Agressie in het verkeer: 25% hogere straffen

Auteur: , 25 Reacties

Het Openbaar Ministerie gaat agressie in het verkeer harder aanpakken. De strafeis zal met 25 procent worden verhoogd, dit is besloten na enquêtes en discussies met burgers... Het lijkt wel een democratie!

Uit de enquête kwam naar voren dat mensen zich vooral storen aan agressie in het verkeer en aan discriminatie en racisme. Normaal verhoogt het OM de eis bij die misdrijven met 25 procent als sprake is van een discriminatoir motief. Dat wordt 50 procent, zo schrijft Trouw.

Harm Brouwer, de hoogste baas van het OM, ligt toe: “Als twee automobilisten elkaar ruziënd achtervolgen en een aanrijding veroorzaken, wordt hun agressie voortaan een expliciete strafverhogende factor in de eis van het Openbaar Ministerie.

Uit eerder onderzoek werd overigens al duidelijk dat vooral mensen met een sticker op de bumper bovengemiddeld agressieve automobilisten zijn. Deze fanatiekelingen willen middels een sticker op de auto hun boodschap uiten en blijken in het verkeer sneller een confrontatie aan te gaan met andere weggebruikers…25 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
gravin dracula… is dat nou een foto-error die creepy teeth.
Dus als je een persoon van een maatschappelijke minderheid achtervolgt in het verkeer en zo een aanrijding veroorzaakt ben je flink de sjaak?

Goede zaak.
Vanmorgen kwam ik een flapdrol tegen in eenn Seat Ibiza die zondermeer in aanmerking kwam voor deze verhoogde strafmaat. Ik hoorde het nieuws op de radio terwijl deze wegmisbruiker het tankstation, de vluchtstrook en elke op- en afrit gebruikte om de file voorbij te rijden, en toen dacht ik: dat zou gelijk een goeie zijn geweest.

En over die stickers… ik heb er eentje van Gatso Meter (fabrikant flitskasten) op mijn achterruit. Misschien wekt dat ook wel agressie op…
@ Sjazz: dat viel me nu ook direct op :p
Discriminatie valt natuurlijk niet te bewijzen in dit soort gevallen. Is dus gedaan om af te schrikken.

@ Autoblogger

Geen toepasselijke foto kunnen vinden en daarom deze geplaatst??? HULDE!!!
Terecht ook, verhogen die meuk…
En ook al heb ik geen bumperstickers, ik ga graag even een raceje aan op de snelweg met iemand die denkt sneller te zijn :P

Over die foto: d’r onderlippen glimmen gewoon net op 2 tactische plekken :P
discriminatie en racisme?wat moet ik me daarbij voorstellen?
Witte auto’s die alleen zwarte auto’s afsnijden?
PantheraLeo205
Mensen die met moraliserende stickers rondrijden zijn de Jehova’s in het verkeer.
@JIFF: dank u! :D
ik zat inderdaad ook te denken aan de chcik van dracula,

OT: wel goed, dit, @ Barracuda_82. ik erger mij ook altijd kapot aan die gasten, daarom als ik in de file rijd op de rechterbaan, dan rijd ik deels op de vluchtstrook, zodat ze er niet langs kunnen, al een paar keer boos getoeter van die gasten, maar gewoon lekker blijven rijden, het verdient niet de schoonheidsprijs, maar dan weten ze tenminste dat het niet op waarde wordt geschat wat die gasten doen.
Eigenlijk moeten bijna alle straffen (muv die voor het verkeer natuurlijk ;) ) in Nederland verhoogd worden. Als je af en toe hoort waar men mee wegkomt… :|
Wat is er mis met 200% hogere straffen?
Wel eens gehoord van passief agressief?

Dat zijn mensen die met opzet langzaam of zelfs langzamer gaan rijden, doen alsof ze je niet zien, erg langzaam aan de kant gaan, of – als je netjes met 120 wil invoegen – harder gaan rijden om je er niet langs te laten.
Helemaal mee eens, aanpakken die rotzakken!
Dan met name die sjonnies in die Golfjes die te trots zijn om zich in te laten halen. Haalde er laatst eentje in omdat ie 40 reed op een 70 weg terwijl hij zat te kutten met zn vriendin (M/V). Dat kon hij niet hebben, dus sneed hij me dr op de eerste rotonde keihard vanaf. Als ik die te pakken krijg maak ik van hém een bumpersticker! :evil:

Natuurlijk ben ik nooit vies van een (tussen)sprintje bij het stoplicht o.i.d. :roll:
Heerlijk al de vewijten naar ‘anderen’ die we allemaal hierboven geven.
Zelf zijn we, stuk-voor-stuk, heiliger als de paus zeker ? YEAH RIGHT !!!
Ik weet zeker dat een IEDER af en toe zich met acties op de (snel)weg bezigt die niet een ‘schoonheidsprijs’ verdienen. Ik wel tenminste….
Als ik al een kilometer of 10 achter iemand, die met een ‘keurige’ 100Km/u. of 120 Km/u., op de linker baan hangt en verdomd om naar rechts te gaan omdat er 1 kilometer verderop een vrachtwagen op de rechterbaan rijd, dan pleur ik hem er rechts voorbij. Niet direct, maar wél na 10 kilometer en 20 kansen om naar rechts te gaan. Maar wie is dan de ‘asociaal’? Ik of…. En ik weet zeker dat er zat mensen zijn die soort-gelijke acties doen. Dat zie ik namelijk heel vaak om me heen gebeuren tijdens de 1000 kilometer die ik per week op ‘s-Neerlands wegen afleg. En dat is niet innerent aan een bepaald merk/model auto. Het zijn bestelbusjes, MPV’s, sedan’s, stations, hatchbacks, oud, nieuw, jonge bestuurders, ouwe knarren, mannen, vrouwen ALLES…. Laten we allemaal eens beginnen met de balk in ons eigen oog voordat we aan de splinter in ‘de ander’ z’n oog beginnen.

Ik ben van mening dat dit, wederom, een ‘heksenjacht’ van vadertje staat is om weer meer geld in het laatje te brengen ten koste van ‘ons automobilisten’.
Maarja… hebben we nóg meer nieuws ?
DenE for president !!!
:D:D:D:D:D:D:D:D Nee dank u…
Nou ja als GOD het zegt heb je niet veel meer om tegen te sputteren, DenE!

Maar ben het zeker met DenE eens; eerst de eigen balk..
@TSI
Ik snap jouw reactie. Maar pas wel op dat je geen mensen blokkeert die bijvoorbeeld toevallig snel naar het ziekenhuis moeten.

Toegegeven in de meeste gevallen is het misbruik maar je wilt niet toevallig degene blokkeren en in gevaar brengen die de strook wel gebruikt waar die voor is bedoeld.
vampireeee hahahaha
jaaaaa .. goed zo .. afpakken van die lui ..
eeehhh .. aanpakken die lui natuurlijk ..

maw .. er veranderd geen klote ..
alleen de “emotiebelasting” gaat omhoog ..

@Harm Brouwer ..
je bedoelt zeker die bumpersticker met “ik rem niet voor pedofielen” ..
vuile smeerlap ..
Ik ben benieuwd of de strafeis ook omhoog gaat bij zaken als autodiefstal en vandalisme. Wellicht kan de strafeis ook omhoog voor zakkenvullende agenten. Of zou de Nederlandse bevolking de straffen hiervoor hoog genoeg vinden?
http://www.telegraaf.nl/binnenland/4265609/__Agent_stak_boetes_in_eigen_zak__.html?p=31,1
@topless ..
de bevolking moet zijn bek houden en belasting betalen ..

wel zal de straf-eis van het aangeven van corrupte ambtenaren omhoog gaan ..
Ben het 100% eens met DenE.

Laten we oplossingen voor die files zoeken die iedereen nou echt zat begint te worden. Of mensen die 30 km/h rijden op een weg waar 50 km/h is toegestaan ff pakken, en dat veroorzaakt ook onnodige stress omdat onze meneer/mevrouw geen haast heeft dus lekker in z’n eigen tempo aan het rijden is. We kunnen het ook hebben over mensen die 10 min. lang met 100 km/h op de linkerstrook rijden. Maar nee hoor, boetes schrijven is makkelijker waarom al die moeite joh…
Personenwagens met stickers hebben vaak een chauffeur die naar aandacht snakt. Het grappige is dat dat bij de meesten averechts voorkomt: laten zien dat je beneden gemiddeld populair bent. Haha!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).