Rijtest & video: Porsche Cayenne GTS Progressor by JE Design

Auteur: , 108 Reacties

Als SUV-rijders bij tuners shoppen, dan blijken ze verrassend vaak voor de “full monty” te gaan. De hoogste tijd dus, om eens de geneugten van een gepimpte SUV te proeven.

[Eerst kijken, dan lezen? Bekijk hier de video van de JE Design Progressor!]

Video: JE Design Progressor

Laten we één ding even afspreken. We gaan niet in discussie over de redenen waarom mensen SUV’s met een Porsche badge kopen. Dat is niet vanwege de ruimte en maar heel misschien vanwege de hoge zit. De allerbelangrijkste reden om een SUV met Porsche badge te kopen is om duidelijk te maken dat het goed met je gaat in dit leven. Daar is op zich niks mis mee, maar om dat te kunnen doen is het handig als je auto een beetje opvalt. Dat is het moment dat een tuner zoals JE Design om de hoek komt kijken.

Porsche Cayenne GTS Progressor by JE Design

Na raadplegen van het “Großen Coole Namen Buch” bleken Magnum, Tornado en Glitter toch al bezet. Dus werd het Progressor en zoals JE Design het verwoordt, laat de Progressor het potentieel van de Cayenne (type 957) volledig zien. Dat is dan het potentieel om niet alleen kleine meisjes bang te maken, maar ook grote mannen in snelle BMW’s angst in te boezemen en natuurlijk om een bepaald soort grote meisjes van hun stoel te laten glijden.

Porsche Cayenne GTS Progressor by JE Design

We hadden de keus uit een Cayenne GTS Cayenne V6 die, zo verzekerde JE Design, er hetzelfde uit ziet als een JE Design Porsche Cayenne Diesel. Dat leek me reden genoeg om daar vooral niet in te gaan sturen, en waarschijnlijk ook een goede reden voor grote meisjes om je na de eerste date te dumpen. We moesten het dus doen met een oranje Cayenne GTS.

Porsche Cayenne GTS Progressor by JE Design

Om je even op te frissen: de Cayenne GTS heeft een atmosferische 4,8 liter grote V8, zonder turbo dus. De GTS heeft als basis de reguliere Cayenne S, maar is in vergelijking wat sportiever uitgedost. Zo heeft de GTS de voorbumper van de Turbo en zijn de wielkasten 14 mm verbreed. Een lekkere sportieve basis voor de Progressor dus, die aan alle kanten werd opgeklopt en uitgebouwd. Motorisch liet JE Design alles bij hetzelfde en dus levert de V8 405 pk en 500 nm. Daarmee haalt de GTS een top van 253 km/u en sprint de SUV in 6,1 seconden naar de 100. Prima cijfers en in de praktijk voelt de Cayenne GTS dan ook vlot genoeg aan, zonder bloedverziekend snel te zijn.

Porsche Cayenne GTS Progressor by JE Design

Zelfs de uitlaat bleef ongewijzigd, alleen de uitlaatmonden kregen een kleine makeover. Gelukkig heeft de GTS van huis uit al een Sport knop waarmee (onder andere) het volume van de V8 kan worden bijgeregeld van een beschaafde roffel tot een he-hallo-hier-ben-ik-weer-V8-brul.

Porsche Cayenne GTS Progressor by JE Design

Voor een wat sportievere stance vond JE Design het nodig om de Cayenne nog lager bij het asfalt te leggen. Ik zeg nog lager, omdat de GTS al 24 mm lager ligt dan de reguliere Cayenne. Afhankelijk van je eigen wensen legt JE Design de Progressor 35 t/m 70 mm lager. Dat is dan wel een voordeel van zo’n SUV: wat van hoog komt kan nog lekker de diepte in. Natuurlijk schreeuwt de GTS dan ook om vervanging van zijn nogal lullige 21”-ers met 295/35 banden. De Progressor krijgt dan ook nog een maatje grotere velgen en de 22” zijn ofwel in zilver of jummie-antraciet te verkrijgen. Het geheel wordt wel een tikkie oncomfortabel. Zeg maar gerust stuiterig en dat zelfs met de adaptieve vering (PASM) in standje comfort. Het kan natuurlijk ook zijn, dat ik oud word en een lekker sportonderstel niet meer weet te waarderen. Of je een onderstel kwalificeert als hard, blijft afhankelijk van je eigen smaak.

Porsche Cayenne GTS Progressor by JE Design

Porsche Cayenne GTS Progressor by JE Design

Over smaak gesproken: als je de JE Design Cayenne Progressor mooi vindt, dan zal je ongetwijfeld niet alleen maar medestanders tegenkomen. Subtiel is het allemaal niet en smaakvol ook al niet. Stoer en indrukwekkend zijn dan wel weer woorden die prima bij de Progressor passen. De Progressor lijkt niet alleen breder, maar is het ook daadwerkelijk. De voortrein werd 60 mm breder en achter kwam er 80 mm bij. De daarvoor gebruikte spacers op de vooras zorgden voor een lichte trilling in het stuurwiel tussen 90 en 130 km/u, een teken dat JE Design de grenzen van de techniek aan het op zoeken is. De grotere afstand tussen de wielen wordt gecombineerd met een heleboel bodykit. Zo zijn de wielkasten verbreed en werden er sideskirts gemonteerd. De achterbumper kreeg een diffuser waar de door JE Design gepimpte uitlaat beter in uitkomt. Maar vooral de voorzijde werd een stuk dikker en kreeg een toevoeging waar een gemiddelde Cayenne rijder niet zonder kan: daytime running lights met LEDs! Alleen deden die het even niet op de testauto, maar desondanks had de Progressor genoeg roadpresence om verbazingwekkend weinig last te hebben van andere verkeersdeelnemers. Wat kun je je nog meer wensen als SUV-bestuurder.
108 reacties

Dit had ik niet verwacht
plastic, en spacers.. :(
haha geen diesel, deze is veel beter
knap filmke!
wadeen geluid!
dus toch! koning
nou, wat was van deze de bedoeling? bedoel, erzijn er al zat geweest die met tune bewezen hebben dat hij lelijker kan dan het standaard model, dat al lelijk is
Zeer Dikke rijtest. Mogen jullie vaker doen, zo’n rijtest met een getunede SUV
hoe maak je een lelijk hok nog lelijker
Opzich wel leuke een beetje tuning, al vind ik deze spuuglelijk. Ligt het aan mij of was dit een nogal korte rijtest?
Ik zei het toch
Mooi hoor, als ik pooier of drugsdealer was zou dit zeker mijn eerste keus zijn.
Zonde van het geld!
Rijtest ziet er weer als vanouds goed uit.
JAAA!! I KNEW IT!
Heel knap, Joost. :) Ik hoorde je gillen! :P

Nu snel filmpie kijken!
Porsche-freak
Ik vind hem wel leip alleen volgens mij staan de voorwielen een beetje scheef!!
maakt ook niet uit :D ik vond hem wel wat kort?! maar zeker wel lekker
Ik vind hem lelijk maar dat even terzijde.
Twee verschillende kleuren velgen WTF ?
Nou hebben ze er eigenlijk gewoon ander bumpertje wat zij-skirts en ander tipje van de uitlaten. Dat lijkt mij iets dat de gemiddelde Johnie ook doet met zijn honda civic, peugeot 206 of Golf. Nee geef mij maar pure auto’s. Wel met uitzondering van enkele tuners (Edo, Alpina, …)

Leuke trip maar niet zo doorgrondend als de vorige. Wanneer komt er weer een Full Auto test zoals de Audi S5 cabriolet dat is nog eens een rijtest.
Ik heb genooooten
Nou, weinig interessante auto. Een van de minst mooi getunede Cayenne’s. Van mij mogen ze wel wat bruter, die auto is veel te braaf (lees: lelijk) van zichzelf.
JP schrijft:
21 June 2009 om 16:56

Porsche Cayenne JE Design

In minder dan een uurtje, hulde!
25 Mille dus voor een auto waarvoor ‘andere weggebruikers sneller aan de kant gaan’…
Jammer dat er niet dieper werd ingegaan op de invloed op het weggedrag, iets waarover men bij de GTS juist zo lovend was in de media. Maar kan me goed voorstellen dat het weggedrag met die enorme walsen en belachelijke spacers (tuningstruukje dat al zo oud is als de weg naar Rome, bovendien zijn ze in NL niet eens toegestaan volgens mij) behoorlijk effectief om zeep is geholpen. Ik denk dat jullie eigenlijk gewoon in een inferieure versie van een originele GTS hebben gereden. Geen wonder dus dat die andere weggebruikers zo snel aan de kant gingen… ;)
In de categorie “guilty pleasures” een heel lekker stukje zinloze wansmaak. Maar laten we eerlijk zijn: iemand die in zo’n bak voor komt rijden is toch absoluut niet meer serieus te nemen? (aan de andere kant, zal diegene tegelijkertijd ook flinke epo-bicepsen, BA-kettingen en messencollecties met zich meedragen, dus misschien toch maar het idee geven dat…)
VERSCHRIKKELIJKE Russen of Midden Oosten bak!!!
Mooie Gordon zonnebril, goed gecast bij zo’n wansmaak hok!
AAH :shock: !!! Wat een gedrocht!!! Ik begrijp dat je er in bent gaan zitten, op die manier hoef je ‘m gelukkig niet te zien. Vandaar ook dat het filmpje zo kort was, gelukkig maar: ik had het niet langer kunnen volhouden ;) …
Hij is nog steeds niet sportief. :roll:
nou, ik had liever gehad dat ze weer een snelle wagen zouden uittesten, coupe of cabrio ofzo :P
Gatverdamme AB, viespeuken. Beetje in een SUV rijden.
Tja, als een designer “DESIGN’ achter zijn naam moet zetten weet je al vaak genoeg.
Net als fotos van eten op een menu wordt ik hier echt niet vrolijk van…

Cayenne -20
Plastic -30
Gangsta Duitsers -500
Mensen die zulke schreeuwerige bakken kopen, hebben toch wel serieuze complexen lijkt me. En natuurlijk gaan ze voor de full monty: iets ertussenin is allang niet stoer genoeg meer. En natuurlijk koop je een Cayenne om voor een iets lagere prijs een Porsche-embleem te bezitten. En ik vind het wederom jammer dat ze styling-elementen van de Turbo op de GTS plakken (hier o.a. de voorbumper). In plaats van wat verscheidenheid… Nee hoor: men moet weer de sfeer van de duurdere modelvarianten oproepen om meer klanten te lokken. Ja hoor haha: Porsche is in die zein niet zo bijzonder: het is zoals alle anderen een bedrijf, en een bedrijf wordt opgericht om inkomsten te genereren, punt. Weerleg dat maar eens…
erg leuk, maar jammer dat er niks aan de motor gedaan is:( verder erg leuk;)
Plastic troep. Dat jullie de moeite nemen die meuk te testen, zeg. Tijdverspilling.
@ autoblog

“keus uit een een Cayenne GTS Cayenne V6 die, zo verzekerde JE Design, er hetzelfde uit ziet als een JE Design Porsche Cayenne Diesel. Dat leek me reden genoeg om daar vooral niet in te gaan sturen en waarschijnlijk ook een goede reden voor die grote meisjes om je na de eerste date te dumpen.”

Welke is het nou? Of moet er nog “en” tussen GTS en Cayenne? En omdat de GTS (en) V6 er hetzelfde uitzien als de diesel wordt je gedumpt? In alle varianten? Of alleen in de diesel? Vaag stukje…
waar is de groene tour gebleven??
ik vind het niet erg dat die weg is
Ik heb wel een keer een leukere rijtest gezien.. maar wel een leuk autotje:P
Gaaf! maar ik zou toch even verder kijken, iets in de buurt van Techart…
ze hadden beter die van tech-art of 9ff genomen stukken sneller en 4x dezelfde velgen
Als de auto jullie nie kan bekoren moet je toch nie zien.
die mensen van AB kunnen ni elke keer jullie goesting van auto geven he;)

best wel coole kar behalve die velge
leuke rijtest maar ik vind die auto toch echt spuuglelijk ! :p
-edit: dank u, is inmiddels aangepast-

ot: haha , nee die hadden we niet kunnen raden :)
Ik vind hem opzich toch wel erg dik, zou persoonlijk wel voor een standaard gaan maar om hem te zien is die erg gaaf!

Rijtest ook helemaal top!
Wat een lelijke auto het geluid daareentegen maar voor dat geld koop ik mij liever een audi rs6 sneller,ruimer,mooier en ik neem aan dat je met een cayenne toch nooit ofroad zal gaan
Is er ook een prijs bekend van deze kit?
*gaapt*
Wat een niet interressante auto.
Wat een saai filmpje.
Wat een kort filmpje.
Wat een teleurstelling na de ‘teaser’ die jullie gaven.
Wat een waste of time…zowel van mij als van jullie.
En wat kost die eigenlijk ?
En maar blijven volhouden dat het nog niet was geraden :)
@ Ralph

Doe eens filmpje kijken!
Haha precies hoe je NIET moet ‘tunen’. Spacers van enkele centimeters :’)
Geluidje is wel mooi! Maar de rijtest was leuker geweest als er een SUV was gebruikt met iets meer potentie om op te leuken, een RR Sport bijvoorbeeld.
Een lekkere rooaaar zeg! Ik wil hem lekker toch niet…
Wat een gare bak zeg. Echt lelijk, als je daarin gevonden worden, sta
je echt voor joker. Zielig.
Ik durf het wel aan. Wel iets anders voor die spacers bedenken, want aan onveilige auto’s gaan we niet doen anno 2009, laat staan trillende wielen tussen 90-130 (99% van de rijtijd).
Ik vond het geen leuke test, en geen mooie auto. Originele auto’s de volgende keer graag.
Zo nu eerst mijn glazuur van mijn tanden terug zoeken, ik zag die auto en het sprong er werkelijk vanaf. Conclusie: “je moet er van houden.”
Audi A6 1995 293.233 km
@jbvdg Helemaal met je eens. Deze Porsche Cayenne GTS Progressor by JE Design is lelijk, schreeuwerig en voegt niets toe. Ja, als je een klein pikkie heb en een behoorlijk inferieuriteitsgevoel.
ik heb het niet op tjoeners die overal met hun handjes aan willen zitten om het zogenaamd te perfectioneren (bullcrab), maar dit gedrocht was al hondslelijk en JA hoor, het kan dus nog erger!

wie heeft er benzine?

niet voor in de tank, maar om hem in de fik te zetten!!
De slechtst besteedde 3,5 minuut van mijn leven.

Saai filmpje.
Een getjoende Cayenne door JE DESIGN *kots* *kots*.

Als het volgende keer weer dit soort meuk is neem ik de moeite niet het te bekijken.


Doe volgende keer die teasers alleen als het een echte auto is, zoals de 8C.
GEWELDIGE wagen!

Ik hou ervan.

Superlak en kleurtje, mooie velgen lekker breed en bruut.

Jongens even jaloezi aan de kant zetten en kijken hoe je hiervan kan genieten onderweg naar Zuid Frankrijk, jammiee
Enorme fan van deze wagens. Echt helemaal super en ik ben jaloers op degene die hierin mocht rijden!
-edit: nutteloze bijdrage-
Verlaagd, plastic en spacers. Als je dat als tuning wilt classificeren ben je echt goed achterlijk… Dit soort çreaties’hebben echt geen bestaansrecht. Waardeloos.

Wél een toffe rijtest.
dom en lelijk
@ harry ja idd

maar wel mooi filmpje
Jammer. Een Cayenne GTS en dan nog lelijker en niet eens motorisch getuned. Minst boeiende rijtest OOIT!
Alleen die antraciete vlegen vind ik meer dan oke. 22 inch past alleen niet onder mijn Golf.
Walgelijk!
Lekker hoor! Ik mag dit wil….alleen heb ik toch liever een originele GTS in het rood ofzo…en handgeschakeld! En dat van die velgen met aan elke kant een andere kleur is eigenlijk best een goed idee! Je ziet toch nooit beide zijden tegelijkertijd.
mhmm ! enorm dikke en brute wagen ! 100% gelijk wat je op het laatste zegt van ‘het maakt hem niet sneller maar ze gaan er wel sneller voor aan de kant’ , wat een beest van een wagen ! het is er wel ‘over’ + een ‘normaal’ persoon (ookal heeft hij het geld ervoor !) zal dit wel niet kopen… echt een voetballers of ‘nieuw geld’ wagen … maar wel erg dik ! ze mogen me hem zeker geven :p
hmmm, ik hoef hem niet
In nederland heb je meer aan een auto waarvoor de linkerbaan plakkers sneller voor aan de kant gaan, dan 100 pk extra! :P
Is het nou een V8 of een V6?
@ Gnermo
Kun je niet lezen ofzo?? Het is een 3-cilinder 12 klepper uit de polo 1.2…..
@Ferdinand1

De volgende zin kan verwarring opleveren, snap dat dan.

“We hadden de keus uit een Cayenne GTS Cayenne V6 die, zo verzekerde JE Design, er hetzelfde uit ziet als een JE Design Porsche Cayenne Diesel.”
@ Renjie
Maar als je verder leest:
“Om je even op te frissen: de Cayenne GTS heeft een atmosferische 4,8 liter grote V8, zonder turbo dus.”

En een autokenner hoort toch wel het verschil tussen V8 en V6 mag ik hopen! :D
Tja, wat moet je hier nou van zeggen. Ik vind hem niet echt heel fraai eerlijk gezegd.. Beetje too much.
Lijpe bak!! Nog mooier dan de “gewone” Cayenne, hoewel de GTS er standaard al lekker uitziet. Zijn altijd leuke auto’s om naar te kijken, weer is wat anders dan dat gewone spul en de V8 klinkt goed! :D

Als je motorisch wilt aanpassen kan je beter de Turbo of Turbo S nemen, dat is makkelijker te tunen.
Lelijk hok, nog lelijker dan het origineel …

Liever geen rijtest dan zo één
sneller aan de kant gaan, ja haha der draait wel op het laatste shot nog ff een autootje voorin en dan moet je lekker in de remmen met de ´dikke´ Cayenne eh :P
Wouter, absolute klasse hoe je de gemiddelde Cayenne rijder neerzet.
Foute-Gordon-nieuw-geld-bril, en “claimen wat van jou is” heerlijk!
Volgende keer mag je nog een gepimpte voetbal-vrouw als accessoire meenemen, gezien de helft van de reacties hierboven de hintjes nog steeds niet doorhebben.

Briljant dat die spacers, terecht verboden in NL, nog steeds bij die foute pimp boeren worden toegepast. Een pers-auto met trillend stuur; doemijdiemaar.
CayenneDiesel?
Tja, tis een auto. Tog liever een rijtest met de Cayenne Diesel gehad dan dit :-(
Eat that AutoWeek! Jullie testen een PROGRESSOR, zij testen de Cayenne Diesel
@ MCL

Je was me net voor!

Het kan trouwens goedkoper. Voor slechts € 12.95 gaan ze allemaal aan de kant: http://www.soer.nl/shop/images/ZwaailampBlauw12V542.JPG
[quote]Joost1990 schrijft:

Joost1990Ben een kenner, niet een nerd.
21 June 2009 om 17:17

@ jurgen

Niet dus..
[/quote]

Dus wel .. whehe :P
lijkt **** veel op een Golf o.o
Blijft een afzichtelijke bak… zoals elke SUV trouwens.
Dan koop je een SUV… omdat je een hoge auto wil… en die laat je weer verlagen… Zinloos… Pure wansmaak.
SUV’s zijn voor mensen die niets met auto’s hebben, maar alleen willen patsen.
Koop dan een echte porsche, een 911 !
Of als je ruimte nodig hebt: een BMW M5 touring.
Ik wil nog slapen. Geen video voor mij dus. Vraag: waar heb je de vermomming gescoord die je hierbij hebt moeten gebruiken?
Vuil, Vies, Nutteloos?
Harstikke gave wagen, en ik vind de 2 verschillende soorten velgen erg strak.
Maar als ik zeg ‘Gemballa…’ , dan is dit er toch niks bij?
Jammer dat dit soort ergernis-opwekkende auto’s nu ook hun intrede bij Autoblog hebben gedaan…
@kowalsk: inderdaad, normaal schrijven we nooit over tuning enzo…
Twee verschillende setjes velgen hahahaha komop zeg. En die nieuwe “tipjes” op de uitlaten zijn ook te treurig voor woorden.
Twee verschillende setjes velgen hahahaha komop zeg. En die nieuwe “tipjes” op de uitlaten zijn ook te treurig voor woorden.

Verder geen commentaar, filmpjes zijn altijd top en daar gaat best wat geld en moeite in zitten, top!
Watvoor een domme sukkel gaat zijn peperdure bak nou verneuken met zulke goedkope rotzooi, daar heb je dan toch zeker de wansmaak van een rus of duitser voor nodig. Verder leuk dat er weer een rijtest is, opzich geen gek idee om die tuners te revieuwen. Van de standaard auto’s zijn vaak filmpjes zat. Zo kom je er een beetje achter wat die tuners allemaal uitvreten.
toch jammer dat er motorisch niets gebeurd is met die wagen… ik blijf toch meer een fan van sleepers (geen uiterlijk, wel getunede motor) dan van het puur uiterlijke geweld (deze dus)…
Jammer dat er niet even wordt gegumd met de SUV. Hoort toch een beetje bij zo’n bak. Wel leuk om een keer een ander soort auto te zien, alhoewel het nooit mijn keuze zal zijn.
Vliegt wouter nu rond 3’30” voorbij een FLITSPAAL? :-D
Zonde van de standaart GTS:( Want die is al zal zo mooi al zij het subtiel getuned! Los van mijn persoonlijke mening past er op elk potje natuurlijk een dekseltje en is dit wel een “dikke” uitvoering!
Voegt in mijn ogen TOTAAL geen waarde doe aan de GTS..
Ik dacht dat autoblog alleen nogmaar ”Groene auto’s” ging testen :-/

Bedankt weer!
Knap filmpje!
het hoogte punt van alle ascio-bakken ;)
nu alleen nog eens een novitec’ske 599 testen aub dat zijn ook zulke groene autos
@ MDA

idd, that’s the way I like it too.

alleen in belgië verboden:((
Design? Progressie? Het beste middel om het design van de Cayenne enige progressie aan te doen is en blijft een hele grote hamer.
De rijtest gaat qua intressantheid en niveau dan ook niet verder dan de one-liner onder het filmpje: ‘even blazen met…’

Jammer, volgende keer beter :)
Ja, leuke wagen. Beetje populair om deze auto te verketteren. Maar ja, als alleen de tuning alleen al de waarde vertegenwoordigd van het brik van de azijnpissertjes dan is het inderdaad nogal zuur…
Le-lijk. Totale wansmaak. Vooral in het wit is de achterkant onnoemelijk lelijk.
Next!
ze blijven echt vet, ik vind ze ook erg mooi samen met de range rover zijn het de mooste suv’s
Deze keer geen lang verhaal, slechts één woord:

SJONNIE
My god. Tipjes op de uitlaten. Dat doe je bij Honda CRX’en, niet bij zo’n dure auto. Kon er voor 25.000 euro niet een fatsoenlijk uitlaatsysteem vanaf? Als ik ooit zoveel geld (en zo weinig smaak) had dat ik een Cayenne GTS kan/wil kopen met een tuningpakket zou ik wel willen dat ie een stuk sneller is dan de standaard GTS. Niet dat die langzaam is..

Volgende keer een getunede Cayenne met zoveel pk’s dat de wereld stopt met draaien als je gas geeft ;)
Wat is de relevantie van deze rijtest, hoeveel mensen rijden zo’n sjonnie-bak?
@Gizmo.

Dat jij hier op besluit te reageren. ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).