Sebastian Vettel krijgt een bocht op de Nürburgring

Auteur: , 27 Reacties

Hij is nog maar 21 jaar jong en nu al een gevierd coureur. Sebastian Vettel is momenteel de jongste deelnemer in de Formule1. Vorig jaar nog werd zijn oude school in Duitsland naar hem vernoemd nadat hij de Grand Prix van Monza op zijn naam had geschreven. Nu wordt er ook een bocht op de niet onbekende Nürburgring naar de succesvolle coureur vernoemd, Net als bij Schumi. Vettel heeft laten weten dat hij het een grote eer vindt. Zo zie je maar weer, succes is een keuze. Ook in de autosport.

Zijn kennismaking met de wereld van Formule1 maakte hij in 2006. Toen werd hij gecontracteerd als 3e coureur bij BMW Sauber. Tijdens de Turkse Grand Prix in 2006 mocht hij zijn debuut maken en was hij op 19-jarige leeftijd de jongste Formule1 coureur ooit tijdens een Grand Prix. Sinds dit jaar komt Sebastian Vettel uit voor Red Bull. Dankzij de twee overwinningen die hij al behaald heeft dit seizoen (GP van China en Silverstone) staat hij met 39 punten op een verdienstelijke 3e plaats. (via Autoblog.com)

HIER legt Sebastian Vettel nog een keer uit hoe het precies zit met de F1-regelgeving.27 reacties

Geweldig als je zo je loopbaan kan beginnen!
Hij is erg gehypt, maar zijn prestaties zijn er ook naar!
discriminatie .. ik wil ook een bocht .. heb ik recht op ..
Hij kan het nog ver gaan schoppen. Schumi voorbij?

@ lincoln; En hierbij noem ik de erg flauwe bocht hier in de straat de “lincoln-van-autoblog.nl-bocht”. Happy?
ik wil ook wel op me 19e f1 coureur zijn hoef ik de rest van me leven niet meer te werken :P alleen maar beetje gas geven en remmen en sturen wat wil je nog meer ? :D
Ik ga erheen =)
dat denk jij neluz, je verdient 0,0 geld met formule 1

oke, de top 3 van de wereld kan er geld mee verdienen (99% reclames e.d.) en de rest moet betalen om uberhaupt te kunnen rijden daar in die klasse..
Welke bocht wordt dan naar hem vernoemd?
@adriaan

vergis je maar niet hoor :P hoe komen ze anders aan hun villa en sport auto’s ? :P
@ Adriaan hoe kom je daar nou bij ?
Jongens, snap dat nou, daar hebben ze een krantebaan voor. 5 dagen in de week bezorgen ze een ochtendkrant en daar leven ze van!
@ adriaan, Wou net zeggen.. je gaan niet voor de grap zo hard trainen ed. Ze hebben hun loon ook wel. De top heeft rond de 40 mil
Vettel is een koning! Een Schumacher in de dop zeg ik. Nog wat meer ervaring en er is weer een nieuwe koning van de F1 geboren!
Voor de Volledigheid. Hij reed tijdens de Turkse GP de vrijdag training en niet de kwalificatie of race. Tijdens deze kwalificatie reed hij de snelste tijd. Zijn eerste race was tijdens indianapolis 2007.
De beste verdienen meen ik zo,n 15 tot 25 miljoen per jaar.. en de slechtst verdiende was rond de 1 of 1,5 miljoen in de formule 1.. Maar goed die krijgen rechts en links vast ook nog wel wat centen in de handen gedrukt.

Die Vettel heeft precies mijn droombaan.. Goed bezig die gast! Lijkt me dan best lachen als je 1ste bent.. nummer 2 en 3 zijn al 25 + ofzo.
die gast rijd ook met het beste materiaal op dit moment.
zet hem maar in de andere redbull en hij rijd achteraan.
kijk naar Hamilton, ging goed met hem als ie met goed materiaal reed en nu is het helemaal niks.
Button nog zo een, reed altijd achteraan en nu rijd ie altijd vooraan omdat ie de beste auto heeft.
als iedereen de zelfde auto zou hebben zou Raikonen en Alonso de rest eruit rijden.
Um, volgens mij hadden Alonso en debutant Hamilton in 2007 toch echt hetzelfde materiaal…
Toch knap dat je op je 21ste zoiets gepresteerd hebt. Geef hem een Ferrari en hij wordt kampioen!
Krijg ik de volgende bocht?:O
“Succes is een keuze” +1
Vind ik ook.

OT:
Vettel heerscht!
Vettel on ownage-tour!
“Succes is een keuze”, dat klinkt natuurlijk helemaal hip en nu en van deze tijd enzo. Maar misschien moet je die leus aan de driekwart van de wereld die geen eten heeft toch even uitleggen…
Succes is een keuze… Was er hier op autoblog.nl niet een categorie ‘slap geleuter en ander marketinggezeik’, of iets van die strekking? ;)

Niets aan te merken op de prestaties van Vettel, maar kom op… nu al een school en een stuk asfalt naar hem noemen, dat gaat mij wat te ver. Ik gun het ‘m wel, begrijp me niet verkeerd. Maar wat nou als Vettel uit de gratie valt omdat hij een hobby blijkt te hebben die niet door de beugel kan (zoals Max bijvoorbeeld)? Ik suggereer niets, maar stel me gewoon een ongemakkelijke situatie voor…
@ GOD

dan verklaar aan mij hoe Vettel in een Torro Rosso een race won?
@Brabbel

Helemaal mee eens.
Voor mensen die ook graag een eigen bocht willen hebben, maar niet zo talentvol zijn heb ik nog een tipje: jezelf te pletter rijden op een circuit naar keuze wil ook nog wel eens helpen.
Eigenlijk is het niet eens een bocht, maar een tribune. Tribune 6 in de Ford Kurve krijgt zijn naam ;)
Het is een tribunne idd ! :P niet een bocht xD

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).