Aston Martin komt met 1.0-liter hatchback! [Cygnet]

Auteur: , 83 Reacties

Here we go...

Na een merkgeschiedenis van 94 jaar, met als meest recente hoogtepunt een DBS, is het nu tijd voor iets compleet anders. Volgens de Britse krant The Sun komt Aston met een soort SuperMini, deze krijgt de naam Cygnet.

De DBS gaat in 4,2 seconden van 0-100, de Cygnet zou daar 14,7 seconden over doen… Wereld van verschil. Maar waarom dan, zo hoor ik je denken. Wat dacht je van zuinigheid? Milieuvriendelijkheid. Minder belasting. En nog meer van dat soort onzin.

De auto is gebaseerd op een Toyota IQ, maar krijgt een Aston-makeover met oa een sportieve grille, lichtmetalen porno en een luxe interieur. De auto zou in Engeland ongeveer £20,000 gaan kosten, een slordige 23.500,- euro. Vanaf 2010 moet de Cygnet op de markt komen, Aston hoopt 4000 stuks per jaar te verkopen.

Maarrr, en nou komt ie, de Cygnet is alleen te koop voor mensen die reeds een Aston hebben! Goeie zet van Dr Bez, die hiermee zorgt dat de auto exclusief kan blijven en de merknaam niet onderuit haalt. Bez liet weten: “Now is the right time for Aston Martin to take this bold step.”

UPDATE: het is inmiddels officieel, het iQ-platform van Toyota gaat grenzen verleggen. Speciaal voor eigenaars van een Aston Martin werkt de Britse autofabrikant aan een nieuwe, luxe auto voor woon-werkverkeer op basis van de kleinste 3+1 zitter ter wereld; de Toyota iQ. Deze nieuwe Cygnet combineert de kenmerkende designflair van Aston Martin met het uitermate compacte stadsconcept en de lage CO2-uitstoot van de Toyota iQ. Deze auto voor woon-werkverkeer zal worden geproduceerd in de hoofdvestiging van Aston Martin in Gaydon, Groot-Brittannië, en wordt gebouwd naar de wensen van de klant.83 reacties

En wanneer valt 1 april op de britse kalender ?
Niet zo’n verkeerde zet om je CO2 uitstoot omlaag te brengen en je klanten een autootje aan te bieden waarmee ze lekker kunnen shoppen.
Zijn we weer den 1ste april?

Kan moeilijk een link leggen tussen Aston Martin en Toyota,
k’ zou ’t wel leuk vinden. Maar ik denk dat ze liever op de
basis een Ford KA werken met de link dat ze vroeger met
Ford hadden. Wait and see…
Wel tegenstrijdige verklaring, eerst stellen dat ze 4000 stuks willen verkopen per jaar en derna vertellen dat enkel eigenaars van een Aston martin deze wagen kunnen kopen. ofwel begrijp ik het verkeerd.
vragen, vragen, vragen…
Hopelijk is dit een grap…!
Slimme zet. Een goede manier om hun imago iets meer bij te stellen naar de toekomst.
Bericht wordt bevestigd op Toyota Europe’s media site…
edit: correct, het is inmiddels officieel
Waarom zou je een 1.0-liter kopen als je een aston hebt?
@ astonpower

voor de vrouw of kind he:p

wel slim natuurlijk voor die co2 naaar beneden te krijgen
Beter en doe het maar niet AM.
Quote Tadashi Arashima, CEO en President van Toyota: “It’s a great compliment that the Toyota iQ has been hand-picked by one of the world’s most prestigious sports car brands, a company with whom we also share a strong friendship. This collaboration represents a natural pairing of strategies: a small yet spacious package, perfect for the city driver, finished off with Aston Martin’s iconic design language. The Cygnet is a good choice for the Aston Martin owner looking for that second or third car, which is luxurious and eco-conscious.
Mooie truc om te voldoen aan de gemiddelde emissie-eisen per verkochte auto die de EU gaat stellen aan fabrikanten.
Alle autofabrikanten moeten in de toekomst voldoen aan een gemiddelde co2 uitstoot. Op deze manier verlagen ze op een slimme manier het gemiddelde. goed bezig zeg ik.
waarom niet in 14,2 sec naar de honderd…kunnen ze zeggen “gaat precies 10 sec langzamer naar de honderd dan de aston die je al had”. het vrouwtje ook blij want dan hoeft ze niet steeds plat gedrukt te worden bij het wegrijden bij elke stoplicht.

wel erugh leuk dat ze het exclusief willen houden en niet als een gek met 2 mijoen astontjes gaan smijten zodat je ze over een paar jaar ze in elke hoek van de straat ziet:D sjapo
zo sla je toch geen gek figuur als je boodschappen gaat doen met de kleine variant weet toch iedereen dat je thuis ergens zo’n monster onder het doek hebt staan :D Geinig toch :P

Maar of ik aan het idee kan wennen, ik weet het niet :P
ik hoop wel dat Aston Martin ervoor zorgt dat de stoelen beter verstelbaar worden dan in de IQ. Dat vind ik een tegenvaller dat de stoelen niet in hoogte verstelbaar zijn. En ook wat meer licht in het intrieur graag. Slimme zet om de gemiddelde CO2 uitstoot van AM te verlagen. En ik denk toch dat ze als warme broodjes zullen gaan. Vele geile op een Badge. En een Aston Martin voor de prijs van een goedkope golf of astra gaat vele trekken (denk ik).
Nou dan kan ik nu ook een Aston Martin betalen.. Dan kan ik de hoop op een Porsche op het formaat Vw Polo laten varen. Mijn dag kan niet meer stuk…
op die 7e foto kun je goed zien wat voor wegligging die auto krijgt, hij rijdt als op rails!
lol @ TSI
Het is en blijft een Toyota…
Dit kan je niet echt als Aston Martin op de markt brengen, maar meer als een Toyota iQ styled by Aston Martin.
Als het ding net zo wordt als de bovenste foto beloofd dan wordt t wel een stoer ding, een IQ met ballen zo gezegd….kan er ook een andere chip in???
doe dan in ieder geval de 1.3 motor. Maar normaal had ik gezegd dat dit echt niet kan, echter als ze alleen te koop zijn voor mensen die een aston martin bezitten, dan vind ik het helemaal prima! Lekker exclusief stadsautotje en goed voor aston martin om de gemiddelde CO2 uitstoot naar beneden te halen.
Binnenkort bij aankoop van een Ferrari F430 een elektrisch Ferrari golfkarretje met aerodynamisch pakket om van uw huis naar de garage op en neer te rijden!
En Porsche levert straks een Gilera scooter met een enkele 911-koplamp.

Bij Vandenbrink doen we het nog iets milieuvriendelijker en op z’n Hollands in de vorm van een Jan Janssen racefiets “styled by Vandenbrink”. ;)
MIJN GOD:O waar gaat dat heeen:O
Wat brabus met smart doet dus?
@ Autogek

Dat de stoelen niet in hoogte te verstellen zijn komt omdat de benzinetank onder de stoelen is geplaatst.

Vandaar al die ruimte achterin…
Lol, die luchtinlaten bovenop de motorkap. Maar toch is dit slecht voor AM, mensen die het verschil niet zien, zullen denken dat een of andere maloot een AM badge heeft gejat en op een iQ heeft geplakt. Aston Martin, blijf toch gewoon lekker sportwagens maken!
Een supermini die er 14,7 sec. overdoet van 0-100. Een normale mini doet het sneller, dus ik zie niet wat hier nou zo super aan is.
Dit is eigenlijk heel erg slim (zoals je mag verwachten van iemand die zich ‘doctor’ laat noemen). Ik denk dat er met dit wagentje meer kilometers gemaakt zullen worden dan met de Aston door de gemiddelde AM-koper. Want waar zie je deze sportwagens nou het meest? Juist, in de drukke winkelstraten van Londen (of bij ons in de PC). Praktische handelbaarheid zonder gezichtsverlies. ;)
Err… Nou… Je kan het zien als een coachbuild, zoals vroeger met de Mini, maar ik vind het nogal contradictorisch dat een merk met zo’n naam uitkomt met dit mormel… Nouja, weinig dat ik eraan kan veranderen.
Hier het officiele bericht van AM: http://www.astonmartin.com/thecompany/news?a=ee5fb483-3a1f-43c0-98f5-942854135911

Cygent betekend trouwens (vertaald vanuit het Engels): Jonge zwaan. Even een stukje gepaste over zwanen van Wikipedia: ”Zwanen zijn elegante vogels met een lange hals. Ze zijn zwaargebouwd en stijgen moeizaam op van het water. Daarbij trappelen ze en slaan ze krachtig met de vleugels. Ze hebben een onhandige, waggelende gang.”

Zo is het helaas ook met deze wagen, mooi maar wel langzaam. :(
Het zal wel een afleiding zijn van ze en dat ze met iets anders bezig zijn, misschien de nieuwe Vanquish?
Een Aston Martin op basis van een… Toyota …kan de autowereld nog verder zinken?
Ik gellof er niets van… maar het is niet onmogelijk.

Voor Lamborghini dan een gefacelifte VW Fox, en Jag een CityRover (ben de originele Tata-naam vergeten)
Mocht hij er komen, zet er dan toch even een turbootje op. 14,7 seconden naar de 100… :roll:
Whahaha wat een bullshit! Goeie publiciteitsstunt!
Waarom moet Aston Martin nou in de personenauto’s?
En binnenkort bij je Lamborghini:
http://www.techfresh.net/wp-content/uploads/2006/12/tonino-lamborghini.jpg

Ik vind ’t een goede zet (i.v.m. CO2 gemiddelden).
Wat exclusiviteit betreft zit het ook snor: In het geval van een nieuwe Cygnet weet iedere autoliefhebber dat je ook een ‘echte’ AM hebt.
Maar wat gebeurt er wanneer de Cygnets op de tweedehands markt komen?
best een leuk en zinvol concept..

een stadsauto voor de gegoede man met smaak, en helemaal volgens de laatste trends, groen en compact..

doen!
Waarom wenen over 14,7 seconden naar de 100? Weet iemand een plek in de Londense winkelstraten of de PC waar je 100 mag? :)

Zeker als hij bedoelt is voor vrouw (geeft doorgaans geen moer om 0-100).
Of kind (beter geen auto’s geven die de 100 halen).
http://www.autoblog.nl/archive/2009/06/24/14-jarige-rijdt-51-kmh-te-hard-in-breda#post-29726

“My other car is (also) an Aston Martin”
Wel slim van Aston Martin om op deze manier de gemiddelde CO2-uitstoot van het merk omlaag te brengen.
1 april is nog ver weg…
Cool, een aston m(art)ini :mrgreen:

hebben ze er ook bij gezegd wat voor aston je al moet bezitten?
anders ga ik met mijn bburago modelletje naar de aston-dealer…
*bedoeld
@ negativan, Thanks man. Maar ik bedoelde juist dat ik hem te laag vond zitten. Ik heb iever dat ze wat hoger kunnen. ;)
Porsche koopt VW, AM probeert de CO2 norm te halen met deze auto… belachelijk dat dat moet om je merk levend te houden. echt belachelijk… Dank je wel Europa…
Haha, goede zet… CO2 zal wel meer van dit soort zaken tot gevolg hebben. Maarja er zullen ook wel wannabe’s komen die een iQ kopen en er een ombouwsetje voor aanschaffen en dan toch tof doen.

Iemand die een nieuw bedrijfje wil beginnen in ombouwsetjes iQ > Cygnet, zal prima business zijn…
Ik zie ze straks al rijden door de PC Hooft. AM V8 Vantage met zo’n stoere sticker achterop: “My other car is a Toyota!”
ow aston wat doe je nou?
zie het al gbeueren toyota iq’s en smart for2 met een austonmartin bodykit van caractère net als hun tt met R8 look
Pff handig als je vrouwtje zit te zeuren dat ze ook een Aston wil, Koop je der gewoon zo een,
Nou ik vind het helemaal niks… sorry. Hoe je het ook bekijkt, het doet afbreuk aan het imago van Aston Martin. Een verbouwde Toyota… hoe verzin je het… barf.

Zie trouwens dat veel andere nieuwssites dit bericht overnemen maar die praten ALLEMAAL NIET over dit zinnetje: “Maar en nou komt ie, de Cygnet is alleen te koop voor mensen die reeds een Aston hebben!” Dusse… hoe zit het nou?
ok, dit ziet er misschien belachelijk uit…
Maar zo stom is het n u ook weer niet. Aston Martins hebben een hoge uitstoot, dus om dat terug goed te maken bouwen ze een kleine, zuinige stadsauto om te gaan winkelen!
Hoe belachelijk hij ook oogt, het is eigenlijk een heel verstandige zet.
Wel spijtig dat hij is gebaseerd op een Toyota… Ze zouden toch ook zelf zo’n ding kunnen bouwen?
@Freude_am_Fahren

Waarom het wiel opnieuw uitvinden?
Why not?
Als je zo’n auto hebt kun je wel zeggen: “Ik rijd een Aston-Martin.” :P
Beter deze dan die iQ vind ik…
en alleen chicks zullen indat autootje rijden
daar kun je dus niet als man in rijden
Walgelijk!

Als dit geen grap is weet ik het niet meer met Aston.
Vind het een super idee, je gaat naar de stad met je AM IQ en iedereen weet dat je thuis een DB9 of DBS of Vantage staan hebt. Ze zullen waarschijnlijk combo’s maken zodanig dat buiten- en binnenkleuren matchen met de grote.

En zoals al vernoemd zal dit wel goed zijn voor de emissie van de automaker.
Ik had er liever een 3.0 in gezien, dan hield je de merknaam nog een beetje hoog
WAT?! Ik heb mijn DBS gelijk afbesteld….
Kopen en 2e hands verkopen op marktplaats voor de normale burgers (lees: niet Aston Martin eigenaren)
Aston Martin bouwt ook brommobielen?
Grappig die topfoto….een echte Aston Smartin ;)
Vreselijk Geer!
Krijg je voor dat geld ook een DBS-roffel?
Voor de theekransjes mensen onder onsch, ik koop er een! ;)
Komt ie ook in de optielijst? Bij Merc zou die zo onder Pakketten kunnen, als bouwpakket..


Ik vind die dingen op de motorkap wel iets te…
Ik geloof er vrij weinig van…
in duitstland een mini aston kopen, hier invoeren en iedereen denkt dat je thuis een DBS hebt.

ik zeg doen!
Ik vind hem wel ruig maar maak het dan af en laat er dor Zagato nog een andere body opzetten;
Aston Martin Cygnet Zagato

…uiteraard met bubble roof…..
Dit is toch hetzelfde principe als dat er een Fiat 500 met een embleem van een Jeep komt….. Geen nieuw concept. Goede aktie om de belastingwetten te ontduiken :-)
nou alleen nog heel even mn vader een aston laten kopenxp.. ziek maar geweldig
Aston maakt de juiste keuze voor de toekomst. Groenere en schonere technologiën zijn onvermijdelijk of je het nu wil of niet. De richtlijnen en
de klimaatplannen worden alleen maar strenger. Dit is slechts het begin.
€23.000?!?

Zeker alleen maar voor het merk…
Sta je daar naast bram in ze dbs: Kijk ik heb ook een aston martin!
Echt een domme zet.
“de hoofdvestiging van Aston Martin in Gaydon”
@Vanquish: het is officieel, dus.
1 keer flink de schulden injagen en een DBS financieren, allemaal astons Cygnetjes kopen en verkopen op inet…handeltje in beginnen, DBS eruit, en geld maken…(zal alleen niet lukken ben ik bang om zo’n aantallen af te nemen;))
En welke achterlijke aap gaat er 23.000 euro betalen voor dit misbaksel? Ik bedoel zelfs de rijken der aarden hebben principes toch??
Is Cygnet niet een merknaam geweest voor een of ander Frans Cyclecar-etje?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).