“Mad Max Mosley” laat zich niet wegpesten

Auteur: , 21 Reacties

De Formule 1 teams verenigd in de FOTA krijgen "Mad Max Mosley" niet gek. Hij heeft wel vaker voor hete vuren gestaan. Bijvoorbeeld toen er beelden uitkwamen waarop te zien was hoe de ouwe snoepert zich tegen betaling liet verwennen door een vijftal dames. Ook de standvastige muiterij van acht Formule 1 teams, daar draait hij zijn hand niet voor om.

Integendeel, want nog voordat het geouwehoer over de budgetlimiet begon, had Mosley zich voorgenomen om in oktober op te stappen na zijn huidige zittingstermijn als voorzitter van de FIA. Nu de toekomst van de Formule 1 ter discussie staat, vindt hij niet dat hij zomaar kan opstappen, ondanks dat velen dit het liefst zouden zien. Of het heel verstandig is, dat kan ik niet zo goed inschatten, maar Mosley laat in ieder geval zien dat hij een ruggengraat heeft en overweegt om zich opnieuw verkiesbaar te stellen voor een volgende termijn.

Zowel de FIA onder leiding van Mosley als de FOTA hebben zich diep ingegraven in het conflict. Er moet een behoorlijk stuk trots opzij gezet worden om nu alsnog toe te geven na het zo lang en zo hard te hebben gespeeld. Toch heeft Mosley eerder al aangegeven vertrouwen te hebben dat de twee partijen tot elkaar zullen komen. Hij is simpelweg van mening dat ze niet zonder elkaar kunnen.

Tot nu toe denkt de FOTA daar toch nog heel anders over en dus blijft het nog even spannend hoe het af zal lopen. De leden van de FIA komen woensdag in Parijs bijeen om de situatie in de Formule 1 te bespreken. (via: telegraaf)21 reacties

hij is alcoholist
Hahhaha, opnieuw verkiesbaar…
Ik zou zeggen succes Max!
Ik ben wel heel erg voor dat de FOTA zich losmaakt van al dat arrogante geneuzel van met name Bernie Ecclestone, maar ik ben toch ook wel fan van deze vechtersbaas!!!

Dat de beste moge winnen.
Mensen van de FIA, het is tijd voor vers bloed!!! Gewoon alle regels afschaffen, en dan met een schone lei beginnen. Als basis natuurlijk wel veiligheidsregels en max. cilinderinhoud en cilinders, maar voor de rest vrij. Geen regeltjes meer voor alles! Dat zou verfrissend zijn, ook omdat niet alle auto’s er dan hetzelfde uitzien. Dat zorgt weer voor hogere kijkcijfers. Ik zie geen nadelen!!
De FOTA zou eventueel zonder de FIA kunnen, maar zeker niet andersom. Want als de FIA valt over de F1, is het slechts een kwestie van tijd tot het ontploffen van de bom in onderandere het WTCC. Dat ze maar alle mogelijke middelen gebruiken om de FIA de grond in te boren, aan de schandpaal te nagelen, publiekelijk te vernederen, en vooral: ter dood brengen! Gelukkig bestaat de doodstraf nog in de autosport!
Max, de doorsnee persoon gaat met 60 op pensioen en geniet van zijn welverdiende rust. Sommige gaan door uit schrik dat er iemand hun vetbetaalde post zou innemen en dat ze geen betekenis meer hebben omdat ze hun macht verloren zijn.
Je kan je nog veel laten afranselen door 5 wulpse meiden zonder camera’s in de buurt. Ga met pensioen en laat een jong talent de FIA besturen.
Bernie heeft zich al overgegeven aangezien die zijn miljoenen ziet verdwijnen, dus alleen de FIA ligt nog dwars….
Toch heeft Mosley eerder al aangegeven vertrouwen te hebben dat de twee partijen tot elkaar zullen komen. Hij is simpelweg van mening dat ze niet zonder elkaar kunnen.

Fout Max!
FIA zonder aansprekende teams, no way!
Aansprekende teams zonder FIA, no problem, graag zelfs!

Dus opstappen of de reet van de Fota likken (vindt ie vast kinky!) maar met deze mad max houding kom je nergens!
Go FOTA !
We moeten weer terug naar de dertiger jaren. Formula Libre en Les Grandes Epreuves.
Toentertijd heette het nog simpelweg “Grand Prix motor racing”.
“Nu de toekomst van de Formule 1 ter discussie staat, vindt hij niet dat hijzomaar kan opstappen”
Als hij weet dat ze hem niet moeten en hij stelt zich terug verkiesbaar dan gaan ze hem toch niet kiezen ? … Of begrijp ik het systeem niet goed ?
Nouja de FIA heeft de rechtszaak tegen de FOTA ook al afgeblazen dus ze zijn zich wel degelijk bewust van de vernieling die ze aanrichten.
@Polygoon

Er gaan geruchten dat juist de kleinere banen/landen gecharmeerd raken van Max Mosley’s geld. Het is geen pure heilige democratie daar;)!
Die Mosley pakt het politiek wel slim aan.

-eerst zeggen dat je gaat
-vervolgens een crisis genereren
-dan roepen dat je toch blijft
-en zoals we in oktober zullen zien met overmacht herkozen worden.

We zullen hem dus nooit kwijt raken, want volgens mij deed hij dit bij de vorige verkiezingen ook. Weet alleen niet meer wat voor crisis er toen speelde.
Ben bebieuwd maar zal vandaag ook wel niks opleveren bij de FIA , hij heeft zoveel macht hij laat zich niet wegsturen helaas
Ach als het seizoen saai is zorg je toch gewoon dat de F1 op een andere manier in de krantjes komt…
@Autoblog
Zitten jullie in Max’ zijn campagne team ofzo, al deze positieve Mosley verhaaltjes beginnen een beetje vervelend te worden.

De beste man is te oud en moet aftreden, liefst nu. Zoals al eerder gezegd heeft max deze crisis ook grotendeels zelf gecreeerd met een aantal domme uitspraken, dus de arrogantie van hem om de crisis aan te grijpen om te blijven is behoorlijk misplaatst.

Als een CEO van een normaal bedrijf zulke fouten maakt wordt hij meteen vervangen, maar nee hoor egotripper max blijft gewoon aan.
Het enige wat Mosley verkeerd gedaan heeft is zijn hobby’s niet voor zichzelf houden. Hij heeft de F1 de afgelopen jaren spannend gehouden en werkt er nu hard aan het circus levensvatbaar te houden. Mosley moet inderdaad blijven!
Newgeneration
De echte reden van de FOTA zal nog wel steeds over de reclame gelden gaan, is immers al jaren gezeik over. Erny en Mosley hebben lang genoeg de FIA en eigen Kas gespekt. Die goede ouwe graai generatie hebben niet alleen de banken en economie naar de klote geholpen maar ook de F1. Hulde voor de FOTA!
Die Bernie Ecclestone moest eens opstappen, lijkt me beter voor Max, bernie heeft echt alles naar de kloten gebracht.

Long live the FOTA………. .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).