Politie schrijft bijna 3000 boetes uit tijdens TT-weekend

Auteur: , 64 Reacties

Provinciaal Nederland kwam dit weekend massaal bij elkaar in Assen waar men getuigen was van de honderdste overwinning van Valentino Rossi op de TT. Ook de politie was erbij, zij hadden namelijk een donkerbruin vermoeden dat er wel eens een flinke duit aan boetes kon worden uitgeschreven. Ze kregen gelijk.

Vooral op en rond de afsluitdijk was het vaak raak. Hoe gek het ook mag klinken, het waren vooral motorrijders waarop extra gecontroleerd werd. En niet geheel onterecht, één enkele Rossi-wannabee werd gepakt met een snelheid van 171 km/h waar 80 is toegestaan. In totaal moesten 3 bestuurders van tweewielers hun rijbewijs inleveren. De meeste bekeuringen werden op vrijdag uitgeschreven, ongeveer 1900 stuks. Zaterdag kwamen daar nog eens 1000 bekeuringen bij. Al met al was het een mooi weekend voor de Staatskas.64 reacties

vieze matennaaiers
Wat zijn het eigenlijk ook een stel smeerlappen… Ze zijn er als de kraaien bij… Oh ja wel voor de verkeersveiligheid he.
Inderdaad.. zogenaamd voor de “verkeersveiligheid”. Gewoon pure naaierij.
Het zijn inderdaad erg minder fijne mensen. Dat ze dit precies gebruiken als gelegenheid om ff flink wat extra geld te krijgen! Afschuwelijk volk.
Dit is A; een vieze vuile gore geldtrekkerij!
Maar B; ook dom als je rondom het circuit het gaat ‘racen’ want ieder jaar wordt daar verschrikkelijk gecontroleerd!
Ik ben zelf ook geweest op de motor, en het was ook wel te verwachten.
Daarom heb ik mezelf ook netjes aan de snelheid gehouden.

Alleen af en toe een beetje aso ingehaald om bij mijn groep te blijven.
Sorry als ik je heb afgesneden.. ;)
Ze moeten natuurlijk ook wel, als bekend is dat er na de TT niet gecontroleerd wordt op snelheid, dan rijden de helft van alle motorrijders met minimaal 250km/h naar huis.
de overheid ging weer eens “aanpakken” .. lees “geld afpakken” ..
Lekker makkelijk cashen.
moet u geen top gear kijken?
@a-buis .. nope .. doet me nix .. “poepie kakkie drollie grappen” doe ik alleen door de weeks ..
Dit is ieder jaar zo, dus je weet dat de politie er nu ook weer staat.
Erg dom als je dan (veel) te hard gaat rijden.

Maar aan de andere kant…ik reed donderdag vanaf Rotterdam naar Harderwijk en kwam veel van die snelheidsduivels tegen…links en rechts inhalen alsof het niets is.
Ook in filerijden en met hoge snelheid.
Levensgevaarlijk!

Ik rij ruim 60.000 per jaar en zie heel veel en ben ook wat gewend, maar sommige van die gasten denken dat heel Nederland het TT circuit is….

En ik rij ook bijna altijd iets te hard (binnen het toelaatbare en het scheelt aardig wat uren op jaarbasis), maar probeer me verder wel aan de regels te houden en geen andere verkeersdeelnemers in gevaar te brengen.

Nu zij nog.
Iedereen weet toch dat er bij de TT uittocht hard gereden wordt.

Als je dat eng vindt, dan moet je de weg maar niet op. Geniet van je zondag in je BuMa woning achter de geraniums.

Gun de TT-ers hun lol en hef voor een halve dag de snelheidslimiet op, op de snelwegen vanuit Assen. Waar een wil is is een weg, toch?

Ik bedoel, als ze een autovrije zondag voor elkaar kunnen krijgen, dan kan een snelheidslimietloze zondag ook. Gewoon omdat het leuk is. En omdat het kan.
Dat ze nou eens constant zich met veiligheid bezig houden. Maar op de idiootste momenten controleren ze alleen. En altijd maar controles houden, terwijl dit 24-7 hoort te gebeuren.
Kom op, iedereen weet toch dat ze dit ieder jaar doen? Bovendien zie je ook de meest debiele acties op de weg na de TT. Wheelies met 150 km/h (of iets in die richting) heb ik al gezien.

ZdeV: er zijn ook mensen die om andere redenen hun auto/motor wel eens gebruiken. Dus die wil jij de vrijheid om rustig te rijden ontzeggen? Zo lang meneer agent jou de vrijheid om te scheuren maar niet ontzegt?

Hoe dan ook: deze controle is meer terecht dan de standaard controles op rustige wegen waar geen aanleiding voor is, puur omdat hier ook echt meer gevaar is door een minderheid van motorrijders die graag erg hard scheurt.

Als je dat wilt, Duitsland is niet zo ver vanaf Assen…
Ik ben het helemaal met je eens “ZdeV”
Provinciaal Nederland??? Dus Noord Holland/Zuid Holland is ook provinciaal, aangezien de boete’s bij de Afsluitdijk werden uitgeschreven, en waarom altijd zo denigrerend over de noordelijke provincies? Hier ligt toevallig wel even één van de mooiste racetracks van de wereld, welke ook nog even de A1 van Zandvoort heeft weggesnoept, dus je zou dan haast denken dat men daar iets provinciaaler is. Hey het klopt dus, de randstad is provinciaaler dan het noorden!
Ach,….kan Woutertje weer een Bankje helpen.
Ik verbaas mij hier echt over de reacties. Oké dat mensen eens snel willen rijden. Natuurlijk is dat leuk.
Maar je moet er nu niet in overdrijven. Als er geweten is dat er op een bepaald stuk weg honderden mensen te snel zullen rijden, natuurlijk wordt er dan gecontroleerd. Er is jammer genoeg nog steeds te veel volk dat niet voldoende ervaren is. En het zijn juist die mensen die zichzelf en anderen in gevaar brengen. Natuurlijk is het niet leuk om een boete te krijgen. Maar als er bepaalde mensen daarmee van de baan kunnen worden gehaald, dan is het dat waarschijnlijk waard.
Het doet me werkelijk plezier dat er toch nog mensen zijn als Sorcerer die een doordachte reactie kunnen formuleren.
En anderzijds vind ik die snelheidslimietloze zondag die hier wordt aangehaald ook geen al te best idee. In tegenstelling tot de snelwegen in Duitsland waar hier en daar wel eens geen snelheidsbeperking geldt, zou dit echt uitdraaien tot een evenement. Zoiets draait gegarandeerd uit op ongelukken en dat is het toch echt niet waard.
En bedankt, he Lennard ;)
Ben diverse keren op vrijdag voor de TT richting Assen gereden, over beter gezegd gekropen, maar wat je dan soms voor idioten tegen komt op hun tweewieler. Met ruim 100km/uur tussen de file doorvliegen, dit zowel links als rechts van de stilstaande auto’s. Tuurlijk hard rijden is leuk, maar doe dat dan op een veilige manier en niet tussen tijdens een file. Boem is echt ho, ook voor een motorfiets.
Ach,…kan Woutertje weer een nieuwe Ray-Ban kopen…
Controleren op de afsluitdijk. De enige die je ermee hebt als je door de snelheid de macht over stuur kwijtraakt ben jij zelf. Of misschien een verdwaalde zeehond. Eén lange brede rechte weg met geen ander uitzicht dan diezelfde lange brede rechte weg, de berm en water. En blijkbaar dus hier en daar een struikrover.
@ RenJie; De verkeersveiligheid wordt hier juist wel mee gediend. Als ze er niet waren, hadden veel van de motormuizen zich nog veel meer laten gaan, waarmee de verkeersveiligheid in de regio Assen heel erg gedaald zou zijn. Controles bij (grote concentraties) risicogroepen zijn juist belangrijk, misschien nog wel meer om het afschrik-effect, wat bijv. Lennard duidelijk maakt door zich in te houden.
Echter, op de afsluitdijk is het een wat ander verhaal. Lange, rechte, overzichtelijke weg. Zolang er niet te veel verkeer is moeten ze daar maar af en toe een oogje toeknijpen, om de gastvrijheid van Nederland te uiten. Het is tenslotte wel een belangrijk internationaal evenement.
er wordt toch alleen op gevaarlijke lokaties gecontroleerd? dan zullen er wel veel ongelukken gebeurd zijn, vrijdag en zaterdag, als ze 3000 bekeuringen konden uidelen. Levensgevaarlijk daar….
Die controles staan er elk jaar. Dat weten de motorrijders ook.

Vanuit dat oogpunt is het inderdaad makkelijk cashen. Genoeg mensen die vrijwillig de staatskas extra willen aanvullen.
Wat een walgelijke overheid hebben we toch in dit land, kom op zeg, de afsluitdijk, 90% van wat daar mis kan gaan is alleen fataal voor jezelf en daar kan weinig mis gaan!
Wat een berg reacties hier dat het naaiers zijn, komop zeg. Als je gepakt word, maakt niet uit waar, WEET je dat je verkeerd zit. Tja dat ze meer controleren is wel duidelijk, met 3000 bekeuringen is het blijkbaar hard nodig daar.

Zoals gezegd, als je hard wilt rijden, ga dan naar Duitsland, of huur een circuit af.
afsluitdijk? heb ik zeker 240 geknald op m’n kawa. zx-6r. Tuurlijk hard rijden is leuk, maar je moet wel weten waar, wanneer en hoe!!!
@aptabak, je hebt een punt met de woorden: hardrijden is leuk, maar je moet wel weten waar, wanneer en hoe.. Helaas denken te weinig mensen daar over na. Het is immers zo makkelijk om 200 te rijden. Even je gaspedaal indrukken en je bent. In e geval van een auto, dan… motor kan ik niet over oordelen. Daardoor gebeuren er bij mij in de buurt ook vele behoorlijke ongevallen. Ik ben niet tegen hardrijden, maar doe het met gezond verstand en leer eerst een voertuig te beheersen bij normale snelheden!
Voertuigbeheersing is bullshit.
We moeten een beetje van de overbevolking af. Minder flitsnichten zou daar prima bij kunnen helpen.

Daarbij is Darwin een fan van grootschalig bevestigen.
Provinciaal? Haha.. Blijft altijd grappig hoe een groot deel van Nederland tegen de Noordelijke provincies aan kijkt.. Ik ben blij in Noord Nederland te wonen, hier kun je over het algemeen nog door rijden op de wegen zonder dat je op iedere snelweg moet letten op Agent Snorremans en zijn camera. De keren dat ik richting de randstad rijd staat het verkeer vast of heb ik weer een flip te pakken. Bagger wegen in het Westen van Nederland :P
Ik vind de criteria dat je op een lege weg geen schade aan derden aan kan brengen een beetje onzin als de meeste hier wel lopen te mopperen over de boetes die uitgedeeld worden. Denken jullie niet dat het een leuke kostenpost voor de maatschappij is als er een eenzijdig ongeval plaatsvind?

@citrofiel

Ik vind je redenering niet helemaal kloppen. Juist op de kaarsrechte wegen wordt het gekkenwerk, voornamelijk omdat je concentratie daar toch ook niet echt op hoogtepunt blijft. Tevens denk ik dat een groot deel van de wat minder ervaren motorrijders een “lichte” zelfoverschatting heeft.

trouwens wat is er nou zo leuk aan rechtdoor rijden?

Dat doe ik vijf dagen in de week met gemiddeld 40 km/u maar heb niet echt de behoefte om 250 in het weekeinde te rijden op de afsluitdijk.

en de verhaal over gastvrijheid van nederland vind ik ook “redelijk” onzin, want de buitenlanders komen niet echt over de afsluitdijk lijkt me , of je moet noord-hollanders buitenlanders vinden?
Soms moet je motorrijders tegen zichzelf beschermen. Daar zijn die controles voor.

En dat dan 3000 enthousiastelingen de bok zijn…..tjsa, jammer dan……had je van te voren kunnen bedenken. Is elk jaar het zelfde ritueel.
Normaliter keur ik naaicontroles(op rustige wegen iedereen die 1km/u te hard rijdt pakken) af, maar op dergelijke evenementen is het gewoon gebruikelijk dat de bezoekers zich als ervaren coureur wanen en zich vaak compleet imbeciel gedragen. Zeker omdat het ook gewoon te verwachten is, heb ik er totaal geen problemen mee. Ik vind het zelfs goed dat ze hier controleren.
Even de definitie van ‘Provinciaal’..

1pro·vin·ci·aal bn, bw
1 van, betreffende een provincie: Provinciale Staten het rechtstreeks gekozen provinciale parlement, in Belg Provinciale Raad, provincieraad
2 met eigenschappen vh platteland zoals stedelingen dat zien: achterlijk, bekrompen, saai enz.

Wat ben ik blij dat ik in een achterlijke, bekrompen en saaie provincie woon! Wij hebben tenminste geen last van files.
Iedereen loop maar af te geven hierzo maar al die weelies die door het verkeer heen getrokken worden moeten maar normaal zijn?
Dit is slechts een van de legio voorbeelden waarvan ‘bikers’ zich denken anders te mogen en kunnen gedragen. Terecht dat ze daarom gaan controleren :)
Okee, blijkbaar vinden de meeste hierboven dus dat je de regelgeving aan je achterwerk mag afvegen alleen omdat je naar een motorrace gaat kijken. Wat een onzin. Maarja, bekeuringen voor verkeersovertredingen zijn hier toch al zo ie zo onbespreekbaar en vind men hier onzin.

Van mij hadden ze nog 100x meer bonnen mogen schrijven.
Moet zeggen dat ik géén medeleiden heb met de bekeurden !

Ze weten dat ze tijdens en na zulke events ontzettend zullen controleren.
En aangezien er 3000 boetes zijn uitgeschreven blijkt ook wel dat dit nodig is geweest.

Dus ik zeg; TERECHT !!
Laatst ook al zoveel commote over controle op de ‘rustige’ A6 tussen Lelystad en Almere. Gistermiddag alleen al twee ongelukken op een afstand van een paar kilometer gezien. Oorzakelijk verband? Nee hoor!
Van mij mag er nog strenger worden gecontroleerd. En ik rij zelf nog wel in een potente leasebak en ben niet bejaard.
wat een hoop gezeik op de overheid hier zeg. Blijkbaar hebben ze gelijk, en rijden al die idioten na een TT ook alsof ze op het circuit zijn.

Hele goede zet van de overheid!

“Dus jij komt net van een TT, en door al die adrenaline in je bloed waan je jezelf ook even coureur?
“Blijkbaar wel meneer de agent.”
“Dan bent een domme rukker meneer, en moet u lappen”
Ik kan niet anders dan concluderen: de politie is slimmer dan die motorrijders.
Hoe kun je zo’n mooie dag bederven. Zo dus.
Gebeurt ieder jaar op en rond de wegen van Le Mans tijdens de 24 uursrace, als je je Franse taal wilt ophalen moet je daar dan vooral te hard rijden en bij zo’n Franse Gendarme met zo’n opgeschoren nekkie heb je geen pepernoot in te brengen; dan is het gewoon Payer ici !
@ Porsche911, je mag wettelijk gezien maar een bepaalde tijd met een buitenlands kenteken in Nederland rijden. Daarna moet je of de auto invoeren of de auto voor een bepaalde tijd in het land van kenteken (Luxemburg) laten. Daarnaast kan de politie als jij hier voor onbepaalde tijd verblijft je alsnog bekeuren voor het blijven rijden in buitenlandse auto’s terwijl je langduring in Nederland woonachtig ben.
@Sorcerer

Hoeveel mensen ontnemen anderen wel niet de vrijheid om de aangegeven maximum snelheid te rijden? Door zelf 60 te gaan rijden op een 80 weg, en zo? Die mensen verdienen een bon en een tik tegen de billen.
Ik snap het niet. Iedereen zegt allemaal dat het lijers zijn etc. etc. en iedere keer vóór het evenement wordt er gezegt: Jaa, die politie zal er zeker wel weer staan hoor, even geld innen. Echter, wij hebben overdreven perfect leren auto- en motorrijden. Ook staat er heel vaak aangegeven hoe hard je mag. Die mensen die klagen over de politie hebben daar geen reden toe, omdat je je gewoon aan de wet moet houden. Dan maakt het niet uit hoe overzichtelijk zo’n weg is.
@ de mensen die vinden dat de politie zich aan hen moet aanpassen
Waarom moet de politie zich aan jou aanpassen, en verhuis jij niet gewoon naar Duitsland?
Tjonge, ik kreeg gister ook een boete met m’n tweewieler, €105 voor 68km/h waar ik 45 mag, reed op scooter..
“waar men getuigen was” ? Moet denk ik zijn: “waar men getuige was” Rossi rulez! En als je hard wil rijden ga je naar de Autobahn, of het circuit. Nederland is daar te druk en onveilig voor.
zielig hoor inplaats nou gewoon efe mee te feesten voor rossie maar nee hoor gewoon boetes uitdelen. dat bederft gewoon de hele dag voor veel mensen
tjonge jonge, je moet ook wel een EI zijn als je dit niet zag aankomen.
elk jaar is het het zelfde. rij dan gewoon rustig naar huis, stelletje opefokte bananen. JE WEET TOCH DAT ZE ER STAAN!!!!
ik heb nergens last van gehad, gewoon rustig met de maten naar huis gereden.
nu hebben ze een Topdag gehad , DUS VOOR EENIEDER VOLGEND JAAR STAAN ZE ERWEER!!! en het jaar erop, en daar op…enz enz.
als iedereen nou eens rustig naar huis gaat, dan lach je het hardst!!!
volgend jaar weer , mazzel…..
waarom een link naar brabant? de tt was toch in drenthe?
@ Chris; Dat klopt wellicht. Dus je wilt zeggen: Eigenlijk moeten ze altijd streng zijn? En over de buitenlanders: Zo’n internationaal evenement trekt veel (oa buitenlands) publiek. Veel motorrijders bij elkaar, die plezier maken. Ik zie het echt niet als onmogelijk dat die even gezellig een stukje verder weg gaan racen op zo’n lange rechte weg als de afsluitdijk.
Snelheidsslimietloze zondag…Darwin would love it, begrafenisondernemers ook.
voor alle mensen die het terecht vinden, ze laten diezelfde maniakken zoals jullie ze noemen wel gewoon doorknallen na hun bekeuring.

Als je wat aan de verkeersveiligheid wilt doen, doe je er iets voor, meerijden,
jezelf laten zien, leuzen in 8 talen op een billboard, etc.
Als je gewoon ordinair onze gasten wilt beroven ga je achter de bosjes staan met een camera.

Welke variant kwam meer overeen met de werkelijkheid?

Ik denk dat we maar een leus moeten introduceren:
Alleen boeven verschuilen zich in de bosjes!
Iedereen een punt. Ja het zijn naai-streken, maar dit beperkt zich niet tot het TT-weekend. Dat is het hele jaar zo. En ja, je bent dom als je toch de maximum snelheid overtreed op weg naar huis. Je weet dat ze er staan.
Maar hoeveel zijn er nu ‘gepakt met 5-10Km/u. te hard ????’
Er word wel verteld dat de hoogst gemeten snelheid 191Km/u. was (viel mij trouwens mee, kan je zien hoe goed een motorfiets remt als je van 260 af komt :P ) maar wat de gemiddelde overtreding was hoor je niet.
Maar goed ik sluit me aan bij wat hierboven al gemeld is;
Voor diegenen die in 2010 naar de TT gaan… ZE STAAN ER WEER, DOE RUSTIG AAN OP WEG NAAR HUIS. (en alle volgende jaren ook trouwens)
je weet van tevoren dat ze er staan maar jezelf inhouden is zo moeilijk ;)
ben een zaterdag ook naar de tt geweest ik heb niet veel bijzonders gezien op de heen en terug weg er werd erg netjes gereden
Volvo_440_turbo
Mja, ik ben nu ook geen heilig boontje, maar aan stoerdoenerij na meetings doe ik toch niet mee…
In al die jaren dat ik eender welke soort meeting heb bezocht zie je altijd van die gastekes die stoer willen doen.
Een tip voor stoerdoeners, rij op je gemak, dan heeft iedereen je wél gezien!
heeel simpel, als je de regels overtreed moet je dokken. Dat is het risico wat je neemt als je te hard gaat. Niet zeuren gewoon betalen.
Voor de snelheidsduivels niet leuk, maar de potentiële slachtoffers o zo prettig dat er gecontroleerd wordt. Geen slachtoffers? Dan kost het de maatschappij altijd nog aardig wat geld als je jezelf te pletter rijdt. Een snelheidslimietloze TT dag houden? Maar dan wel graag even de verzekeringen ongeldig maken en de ambulance een dagje vrij geven, zodat ze zelf voor de brokken (kosten) mogen opdraaien. Een krankzinnig voorstel natuurlijk, net zo krankzinnig als een snelheidslimietloze dag.
Ongehoord ambetant van die nederlandse ordediensten. De manier waarop de motorrijder er wordt uitgepikt om een alchoholcontrole te doen. Zeker de modellen dier er “racy” – uitzien (ducati 1198S, Yamaha R1) werden eruit gehaald. Die oude “Dutroux”- look-a-a-like word gewoon door gelaten. De jonge lokale kerle in zijn Civic met regenbuis-uitlaat, die een onnoemelijke kabaal maakt, wordt ook gewoon doorgelaten.
Jammer dat er op zo een manier de staatskas, zoals in het artikel vermeld, gespesen moet worden.
hoe moeilijk is het nou zeg,

120 is 120 en als je dan eens een keer 140 rijd, oke maar als je dan 171 gaat rijden ben je toch niet helemaal lekker. :s
Vorig jaar lukte het mij nog! Op een 80-km-weg gefotografeerd met 84 km/h.
Althans, dat stond op de wenskaart, die het CJIB me stuurde en waarin ik om een donatie van, -ik meen-, €14,- of €16,- werd verzocht.
Dat was stevig balen! Want ik kom er een paar keer per week voorbij en weet dus, dat dat ding daar staat! Ik vond het nogal behoorlijk dom van mezelf. Kwestie van beter opletten in het vervolg.
Maar om nou te gaan beweren, dat ik na het bekijken van een uitzending van Top Gear of een F1-uitzending, in staat zou zijn om er met 171 km/h voorbij te rijden? Nee! Zó dom krijg je me echt niet.
En maak me nou alsjeblieft niet wijs, dat motormuizen, die de TT bezoeken, niet weten, dat er al járenlang zwaar gecontroleerd wordt. Gewoon pure domheid!
En voor de eigenaren van meningen als: “vieze matennaaiers, stel smeerlappen en vieze vuile gore geldtrekkerij” organiseer ik graag een inzamelingsactie voor een enkeltje Ethiopië. Daar wordt niet op snelheid gecontroleerd en kunnen jullie je uitleven.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).