Epyon: Nederlands bedrijf maakt supersnelle accu-opladers

Auteur: , 25 Reacties

Epyon is een jong bedrijf dat op dit moment niks merkt van die zogenaamde crisis. Dankzij de explosief gegroeide belangstelling voor elektrische auto's kan men zich verheugen op een vertienvoudiging van de huidige omzet (nu 1 miljoen). Als enige in de wereld maakt Epyon apparaten waarmee accu's ongekend snel zijn op te laden. In plaats van acht uur duurt het slechts 15 tot 30 minuten!

Dat is een doorbraak die niet onopgemerkt gebleven, zo schreef het Financieel Dagblad vandaag. CEO Crijn Bouman (31), een voormalige student van de TU Delft, doet zaken in iedere uithoek van de wereld. Accuproducenten en autofabrikanten van Azië tot Amerika komen over de vloer, iets om trots op te zijn! Lees het volledige verhaal op fd.nl.25 reacties

tja TU he
Waar blijven die aandelen???
The next Philips? :mrgreen:

Maar goed, waarom lukt zo’n student met een klein bedrijfje wel wat de grote merken niet lukt: Snel accu’s opladen..? :?
Knap van een TU spin-off, wordt er helemaal blij van (1e jaars TU student).
Ik heb gehoord dat die lithium-ion batterijen die in onze laptops en telefoons zitten ook razend snel op te laden zijn. Iemand verstand van de technologie achter deze potentiele goudmijntjes?
@ Citrofiel?

Kosten om het zelf te bedenken? Waarschijnlijk kost dit meer dan dat het al uitgevonden wordt en je alleen de rechten hoeft te kopen?
De eerste die ze koopt kan dan weer winst maken door “hun” idee door te verkopen.
@ ErwinLagcher; Het totale beschikbare budget van een beginnend ondernemer zal niet veel zijn. De kosten zullen dan ook slechts een schijntje zijn geweest vergeleken bij de totale investeringen van de autoindustrie-giganten, stel ik me voor. Maar ja, je moet wel toevallig met het goede idee komen…
@Citrofiel

Een groot hoeft niet per se te betekenen dat deze technisch op een hoog niveau zitten. De huidige automerken hebben voor het grootste deel ervaring met verbrandingsmotoren en weinig tot geen ervaring/kennis met batterijen.
@ Citrofiel

Een optie is kansberekening?
Jeetje wat een mooi verhaal. Dit zijn van die innovatie bedrijven waar je trots op kan zijn. Hopelijk blijft dit bedrijf uithanden van schimmige financierings bedrijven en vreemde investeringstoko’s. Want met een dergelijk goed idee, komen ook een hoop vliegen op je af. Succes ermee!!!
gogogomagazine.com
Nou, wanneer wordt dit een NV’tje? Kan ik met het dividend na aandelenkoop een prettige benzineslurper kopen.
@Citrofiel Aan geld is wel te komen. Je hebt voor dit soort bedrijven subsidies. Je hebt netwerken die willen investeren in goede idieeen. Ja en bedrijven die in je willen investeren. Alleen bi de laatste 2 brengt het wel risico’s met zich mee. Het is van belang dat de heren/dames zakelijk, ook helder kunnen blijven functioneren.
@ Relief; Maar die kennis is gemakkelijk ‘in te kopen’.

@ Erwin; Dat zal het wel zijn.
@ arjens; Dan nog geldt: De grote fabrikanten hadden dat geld ook. Alleen het idee ontbrak blijkbaar… :| Goed gedaan Crijn!
@Citrofiel Inderdaad, en die kunnen het vuur aan de schenen van dit bedrijf leggen. Want vooral bij grotere toko’s worden rare vieze en spelletjes gespeeld en dit vind ik we een innovatie van groot formaat. Dan kan je al raden… Je moet tegenwoordig echt op je tellen passen als je boven het maaiveld uit steekt. :|
A123 Systems was al eerder met deze technologie.

http://www.a123systems.com

High current laders zijn het.
En weer niemand vraagt zich af het benodigde vermogen wel geleverd kan worden door een stopcontact. Om maar niet te spreken over het electriciteitsnet als een geheel.

Ter info: Een normaal stopcontact is berekend op 2 a 2,5 kW vermogen. Als je bijvoorbeeld 50 kWh in je accu’s wil stoppen ben je minimaal 20 uur bezig. Wat voor laadtechniek je ook gebruik. Het stopcontact is de beperkende factor.
wel handig om zo,n ugly jaren 80 logo te nemen .. met dito kleuren ..
en een naam die Japans/Amerikaans/Duits zou kunnen zijn ..

zeeeeeer slim ..
@ lincoln
haha ik dacht aan EPSON ofzo :P
autofabrikanten moeten natuurlijk ook nadenken over de levensduur van hun accupacks, met hoe meer kracht je de lading er in stopt, deste eerder zijn ze kapot lijkt me geen onlogische redenatie.
@Serge
Naar ik hoop krijg je ook nog Nederlands (spelling) in je eerste jaar.
‘Wordt’ met -dt, kom op!
Ik dacht bij het aanklikken van dit artikel: nu gaan ze uitleggen hoe het werkt. Helaas bleef het bij het bejubelen van een innoverende Hollander. Knap wat die man doet, maar HOE werkt het? ;-)
Accu, auto??

Ik heb behoorlijk wat accu’s maar mijn auto is zowat het enige dat ik niet hoef op te laden.
Mijn gsm, laptop en boormachine hangen vaker aan de accu-lader.
Ik denk dat de grootste winst dus niet in automobielland te vinden is maar bijv. in laptopland.
Volgens mij zijn er ter wereld ook veel meer laptops en gsms dan auto’s op electra.
@toms
zodra je begint te rijden met je auto wordt je accu opgeladen. als die niet zou worden opgeladen zou hij sneller leeg zijn dan acu van je gsm.
@ Toms. je dynamo laad je accu bij terwijl je rijd. je accu wordt eigenlijk alleen gebruikt voor de grote stromen naar je startmotor. daarna zorgt je dynamo voor de algehele stroomvoorziening

@ citrofiel

de studenten worden meestal ingehuurd door de grote bedrijven. op de universiteiten zitten allerlei high tech bedrijven met de nieuwste technologieën. door de universiteit en de studenten te gebruiken sparen ze een hoop geld uit wat anders nodig zou zijn geweest voor al die apparatuur.

en de grote bedrijven hebben veel te verliezen. dus je blijft altijd wel aan een soort basisidee vastzitten. de student heeft geen basisidee en begint vanaf het begin. die gaat met plezier alles proberen dat er mogelijk is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).