Eurlings: DVD kijken achter het stuur mag niet

Auteur: , 32 Reacties

Dan weten jullie dat ook weer.

Natuurlijk trapt Eurlings deze open deur niet op eigen houtje in, maar hij mocht reageren op een vraag van Lia Roelofs (PVDA). Blijkbaar is het kijken van DVD’s achter het stuur een wijdverbreid en groot probleem. Persoonlijk vind ik het maar niks, continu word je afgeleid door ingewikkelde verkeerssituaties of toeterende weggebruikers. Dat doet de klanken van het Dolby Surround setje natuurlijk geen goed.

Eurlings weet verder ook niet zo goed of hij er iets aan moet doen. Het bekijken van DVD’s (of TV) is al strafbaar, maar de pakkans is klein omdat iemand op heterdaad moet worden betrapt. Ook in technische aanpassingen ziet hij niets. Af fabriek hebben auto’s al een beveiliging tegen het rijdend TV of DVD kijken, maar dat is er makkelijk uit te slopen. Laatste optie is om ons even goed te voor te lichten dat het gevaarlijk is: Eurlings gaat dan ook onderzoeken of er een campagne moet komen die bestuurders waarschuwt voor het kijken van DVD’s of TV in de auto. Een billboard met een paar mooie jetsers is wel een goede. (via telegraaf.nl)32 reacties

Wat voor iemand stelt dan ook zo’n vraag!
Is natuurlijk ook niet zo handig maar ja, bij onze E kan je ook gewoon kijken:-P Als je onderweg bent dan is TV soms wel leuk hoor!

Even zeiken btw:

“Dat doet de klanken van de Dolby Surround setje natuurlijk geen goed.”
‘de set’ of ‘het setje’ ;-)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

OnT; Een campagne voor die paar mensen die zo’n systeem überhaupt hebben? Laten we onze tijd eens besteden aan nuttiger dingen…
ja toe maar, weer een onnodige campagne om mensen ergens op te wijzen dat het niet mag terwijl ze het al lang weten maar er gewoon schijt aan hebben.
ja, als ze nou om de 10 meter hele grote billboards zetten met daarop tv, nederland 1 oid, dan hoeven ze zich daar helemaal geen zorgen meer over te maken ;)
Net mijn dvd-navigatie laten unlocken, als ik normaal dvd’s keek ging het uit bij snelheden hoger dan 5 km/u, nu blijft die gewoon spelen :D
Wat voor film staat daar afgebeeld?
Inderdaad een groot probleem, 87% van alle auto’s wordt tegenwoordig afgeleverd met een dvdspeler en TV voorin. Daarvan haalt 95,4% onmiddelijk de beveiliging eraf en gebruikt die groep vrijwel constant de TV/DVDspeler tijdens het rijden…

*zucht* Zijn er statistieken waaruit blijkt dat dit de oorzaak is van ongevallen?

Natuurlijk IS dit ook gevaarlijk, maar het zo een klein deel, itt bellen tijdens het rijden bijvoorbeeld.
En daar gaan we weer… net als met het roken en eten in de auto van het vorige topic… lekker betuttelen, flink zeveren over alles wat de burger doet. Het is toch al verboden? Nou dan… zeur dan niet verder. Dan moet de politie maar iemand heterdaad pakken. Lukt dat niet? Boehoe… jankerds…
mensen die zelf voornamelijk op de achterbank zitten zouden zich dit niet af moeten vragen.

Het mag nu al niet, 100 strafpunten voor de vraag en 50 voor het beantwoorden ervan. En 50 per persoon omdat dit de indruk zou kunnen wekken dat er stevig nagedacht wordt door die mensen terwijl dit slap geouwehoer is waar zelfs de komkommers geen tijd voor hebben
ohja, en met meer dan 95 strafpunten moet je aftreden / je zetel opgeven
@RobertJ, Leuke cijfers maar zijn dat fictieve cijfers of heb je een bron?
Wij hebben hem niet laten ontgrendelen, als we DVD of TV willen kijken gaan we wel achterin zitten. zo kan degene die rijd ook niet afgeleid raken.
@ ferrari_ownt (goede naam trouwens ;) ) ,

De enige die zo’n vraag kan stellen is een pvda’er natuurlijk ;) …
ff dubbelextra off-topic:
Zie ik van de week twee truckers lekker 27mc-en met elkaar. Snoertje uit ’t bakkie en microfoon in de hand, lekker dollen, met 1 hand aan het stuur.
Is dat nu wel of niet hetzelfde als mobiel bellen?

On-topic:
Gewoon iedere auto een overhead display erin: door de film heen op de weg kijken en ook nog de metertjes in de gaten houden.
In het weekend wanneer we uitgaan zet ik altijd een dvdtje op van Defqon/Decibel of Qlimax, zodat de (zatte) mensen bij mij in de auto tenminste rustig zijn!
en terrecht, achter het stuur moet je geen dvd kijken. dat doe je maar op de bank. voor je de passagiers is het een ander verhaal.
Die Limbo aap zou meer zorgen moeten gaan maken over het doortrekken van de A4 inplaats met dit soort dingen, eerst even je beloftes na komen vriend!!!Ik zie hem nog staan op een mooi feestje met zijn praatjes dat de aanleg zou beginnen voor de eerst volgende verkiezingen.
ik denk dat het aantal tv/dvd kijkers tijdens het rijden uiterst beperkt is.
Misschien voor de eventuele passagiers, en dat de bestuurder af en toe meekijkt?
Jammer dat zo’n muts van de pvda iemand die serieus bezig is met z’n werk, (oplossing voor file aan het zoeken) met zulke onzin hem van het werk weet te houden.
Ik zie vrachtwagen chaufeurs nog DVD kijken achter het stuur, zoals er velen hun krant al rijdend lezen.
En als je stil staat. Mag het dan wel, of krijgen we Belgische taferelen?
Anders ga je DVD kijken via een projectie op het raam. Zoals ze dat doen bij de Corvette voor de snelheidsmeter en toerenteller.

;)
Hé. Dat komt volgens mij uit een film van Andrew Blake………
Euhhhh.
Denk ik hoor.
Niet dat ik daar verstand van heb natturlijk….. :oops:
Pff gelukkig is er nog niets gezegd over het lezen van de krant achter het stuur. K zou het toch missen hoor als dat niet meer mocht…
@ JANUS: tuurlijk heb je daar geen verstand van… :wink:
Maar je mag wel op het schermpje van je domdom ehh tomtom kijken.
Duuuuuuuuus!?!?
Dit WIL je toch ook niet als chauffeur? Elke mongool kan toch wel raden dat het onveilig is? …
Land Rover heeft nu een handigheidje hiervoor uitgevonden. Ze gebruiken 1 scherm centraal in het dashboard. De bestuurder kan er zijn GPS op volgen terwijl de passagier (op hetzelfde scherm) naar een DVD of whatever kijkt…
Ik kijk ook (regelmatig) muziekclips op mijn scherm. Dit is geen DVD maar een avi’tje via de carpc… mag dat dan wel? :) En voor de bijrijder is het soms wel leuk om bij lange ritjes wat te doen.
Beoordeel iemand hoe hij rijdt, niet wat er in de auto gebeurt…
Eehh sorry Eurlings. Heb van de week de beveiliging er inderdaad af laten halen, en een DVD-wisselaar in laten bouwen. Alles keurig te bedienen via het boordsysteem van de auto. Wees echter gerust: Ik gebruik het alleen in Nederland, met dat gesukkel hier op de weg is het risico aanvaardbaar.

Gek hè, dat ik alleen in NL TV, DVD kijk tijdens het rijden, sms-jes beantwoordt en dergelijke. In andere landen ben je gewoon met autorijden bezig, maar hier heb je achter het stuur zo weinig te doen dat je wel afleiding MOET zoeken om niet in slaap te vallen. Daarom heb ik ook altijd wel wat mensen in een lijstje die ik nog moet bellen. En tijdens zo’n gesprek ontkom je er helaas niet aan om aantekeningen te maken.

Gevaarlijk? Zolang ik nog met 80% no-claim en no-claim bescherming rijdt bij > 50.000km per jaar zal dat wel meevallen.
En op het moment dat je naar zo’n billboard kijkt langs de weg zul je net een aanrijding krijgen ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).