GM waarschuwt: Stop toch met handelen in onze aandelen!

Auteur: , 14 Reacties

Apart volkje die beleggers. Ze laten zich vaak leiden door ongedefinieerde emoties eerder dan door ratio. Beurzen vliegen soms omhoog of omlaag zonder aanwijsbare reden. En zelfs nu General Motors failliet is, handelt men doodleuk door in het aantal alsof er niets aan de hand is. Toen het faillissement bekend werd, is het aandeel uit de Dow Jones index gegooid. Dat plekje wordt nu ingevuld door Cisco. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het "nieuwe" GM, maar ondertussen kan nog gewoon in het "oude" aandeel gehandeld worden. Sterker nog, de handel in de General Motors aandelen is nog behoorlijk levendig en dat baart de autofabrikant zorgen.

In een ongebruikelijke verklaring waarschuwt GM de beleggers dat het aandeel hoogstwaarschijnlijk helemaal niets meer waard is op het moment dat de reorganisatie afgerond is. En “niets” moet je dan lezen als niks, nul, noppes, nada!

GM management has noticed the continuing high trading volume in GM’s common stock at prices in excess of $1. GM management continues to remind investors of its strong belief that there will be no value for the common stockholders in the bankruptcy liquidation process, even under the most optimistic of scenarios. Stockholders of a company in chapter 11 generally receive value only if all claims of the company’s secured and unsecured creditors are fully satisfied. In this case, GM management strongly believes all such claims will not be fully satisfied, leading to its conclusion that GM common stock will have no value.

Verder is bekend geworden dat General Motors in de maand juni de verkopen met 34 procent zag dalen ten opzichte van een jaar eerder. Er werden totaal 176.571 auto’s afgeleverd, tegenover bijna 266.000 in juni vorig jaar. Ik geloof niet dat de eigenwijze waaghalzen zich daar iets van aantrekken. Wie niet waagt die niet wint, is nu eenmaal het levensmotto van sommige speculanten op de beursvloer. Gelukkig is het mijn geld niet. (via: newyorktimes)14 reacties

maw .. ze vragen een beetje stabiliteit .. logisch toch ..
Doe mij maar 1000 aandelen GM dan, gratis en voor niks, verkoop ik ze over 5 jaar weer als alles een beetje is aangetrokken;)
@ Stef 4

Dat klopt dus niet ;) Die 1000 aandelen kun je over 5 jaar niet verkopen als alles een beetje aan is getrokken. Die aandelen die straks niet meer waard zijn verdwijnen. Voor het *nieuwe GM* worden nieuwe aandelen uitgegeven.

Verder inderdaad raar volkje hoor die beleggers… hoor er zelf (kleinschalig) ook bij maar toch… beurskoersen reageren op de gekste dingen.
@Stef_4 Succes met het vinden van een koper! Ik zou er 10.000 kopen als ik jou was.

Als het faillisement is afgerond bestaat het huidige GM niet meer. Na de doorstart ontstaat er een nieuwe onderneming…en daar heb jij op dat moment geen aandelen van.
Oops :-) had niet gerefreshed.
Ik had zelf een heel klein percentage aandelen in GM onder de noemer ‘zeer risicovol’. Speculanten doen dat omdat als het een klein percentage van je portfolio is het weinig kwaad kan en het aardig goed te hedgen is, maar als op een of andere manier het bedrijf erop komt of er komt een overname dan is er ook leuk geld te verdienen. Soort do or die.
Ik heb m’n handen niet aan GM bonds durven branden echter.
Penny stocks. Bij een goede gok een reuze winst verdriedubbelaar. Ook gezocht bij grote fondsen die een bedrijf de dood in shorten. Dat laatste is waar GM wellicht bang voor is.
De vraag is wie bepaald of een aandeel niets meer waard is, zolang mensen het koepen heeft het die waarde. misschien zijn er ook wel aandeelhouders die denken dat hun aandelen geswitcht worden zoals Antonov vorige maand.
zelf denk ik dit niet, de koers van GM zit in een dalende lijn nu bijna -10%.
ik zou echt niet durven kopen. ik denk niet dat dit aandeel een pennystock wordt (Turbo) niet naast het nieuwe aandeel.
Lezen julllie geen kranten, het is kredietcrisis! Geld verliezen is de trend van 2009. Deze handelaren doen dat gewoon om cool te zijn.
Aandelen Lear gekocht, Lear Corperation=de grootste toelevarancier van GM, gekocht voor 52 cent, maar volgens mij wordt hij nu nog minder waard, slik. Ook nog eens failliet gegaan vandaag. Misschien nieuws voor AUTOBLOG?
Tja, vast door hedgers gekocht, zoals JPM al zie…
Maar dan nog, GM kan al z’n creditors niet eens afbetalen, dus reken maar niet dat dat gaat lukken!

Al met al vreemd…
PS: mooi beeld van AB.nl: 3 poezen op een dak: 682136891245 reacties, het woord ‘aandelen’ in een post: 11 reacties…

Ok, nu 12
;)
@SAAB ..
en dan waarschijnlijk de zelfde homer simpsons die bang waren dat @AB zou afglijden naar het niveau van @GS ..
net als het daf trukje
hoge schuldenlast
alle investeingen waardeloos
saneren en doorstarten en over een jaar of 4 a 5 een nieuw GM aandeel van om en nabij de 26 dollar.

een dievenstreek dus waar je niets tegen doet
of toch:
investeer geen stuiver in wat voor aandeel ook.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).