Spits Alert: ongeluk op A2 zorgt voor fileleed [foto-update]

Auteur: , 35 Reacties

Forenzen opgelet. Op de A2 tussen Abcoude en Vinkeveen heeft vanochtend een groot ongeluk plaatsgevonden. Daardoor ontstonden lange files die vanavond op de gebruikelijke spits aansluiten.

Op de A2 richting Utrecht zijn in totaal 4 auto’s, drie touringcars en een vrachtwagen met aanhanger op elkaar gebotst. Volgens een ooggetuigen moest de vrachtwagen remmen voor een andere vrachtwagen. De drie achterop komende touringcars konden niet op tijd remmen en een staart-kop-staart-kop-staart-kop-staart botsing was het gevolg. In totaal raakten 15 personen gewond, 8 daarvan zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Een buschauffeur heeft nog een tijd bekneld gezeten. Ooggetuigen melden dat inzittenden van de touringcar naar voren zijn gevlogen door de knal.

Verkeer dat via de A2 richting Den Bosch moet wordt aangeraden om via Den Haag te rijden. Verkeer richting Amsterdam komt in de file te staan op de A2 omdat er brandstof is gelekt uit een van de betrokken voertuigen. Daardoor is een rijstrook afgesloten. Mocht je toch vast komen te staan op ’s heeren wegen: fileflirten kan HIER. (via: nieuws.nl)

Foto credit: Arnold Soddeman35 reacties

http://www.spitsnieuws.nl/archives/images/oopwegnaarbegraf.jpg

voortaan toch maar wat meer afstand houden.
-edit: artikel is aangepast-
En geheel toevallig waren die leerlingen van de Nationale Luchtvaartschool onderweg naar een begrafenis.

*sorry we zijn iets later*
@ Ferdinand1

Er zijn idd zwaargewonden gevallen, artikel is aangepast.
Gelukkig is ’t mooi weer. Dakje open, raampjes naar beneden, muziekje erbij. Lekker hoor. Gewoon wat moois van maken, de file.
@ Ricardo
Ah, ok. Staat toch wel wat netter zo.
@ robbie

Netjes dat ze dan voor zwarte bussen hebben gekozen!
Ik dacht even de superbus van Wubbo Ockels te zien. Maar gezien de ernst van de gebeurtenis zal ik er verder geen grapjes over maken.
@Edamn

ja vast

Heb er een uur langer erover gedaan. Daar is helemaal niks moois aan en ook niets lekkers. Maar ja de een vind et lekker om met 27 graden in de file te staan de andere vind et lekker om een duik in de plassen te nemen. Ieder zn eigen ding he
@ Mao

Ja, die rotongelukken ook altijd, het zou verboden moeten worden!
Zo lekkere reclame voor busbedrijf, nog maar niet hebben over het wegvallen van 3 behoorlijke bussen uit de vloot:p

Goh baas zag het te laat, en de andere twee ook:p
Dure grap voor de firma Brouwers, met liefst 3 bussen in de kreukels.
Dat is nog is een keer wat anders dan vliegles met een air-bus
@ Lustigson

Daar hebben ze een verzekering voor!

Verder ben je als buschauffeur een behoorlijke sukkel als je met al die verantwoording bovenop je voorligger gaat zitten hokken dat je niet meer in staat bent om op tijd te remmen en tot stilstand kan komen :x
Zie het ook bij vrachtwagens, als er 4 of 5 achter elkaar rijden en jij komt op de invoegstrook kun je wachten tot ze voorbij zijn want ertussen kom je niet!
Het is een heerlijke toer met Brouwers Tours alleen de bussen maken die voorlopig niet meer!
waarom hebben bussen en vrachtwagens geen adaptieve cruise control? Dan was dit, en vele andere ongevallen voorkomen geweest ;)
[miereneukmodus]
“In totaal raakte 15 personen gewond” moet volgens mij zijn:
“In totaal raakten 15 personen gewond”
[/miereneukmodus]
SANDER BROUWER
KUT!!!, m’n bussen zijn verkloot.
Mooi om te zien dat die grote voorramen een geheel blijft, anders overleeft niemand zo’n ongeluk.
Blij te horen dat er geen doden zijn gevallen, maar 3 bussen op elkaar duidt hoogstwaarschijnlijk op veels te dicht achter elkaar aanrijden. Daar hebben die bussen toch al een handje van.

Ik was trouwens allang blij dat ik in het begin van die file stond en al snel bij mijn afslag was. Toen ik later terug moest stond de file al voorbij breukelen en bijna bij utrecht.
Moeilijk he…..afstand houden!
Betrokken (bus-)chauffeurs zijn mijns inziens volstrekt incompetent.
Rijbewijzen en diploma’s inleveren en opnieuw beginnen.
@ Remco

Vrachtwagenchauffeurs zijn de beste filerijders, die laten dat gevaarte zoveel mogelijk rollen. Beter dan die gasgevers en remmers hoor, dat is een van de redenen dat ze niet alle auto’s er tussen laten.

Gelukkig weet iedereen hier hoe het moet. Zelf geen filerijders zeker die hier een reactie hebben geplaatst. Als je namelijk veel in de file staat zoals ik, dan weet je dat iedereen heel dicht achter elkaar rijdt. Het is een wonder dat er niet meerongelukken gebeuren soms.

Peer rijdt zelf dus nooit te hard of ziet nooit iets over het hoofd?
@ Duramax

Bedoelde dat vrachtwagenpunt bij invoegen buiten de file niet tijdens want dan rijd/sukkel ik lekker door op rechts achter een vrachtwagen en inderdaad niet achter die irritante remtrappertjes op links :)
Wat een wanprestatie van die buschauffeurs…
@Duramax

Ik vraag me af hoe vaak je file rijdt want als jij beweert dat alle vrachtwagenchauffeurs zo netjes zijn dan heb je het mis hoor. Vanmiddag in dezelfde file nog een vrachtwagenchauffeur gehad die gewoon twee auto’s van de weg drukte omdat hij in het midden wilde rijden. En daarbij nog zo dicht op zijn voorganger ging rijden dat die niet eens meer durfde te remmen en constant in zijn spiegel zat te kijken of het wel goed ging in plaats van op de weg te letten. Maar nee vrachtwagenchauffeurs zijn de engelen van de file. En als dit nou een op zich zelf staand incident was, maar helaas zie ik het heel vaak. En ja ik zit ook dagelijks gemiddeld een uur of 4 a 5 op de weg. Dat is denk ik genoeg om het één en ander gezien en meegemaakt te hebben.
Noemen ze beroepchauffeurs, jammer dat veel van dat volk niet tot 2 kan tellen
Zo bijzonder zijn die bussen ook weer niet. Lijkt erop dat zeker de eerste een vanhool is dus……………..
Wel ff lekker free publicity
Ik ben zelf chauffeur en weet dat je op de autobaan als bus of vrachtwagen chauffeur een ruimte tussen de voorganger moet laten minstens de lengte van een vrachtwagen of bus……… helaas heb je ook chauffeurs die hun rijbewijs bij een pakje boter hebben gekregen. Ze hebben gewoon veels te dicht op elkaar gereden .. en ik vind het een goeie les als de bazen de schade op hun werknemers verhalen.
Hebben al die chauffeurs bij die firma soms rijles gehad bij dezelfde (slechte) instructeur? Allemaal te kort op elkaar…
Is niet de eerste keer dat een bus van die firma op de A2 verongelukt.
Die chauffeur ging toen op zijn kant toen hij te snel de afslag nam.
Ook toen waren er gewonden…..

Vraag me serieus af of daar wel goede chauffeurs werken….
ik ken brouwer van de omgeving hier want ik kom zelf uit noordwijk

ik vind het vooral spijtig van die studenten die graag afscheid willen nemen van hun dierbare !!


wat brouwer betreft tja das pech hebben met zulke chauffeurs

wel jammer van van die eerste bus want die was nog geen 3 maanden oud.
Ze hebben ook nog een dubbeldekker van dat type de double daimond

en het zijn idd vanhool bussies
Ideale foto’s om te tonen wat de gevolgen zijn van te weinig afstand houden. Iets waar zowel automobilisten als vrachtwagens en bussen zich aan bezondigen.

Hele tijd geleden eens een busrit gehad met Cars de Polder uit Antwerpen. Die chauffeur was een voorbeeld: netjes 90 op de snelweg, niet nodeloos inhalen en veel afstand houden. Een man die wist wat de waarde van 54 mensenlevens is. Aan de kwaliteitschauffeurs: doe zo voort!
[quote]Volgens een ooggetuigen moest de vrachtwagen remmen voor een andere vrachtwagen.[/quote]

volgens mij moet het toch nog altijd zijn volgens ooggstuigen….. of volgens een ooggetuige!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).