Zwitser in Ferrari laat motoragent hard werken op de A6

Auteur: , 83 Reacties

Een motoragent is gisteren op de A6 bij Lelystad hard aan het werk gezet door een 40-jarige Zwitser die zich met 220 kilometer per uur over het asfalt verplaatste in zijn Ferrari 360 Spider.

De agent moest alle zeilen bijzetten om de vlotte buitenlander bij te houden. Lastig daarbij was dat de motor van de agent niet harder wilde dan 220 km/u. Dikke meevaller toen de Ferrari bij Ketelbrug vastliep in het verkeer en zodoende aangehouden kon worden.

Na overleg met de officier van justitie mocht de man ter plekke 1.760 euro aftikken, of zijn Ferrari en rijbewijs inleveren. Hmmmm, dilemma dilemma…, maar de Zwitser koos er toch voor om het bedrag netjes af te rekenen. Zelfs verklaarde hij van mening te zijn ongeveer 190 km/u te hebben gereden. Met 220 km/u heeft de beste man wel de twijfelachtige eer het snelheidsrecord in de provincie Flevoland te hebben verbroken.

Met dank aan allen voor de tip83 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wat een baas!!!
Moeilijke keus hoor! Ik zou dan toch wel m’n Ferrari en rijbewijs afstaan, weet je hoeveel geld 1760 euro is?!
Ik had het ook bijde even een weekje afgestaan en dan zonder problemen weer trug 1760 is idd een heel hoop geld!
Karakter! Fock justitie!
Toch wel 220 met het dakkie open?
Kan mij niet voorstellen dat de motoragent moeite had met bijhouden. Zou een makkie moeten zijn. Zeker in Nederland.
aber bin ich schon nicht auf den autobahn den? entschuldigung ich habe es nicht gewuscht :P
Dikke bullshit dit weer. Wij moeten sowieso het rijbewijs inleveren en meneer hoeft
alleen maar te betalen. Ik vind dat wij Nederlanders ook de keuze mogen maken.
Ik zou het ook wel weten, gewoon betalen, boeien.
Ha, dit las ik ook daarnet in een nieuwsbericht. Daar stond dat het om een ‘splinternieuwe Ferrari 360 GT Spider’ ging.

1) Die heeft dan wel heel lang bij de dealer gestaan;
En 2) Ik wist niet dat een 360 GT Spider bestond?

Wel humor dat die motorrijder hem niet bij kon houden.
tsja.. Ferrari’s zijn niet gemaakt om langzaam te rijden, dus terecht dat hij over de 200 ging. Verder wel netjes dat hij gewoon dat bedrag heeft afgerekend :P Jammer dat Nederland zo vol is dat dit eigenlijk niet kan…
hahah record? van mij is 245km/ph met een 330 hahah
Twijfelachtige eer? Omdat 220 km/h natuurlijk niks is op een lege racebaan als de a6 bedoel je zeker, dennis :P
Triest! 1760 euro boete!

Als er geen file had gestaan had ik als ik in de ferrari had bestuurd – in navolging van het bekende bmw m5 filmpje, zie onder – lekker doorgeknalt de grens over! Dikke middelvinger voor die bonnenschrijvers!

http://www.youtube.com/watch?v=kZX-2H-LDUU
Ik geloof dat die meneer M5-rijder wel gepakt is later
Ik meende dat in Lelystad een kombaan is. Ik kan me niet voorstellen dat 220 het snelheidsrecord is van Flevoland.
@ tom

De provinciale grens zeker? Kleine kans dat je het tot de (Duitse, Belgische) grens redt vanuit Flevoland..
@Alwood

Trek een streep met je liniaal tussen Amsterdam en Lelystad en je hebt ongeveer de A6 getekend. Als je in Lelystad de snelweg oprijdt is Amsterdam al bijna te zien, zo recht is die weg :)

http://www.kaliyuga.nl/a6%20kaart.jpg

Alleen inhalende vrachtwagens zijn hier wel iets minder
@ tom, al zou je de grens halen … tegenwoordig staan de Duitsers al klaar om verder te gaan met de achtervolging ;) EU hè.
tom: die M5 heeft ook een flinke prent gekregen, op kenteken.

Leuk trouwens, die beelden. Die gaan allebei flink hard :D
@ Tom

Zo wat ben jij een stoere jongen zeg!
mijn record is net over de 270 in een 360 spyder, en dan wel met het dakje open! Wat een mietje die duitser dus!
Mooie baas!
@JanC De RDW testbaan? Schijnt dat je daar niet zo heel hard kan, omdat je er dan aan de bovenkant uit vliegt.
Waarom krijgen wij niet de keuze of betalen of rijbewijs..?
-politieagent: Meneer, waarom reed u zo snel ?
-zwitser: omdat het kan ?..
@ oli4k: Ik heb er met 220 in een 3.2 quattro overheen gereden, dus het is geen probleem om daar 250 op het rechte stuk te klokken.
@ Bennink,

niks mis hoor met 220 rijden met dak open, doe alleen wel een petje op, anders wappert je kruin zo. In het begin is dat niet zo’n probleem, maar op den duur kan het als oncomfortable ervaren worden. ;)
tja misschien had die m5 wel een paar kilo drugs bij zich, dan is die boete van 7500 gulden natuurlijk beter dan gepakt worden
@raoul,

WOW, jij bent egt mans. laatst he, reed ik gewoon met maarliefst 50 KM/h door de bebouwde kom!!!
@tom volgens mij is dat de poort van groningen weet niet zeker hoor
OT: best wel raar nederlanders krijgen geen voorstel toch om hun rijbewijs te houden of een boete te betalen??
Mijn record is 270 km/u met een 330i ergens vanaf Hoorn richting Amsterdam. Ik denk dat ik er wel meer uit had kunnen halen, maar zat met 5 man in de auto.
oeps iets te vroeg geklikt:P

wou nog even zeggen dat k het toch maar vreemd vind dat iedereen die in nederland woont z’n rijbewijs in moet leveren en anderen niet, vraag daarbij. ik woon in België ben gewoon nederlander maar wat nu als ik bijvoorbeeld boven de 170 wordt aangehouden. moet ik m’n rijbewijs dan ook inleveren of heb ik evengoed de keuze? iemand die dit weet? Groetjes
Hahah, gaat nu iedereen hier patsen hoe hard ze wel niet hebben gereden ofzo? Waarschijnlijk allemaal nog stoere verhalen over auto’s die niet van hunzelf zijn. Spaar je de moeite of koop een motor en weet eens wat echt fatsoenlijk te hard rijden is ;-)
niks record, op de CBR1000 heb ik op dat zelfde stuk de 270 gepasseerd. En voordat jullie nu gaan roepen dat ik een idioot ben, dat was nadat de ketelbrug open had gestaan en ik dus een mooi leeg stuk asfalt voor me had. Dus niet door verkeer en de levens van anderen in gevaar brengend.
mooie kerel!!
Wij Nederlanders altijd ook de pineut. Hij mag aftikken en door rijden, maar wij moeten gelijk ons rijbewijs inleveren. Beetje raar.
Ik woon in Zwitserland en kan jullie vertellen dat EUR1760 echt een lachertje is voor deze overtreding. Collega van mij is kort geleden in zijn Porsche geflitst, omdat hij 25 km per uur te hard reed. Boete is CHF3500 en 3 mnd rijbewijs kwijt. Dan is EUR1760 wel heel weinig…..
In oktober 2007 heb ik mee gereden in een M3 CSL van Almere naar Lelystad over de dijk. 250 km/h tikte we geregeld aan. Levensgevaarlijk achteraf, maar wel leuk en een leeg stuk wegdek.
Maar ik zou het zelf nooit doen!
Gelukkig dat er geen ongelukken zijn gebeurt.
1760 Euro? Als je bij die auto 4 banden moet vervangen ben je net zo veel kwijt… Dus na die boete betaald te hebben rijd je gewoon weer vol gas weg en nog steeds met een glimlach op je gezicht rond… En die Politie kan dan alleen maar denken; tja.. hadden wij maar geld om zo’n auto te kunnen kopen… Dan zouden wij precies hetzelfde doen zo af en toe..
Ja, de politie mag ook wel eens hard werken he…
Als het leeg is moet je gewoon kunnen knallen vind ik.
Als s’vonds de stoplichten oranje staan te knipperen dan kijk je toch ook zelf of je kan rijden!!
@ Own996: inderdaad motorrijden is gewoon mooier omdat je met elke moderne motor ruim 200 rijd en de meeste burgerbakken halen dat niet!

owja en tis inderdaad slim om dat mooi te doen nadat de brug open is geweest
ook is zoiets geprobeerd in zwitserland kwam alleen niet boven 190 omdat de bochten te scherp zijn daarvoor.
@C220AMG

Als de politie verwacht dat je regelmatig in NL komt, moet je ook als buitenlander/in-het-buitenlande-wonende-NL-er je rijbewijs afgeven bij 50 en meer te snel. Boetes zijn alleen voor buitenlanders die niet regelmatig in NL komen.
@C220AMG

Als het aannemelijk is dat je de komende periode regelmatig in Nederland zult rijden, nemen ze in veel gevallen ook van buitenlanders het rijbewijs af. Die strafmaatregelen (ontzeggen rijbevoegdheid, invorderen rijbewijs e.d.) gelden naar mijn weten alleen voor Nederland. Dus ze kunnen je dan wel je rijbewijs afnemen (voor Nederland), maar dat zal jou boeien als je in Zwitserland woont :) Maar kom je als inwoner van België regelmatig in Nederland dan heeft het zin om je rijbewijs in te vorderen… Dus, gewoon je netjes aan de regels houden.
grappig dat die agent niet sneller kon, dus bij 220 houd het voor de motorbrigade ook op! en de meeste auto’s bij de klpd gaan ook niet veel sneller dan 240! (door het hoge gewicht)
geen record hoor ;) op de dijk lis dat me ook wel gelukt hoor.. ;) alleen was het toen donker, en heeel erg rustig ;)
wel jammer dat als ik aangehouden word geen keuze krijg van betalen of auto+ rijbewijs inleveren.
Die 220 van de motoragent vind ik ook wel erg ongeloofwaardig.
Misschien dat hij niet harder durft?
LoL motoragent, noem het toch een zwaantje. Ik moest toch hard nadenken over wat en hoe de titel in elkander zat.
@opelsintrafreak Dat hij na een boete mocht doorrijden, heeft te maken met het feit dat hij uit een niet EU land komt plus een land waar Nederland ook geen regeling mee heeft. Want was het een Belg geweest, dan wordt zijn rijbewijs ook ingenomen. Maar ik weet het verder ook niet hoe het precies zit. Dit had ik eens ergens vernomen.

Maar de A6 is De racebaan van NL, vandaar dat er zo vaak gecontroleerd wordt. Zie een eerder stuk over een controle waar het NL flitsrecord was verbroken.
@”….inderdaad motorrijden is gewoon mooier omdat je met elke moderne motor ruim 200 rijd en de meeste burgerbakken halen dat niet!”

Maar je moet je wel als leernicht verkleden en een pispot op je kop zetten. Dat dan weer wel. Maar goed, het levert ook donor-organen op.
Haha wat een kerel is dat zeg.. Rijdt eventjes zo’n motoragentje het snot voor de ogen! Ach, 1760 euri’s is peanuts voor die Zwitser in zijn Ferrari. Daar lacht-ie gewoon om.
Maargoed eerlijk is eerlijk, je trekt met die snelheid wel de aandacht van die politiepikkies.

Sterker nog: Zelfs als je normaal 120 in een Ferrari rijdt komt er al politie aan..
E220Cdi elegance
Lol die motor ging ook niet erg hard dan een GTI haalt de 220 al…om nog maar te zwijgen over R32’s audi 3.2’s en volvo D5’s van onze KLPD.
Wel een behoorlijke snelheid inderdaad maja was het savonds en rustig?
Alsnog asociaal hard maar ik vind dat je op sommige wegen vrij simpel 150 kunt rijden zonder gelijk een gevaar te zijn.
Jammer dat het in Duitsland wel kan en hier niet :(
@ topless
hahahaha vind wel mooi.

nou dan zal ik ook mijn record vertelle:P
dat is 220 alleen niet op de snelweg maar op zandvoort:P
in me saker-gt
:P
Ik weet nie met welke motoren ze in nederland rijden.
Maar de bmw’s die in belgie rijden gaan ook nie harder als 220.
Dus dat kan wel kloppen.
1760 is niet duur voor een ferrari en rijbewijs
Idd een normale mens is 1760 euro veel geld .
Maar als je al een ferrari van 200 000 euro rijd wat is dan 1760 euro?
1760 euro = 1760 euro .. voor iedereen ..
1760 euro snelheidsbelasting ..

en een agent die 1760 euro afperst krijgt promotie ..
want dat zijn ook maar hoertjes ..
Wow hard man 220 in een Ferrari!……….. /not
bullshit hij is niet degene die het snelst reed maar een bekende van mij
reed op de a6 tussen almere-buiten west en afslag almere haven 230km/h in een v70 r om half 1 s’ochtends
Michael Schuhmacher woont ook in Zwitserland en rijdt Ferrari.
Mocht dat zo zijn snap ik niet wat hij op zo’n rechte saaie vliegentjesweg te zoeken heeft (terwijl je in Duitsland al je portie hebt gehad).
Er wordt trouwens vaak gecontroleerd op deze weg.
@WilleM

Shumi rijdt een Fiat Croma weet je nog ;)
als hij al met een Ferrari op pad is, wss geen 360 maar f430
Wedden dat er dagelijks mensen harder dan 220 daar rijden…
Gioor, Schuhmacher heeft ook – voor zijn gezinnetje – de allereerst geleverde Alfa 156 GTA Sportswagon gehad. Hij rijdt inderdaad meerdere wagens.
Iedere Zwitser heeft een garage (veplicht), hij een wat grotere.
als het maar rustig was die avond!!! ;)
als het gewoon rustig op de weg is en als je je gezonde verstand gebruikt lijkt mij dat je wel lekker kan door knallen. gewoon goed kijken of er niet 2 auto’s dicht op elkaar rijden want dan kan je verwachten dat er mss 1tje gaat inhalen.
Ze geven hem natuurlijk gewoon een boete, het alternatief van auto en rijbewijs inleveren geven ze alleen als drukmiddel, zodat ze zeker weten dat hij betaalt.
220…
Er wordt vééééééél meer 200 gereden dan men denkt.
Ik doe het ook regelmatig. 250 rijden is trouwens in België , met zijn kaarsrechte snelwegen, beter te doen dan in Duitsland, met zijn bochtige snelwegen.
220 maar? Nou, het geregistreerde record vanwege een boete/staandhouding dan zeker?
Ik heb daar met wat maten op de ‘brommer’ vroeger namelijk redelijk vaak nog veel harder gereden. Met brommers van 200+PK gaat dat makkelijk zat.

Tegenwoordig doe ik het maar niet meer aangezien ik mijn rijbewijs voor mijn werk nodig heb. Tja dat was af en toe best kicken op een bijna lege weg ;-)
hij heeft wel mazzel, die 6 euro administratiekosten gaan pas vanaf 1 juli in.

Dat die agent nog wat kon zien. bij 140km zit je in flevoland al onder de muggen binnen 10 seconden. Hoe herken je de blije motoragent?
Daar slaapt de Zwitser geen nacht slechter van. Als je zo’n auto kan betalen en rijden dan is 1760 euro net zoveel als wij een bekeuring van 15 euro krijgen voor te hard rijden.

Het rijbewijs innemen vindt ik onzin. Hoe moet die Zwitser dan naar huis rijden?
“Moeilijke keus hoor! Ik zou dan toch wel m’n Ferrari en rijbewijs afstaan, weet je hoeveel geld 1760 euro is?!”

LOL alsof ie geen boete krijgt als ie zn rijbewijs na een week terugkrijgt…
Ik zou toch wel betalen ik bedoel als je een Ferarri rijdt dan is 1760 euro gewoon wisselgeld een Ferarri rijdt je niet zomaar daar heb je wel minimaal wat tonnetjes op je rekening staan dus lijkt me een verstandige keus van de Zwitser
220 is niks ik heb met nog paar weken geleden een nieuwe auto gekocht een MTM RS6 ik zat zo makkelijk tegen 280 aan dus als er een record zou zijn dan ben ik een van de kanidaten denk ik en ik heb zelfs nog met mijn 7-Serie 250 gehaald maarjaa..
Om eerlijk te zijn maken we hier ophef over een zaak dat voor de Ferrari-rijdende Zwitser niet meer dan routine zal zijn..
@wk: Haha goed opgemerkt, rond de Ketelbrug is het inderdaad geen pretje om te rijden! Laat staan met de motor bij zulke snelheden.

@swibbertje: half 1 ’s ochtends? Dat is amper 30 minuutjes nadat het nog avond werd genoemd. Beetje rare woordenkeuze…

@iedere sukkel die stoer doet met getalletjes over hoe hard ie heeft (mee)gereden in andermans auto: Deze 220km/h is dus de hoogste snelheid waarvoor iemand ooit in Flevoland een boete heeft gekregen… Wie weet reed diezelfde man daar vorige week nog 280 maar hebben ze hem toen niet gepakt, weet jij veel. Goed lezen is ook een kunst of niet?

OT:
Uhms, was dit wel echt een Zwitser? Hoeveel dure sportwagens staan er wel niet op Zwitsers kenteken, die daar buiten hun kilometers maken? Ik heb zo m’n twijfels.
het wordt tijd dat de KLPD weer iets mooi aanschaft een porsche ofso
Hahaha vraag mij af, wat zal er gebeuren als deze beste man was gepakt met een dergelijke snelheid in Zwisterland. maw Hij zal er zeer niet slecht van hebben geslapen. Vooral gezien het feit dat boetes in NL niet eens zo hoog zijn.
@northspotting: “Met 220 km/u heeft de beste man wel de twijfelachtige eer het snelheidsrecord in de provincie Flevoland te hebben verbroken. ”

Ik geloof er niks van dat dat het record is.
Als korte tijd snel rijden hard werken is…. Hoe lang zal ie er voor gewerkt hebben? Kwartiertje om er bij te komen?
hij kan een ferrari kopen. dan denk ik niet dat hij er heel veel problemen mee heeft om die boete te betalen. was wel een nette prijs voor een byzonder leuke middag
Wat een zielige mensen over hoe hard dat ze durven te rijdenleg het dan een keer vast op video en zet het op youtube. Dan ben je een grote jongen.
Wat een klootzakken. Ik heb in 2007 mij rijbewijs moeten inleven PLUS een boete moeten betalen van net geen € 700!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).