Rijtest & video: Mercedes E 63 AMG

Auteur: , 101 Reacties

Ieder moment verwacht je een oliesheik, bekende voetballer of andere gefortuneerde autoliefhebber tegen te komen. Wij zijn dan ook op bezoek bij AMG en daar staan werkplaats en parkeerplaats vol met Black Series en speciale projecten. Wij hebben het iets normaler gehouden en gingen op pad met de hagelnieuwe E 63 AMG.

[Eerst kijken, dan lezen? Bekijk hier de video van de E 63 AMG!]

E63 AMG Video

Hoewel normaler…. we hebben hier wel een regelrechte autoblog.nl primeur te pakken. Nog nooit eerder richtte Ruben zijn camera en nam ik plaats achter het stuur van een matte auto. We hebben matte lak al langer tot trend uitgeroepen (2006), maar de stroom van verwachte matte testauto’s bleef uit. Mercedes heeft een aantal matte kleuren stilletjes in het productassortiment opgenomen, behalve deze donkergrijze tint zagen we ook een mat-brons exemplaar en ongetwijfeld volgen nog meer kleuren. Eén nadeel: het kost wel wat. Ik schrik elke keer zo van de prijs dat ik het niet kan onthouden, maar reken op minimaal 6 mille. Een schuursponsje of bestikkering is goedkoper, maar ook wel weer een stuk minder cool.

Mercedes E63 AMG

Nadat de jubelstemming over de matte lak was weggezakt (vier, vijf uur later ongeveer) vielen er een aantal zaken op. Het interieur van de geteste E 63 AMG was saai. Zwart op zwart met zwart leer en zwart esdoornhout. En de standaard AMG vloermatten waren ook al zwart. Het zit absoluut heel degelijk in elkaar, is ergonomisch verantwoord en zal over jaren nog superstrak eruit zien. Maar wat was het saai. Gelukkig scheen buiten de zon en zat er voor het schutbord iets gemonteerd waar we nog wel eens slapeloze nachten van hebben.

Mercedes E63 AMG

De 6.2 V8 (alias de beul) waar menig achterband het loodje voor heeft moeten laten. Aan downsizing zijn ze bij AMG nog niet begonnen (wie weet wat de toekomst nog brengt) en dus is er een oldskool groot aantal liters gebruikt om een indrukwekkend vermogen te realiseren. Het topvermogen van 525 pk en het maximum koppel van 630 nm zijn hetzelfde als in de SL 63 AMG, waardoor de hiërarchische verhoudingen met de C 63 AMG op orde blijven (die heeft “slechts” 457 pk). De parallellen met de SL 63 AMG gaan nog verder, want ook de bak wordt gedeeld met de roadster. Dat betekent dat de E 63 de AMG Speedshift MCT zeventraps bak heeft. Dat is geen traditionele automaat want er is geen koppelomvormer aan boord. In plaats daarvan gebruikt de E 63 AMG een compacte natte wegrijkoppeling die ervoor zorgt dat de transmissie direct met de aandrijflijn is verbonden. Een directere response en een lager verbruik zijn de voordelen van deze constructie.

Mercedes E63 AMG

Over het verbruik (ach ja waarom ook niet in deze tijd) zijn ze bij Mercedes-Benz ook trots: de nieuwe E 63 AMG verbruikt 12% minder dan het vorige model en is daarmee bijna de zuinigste in de 500 pk+ klasse. In de standaardscyclus is het verbruik 12,6 liter per 100 km. Wij zagen ongeveer dezelfde cijfers als gemiddelde, alleen stonden de tekens in iets ander volgorde. Of dat maatgevend is, en of de gemiddelde E 63 koper zich daar druk over maakt is nog maar de vraag.

Mercedes E63 AMG

Veel belangrijker zijn de prestaties en daarover valt weinig te klagen. Van het stoplicht tot een kruissnelheid van 100 km/u duurt slechts 4,5 seconden. Sneller dan M5 & XFR, maar precies even snel als de C 63 en de RS6. Natuurlijk wordt de topsnelheid braaf begrensd op 250 km/u, op de teller reden we een saaie 258 km/u. Dat voelt aan als wandelen, de auto heeft zo veel meer te geven en het zou eigenlijk verboden moeten worden om de auto zo te bestellen. Voor een kleine 4 mille mag dat dan ook van Mercedes. Je krijgt dan een ruimhartigere afgestelde begrenzer, een rijtraining, een spoiler en een zonnescherm voor de achterruit (!). Leuke extra’s natuurlijk en de begrenzer wordt dan opgerekt tot 300 km/u, wat een betere topsnelheid is voor dit kanon.

Mercedes E63 AMG

Voor het onderstel bewandelde AMG niet echt de meest geëigende weg. Op de vooras monteren ze stalen veren, terwijl op de achteras luchtvering actief is. Het staal geeft meer feedback en control, terwijl het lucht achter voor een constante rijhoogte zorgt. Nieuw is ook het elektronisch gestuurde dempingssysteem die de keuze biedt uit drie standen: Comfort, Sport en Sport plus. Alledrie de standen bieden beduidend meer comfort dan de behoorlijke stugge C 63. Voor het mooie had de stand Sport plus wellicht nog wel iets straffer gekund. Toch zijn de verschillen behoorlijk, de stand Comfort is gewoon lekker voor op de snelweg terwijl de Sport en Sport plus opties net wat meer scherpte en minder body roll geven.

Mercedes E63 AMG

Ook voor de versnellingsbak (en gasrespons) zijn er die drie opties (en een extra manuele stand). Gelukkig zijn alle knoppen gecombineerd in de AMG Drive Unit die naast de hendel van de versnellingsbak is geplaatst. Daar vind je ook nog een ESP knop voor de keuze tussen: aan, uit of sportmodus met een klein beetje meer speelruimte. Lijkt het je veel te vermoeiend om iedere keer al deze knoppen te bedienen, dan is er gelukkig een oplossing. Er is ook nog een AMG-knop die in één klap je favoriete standen naar boven tovert.

Mercedes E63 AMG

Zelfs met alle systemen in de hardste stand is de E 63 nog relatief comfortabel en soms een klein beetje beleving te missen. Zo is het uitlaatgeluid buiten fenomenaal, maar zou het binnen nog ietsje heftiger mogen. Niet alleen op auditief gebied, maar op meer vlakken lijkt de E 63 de scherpe kantjes weg te filteren. Elke keer weer ervaar je de snelheid totaal anders dan wat de naald op de snelheidsmeter aanwijst. Dat is tegelijkertijd een enorme prestatie, maar ook een klein nadeeltje van deze E-klasse. Waar je met zijn kleine broer continu het gevoel hebt met een belachelijk groot motorblok in een relatief compacte auto op stap te zijn, lijkt de E-klasse nog wel wat extra pit te kunnen gebruiken. De tractie van de 285 brede achterbanden is ook extreem goed, zodat je op droog schijnbaar makkelijk alle kracht kwijt kunt. Toch is de E 63 bijna buitenaards snel en door het comfort en de ruimte erg geschikt voor lange ritten naar mooie vakantiebestemming. Als je vervolgens tijdens een “boodschappenritje” onderaan de berg lekker je raampje (of schuifdak) openzet, zal je niet teleurgesteld zijn in snelheid, geluid en lol. De enige serieuze hobbel zou de prijs kunnen zijn. De prijslijst begint namelijk bij 145.901 euro, maar dat kan natuurlijk flink worden opgekrikt door de vele opties die Mercedes biedt.

De openingsfoto, de interieurfoto en het foto van het voorwiel zijn van Ronald van den Hurk.101 reacties

Wouter die alweer een Mercedes test?
Ik verheug me weer op een rijtest van Sacha a.k.a “Campingboy

Goed werk verder.
Goed werk alweer. Het einde is lachen.
lelijke uitlaten geef mij liever een m5
Leuke rijtest! Voor de volgende rijtest wat meer driften!
mat mat mat super vet
Uber vette wagen, al zou de RS6 (+ chippie) toch mijn eerste keuze zijn.

De wielen vind ik trouwens wel erg tegenvallen. Te klein en het design past niet bij de rest van de auto.
Hier heb ik lang op gewacht. Wat een geweldige wagen is dit.
En die kleur, matgrijs is echt super.

Vindt je het werk wel leuk ?
Monstertje. Ze gaan de goede kant op bij AMG.
Heel mooie rijtest! haha toch jammer van de not-burnout maar super vette auto en die kleur… *kwijl* Mooie auto!
toch liever een m5 touring of rs6 sedan.
edit: probeer het eens te onderbouwen
Haha wouter mag geen burnouts doen van AMG :P
Prachtige auto. Maar die uitlaten zijn zoooooooo ontzettend lelijk en niet-passend bij zo’n klasse-auto!

Doe mij dan maar een RS6, toch. Ook vanwege de turbo en een iets wolliger motorgeluid (tja, toch 10 cilinders)…
waarom test autoblog zoveel mercedes de laatste tijd?? :(
verder een goed filmpje
Ik Wacht toch liever tot de nieuwe M5 met F1 ding
Zeker maar goed dat jullie die politieauto in een bocht tegenkwamen??? De auto is alleen niet helemaal mijn smaak, al zou ik hem niet afslaan. Zou zelf de c63 nemen.
wat een saaie bak is me dat zeg…. Zowel buitenkant als binnenin. Voor een AMG is dat toch ondermaats… Die vierkanten uitlaten zijn er al helemaal over. Hun vorige ovalen exemplaren hadden nog iets. Dit ziet er gewoon aftermarket uit.
Tsssss… haha
Mooie bak maar ik vind die uitlaten toch wel über lelijk.
Ik vind hem eigenlijk een beetje overbodig. Wil je een sportieve auto, dan neem je een C63, wil je een snelle cruiser, neem je een S63.
Als je een E63 kan betalen dan lijkt me de meerprijs van ongeveer €50.000 van de S63 niet zo’n heel groot probleem.
Wordt die auto nou ingehaald door een stationcar :P?
@F1Ferrari: omdat ze veel nieuwe modellen uitbrengen?
Alleen al vanwege het fantastische blok zou ik ‘m kopen. Al zou ik dan toch wachten tot de AMG Coupé. Ziet er toch weer wat gelikter uit. De 5-serie is gewoonweg te lelijk en die turbo’s vind ik ook maar een paar fluitende ondingen. Doe mij maar zo’n 63 AMG, maakt niet uit welk model :D
Ha, alweer wordt de optie geboden om de snelheidsbegrenzer terug te fluiten. Das puur om imagoredenen lijkt me. Toch leuk om te zien hoe de zogenaamde premiummerken zich soms in onmogelijke bochten wringen om elkaar toch de loef af te steken.
Wat een machine hej, niet normaal meer. Dat geluid, die fabrieks af matte lak, de
nieuwe leds en ook de uitlaten misstaan zeker niet. DIe uitlaten horen een beetje
bij het nieuwe uiterlijk vind ik.

Deze auto maakt natuurlijk gehakt van de M5, allereerst qua looks, maar het
belangrijkste vind ik toch het geluid, precies wat wouter zegt. Het geluid is zoveel
meer geraffineerd, diep en hamerend, heerlijk. Terugschakelen plankgas,
terugschakelen plankgas enz
bij 6:15 iemand door de vangrail geknald?

verder wel leuke test, maar ik vind deze auto meer voor een Russische mafia baas… helemaal met zonnescherm voor het achterraam… echter hebben die russen alles geblindeerd, zal hij dan begrensd zijn op 350?
lekker brute de laatste tijd ik bhen benieuwt waar de jappaners nu mee komen een GS-F mischien
-edit: nutteloze bijdrage-
Mjammie inderdaad!
VET!! Vette bak!!! :D Ziet er lekker uit en klinkt nog lekkerder, mooi plofjes bij het schakelen zoals het hoort!

Valt me op dat nieuwe modellen van Mercedes en ook Audi vaak getest worden, hebben ze goed voor elkaar. En dat mag ook, zijn de mooiste en lekkerste auto’s om te testen! :P
lol @ 5.56

Verder leuke rijtest, volgende keer wat minder naar de camera kwijlen wouter!
Ik zou toch gaan voor een M5,
een E63 amg is nix meer dan een snelle taxi
Waarom liegen over 100 cc ipv het ding E 62 te noemen?
prachtige rijtest, echt waar hoedje af hoor !!!
Laatste shot is goud waard..
Komt deze ook met trekhaak?
Beeld ik het me nu maar in of komt Wouter zijn gay-kant bij elk nieuw filmpje steeds een beetje meer naar boven :-) ?
haha die paul en allard! hele mooie auto en dit kleurtje staat hem zeer goed. mooie rijtest!
leuke rijtest
@ikanobori
Ik ben zo vrij geweest er een wallpaper van de maken:
http://home.online.nl/a.hoogeveen/tijdelijke_host/Wallpaper_E63_1920X1080.png

Veel plezier ermee.
Heel goede rijtest! Goede video. Lekker informatief, meninkje hier en daar. Goed beeld van de auto. Jullie gaan er op vooruit :).
Voor de doe-het-zelf reporters onder jullie:
http://www.youtube.com/user/reporterscenter
Ronald van den Hurk? Zit-ie niet meer bij Autovisie?
niemand snapt dat stukje van:

Paul ? –> Paul Vlasblom?
Allard ? –> Allard Kalff ?

xD :P
leuke test, gave wagen!

wel een foutje wouter:

geen 4-wielaandrijving bij AMG? ML63? G55? etc etc
@Ary Inderdaad, hahahaha… Scherp.
Echt een hele gave auto! Ik zou zeker deze kiezen ipv een M5.
Een M5 is meer een patser bak en deze is erg dik maar ook erg mooi.
Wat een gave wagen is dit! Prachtig:D

Ook zeer leuke en goede rijtest uiteraard zoals gewoonlijk.
Deze E 63 AMG prefereer ik toch ver boven een M5 of RS6, gewoon omdat deze wagen mij veel meer aanspreekt dan de andere 2.
Zie ik bij 5.55 nou de deutsche polizei? en toch met piepende bandjes door de bocht hea :O. Of komt er binnenkort weer zo’n filmpje dat wouter word aangehouden?
Wat een verschrikkelijk mooie auto is dit zeg!!!
@ zed:

‘wat een saaie bak is me dat zeg…. Zowel buitenkant als binnenin. Voor een AMG is dat toch ondermaats… Die vierkanten uitlaten zijn er al helemaal over. Hun vorige ovalen exemplaren hadden nog iets. Dit ziet er gewoon aftermarket uit.’

dat zeg je bij elk artikel waar deze auto verschijnt, serieus, zoek een leven
Leuke test, goed filmpje, af en toe iets te popie jopie maar goed dat zal er wel bij horen…. Wat ik wel een behoorlijke misser vind is dat in het gehele filmpje geen enkele keer de xfr als concurrent wordt genoemd. Dit lijkt mij nog wel de meest evidente concurrent: v8, 500+ pk, nieuw model, zelfde prestaties etc. Alleen is de xfr 7 mille goedkoper en ziet ie er een stuk beter uit.

Ik kijk uit naar jullie test met de xfr (of nieuwe xkr), ik denk dat jaguar ze jullie graag uitleent.
Gave test,
Lol @ Allard en Paul;)
surprise..surprise.. wéér een duitse auto
@edman

Ik kan verkeerd zijn maar een M5 heeft geen turbo dus fluiten zal die dan ook niet doen
Aha.. eindelijk een rijtest dan! Heerlijke auto met lekker veel power en een goed uiterlijk. Het enige waar ik een beetje aan moest wennen waren de uitlaten, meer niet! :D
@ M3- e46 Ro

Dat is wel een heel genuanceerd antwoord he. Een beetje van die stomme
onzin uitkramen. Ik kan er ook aan mee doen zeker omdat je zelf zon
3 serie hebt, maar ik laat het maar achterwegen.

Btw, ik vind de Jag xfr niet te vergelijken met deze auto.
Vooral dat geluid brute V8-gehamer klinkt me als muziek in de oren!

@Machoman

Ja, errug hé..? ;)

Doe anders eens een voorstel wat de volgende rijtest zou moeten zijn..?!
@M3-e46 Ro

Dat het een taxi is, zijn jouw woorden.. Beetje goedkoop omdat nog steeds aan te halen, maargoed. Als fanboy moet je toch iets hebben om een andere auto naar onderen te halen!

Heb ik het goed..??! ;)

Die ”taxi” rijdt een M3-46 in ieder geval het snot voor de ogen..
Ziet er weer vet uit, leuk commentaar ook (van wouter dus…)
@Wouter

Waarom zou een AMG met lekker veel power en een lekker stoer geluid gaan vervelen? :)
Zo hé Wouter waar heb jij aangezeten?!

Die auto ziet er echt super uit, perfecte kleur ook!
kleur :geil
velgen :geil
motorblok :geil
auto :geil
prijskaartje: onbetaalbaar :(

Echt een prachtige kar !!
Mooie test!!
Super wagen !! :D

Wat klinken ze toch altijd zo ongeloofelijk lekker :D

@Steve: Klopt ;)
WOUTER IS NIET GAY Mensen hij is GENIAAL :P wouter echt super dat laatste stukje is echt vet. Ik zou eig. de e63 kopen in het matzwart met geblindeerde ramen en dan 300 gaan rijden in duitsland:P

leuke test hoor word echt met de dag beter hier :D.
Leuke rijtest weer hoor :D en wat komt er toch een lekker geluid uit zo’n amg !
Jezus het filmpje voor de 2e keer gekeken maar ik ben een Audi fan in hart en nieren maar dit is ook echt pure porno hoor. Heerlijk.
Rolls-Royce Motorcars
Leuk filmpje! In tegenstelling tot Petrolhead zorgen jullie wel voor veel filmpjes. Die E63 ziet er goed uit in dat mat. De uitlaten vind ik alleen niet mooi. Dan heb ik liever 4 van die kleine pijpjes zoals op een M5. Het geluid is natuurlijk prachtig. Alleen jammer dat er niet even een burnout werd gedaan.
Strakke bak. Mooie kleur (weer eens wat anders dan dat obligatoire fantasieloze ik-ook zwart). Helaas heb je in Nederland wel meteen een imago als drugdealer of aannemer van grote-infrastructurele-overheidsprojecten aan je broek.

Wouter, je hebt zo langzamerhand wel een voorbeeldfunctie voor autorijdend Nederland. Dus voortaan svp: handjes op 10 voor 2 aan het stuur, focus op de weg ipv op lezersvragen tijdens het rijden.
Waar blijven de burnouts !! ;) ( zag de polizei al rondrijden op het filmpje ;) )
AAAAAAH! die knal uit de uitlaat op het begin (00:14) Zoo lekker!! wat een gaaf geluid. Super rijtest ga zo door!
WOW,past niet in m’n carport, andersssssssss!!
Wouter, http://users.telenet.be/lovepoems/love-u.jpg!

Leuke test, en een geweldige auto.
Wat een beest.
Mjammie.

P.S. Stukje na de aftiteling is ook geniaal!
ik zou toch voor de 5serie gaan, de design is nog lang niet bedorven, deze E is ook leuk, alleen vind ik de achterkant niet zo mooi, net als de achterkant van de facelift van de A6 .
Ik ben eigenlijk nooit zo kapot geweest van de E-klasse. Ik vind het altijd redelijk fantasieloze auto’s. Uiteraard is ruim 500 pk onder je kont wel kicken. Alleen ben ik niet zo weg van het geluid, in tegenstelling tot veel andere lezers. Ik vind het een beetje klinken als een amerikaan. Om ook de vergelijking maar te maken: Ik vind het hoogtoerige gejank van de V10 in de M5 echt veel gaver klinken!
Ik stond laatst naast een C63 AMG. Die vind ik een stuk mooier dan de E63. Sowieso vind ik de laatste twee generaties C-klasse erg mooie auto’s. Dit in tegenstelling tot de meeste Mercedessen eigenlijk.
Zoals gewoonlijk wel weer leuk in beeld gebracht allemaal!
Leuk gebracht, ondanks dat het in de basis een wat duffe auto is. Een kleine kanttekening; AMG geen 4×4? Denk even aan de ML63 AMG ;)
Het is inderdaad een kwestie van smaak, en ik zou voor de beukende V8 gaan boven de huilende V10. Maar ja, dan maar gewoon de E500. Zo’n AMG is toch altijd sportiever…

Maar nu wil ik weer eens iets niet-Duits. Helaas doen de andere merken blijkbaar niet veel voorstellen aan autoblog. Ze nemen ‘ons’ niet serieus, dat is dan weer wel goed aan de Duitsers, dat ze dat wel doen.

@ Benz; Een Italiaan. Een Brit. Een Fransman. Een Japanner. Een Koreaan for gods sake, als het maar niet weer Duits is!
Wat een porno bak zeg
love your videos, could you please add english subtitles to them!
@lucca: yes, we publish our vids with English subtitles on youtube:
http://www.youtube.com/user/autoblogger
Wat doet die fles RUM in de auto bij 5min 05sec?

Moet je eerst aan de drank voordat je dit beest bestijgt?
Kortom, je hebt het gemaakt als je een matte AMG hebt.
Tssssssss.

Super! :D
props voor het filmpje, één van de sterkeren (met een mooi einde ;-))

De auto vind ik verbazingwekkend mooi. Die matte lak + zwart interieur kan mij wel bekoren (ik houd van simpel ;-)). Maarja, smaken verschillen. De één houd van Smurfenblauw, de ander van zwart!
StoplichtSprintertje
Doemijdiemaar…
Aah! Eindelijk weer eens een test die ‘naar mijn goesting’ is! :P
Tijd om de draad weer op te pakken:
Over de auto
– Design: voor zover dit design niet gecompromiseerd is, vind ik het nog eens lelijk ook. Heb hem al in het echt gezien, en hij valt erg tegen. Hij verveelde me al van toen ze het doek ervan lieten vallen op de Detroit Motorshow.
Dat interieur kon me wel beamen, met de fancy ledjes in de inleg. :) Wel grijs, dit interieur. Dat zie je trouwens vaak, waarom? Wie ziet dat nu graag?!
– Motor: spint als een poesje, brult als een leeuw. Ik ben het 6.2 AMG blok gaan waarderen. :) Hij heeft idd erg Amerikaanse trekken. De kracht is dan weer buitenaards, man man man… Die pk’s en Nm’s blijven maar oplopen hé… :o Goed ook van die verbeterde versnellingsbak, dat vond ik echt een afknapper op de AMG-sedans.
– Handling: maar zoals ik daarvoor zei: de pk’s en Nm’s blijven maar oplopen en niemand focust zich op de rijervaring, behalve BMW. Zij zoeken de beste motor uit en verfijnen de auto tot een pareltje om mee te rijden. BMW’s got the edge, dat komt niet uit de mond van een fanboy maar uit de mond van een autoliefhebber. De andere merken lijken wat te vergeten dat het niet gaat om cijfers, maar om plezier. Geen verbazing dat dit compromis slecht scoort op rijervaring.

Conclusie: de auto is erg interessant en een welkome verademing op de groenere modellen van vandaag, maar er zijn betere auto’s, veel betere. :) Ik twijfel tussen de M5 of de XFR. Althans, als ik zo’n auto zou moeten kiezen.

Het filmpje en de rijtest volgen:
– Rijtest: erg goed, een echte Autoblog test die me zeer kan bekoren. Wouter vertelt eens precies waar het schoentje wringt. Tekst ging niet vervelen of te lang worden, rijkelijk voorzien van afbeeldingen, kortom alweer toppie! :P
– Filmpje: een Autoblog rijtest is nooit saai, maar (jaa, daar komtie! ;) ) er is iets vervelends aan deze, en jullie kunnen daar mss wel aan doen: de locatie! Zo weinig afwisseling, dit was echt eens een locatie die geen bepaalde gevoelens van plezier opwekt (jeweetwel, zo’n bochtige wegen doen je dromen dat je er zelf bent ;) ). Verder is het weer subliem afgestemd op de auto en Wouter.

Conclusie: een echte volbloed, niet teruggehouden AB-rijtest!! :D De auto is ook niet mis. ;) :P

Wel enkele opmerkingen:
1) Sacha zal woedend zijn dat jullie dit doen terwijl hij op vakantie is ;) .
2) Mat! W00t w00t!! Kickeuh!!!1!!1! Mat vind ik eigenlijk zelden mooi… Maar da’s uiteraard slechts mijn mening.
3) Waar kan ik lezersvragen stellen?!?! :o Komaan, jullie willen gewoon mijn vragen gesteld krijgen!
Vragen zoals: kan die bak nog wat chickies scoren daaan? Of: is dit nou een kickeuh vette bak of een gewone vette bak? Ik weet het niet!
En nog enkele dingetjes (ja die tekst was echt nog niet genoeg! :P ):
Meer van die toevoegingen op het einde van de rijtest! :) Vroeger deden jullie dat zelden, maar het lijkt nu weer terug te komen! Just to let you know that it’s really entertaining. :P
En nog over de auto: lekker geluidje wanneer je de versnelling versmijt (ik denk dat de term die ik zoek “op de overrun” is, maar ik ben niet zeker…).
Denk dat je hem op “der ring” los moet laten om te zien watie echt kan.

Interieur saai? Nou nee hoor degelijk dat wel, je wordt het nooit zat, alles zit er wat er moet zitten en ook nog eens op de juiste plaats. Wat wil een mens nog meer.

Tis een auto die je tot je dood kan rijden en dan nog steeds plezier hebt. Dat is de essentiele amg boodschap. 1x amg en je wil nooit meer iets anders :)
@ edman

ik weet niet veel van auto`s, maar een m5 heeft géén turbos.

ook echt een 6,2 v8 vergelijken met een 5,0 v10 (die nog eens veel meer pk per liter heeft)
Ubercoole bak, het verschil met een M5 is dat je hier vlotjes 1200 kilometer met doet zonder als een kreupele uit de auto te moeten stappen.

Verder denk ik dat de prestaties van de M5, RS6 en E63 vergelijkbaar zijn.
als ik het er geld voor zou had zou ik meteen deze kopen wel andere uitlaatjes.
dat deze auto “taxi” wordt genoemd is eigenlijk wel een compliment vindt ik
Het blijft een donders lelijke sedan deze E hoe heet de motor ook is. Alleen leuk voor zigeuners en Kriminal Polizei!
ik wist datie zou komen ;)
Prachtige rijtest voor een prachtige auto. Dat mat staat hem zó goed! Btw, dat stukje na de aftiteling is echt hilarisch ;)
haha kickse wagen en goei bericht en vidéo!
bij 5:59 in de bocht is de pozilei. die kunnen je toch nie bijhouden met hun volkswagen passaaaaaaaaaat
@Citrofiel

EEN KOREAAN??? :shock:

Een Brit, Fransman of what else is prima..
Ask Wouter..
pluspunt van de E63 AMG ten opzichte van de BMW M5, je wordt niet doof van ’t gejank…
Erg leuke test om te kijken:D

Echter, 1 vraag: Wouter zegt dat de AMG is uitgerust met stalen veren voor en luchtvering achter. De reden waarom ze stalen veren gebruiken legt hij uit, maar wat is de reden dat ze achter luchtvering gebruiken?
Ik wil Sacha terug!
Genieten, genieten, genieten!

Wouter laat ze zich weer helemaal gaan, en gelukkig lekker subtiel. Ga zo door!!

Oeps sorry Ruben, zonder jouw mooie opnames en strakke editing was deze rijtest natuurlijk geen genot om naar te kijken! Chapeau!
Een matte auto….:? Ik vind het nou juist zo leuk om m’n auto van tijd tot tijd eens mooi te poetsen en te laten glimmen 8)
wouter is the best!
what the fuck zit dat ding vol met opties zit er gewoon een analoge klok in tsjezus wat low budget
Mercedes heeft het weer geflikt! M5 killer met een RS6 als ontbijt:)
DIT IS EEN BEEST! CIAAOOOO RS6 EN CIAAOOO M5 :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).