleggen aan de agenten van die keer in die Audi A6 diesel!
Mogelijk verbod sterk gesteund door wegrestaurants?
@ Ruben Beaten: Je bent ’n nul vergeten…het is betutteling 1001
…Baeten natuurlijk…
Wat een stierenstront! Het valt me nog mee dat je je stuur nog mag aanraken! ;)
Roken is sowieso kansloos en al helemaal in je auto. Wat een smerige lucht
krijgt je hok ervan. Ik ga echt niet in een smokemobiel zitten, ik ga liever
gewoon dood.
@ Theagle11: Zeldzame Zeikerd… (En nee, ik ben geen roker!)
Ik heb geen bekerhouders in me auto, mega-schraal
Dan mag de video surveillance niet meer aan de camera’s rommelen. Een arm die ineens in je gezichtsveld komt kan mogelijk een deel van je zicht belemmeren.


Ja, ik voorzie auto’s nog spartaanser dan de 3-wieler Benz, met dezelfde specs.
@Emile Benz: 101 =

The first course in a subject taught at a college or university in Australia, Canada, South Africa, or the United States. By extension, “Topic 101” is used generallly to indicate the basics of any subject.
@ Gnermo: je punt…? :?
Mijn vorige post is mislukt.
Ik wilde Penn Teller’s second hand smoke is bullshit laten zien.
Even op google video zoeken.

Vaak als mensen klagen in dit land komt dat door de democratiche dictatuur van de meederheid.
Democratie is er ook voor de rechten van individueële burgers.

Word lid van de rook kerk, misschien mag je wegens je geloof roken van de wet.
opelsintrafreak
@theagle11 why not daar ruik je ja niks van ik rook ook niet nou ja meestal niet dan :oops:
Ik heb zon lekker geurtje en niemand ruikt dat ik rook in de auto
wat je in je auto doet is , je eigen zaak , het is je prive bezit klaar uit, als iemand wil roken in zijn auto moet die dat zelf weten, en als iemand daar niet bij in wil stappen moet die dat ook zelf weten, lekker dat europa he jongens .
@opelsintrafreak:
Omdat je zelf rookt ruik je dat misschien niet, maar een niet roker ruikt
dat zeker. Echt lelijk.
Wat een ongelooflijke bullshit weer. Ik mag toch hopen dat ze het hier niet door drukken.

Roken achter het stuur is heerlijk, lekker ontspannen achter het stuur zitten.
Een shaggie draaien gaat misschien wel te ver, maar ik rij prima met een sigaret. En als het dan toch druk wordt gooi ik ‘m weg, mocht ik het gevoel hebben dat het mijn rijgedrag beïnvloedt.

Overigens @ de mensen die rookauto’s vinden stinken; ik heb mijn auto voor mijzelf, niet voor een ander. En ik heb hem ook zeker niet als investering gekocht. Dan maar 100 euro minder vangen bij de verkoop van m’n heilige koe.
Ik ga maar weer eens mijn punk-outfit aandoen, de sovjet vlag hijsen en een pand kraken in amsterdam.
FUCK THE GOVERMENT !
opelsintrafreak
@Theagle11 1 sigaret per maand mischien dus daar zal het vast niet aan liggen, maar mijn vader rook wel al heel erg lang dus daardoor zal ik het wel niet ruiken
Anyway mensen die peuken uit het raam zwieren op de snelweg die mogen van mij wel de doodstraf krijgen!

Heb er eens een in mn cabrio gehad
kajagogo: heb nog een plaat van de sex pistols liggen,
ik wil maar bedoelen dat je groot gelijk hebt
ps: is nog steeds super muziek
the Honda Spirit
van mij mag het roken in de auto per direct verboden worden, vooral voor van die aso moeders die gewoon achter stuur roken terwijl hun kleine koters op de achterbank meegenieten. Echt dat soort moeders mogen ze van mij ook in de cel donderen (is er ook geen celoverschot meer) als straf.

@STefan helemaal helemaal met je eens, ook al heb ik geen cabrio.
@kajagogo

Ik ken nog wel een stekkie in de Rustenburgerstraat. De caravan staat al klaar en het zit naast danschool Lucia Marthas, dus gegarandeerd de hele dag mooie tsjiks die langskomen. 2 vliegen in één klap!

Stink ze!
stefan schrijft:
22 June 2009 om 19:54
Anyway mensen die peuken uit het raam zwieren op de snelweg die mogen van mij wel DE DOODSTRAF krijgen!

Heb er eens een in mn cabrio gehadDoe eens normaal, stomme PVV-er.
Doe eens normaal? doe zelf eens normaal, ik schiet overal peuken uit mn raam behalve op de snelweg
Wat denk je als hij bij een motorrijder in zn nek schiet?
Het slaat nergens op. Ik ben geen roker maar ze doen net alsof je wiet rookt tijdens het rijden…

Een auto is je eigen privé ”vervoersmiddel” en je moet toch zelf kunnen weten wat je in de auto doet? Straks mogen mensen in hun eigen huis niet meer roken… Dit gaat wel een beetje te ver hoor (ik ben overigens een niet roker).
Ja ik vind het volkomen terecht eerlijk gezegd! Veel mensen kunnen namelijk geen twee dingen tegelijk, of het een of het ander.

Hoe vaak zie je niet van die kansloze lui die met hun hele take-away menu op de snelweg op schoot zitten te schransen, en slingeren als de tyfes.

Hetzelfde geld voor die teervingers die niet meer op hun peuk letten dan op het verkeer.
@Race_Kees, heb jij ook zo’n “niet spreken met de bestuurder” bordje in je auto? Nee? Snel doen!! Levensgevaarlijk zo’n gesprek dat afleid in de auto
Hmm… ik betrap mijzelf er op dat ik geen standpunt kan innemen.

Kijk, ik rook nooit in de auto en ik eet nooit in de auto. Vanwege twee redenen, vind het niet veilig, ik ben een echte man, kan dus niet multi-tasken. Ik doe dan, wat Race Kees schrijft. En ik wil het niet vanwege mijn auto, alles stinkt, alles onder de vetvlekken, je kunt iedere dag hem uitzuigen. Nope, geen zin in, dus dan laat ik het maar. Dus dan zou je zeggen, “wat zeur je dan, als de regering dat allemaal verbied heb je er toch geen last van”.

Maar van de andere kant, ik kan het niet hebben dat de regering ALLES en dan ook echt ALLES wil reguleren, bemoeien, verbieden, etc. Ik vind dit echt een zwaar over gereguleerd land. Dat komt me wel flink de strot uit. Laat de mensen toch met rust… Zal mij benieuwen hoe lang het duurt voor we dit nog een keer gaan horen in een dikke preek van moraalridder Spee, ondervraagt door een gekrulde smurf op een kratje…
@Race_Kees

dus omdat er 1x in de 10 jaar een ongeluk wordt veroorzaakt door iemand die een hamburger zit te vreten mogen miljoenen mensen niet eten tijdens het rijden? Lekker verhaal. ik zie trouwens dat je bezig bent met de restauratie van een oude kever, ik hoop niet dat je er ook nog van plan bent in te rijden, het zijn immers zeer gevaarlijke dingen met trommelremmen en een slechte wegligging, ik wed dat er wel eens ongelukken mee gebeuren, direct verbieden dus….

Je kunt alles wel verbieden omdat er mensen zijn die niet hun verantwoordelijkheid nemen, diegenen die wel hun verantwoordelijkheid nemen lijden er dan onder.
en binnenkort mag je je gps niet meer bedienen
Ik snap nog steeds niet dat je een beroep als agent kan uitoefenen. Hoe kan je het nou leuk vinden om mensen op te naaien? Dan is er echt wat met je mis gegaan bij je geboorte.

Maar goed, OT, belachelijk! Waar houdt het op?
Zoals “super” al schreef, men dient zijn eigen verantwoording te nemen en dat niet in de handen van anderen leggen. Daardoor krijgen we zulk soort rariteiten.
ik ben het er mee dat er niet gerokt mag worden in de auto omdat het ook gewoon gevaarlijk is. eem vriendin van mij ging ff peuk pakken 3 sec later auto total los.
Sommige mensen kunnen echt geen 2 dingen tegelijk ik bena eens omver gereden door een vrouw die een broodje aant eten was achter het stuur voor roken lijkt me dit wel zinloos.
Mensen,mensen, mensen! ,tjongejonge jonge toch!!! Dat je tegen roken bent is je goed recht Maar wie denk je wel dat je bent om andere volwassen mensen te gaan vertellen hoe ze hun leven moeten leiden. Zo worden totalitaire staten geboren!! Dan kan je wel de veiligheidskaart gaan spelen, maar dan is het eind ook wel echt zoek.Hoe zou de rijstijl van een roker zijn die van Maastricht naar Groningen rijdt en die geen peuk mag roken? Ik vermoedt dat het de agressie op de weg geen goed zal doen. dus je bereikt er waarschijnlijk het tegenovergestelde mee. Maatregelen zijn er om iets op te lossen en hopelijk niet om nieuwe problemen te maken.
Zogauw mijn *kuch* chauffeur eet of drinkt, valt me toch gelijk een verandering aan de rijstijl op, en dan niet in positieve zin. Latere reacties, meer slingeren, niet bepaald voorbeeld van veiligheid. Dus ik zie het punt wel…
@stefan:

Misschien moet je dan wat meer afstand houden, drol. Als ik mijn peuk op de snelweg gooi land die altijd perfect op het asfalt, voordat hij geschept wordt door een achterligger. Tenzij er een zakkenwasser achter me zit die bij 160 nog steeds kleeft, die krijgt ‘m inderdaad op z’n gril. Niet dat ik dat leuk vind, maar het is wel degelijk “eigen schuld dikke bult”.

En uitspraken als “de doodstraf geven” zijn toch wel van een zodanig laag niveau dat ik niet eens geloof dat jij een auto mag besturen.


Verder is dit hele verhaal ook grotendeels een morele kwestie, namelijk waar houdt de regering op? Het mag toch wel duidelijk zijn dat de mensen het een beetje spuugzat beginnen te worden dat alles hier wordt geregeld.

Ik snap heus dat Nederland veiligheid erg belangrijk vindt, maar verkeersdoden zullen er helaas altijd zijn. Moet je voor die “paar” doden iedereen zijn vrijheid op de weg verzieken? Ik wil benadrukken dat ik altijd meeleef als iemand overlijdt in het verkeer, of ik diegene nou ken of niet, ik vind het vreselijke gebeurtenissen.

Voor mij is deelname aan het verkeer een genot, althans op de meeste momenten. Autorijden is voor mij ontspanning, en dan wil ik gewoon een sigaretje roken.
Ik wil niet constant moeten denken om wat ik allemaal doe, zodat ik straks niet meer kan ontspannen door alle regels die straks ook nog in je auto gelden.
het slaat helemaal nergens op je kan nu eenmaal niet ales verbieden het is je eigendom dus je bepaalt het gewoon zelf en als die regel in gaat eerst maar is kijken of die ××× mensen er zelf ook aan houden
eigenlijk vind ik het roken etc verbieden niet eens zo verkeerd. bellen mag toch ook niet. met roken heb je ook je aandacht er niet helemaal bij. of in elk geval niet beide handen volledig. als je belt en er gebeurt wat, dan pleur je je telefoon in een hoek en grijp je in. dat doe je niet zo snel met een brandende sigaret.

of als je per ongeluk je telefoon laat vallen. dan baal je. kost je wat belminuten meer. laat je je peuk vallen. dan raak je in paniek. o jee een brandende sigaret ergens onder me stoel. snel zoeken = veel geslinger + niet opletten
Die Belgische bakker begint wel stilaan voor een klein relletje te zorgen…
En terecht!!! Omdat je een sneetje brood eet in je auto, komaan!

Trouwens, diegene die die quote uitsprak, was geen woordvoerder, maar een presentator van zo’n politiek verantwoord auto-tip-programma, waarin ze je de verkeersregels nog eens uitleggen. Hij is wel van de politie, maar goed. De échte vertegenwoordiger zei dat het onnozel is van die agenten die de boete uitschreven, maar dat ze als ze de regels volledig correct toepassen gelijk hebben. Want volgens art 8.3 moet je ALTIJD je auto kunnen besturen en de controle kunnen behouden. Nu zijn die flikken misschien zo’n debielen, maar ik kan best mijn auto besturen terwijl ik een broodje binnenspeel, maar het zal wel aan mij liggen :D
@ Emile_Benz, haha, you’re BEATEN !! :lol:

@ Citrofiel, zozo, een chauffeur in je C6! De ultieme rijervaring ;) !
en anders stop je even voor een peuk op de snelweg. bedoel, hardlopers zijn doodlopers toch?
We leven in een tijd waarin het ene na het andere wordt verboden. Zou het niet nuttiger zijn om sommige zaken te verplichten die het rijden op een positieve manier beinvloeden, ipv altijd zaken te verbieden die het rijden negatief beinvloeden. Om de 5 jaar een soort van rijvaardigheidscursus met een update van de nieuwe verkeersregels zou een mooie opfrissing zijn voor alle bestuurders.

Wat het eten en drinken in de auto betreft. Probeer je eigen rijgedrag kritisch te beoordelen als je eet of drinkt. Trek daaruit je conclusies.

En nog iets over peukjes gooien op de openbare weg: doe dit aub niet. Doe ze in de asbak. Je asbak mag harder stinken dan je bek!
Die mensen die het leuk vinden om hun peukie op straat te gooien, ja ook jij Stefan met je cabrio en je peukje die een mooi rond gaatje in je bekleding brandt, doe dat eens niet.
Dat is pas milieuvervuiling, gooi dat in je asbakje, daarom zit hij in je autootje. En gooi hem niet op straat, dat is namelijk openbaar terrein en daar willen andere mensen ook van genieten, en die willen geen peukjes onder hun schoenen hebben.
Of een mooi brandje zien ontstaan omdat een of andere onnozelaar zijn peukje niet goed heeft uitgedrukt.
Als er dan toch mensen de doodstraf moeten krijgen omdat ze gooien met peukjes, Geef het dan aan iedereen en niet alleen aan de mensen die hun peukje op de snelweg bij iemand anders in zijn cabriootje gooien, maar ook de mensen in hun cabriootje die er zelf ook aan mee doen.

Oh ja, en als je dan toch bezig bent met het gebruiken van je asbakje, gooi hem dan ook netjes thuis leeg in je container en niet ergens als een mooi heuveltje nicotine ergens midden op straat.
Belachelijk. Ik begrijp best wel dat het niet heel veilig is als je achter het stuur aan je club-sandwich loopt te knabbelen, en probeert om geen mayo op je mooie shirt te krijgen, maar dat je daar een officieel verbod voor wilt invoeren dat gaat te ver. Als je op de autoweg een blikje redbull achterover kapt om wakker te blijven :P dat moet toch kunnen?
Dit is dan het Europa, één grote bureaucratie met nóg meer regeltjes voor Jan allemaal. Die euro parlamentariers interesseert het geen bal, want die hebben een chauffeur en moeten kost wat het kost hun doelstellingen halen. Alleen het roken verbieden? Daar zit wel wat in, want dát leid je af. Als ze dat invoeren ga ik knallen over de autobahn en een peukje opsteken, remembering good old times.
Straks op de terugweg naar huis, maar een extra peukie roken. Nu kan het nog, stelletje MoFo van de regering…
Roken, eten, drinken, radio bedienen, bellen, film kijken, krant lezen, computerspelletje spelen, navigatie bedienen, blowen, tennissen, werken, neuspeuteren, zingen, neuken, eitje bakken, slapen, potje voetbal, doe ik allemaal zonder problemen achter het stuur!!!
@markieanta-TJE

Wat schrijf je liefjes. Zekertjes last van een complexje?

toedeltje Vincenzootje.
Door ons werk komen we veel in aanraking met Russen en andere mensen uit het voormalig Oostblok, als ze hier komen heet ik ze altijd van harte welkom in het best georganiseerde Communistische deel van de wereld
Het ijzeren gordijn is nooit opgeheven, het loopt nu langs de Noordzee naar het Zuiden toe
@Vincenzo, lekker ontopic….
Zoek een andere hobbie dan andere mensen af te zeiken op je computer, want echt indrukwekkend kan ik het niet noemen.
Ik zou mijn broodje snel opeten + een mentos chewing gum en de boel ontkennen.
@ VivelaFRANCE; Mocht ik willen. Ik moet het doen met ouder spul van Citroën. DS en TA… :)
@Reacties,

Oke oke de doodstraf is natuurlijk een beetje overdreven. Maar er is duidelijk een verschil tussen mensen die nog enigzins rekening houden met anderen en mensen die het totaal een worst zal schelen. Ik zelf kijk altijd wel 2x voordat ik mijn sigaret uit mijn raam gooi. (Mocht er een motorrijder,cabrio) vlak achter me zitten dan wacht ik gewoon even met het deponeren van mijn sigaret. Echter heb je ook figuren die het geen biet kunnen schelen.. Daar doelde ik meer op
@ markieanta…

jonge begin maar niet over het milieu en de straat want een peukje op straat is niks vergeleken met de rest van de zooi…
LambertFransz
@dennis21

ik ben het eens met markieanta.
Je kunt wel zeggen dat het niets is vergeleken met de rest van de zooi, uiteindelijk begint die hele “zooi” bij jezelf. Ieder peukje maakt een grotere zooi. Ik denk zelfs dat het gemakkelijker is om je peuk in die asbak te deponeren dan 2 keer achterom kijken (stefan) waarna je je peuk met een beetje geluk (wanneer er geen motorrijder of iets dergelijks achter je rijd) uit het raam kunt gooien.

Ik vind zoals eerder vermeld inderdaad het verbod op roken in de auto niet heel onredelijk. Vanwege onoplettendheid…er brandt iets in je auto en stel dat je peuk valt of iets dergelijks dan is het vrijwel altijd stressen. Ondanks dat, vind ik dat er teveel regeltjes worden opgelegd. We moeten onszelf verantwoordelijk voelen. Als je je auto in de toekomst aan de kant moet zetten om een boterhammetje te mogen eten, gaat mij te ver!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).