14-jarige rijdt 51 km/h te hard in Breda

Auteur: , 68 Reacties

Okee, wie van onze jeugdige lezers was het?

Serieus, wat is dat toch met die Brabantse pubers? Blijkbaar denken ze allemaal dat ze kunnen autorijden, maar als ze niet met hun verliefde hoofd overal tegenaan botsen dan knallen ze wel met hoogst illegale snelheden langs politiecontroles. Het betrof in dit geval een jongen van 14 die met een Audi A4 maar liefst 101 km/h reed door de bebouwde kom van Breda.

We hoeven jullie niet te vertellen dat dat helemaal niet mag. De jongen werd aangehouden voor hij nog meer blunders kon begaan. Toen bleek dat de auto van zijn oom was, en bovendien dat deze oom ervan op de hoogte was dat zijn neefje ermee ging rijden. De A4 werd dan ook in beslag genomen.

Ligt het nou aan mij, of zouden de volwassenen onder jullie ook nooit je dure auto meegeven aan een hormonenmannetje? (via ad)68 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
HELD!!!
ligt aan jou. lol
Hahaha, koters! Ik verwacht overigens dat dit een ‘lieve’ oom betreft aangezien hij zegt te weten dat zijn neefje erin ging rijden…wanneer hij daadwerkelijk had gezegd dat dit niet het geval zou zijn geweest had onze beruchte puber wat meer problemen gehad (lijk mij)
ik zou echt nooit mijn auto uitlenen aan iemand die geen rijbewijs heeft.
als de auto in puin wordt gereden krijg je niets van de verzekering, laat staan andere schade aan mens en materieel.
ik had zelf een klasgenoot (17) die ging ook joyriden is op de kop in de sloot beland heeft hij nog een paar dagen in coma gelegen toen is hij hersendood geraakt
OT: echt niet erg handig maarja het is goed afgelopen
Goed voorbeeld van het niveau van een Audi rijder… uitlenen aan 14 jarige neefje :S
Ferrari Fanaat
haha, doe ik beter :) ferrari van me friend rijden op een 80km weg met 250 :D das pas leuk;)
@ hoefijzer:

jij bent ook 14 jaar, neem ik aan ..?
Je kan dus wel zien dat het niveau niet zo hoog is in de hele familie.
@ Ferrari Fanaat
Ben je er trots op dat je met de auto van je friend zo als een idioot hebt gereden?

OT: Dit is echt belachelijk, ze zouden die jongen nooit van zijn leven nog in een auto mogen toelaten!
(PS: vriend is met een dikgedrukte f ;))
@hoefijzer

Om zo iemand een HELD te noemen is lachwekkend. :lol:
Plus het feit, als hij met die bizarre snelheid in de bebouwde kom een fietser of een voetganger had aangereden is het gelijk geen held meer!

naja, een held op sokken dan..

OT:
Valt me toch weer op hoeveel debielen er leven op deze wereld.

Dus: op de Dit-Was-Het-Nieuws stijl..

Zo iemand… DOET GEWOON NIET MEER MEE!! :D
Nou nou, jij bent stoer, jij kan het gaspedaal van een Ferrari vinden op een 80km weg. Dat is erg indrukwekkend.
Maar wie is hier juist de domste? Een 14 jarige snotneus die de gevaren nog niet inziet of zijn oom die volwassen is met een (on)gezond verstand?

Maar dit is toch gebeurd, die puber had op z’n minst moeten zeggen dat hij het stiekem heeft gedaan…
@Bosnia_Love

Nog niet eens schat ik zo..
14 jarige rijdt 51 km/h te hard in Breda , maar hij reed toch 101 km/h? Volgens mij mag je op je 14e nog niet rijden: hij reed dus maar liefst 101 km/h te hard! ;)
Waarom schenk je hier aandacht aan?
Moeten nu werkelijk elke debiel een plaatsje geven?
als de oom had gezegd dat hij er niets vanaf wist en geen aanklacht zou indienen dan waren er de minste problemen geweest en was de auto NIET in beslag genomen. Nu heeft de oom ook problemen omdat hij mee heeft geholpen.
@ Mezelf

Leer typen jongen: Moeten we nu werkelijk elke debiel aandacht schenken?

Zo’n mensen schrijven zich volgens mij vrijwillig in als crashpop.
Zowel de bestuurder als de eigenaar. Dus… EuroNcap, hier zijn goedkopere poppen dan die dat jullie moeten maken!
@ Peter

Dat bewijst dus zijn intellectuele hoogstaandheid.
Marginaal Nederland, met zijn marginale inwoners :D
Wat absurt van die oom, zeg. Ik begrijp echt niet dat mensen hun kind of in dit geval neefje in hun auto laten rijden. Net als mijn buurman, die was zo trots als een pauw dat zijn zoontje van 16 met de Kia Sorento van papa weg kon rijden zonder hem af te laten slaan en vervolgens een rondje door de wijk kon rijden. “Moet je ook eens doen. Vinden ze leuk!” Dan denk ik ook: “Tsja..”

Hoe goed ze ook overweg kunnen met een auto, van de mijne blijven ze gewoon af totdat ze netjes hun rijbewijs hebben. Als ik dan toch zo nodig de ‘aardige’ papa of oom uit moet hangen, neem ik mijn autofiele zoontje, dochtertje, neefje of nichtje wel gewoon mee naar de kartbaan. En als ze dan echt per se in het verkeer willen rijden, vraag ik wel een rijles bij een rijschool in een zogenaamde rijsimulator. Dan ben ik bereid ervoor te betalen. Desnoods het dubbele of het driedubbele. Liever dat als wanneer ze met mijn auto de hort op gaan (en wellicht 51 km/u te hard rijden door de randstad).
@ Opelsintrafreak:
die kende ik ook, was een aardige jongen.

OT: slecht dat zijn oom het toestaat dat hij op de openbare weg mag rijden, die jongen had zelf het gevaar ook moeten zien.
Ik was het, jongens!
Die man doet me denken aan Sjoerd van Stokkum..
Lol @ Benz, hij doet gewoon niet meer mee nee.
Hard rijden.. oke, dat doe ik ook.. alleen ik ben in bezit van een rijbewijs:D Dan is t toch wat slimmer (ook al is t nog niet altijd slim/veilig)
Wel een beetje ziellig van de politie. Die jongen laat alleen maar zien wat er allemaal mogelijk is met zo’n A4. En omdat hij waarschijnlijk niet te ver van huis weg mag doet ie dat maar binnen de bebouwde kom logisch toch?
@ fova
beetje zielig ben je wel he
Zoo! Die gast op de foto ziet eruit whahaha :P
@ Jork,


leer zelf typen: Zulke mensen NIET zo’n. Dat is geen Nederlands. (maf)
Hij hoeft toch alleen maar even naar bureau Halt.
@Stahlblau

Goed gesproken!
@[email protected]

Wat dacht je van een rij-ontzegging voor een bepaalde tijd vanaf 18 jaar?
dus niet dat er ooit een minder jarig kind aan mijn auto komt
LOL @ de headerfoto! :D
SjaakydeSjaaky
Krijgt toch een goedkopere boeten die menig ander. <16 zijn ze namelijk 1/2de prijs
die gast op die foto lijkt op die ruben van autoblog hahaha
@DD: Had ik maar zulk haar.
Gestoord! Ik reed 40 in een zone 30 en ik vond mezelf onverantwoord bezig te zijn! Dat doe je toch niet, wat een randdebiel ben je als je denkt dat je 101 kan knallen met beperkte zichtbaarheid, veel verkeer en veel meer zwakke weggebruikers! Ben ik de enige die logisch nadenkt als hij rijdt?! Het zal je je leven maar kosten!
Ik zelf rijd af en toe, maar dan zit mijn vader gewoon naast mij. En ik ben 15.
Ik rijd niet op een openbareweg, maar op bedrijfsplaats. Groot genoeg om tot de 80km per uur te halen.

Ik rijd alleen om meer dingen over het rijden te leren. Zoals wat erg moeilijk voor mij is, koppeling/gas combinatie. Daar train ik nog veel mee.
tis toch verschrikkelijk ..
dat een 14 jarig ventje moet bewijzen dat 100 km/u makkelijk kan ..

en ik maar als een halve tamme 50/60 rijden ..

hulde voor die knul ..
en dat de wet maar snel aangepast mag worden ..
Geeft weer goed het niveau van de gemiddelde Audi rijder aan…..
BMW M3 is ook leuk, zeker over een lekkere provinciale weg, met me pa ernaarst ! gelukkig geen last van ” Die popoe “
Als je dan ook het commentaar leest wat bij het artikel van het AD staat zegt het genoeg. Maar wat betreft deze jongen en zijn oom, zero tolerance. Die jongen moet zich goed beseffen wat hij gedaan heeft en hoe het had kunnen eindigen. het zal je maar gebeuren dat het zo loopt als wat ik bij een commentaar opelsintrafreak. Ik ben vader en het zal mijn grootste nachtmerrie zijn. Of anders, dat hij een ernstig ongeluk had veroorzaakt met ernstig letsel, ook een vreselijk nachtmerrie. Moet er niet aan denken. Maar als ik lees bij het AD wat voor komaf deze jongen is, dan zal het hem of zijn oom ook niet veel uitmaken.
ma jongskes er rijden op de wereld veel 16-jarigen die veel beter rijden dan mensen met een rijbewijs hoor :)
@Robbb Dat is wel zo, maar als ouders blijf je wel verantwoordelijk, voor wat ze uitspoken. Ik denk dat ik niet echt blij zal zijn als mijn dochter een stunt uithaalt met een auto voor haar 21e of voor het bezitten van haar rijbewijs.
Ga er dan tenminste nog naastzitten ofzo om te voorkomen dat je een ongeleid projectiel krijgt… hij zal iemand aanrijden zeg ! Waarschijnlijk had deze ‘lieve’oom zelf geen doodswens.
@arjens

Hoezo voor haar 21e ?
Ik nie tik ben Belg :D
@Hilco Ja en dan zonder rijbewijs, stond niet duidelijk in de tekst..mijn it handschrift.. Tot met de 21e of tot de 21e blijven ouders verantwoordelijk voor hun kinderen. Als ze dan iets doms doen, komen kan het slachtoffer en de nodige overheids instanties ed bij de ouders aankloppen.
ik was het niet maar kom wel uit Brabant
Nou dat is vast een nette familie schat ik zo in..
In naam van de vrijheid van meningsuiting toch die ene brandende vraag stellen: uit welk deel van Nederland was deze “jongere” afkomstig?

Trouwens, hoe oud was die oom? 18?
@ Zoef; nee zijn oom was 17, die moest examen doen voor zijn brommer dus had zijn auto toch thuis staan ;)
Leuk, zo’n oom. Maar hij heeft zijn lesje hopelijk ook wel geleerd. Je auto uitlenen aan een 14-jarige… :roll:

LOL @ subscript van die foto. :lol: Deed je toch goed autoblogger… ;)
respect ! maar o zo onvolwassen die oom
Vast uit het Westeinde.
Debiel. Maar goed dat dit hard aangepakt wordt. Zo’n gastje zou je maar te pletter rijden.
Aaah… die foto is eng! ;)
Een BMW-rijder zou dat uitlenen nooit doen :P
@vla
Jij bent zeventien. Dus geloof me dat jij ook bij de groep van onlogisch nadenkende mensen hoort als je gaat autorijden.
@ Chrisy76,

Wie wil er nou een BMW lenen??? :P
Hahahaha vet tof. Ik ben bijna 16 en ik heb er echt niet de ballen voor om bijv me pa’s Thunderbird te pakke en er mee weg te rijden, hoe graag ik het ook wil. Echt zo’n geweldige auto.
Een BMW rijder zou veel verstandiger zijn geweest.
ik zou mijn auto nooit uitlenen aan iemand zonder rijbewijs en helemaal niet aan een brabander!
Levensgevaarlijk natuurlijk. Als zo’n jongen jou dochter of zoon te pletter rijdt is het hommeles.
Wat een stom plaatje zeg!! waar haal je die nu weer vandaan?? ;0

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).