BMW 3-serie GT is bevestigd voor 2011

Auteur: , 46 Reacties

Veel mensen kunnen nog maar moeilijk wennen aan de nieuwe BMW 5-serie GT, maar als dat eenmaal gelukt is, zul je waarschijnlijk een stuk minder moeite hebben met het uiterlijk van de 3-serie GT die in aantocht is.

Dat de 5-serie GT een klein broertje krijgt is volgens Edmunds niet langer een gerucht, maar een gegeven. In gesprek met BMW CEO Norbert Reithofer, zou de BMW voorman de GT hebben bevestigd voor 2011.

Norbert Reithofer:

“We haven’t cancelled the crossover of the 3 Series, as it is considered a volume builder with which we can earn good money.”

Eerder ging al het gerucht dat BMW de 3-serie GT half september op de IAA in Frankfurt zal presenteren. Net als bij z’n grote broer de 5-serie GT gaat de achterklep op twee manieren open: een deel van de klep in de stijl van een sedan of de gehele klep inclusief de achterruit. Voor de aandrijving zullen de meest recente benzine en dieselmotoren uit de 3-serie worden gebruikt.

Nu maar even afwachten of hij er straks in september ook daadwerkelijk staat. Dat zal zoals gebruikelijk voor die tijd wel weer duidelijk worden, want uiteindelijk blijft zelden iets echt geheim tot aan de onthulling.46 reacties

oke het is officieel, bmw is niet langer meer mijn favo merk :(
Ik vond BMW’s altijd zo mooi, maar nu moet ik echt hard wennen…
Ach, het trekt wel weer bij verwacht ik.

Jammer dat ik ‘m niet op de ring zag afgelopen dinsdag, alleen wat oude meuk
Jeetje, wat een ongelooflijk lelijke auto, zonde van het originele ontwerp.
Waarom is autoblog altijd zo positief over oerlelijke nieuwe modellen van BMW, en vaak negatief over een stuk mooiere modellen van bijvoorbeeld Audi, VW of Saab?
jappelflap: omdat alle audi’s identiek zijn, saab failliet is zowat en VW daar ben ik nog niet uit eigenlijk :D
“We haven’t cancelled the crossover of the 3 Series, as it is considered a volume builder with which we can earn good money.”

Even in het Nederlands vertaald:

“We hebben de SUV/station/coupé variant van de 3 serie niet geannuleerd omdat we het beschouwen als een cheap lelijk karretje dat we tegen een premium prijs kunnen verkopen en omdat er een BMW logo op zit zal het de deur uit vliegen!”

Geen dank! ;)
Was te verwachten natuurlijk. Maar vind het nog altijd een stomme naam. Het is gewoon een vijfdeurs. GT, dat is dan zoiets als een hamburger een biefstuk noemen.
Heeft BMW de ontwerper van SsangYong overgenomen. Ontsla die gast ff snel! Dit is mi 3x niks.
Je moet eerst hard op je bek gaan om dan weer uit een diep dal te kruipen. BMW is al enkele jaren bezig met het eerste deel van de zin, hopelijk gaat het nog goed komen met ze, maar daar twijfel ik momenteel toch wel heel sterk aan…. 5GT, X6, 1-serie hatchback, X1, X3, 6-serie, M3 en nog wat andere modellen…. dit zijn allemaal niet echt de fraaiste auto’s verkrijgbare. Maar zolang al die fanboys die gedrochten blijven kopen omdat er zo’n blauwe-witte cirkel op de motorkap zit zal BMW niet veranderen door weer eens fraaie modellen te ontwerpen.
Als deze iets groter wordt dan de 3-serie, komt die wel erg dicht bij de X1. De modellenwaaier raakt nu wel erg verzadigd… Alsof BMW een volumemerk wil worden. Newsflash: volume en premium gaan zelden samen! Ik zie hier wederom enkel een markt in voor de lease-sletjes
Ik vond van oudsher de 3-serie sedan en station altijd bijzonder smaakvol. De coupé wordt al snel ordiniair.
Maar juist een 330d met een bescheiden uiterlijk… Met een diesel al die patserbakkies eruit rijden… Ja, heeft wel wat.
Maar de laatste tijd maken ze inderdaad ook veel lelijke en/of opzichtige auto’s.
Straks ga je nog krijgen dat mensen met smaak/gevoel voor stijl een BMW laten staan… en bijvoorbeeld kiezen voor een… Opel Insignia… Beetje omgekeerde wereld…
Hoewel de nieuwste 7-serie wel weer een stuk beschaafder en smaakvoller is dan de vorige.
de 5 serie gt is gebazeert op de nieuwe 5 serie toch dus zou het me niet verbazen als de 3 serie gt pas in 2011 gepresenteert wordt omdat de nieuwe 3 serie pas in 2012 komt
HEt zoveelste wansmaak project van bmw.
We hebben niet geannuleerd de crossover van de 3-serie, omdat het wordt beschouwd als een volume-bouwer met die kunnen we goed geld verdienen.”
Nou, ik denk dat de 3gt lelijker zal worden dan de 5gt, want de 3gt zal goedkoper zijn, en als die mooier is, dan zal de 5gt niet verkopen, ik blijf gewoon wachten op de gewone 5 :)
Nog even en voor elke persoon wordt een speciaal model ontwikkeld zodat iedereen straks in een unieke auto rondrijd.

Ongelovelijk hoe immens veel nieuwe modellen er gelanceerd worden en ze blijfen maar komen! En alles is op elkaar gebaseerd zodat het lekker goedkoop produceren is. Welke badge wil je erop? Zeg het maar want de auto’s zijn toch allemaal gelijk…
Als dat zo doorgaat heeft BMW straks nog meer modellen van Mercedes en komt er dan achter dat zo’n enorm modellen gamma nogal duur te onderhouden is.
Hopelijk weten ze er nog wel iets anders van te maken dan gewoon een kleine 5 GT.
@ mb: inderdaad.

Ik begrijp niet waarmee ze bezig zijn bij BMW. Moeilijk te vatten dat dit model in aanmerking is gekomen voor productie.

Audi en Mercedes zijn het voorbije decennium (sterk) positief geëvolueerd op vlak van design. BMW gaat de andere kant uit. Mislukte 3-reeks, grandioos gefaalde 7-reeks (voorlaatste model), en nu dit. Gelukkig voor BMW dat hun logo naast (een aantal van) hun modellen blijft aanslaan.
Hoort het bmw nieuws tegenwoordig niet thuis op het failblog?
Check even die uitlaten op foto 15. Redelijk vreemd weggewerkt deze dingen…
gaat echt helemaal nergens meer over, vroegah hadden we normale modellen… toen kwam de x5 en de 1serie erbij, dat was prima.

Maar met x6 ging het al de verkeerde kant op, bmw was vroeger een sportief merk dat iets uitstraalde. ik vind dat dat de laatste tijd afneemt,
Ach jaaa elke goede vakman maakt nog weleens een foutje :)
OMG, sinds wanneer zijn hatchbacks weer cool geworden?!
Dan hoop ik dat hij slechts 2 deuren heeft ipv.4. Anders wordt het helemaal een Duitse Prius.
Ongetwijfeld gaan er toch weer een hele hoop patsers met rond rijden, net zoals de X6 gewoon omdat er een BMW-logo op de motorkap hangt.
BMW slaat de bal de laatste tijd geregeld mis; X6, 5-serie GT, . . . daar waar audi en mercedes (behalve GLK) de juiste richting uitgaan.
OK, nu is het mij echt duidelijk. Bij BMW zijn ze HELEMAAL de weg kwijt, en het komt NOOIT meer goed.
ik krijg tegenwoordig meer de indruk dat mensen een BMW automatisch lelijk vinden vanwege het logo op de motorkap ipv omgekeerd.
kijk naar de nieuwe 7, X5,… X6 is controversieel maar het is toch een enorm succes…
zou het zo maar eens kunnen dat er toch mensen zijn (met het geld ervoor) die deze BMW’s wel kunnen waarderen? Als ik een auto echt lelijk vind koop ik hem heus niet vanwege het logo….

(btw, BMW 5GT is ook niet mijn ding, de volgende -normale- 5’er wordt wel een pareltje)
Iedereen zegt hier dat het waarschijnlijk veel zal rondrijden omdat er een BMW batch ophangt… !!?? Heeft er al iemand aan gedacht dat deze nieuwe wagens misschien waanzinnige technologie meedragen en er een super rijervaring op nahouden, wegligging, comfort, motor… ???!!! Door deze combinatie (BMW-batch en rijeigenschappen) zal deze auto zichzelf verkopen. Over smaken en kleuren heeft iedereen een eigen mening waar niet over te discussiëren valt. De gustibus et coloribus non disputandum! Laat maar komen!
Nou nou, ik zie toch een aantal mensen met wat serieuze gevalletjes jaloers vrees ik. Geeft toe de 5GT is geen schoonheid. Maar om alle modellen af te serveren.. 7-serie=aanzienlijk mooier dan concurrentie..3-serie=veel mooier dan sterremans en sprekender dan een audi. Plus het feit blijft dat de gemiddelde BMW een plezier is om in te rijden, zelfs een 1 serie.
En ik kan je vertellen dat een 3 coupe heerlijk rijdt, kwalitatief echt op een hoger plan staat dan menig andere auto en volgens de meeste mensen ook erg mooi is, tenminste krijg veelal zeer positieve reacties..
Design is aan smaak onderheven en als ik naar BMW kijk zie ik toch een sterk toekomst beeld en een eigen visie.
idd Ome Mul

en al is het design van de 5gt niet echt geslaagd, bmw is er terug in geslaagd om de aandacht op zich te krijgen. kijk is hoeveel reacties al…
BMW wil gewoon safe spelen naar de toekomst toe, door voor ieders wil wat te bieden te hebben. Het zijn daar heus geen idioten, sportwagens ok, maar jan met de pet die iedere dag 150km moet rijden en kinderen heeft is mss wel heel erg blij met dit model en een zuinig 2l dieseltje onder de kap…
ach man.. 3kwart waaronder ik vond het huidige design van bmw ook niet mooi.. oftewel wennen want nu vind ik het het mooiste design wat er op de nederlandse wegen rondrijd!
let maar op..dalijk houden we er weer met zijn alle van!
Mijn persoonlijke mening: ik denk dat het design van BMW een lange gewennings tijd nodig heeft. Toen de BMW 1 serie, het “hangbuikzwijntje” uit kwam vond ik hem helemaal niet mooi. Nu draait dat model al weer een aantal jaren mee en ik betrap mijzelf er op dat ik hem steeds mooier ga vinden. Vind het nu echt een stoere bak.

Hetzelfde met de BMW 7 serie van Bangle, met het opgelegde kofferdeksel, iedereen vond het lelijk. Nu word deze auto reeds gewaardeerd als 1 van de meest markante modellen die BMW heeft gemaakt.

Denk dat het dus wel goed komt met de 5 GT en straks de 3 GT. Misschien is BMW wel te revolutionair en lopen ze gewoon een paar jaar voor op de smaak van het publiek…
Ik vind de 5 serie GT wel mooi, is weer eens wat anders dan al die andere saaie auto’s
Freewarefreak : Denk dat het dus wel goed komt met de 5 GT en straks de 3 GT. Misschien is BMW wel te revolutionair en lopen ze gewoon een paar jaar voor op de smaak van het publiek…

Haha wat heb je dat toch mooi beschreven:D
Stomme vraag misschien marheu weet er iemand eigelijk iets over de nieuwe 5 maar dan in sedan? Komt die? Dat zou nog wel mooi kunnen zijn…
@ Russ: ja de gewone 5 komt ook gewoon. net als de gewone 3 en gewone 1.
dat beloven trouwens pareltjes te worden (wel minder excentriek)
@ mj

wat zeg jij nu?? het voorlaatste model 7-serie is juist prachtig!
die nieuwe 7 serie, met die oerlelijke voorkant (die gril die er zo véél te ver uitsteekt) , dat is wansmaak ten top !

maar ja , smaken …
na meer dan 20 jaar met alle series van bmw gereden te hebben, vrees ik ervoor dat die ervaring niet meer zal verlengd worden. Eerst C. Bangle en nu dat nog …
@ 007: smaken zijn gelukkig subjectief :)

De geaccentueerde gril van de neus van de nieuwe 7-reeks vind ik een stap in de goede richting, tov zijn voorganger. Sportiviteit is een karaktertrek van BMW, en dat mag naar voor geschoven worden in het design.

BMW’s zijn erg aangenaam om mee te rijden: goede wegligging, degelijke motoren, mooie afwerking,… Jammer dat ze meer en meer slecht ogende modellen uitbrengen, zoals deze GT. En jammer dat er zo veel mensen het logo, en niet de auto kopen.
Tsja het is maar de vraag of je een dikke auto herkent als je er eentje ziet. Ik heb deze auto bij München al zien rijden en dan piep je wel anders!

Het is triest dat veel mensen een BMW alleen maar om de badge kopen en er 1 of ander vaag image aan proberen te ontlenen. Ik heb die van mij puur voor mijn eigen plezier en de waanzinnige (nergens mee te vergelijken) rij-eigenschappen. Ik vind de jaloezie in alle BMW topics altijd buitengewoon vermakelijk om te lezen :)
E.D. Ritzenhoff
WHAHAHAHAHA Het lijkt wel of ze een 7serie (ook al niet om aan te zien)
aan een T-Rex gevoert hebben. En dit heeft uitgekotst, damn wat een lelijk ding. Goed nieuws voor Fiat de Multipla is niet langer de lelijkste auto ooit gebouwd. Ik blijf toch maar bij de E-Klasse
BMW blijft gewoon een gek merk. Bizarre ontwerpen door de jaren heen die uiteindelijk het niveau van wennen overstijgt tot toch geslaagd. Ik heb mijn oordeel moeten bijstellen v.w.b. de X6, die heb ik nu vaker “in het wild” gezien en begeer ik inmiddels. Kan me niet voorstellen dat dat ook voor de GT geldt, maar mijn geld er op zetten doe ik niet meer. Dan maar geen early adapter in mijn persoontje.
Te vette auto!!!!
als bmw zo verder knoeit, dan hoef ik geen bmw meer: ik schakel dan maar over naar een Nissan GT-R (een tweedehands met niet teveel kms)en dat na een 30 tal jaren met een heleboel series rond getoerd te hebben … jammer but life goes on with or without bmw !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).